واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: سرپرست موسسه استاندارد وتحقيقات صنعتي تاكيد كردتدوين استاندارد خودرو وظيفه موسسه استاندارد است
حميدرضا بهداد ظاهرا اين روزها هيچكس با خودروسازها نه شوخي دارد و نه تعارف!
از يك سو سردار رويانيان، رييس ستاد مديريت حملونقل و مصرف سوخت اعلام ميكند كه در بحث ايمني خودروهاي توليد داخل با هيچ خودروسازي سر شوخي ندارد و اين موضوع را با جديت پيگيري خواهد كرد و از سوي ديگر نيز نظامالدين برزگري سرپرست موسسه استاندارد و تحقيقات صنعتي كشور از عدم تعارف با خودروسازها در زمينه رعايت استانداردها سخن ميگويد. هر چند كه مواضع سردار و سرپرست در اين باب، به ظاهر يكي است؛اما هر كدام به نوعي خود را مسوول و مجري تدوين استانداردهاي ايمني خودروها ميدانند. رويانيان از منصب رياست ستاد مديريت حملونقل و مصرف سوخت و البته با چاشني رياست پليس راهور ناجا حكم صادر ميكند و برزگري نيز از موضع سرپرست موسسه استاندارد اظهارنظر كرده و به نوعي ميخواهد بگويد كه پيش از سردار، به فكر ايمني خودروها افتاده و بيش از وي نيز نسبت به اين موضوع حساس است. اين را ميتوان از گفتوگوي روز گذشته برزگري با خبرگزاري فارس به خوبي فهميد. وي تلويحا به رييس ستاد مديريت حملونقل و مصرف سوخت اعلام كرده كه بحث اجراي استاندارد در مورد كيفيت خودرو جزو مسووليتهاي قانوني موسسه استاندارد است. برزگري در اين زمينه گفته است كه هر سازماني بايد وظايف خود را انجام دهد و ايجاد ساختارهاي موازي به نفع كشور نيست.گفتههاي برزگري در شرايطي است كه ستاد مديريت حملونقل و مصرف سوخت طي مصوبهاي اعلام كرد كه از ابتداي ارديبهشت سال آينده، نصب ترمز ABS روي همه خودروهاي توليد داخل اجباري است و رويانيان نيز در اين زمينه هشداري جدي را به خودروسازان داد و تاكيد داشت كه با آنها شوخي ندارد. البته بسياري از كارشناسان و حتي برخي مديران خودروساز نيز در قبال مصوبه مذكور و همچنين موضعگيري سردار، اعلام كردند كه در نظر گرفتن استانداردهاي ايمني براي خودرو، جزو وظايف موسسه استاندارد است. موضوعي كه سرپرست اين موسسه نيز روي آن تاكيد دارد. برزگري با اشاره به اينكه در اجراي استانداردهاي خودرو از پليس نيز كمك خواهيم گرفت گفت: ستاد مديريت حملونقل و مصرف سوخت در حالي روي نصب ABS تاكيد ميكند كه ما سال گذشته اين بحث را مطرح كرديم و هماكنون علاوه بر ABS نصب ايربگ نيز، در دستور كار شورايعالي استاندارد قرار دارد كه البته زمان اجراي آن پس از تصويب شورا و با توجه به شرايط توليد خودرو در كشور مشخص خواهد شد.هرچند كه اظهارات سرپرست موسسه استاندارد در مورد ايمني خودروها به تندي مواضع رييس ستاد مديريت حملونقل و مصرف سوخت نيست، اما برزگري در يك نكته، موضعي كاملا مشابه رويانيان دارد. اين موضوع را ميتوان از اين گفته وي استنباط كرد كه «در كنترل كيفيت خودروها با هيچ خودروسازي تعارف نداريم!»
البته برزگري در ادامه گفتوگوي خود از اعمال نظارت سختگيرانه موسسه استاندارد بر خودروهاي توليد داخلي نيز خبر داد و گفت: قصد داريم كيفيت خودروها را بر اساس نمونهبرداري از خط توليد و اجراي روش COP كنترل كرده و ايرادات را پيگيري كنيم و در صورت وجود ايراد در نمونهبرداري نهايي برخورد قانوني را با خودروسازان انجام دهيم. كه اين اقدام در زمستان امسال اجرا ميشود. برزگري در مورد نحوه كنترل كيفي خودروهاي توليد داخل افزود: اين خودروها بر اساس سال طراحي، تاييد نوع ميشوند و بعد از آن از خط توليد خودرو نمونهبرداري ميكنيم تا مشخص شود آيا اين خودرو با تاييد نوع انجام شده مطابقت دارد يا خير؟اما مواضع اخير رويانيان و برزگري اين پرسش را در ذهن تداعي ميكند كه اگر تدوين و اجراي استانداردهاي ايمني خودرو در حيطه وظايف موسسه استاندارد است پس چطور اين موضوع در قالب يكي از بندهاي مصوبه اخير ستاد مديريت و حملونقل و مصرف سوخت ابلاغ ميشود؟ هر چند كه دقت در عنوان اين دو مرجع شايد پاسخي مناسب به پرسش مطروحه باشد. به هر حال آن چه كه از نام ستاد برميآيد، وظيفه آن مديريت حملونقل و مصرف سوخت است و اين موسسه نيز كلمه استاندارد را با خود يدك ميكشد.
