تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  حضرت مهدی (عج):من وصىّ آخرين‏ ام، به وسيله من بلا از خانواده و شيعيانم دفع مى ‏شود
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826591670




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

جنگل‌هاي مانگرو در سيستان و بلوچستان در معرض خطر انقراض قرار دارند


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: جنگل‌هاي مانگرو در سيستان و بلوچستان در معرض خطر انقراض قرار دارند


خبرگزاري دانشجويان ايران - زاهدان
سرويس: شهرستان‌ها

جنگل‌هاي مانگرو در سيستان و بلوچستان يكي از مناطق زيبا و ناشناخته اين استان است كه علاوه بر بحث گردشگري، يكي از اكوسيستم‌هاي غني دنيا نيز محسوب مي‌شود و تنها تعداد اندكي از كشورهاي دنيا از اين اكوسيستم زيبا و ارزشمند بهره مي‌برند.

غلامرضا اعتمادي‌نسب، كارشناس جنگل اداره منابع طبيعي سيستان و بلوچستان در گفت‌وگو با خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) منطقه سيستان و بلوچستان، گفت: جنگل‌هاي مانگرو از اكوسيستم هايي با قدرت توليدي بالا است كه تاثير بسيار مهمي در زندگي ساحل نشينان از نظر توليد و خدمات دارد.

وي تصريح كرد: مانگروها به دليل سازگاري از قبيل زنده‌زايي، جداسازي آب‌هاي شيرين از آب‌هاي شور، حفاظت از آب‌هاي شيرين، قدرت ريشه دواني سريع به محض تماس با خاك و استعداد تبادلات گازي توسط سيستم‌هاي ريشه‌اي، قادرند در شرايط سخت زنده بمانند.

اعتمادي‌نسب افزود: يكي از مناطق زيبا و ناشناخته استان، جنگل‌هاي مانگرو گونه حرا در خليج گواتر در 150 كيلومتري شرق چابهار است كه در كرانه‌هاي درياي عمان قرار دارد.

وي تصريح كرد: اكوسيستم بي‌نظير جنگل‌هاي حرا به عنوان يك منبع نادر در خطر انقراض است و تاكيد بسياري به حفاظت آن در سطوح ملي و بين المللي شده است.

اعتمادي نسب اظهار كرد: جنگل‌هاي مانگرو يكي از مشخصه‌هاي بارز گياهي مناطق گرمسير محسوب مي‌شود كه در طول سواحل در مناطق حاره‌اي و نيمه حاره‌اي رشد مي كنند. رويشگاه اصلي گونه حرا در استان در خليج گواتر با مساحت بالغ به 10 كيلومتر مربع است كه براساس نظريه بعضي از كارشناسان جنگل شايد اين كُلُني قديمي‌ترين و اولين منطقه‌اي باشد كه گونه حرا در اين منطقه مستقر شده باشد و انتشار آن به ساير نقاط كشور از اين منطقه صورت گرفته است.

اعتمادي نسب گفت: درختان حرا خليج گواتر با قطرهايي بيش از 50 سانتي متر و ارتفاعي بيش از هفت متر از تيره ي شاه پسند هستند كه اين درخت در بلوچستان با نام محلي تمر شناخته مي‌شود كه به صورت گروه‌هاي مسن با تاجي بزرگ و چتري در خليج گواتر ديده مي‌شوند كه در هنگام مَد به صورت سبز روي آب ديده مي‌شوند.

وي تصريح كرد: اين درختان شاخه فراوان چند چله توليد مي‌كنند. تشخيص تنه اصلي از پايه‌هاي جانبي كار بسيار مشكلي است و اين قضاوت بر اساس بزرگي قطر ساقه مي تواند صورت گيرد.

وي گفت: بهره‌برداري مردم ساكن در حاشيه جنگل‌ها به سال‌ها پيش باز مي‌گردد در ساليان دور از حرا براي درمان بيماري‌هاي جزام و بعدها از پوست درخت براي درمان انگل‌هاي پوستي استفاده مي‌كردند از روغن بذر ميوه براي مداواي تومورها استفاده مي‌شده و در كنار برداشت از هيزم و برگ و همچنين توليد نمك تداول داشته است همچنين از چوب اين درخت به عنوان هيزم استفاده مي‌شود.

اعتمادي نسب افزود: سرشاخه‌هاي درخت و برگ هاي درخت براي دام خصوصا شتر خوش‌خوراك است و علت اصلي تخريب جنگل‌هاي حرا در اين منطقه، قطع شديد سرشاخه‌هاي درختان براي تعليف دام‌ها است و به علت دخالت انسان به صورت برداشت بي رويه، در معرض خطر انقراض قرار دارد.

وي جنگل‌هاي حرا را يكي از اكوسيستم‌هاي غني دانست و خاطرنشان كرد: شرايط زيست محيطي اين جنگل‌ها باعث شده تا در اين ناحيه گياهان و جانوران خاص گرد هم بيايند و در كنار يكديگر به ادامه زندگي بپردازند.

كارشناس جنگل اداره منابع طبيعي سيستان و بلوچستان، از اقدام اداره منابع طبيعي استان در توليد 970 هزار اصله از گونه حرا براي مناطق شناسايي شده‌ نوار ساحلي گفت و افزود: به دليل خشكسالي‌هاي پي در پي در استان و عدم ورود سيلاب‌هاي حاصل از ريزش‌هاي جوي در مصب رودخانه، بسياري از نهال‌هاي كشت شده در معرض خطر انقراض قرار دارند.

وي ادامه داد: حصار كشي جنگل‌هاي حرا با پايه بتني از ديگر اقدامات اداره منابع طبيعي براي جلوگيري از انقراض اين گونه بوده است.

انتهاي پيام
 شنبه 23 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 76]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن