واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مديركل امور مجلس سازمان ميراث فرهنگي در گفتوگو با فارس: ادغام ميراث فرهنگي در راستاي اهداف سند چشمانداز 20 ساله نيست
خبرگزاري فارس: مديركل امور مجلس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري درباره طرح نمايندگان مجلس براي ادغام ميراث فرهنگي در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: ملاك حركت نظام سند چشمانداز 20 ساله كشور است و ادغام اين سازمان در راستاي اهداف اين سند نيست.
علي ليالي در گفتوگو با خبرنگار اجتماعي فارس اظهار داشت: سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري كه در حال حاضر به صورت مستقل تحت عنوان معاونت رئيسجمهوري در حال فعاليت است ادغام شده سازمانهاي ميراث فرهنگي و ايرانگردي و جهانگردي است كه قبلاً نيز جزو معاونان وزارت ارشاد بوده است و از سال 82 بعد از انجام مطالعات مبسوط پس از ارائه لايحه دولت به مجلس ادغام شدند، و سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري از معاونت وزارت ارشاد به معاونت رياست جمهوري ارتقا يافت.
وي در ادامه گفت: ضرورت اين ادغام در آن سال به دليل اين كه موضوع گردشگري در دنيا به عنوان يك صنعت پيشرو است و بخشي از اقتصاد دنيا را به خود اختصاص داده است براي كشور ايران به دليل تنوع منابع بسيار طبيعي، تاريخي و ميراثي سرشار در امر توسعه گردشگري احساس شد و با همين دليل سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري زير نظر رياست جمهوري شكل گرفت پس فلسفه شكلگيري سازمان نياز به تحول در اين صنعت در ايران بوده است.
مديركل امور مجلس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري افزود: دولت و نمايندگان مجلس در آن دوره همسطح بودن سازمان با ساير كشورهاي دنيا را لحاظ كرده بودند. بسياري از كشورهاي مهم دنيا مديريت اين بخش را در سطح وزارت يا معاونت رئيسجمهوري دارد و كمتر كشور ميراث فرهنگي و گردشگري را در حد معاونت يك وزارتخانه تعريف كرده است.
ليالي تصريح كرد: در حال حاضر كشورهايي در دنيا در زمينه ميراث فرهنگي و گردشگري موفقند كه مديريت اين مجموعه را ارتقا دادهاند.
وي گفت: آمار و ارقام عملكرد اين سازمان در كشورمان مشخص است، توسعه سرمايهگذاري در اين بخش، برقراري ارتباط قابل دفاع با ساير كشورها، پيدا كردن جايگاه مؤثر در سازمان جهاني جهانگردي، انجام مذاكرات و عقد قراردادها با كشورهاي هدف گردشگري و ... اينها همه زاييده و دستآورد اين ادغام و ارتقاي سازمان در طي 5 سال اخير است. اين دستاوردها طي اين مدت نتيجه حضور مستقيم مديريت عالي سازمان به عنوان فرد تأثيرگذار در دولت براي گرفتن مصوباتي در راستاي رشد اين صنعت در كشور است.
مديركل امور مجلس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري اظهار داشت: در سند چشمانداز 20 ساله مديريت سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري مكلف شده است كه بعد از سال 1404 سال 20 ميليون گردشگر را در كشور شاهد باشيم كه نشان ميدهد حس و ارتقاي اين سازمان ضرورتي انكارناپذير است.
ليالي ادامه داد: بخش عمده سرمايهگذاران كه با اميدواري به پيشرفت اين صنعت در كشور ما سرمايهگذاري كردهاند و كشورهايي كه قراردادي را با كشور ما در اين زمينه به تفاهم رساندهاند به علت حضور معاونت رئيسجمهوري بوده است و اگر جايگاه را در اين زمينه تنزل دهيد همه نگاههاي مثبت ايجاد شده به نگاه منفي تبديل ميشود.
وي گفت: نقش اشتغالزايي كه اين صنعت دارد نتيجه ارتباط نزديك اين سازمان با رياست جمهوري است اينها همه اين پيام را دارند كه تنزل اين سازمان نه به نفع اين صنعت است و نه در بيرون از مرزها نفعي دارد.
وي افزود: بسياري از كشورها تنها راه حل مشكلات در اشتغال و صنعت را استفاده از درآمدهاي ارزي حاصل از خدمات در صنعت گردشگري ميدانند و در چنين شرايطي اگر سطح مديريتشان در اين صنعت ارتقا نيافته است آن را ارتقا ميدهند. مسئولان كشورما كه 5 سال پيش اين ارتقا را احساس كردند بنا به گفته آن زمان مسئولان، اين ارتقاي سطح در كشور ما دير اتفاق افتاده است حالا اگر بخواهيم دوباره پسرفت داشته باشيم و به عقب بگرديم به مصلحت اقتصاد و صنعت گردشگري كشورمان نيست.
مديركل امور مجلس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري تصريح كرد: از تنزل اين سازمان هيچ چيزي عايد فرهنگ و صنعت ملي نميشود در اين صنعت، اشتغال، درآمد ارزي و تبادل فرهنگ و روابط اجتماعي است و اگر بخواهيم به اهداف سند چشمانداز 20 ساله دست يابيم بايد اين سازمان را بيشتر از وضعيت فعلي تقويت كنيم.
ليالي ملاك حركت نظام را سند چشمانداز 20 ساله خواند و گفت: در برنامه چشمانداز 20 ساله بايد 20 ميليون ورودي گردشگر داشته باشيم اين ورودي نيازمند زيرساخت از قبيل فرودگاه، ويزا، خدمات هتلينگ، حملونقل، ارتقاي دانش نيروي انساني و ... است كه همه اينجا بايد ايجاد شوند و اينها از پيكره معاونت يك وزارتخانه برنميآيد بلكه بايد مديريت عالي در حد معاونت رئيسجمهوري اين موضوعات را در دولت و مجلس پيگيري كند.
انتهاي پيام/
جمعه 22 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 109]