پرايد ميرود، پرايد نميرود
مسوولان سايپا طي مدت اخير بارها تاكيد كردهاند كه از خير توليد پرايد به اين راحتي نخواهند گذشت. البته بايد در اين باب به دومين خودروساز بزرگ كشور حق داد؛ چرا كه حذف پرايد مسالهاي نيست كه سايپا بتواند با آن كنار بيايد. سايپاييها معتقدند چون از اين پلتفرم قديمي كيا كرهجنوبي استقبال ميشود پس بايد بماند و نماندن آن يعني از دست رفتن بازار داخل! اين درحالي است كه طي چند ماه اخير بارها موضوع حذف پرايد از خط توليد سايپا توسط مقامات مسوول مطرح شده و اواخر سال 88 نيز براي اين امر در نظر گرفته شده است. سرپرست موسسه استاندارد نيز جزو همين مسوولان است كه در گفتوگوي خود به جلوگيري از توليد پرايد در صورت عدم رعايت استانداردها اشاره كرد و گفت: پرايد يك خودرو سبك است. بنابراين از لحاظ كيفيت مشكل خاصي ندارد و نبايد از آن انتظار يك خودرو 50ميليون توماني را داشته باشيم. وي در عين حال تاكيد كرد: پرايد نيز كه طي سالهاي گذشته بيشترين آمار خودروهاي چپ شده را به خود اختصاص داده بايد 51استاندارد اجباري خودرو را رعايت كند كه درغير اين صورت اجازه توليد را به آن نخواهيم داد.
بهرهبرداري از مركز تست جاده تا پايان سال
يكي از مواردي كه ميتواند بر رشد كيفي خودروهاي توليد داخل تاثيرگذار باشد، ايجاد مركز تست جادهاي خودرو است. مركزي كه برنامهريزيها براي ساخت آن به 10سال پيش برميگردد، اما هنوز خودروسازان كشور با فقدان اين مركز روبهرو هستند. اين در حالي است كه سرپرست موسسه استاندارد در اين زمينه با اشاره به اينكه مركز تست جادهاي خودرو تا پايان امسال به بهرهبرداري ميرسد گفت: با پيگيري موسسه استاندارد طي دو سال اخير زميني براي ايجاد مركز تست جادهاي خودرو در 11كيلومتري فرودگاه امامخميني در نظر گرفته شد و مطالعات لازم براي احداث آن توسط پيمانكار خارجي انجام شده است.
51 استاندارد براي خودروهاي وارداتي
سرپرست موسسه استاندارد اظهار كرده كه طبق تفاهم با برخي خودروسازان خارجي رعايت 51 استاندارد اجباري خودرو با يك كد مشخص در قسمتي از موتور يا شاسي خودرو لحاظ شود كه البته هماكنون نيز اين موضوع در برخي خودروهاي وارداتي در حال اعمال است. اين گفته وي در شرايطي است كه هماكنون خودروهايي مانند پرايد و روآ نيز اين 51 استاندارد را پاس ميكنند اما خودروهاي وارداتي معمولا كيفيت بالاتري را نسبت به داخليها دارا هستند.
برزگري در ادامه تاكيد كرد: بر اساس برنامهريزي انجام شده قرار است خودروهايي كه توسط خودروسازان داخلي به كشور وارد ميشود به صورت الكترونيكي تاييديه رعايت استاندارد توسط شركت مادر توليدكننده خودرو را اخذ كنند. سرپرست موسسه استاندارد طي گفتوگوي خود تلويحا برخي واردكنندگان خصوصي خودرو را مورد خطاب قرار داده و گفت: برخي خودروهاي وارداتي جهت استفاده در كشورهاي عربي حوزه خليجفارس توليد شدهاند كه در برخي موارد مانند محل شمارهگذاري يا چراغ مهشكن با شرايط ايران مطابقت ندارد و موسسه استاندارد از واردات اين نوع خودروها جلوگيري ميكند.
شنبه 23 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 117]