واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: مدير بخش نشر الكترونيك نمايشگاه قرآن:حمايت كور دولت در نشر الكترونيك قرآني برنامهساز نيست/ يارانههاي دولتي هدفمند شوند
گروه وبلاگ و IT: مدير بخش نشر الكترونيك نمايشگاه قرآن با تأكيد بر اينكه دولت بايد در اختصاص يارانهها هدفمند عمل كند، حمايت كور دولت را در اين حوزه براي توليدكنندگان نرمافزارهاي قرآني برنامهساز ندانست و نگاه دولتي را با فضاي موجود ناهماهنگ عنوان كرد.
حجتالاسلام «سعيد سالاريان»، مدير بخش نشر الكترونيك شانزدهمين نمايشگاه بينالمللي قرآن كريم در گفتوگو با خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا)، در ارزيابي خود از حضور نرمافزارهاي قرآني در نمايشگاه امسال گفت: نرمافزارهاي قرآني در سال جاري در مقايسه با سالهاي قبل حضور چشمگيري ندارند و آنطوري كه در دو، سه سال گذشته در اين حوزه توليدات جديد داشتيم، امسال اينگونه نبوده است.
وي ادامه داد: البته اينگونه نبوده كه كاري صورت نگرفته باشد. كارهاي زيادي شده و حدود صد عنوان نرمافزار جديد در حوزه قرآني داريم كه تعداد قابل توجه و قابل عرضه اين مقدار است و گرنه تعداد، بيشتر از اين است و اين مسئله به وضعيت شركتهاي توليد نرمافزار و محتواي الكترونيك در كشور برميگردد كه در دو سال گذشته چندان وضعيت خوبي نداشتند و حمايت جدي و هدفمندي از آنها نشدهاست.
وي يادآوري كرد: بايد فرصت را مغتنم شمرده و به مسئولان خاطر نشان كرد، لازمه توسعه در اين حوزه نگاه بهتر و دقيقتر و كمك و حمايت هدفمند به توليد محتواي الكترونيك قرآني است.
وي افزود: به عنوان مثال در سالهاي گذشته كاغذ در حوزه كتاب با يارانه عرضه ميشد هرچند الان اين امكان فراهم نيست، يك نگاه كوچك در حوزه الكترونيك و درك تفاوتهاي آن و توجه به اين نكته كه حوزه الكترونيك باعث صرفهجويي زيادي نسبت به حوزه چاپ و نشر ميشود، اهميت اين موضوع را به مسئولان نشان ميدهد.
سالاريان ادامه داد: در حالي كه در ميان نرمافزارهاي قرآني موجود بعضاً تا هزار جلد تفسير قرآن داريم و امكان ارسال آن به تمام نقاط دنيا وجود دارد و وزارت ارشاد ميتواند با نگاه درست به اين حوزه و حمايت جدي بخش كوچكي از حمايتهايي كه در بخش نشريات چاپي و سنتي بوده در قالب حمايتهايي در مواد اوليه، توليد سيدي، مشاركت ريالي در توليد و هدفمند كردن يارانهها و كمكها در قالب تعاريفي كه نيازمند جامعه قرآني ما است، اين كمكها را ارائه دهد تا شركتها بتوانند در اين عرصه توليدات فاخر و قابل عرضهاي را شكل و به مردم ارائه دهند.
مدير بخش نشر الكترونيك نمايشگاه شانزدهم تصريح كرد: مادامي كه مسئولان ما كه در بخش تصميمگيري و قدرت هستند، تا خودشان با اين حوزه به خوبي آشنا نشوند و بهرهمنديهاي اين حوزه را درك نكنند ما شاهد تغيير و توجه جدي در اين حوزه نخواهيم بود.
وي افزود: بايد روي فرهنگسازي كار كرد و اطلاعرساني در صدا و سيما و ساير مراكز مسئول كه اعتبارات بيشتري در حوزه فرهنگسازي دارند بيشتر انجام گيرد.
سالاريان با اشاره به نشر معارف اسلامي و قرآني از طريق حوزه ديجيتال و فناوري اطلاعات به سهولت و هزينههاي كم و سرعت بسيار زياد اين شيوه گفت: ويژگي فناوري اطلاعات در حوزه علوم و معارف انتقال مطلب با رسانههاي مختلف است و چند رسانهاي به ما كمك ميكند كه همه آن چيزي را كه ميخواهيم با واقعيتهاي بيروني شبيهسازي كنيم و اگر اين فناوريها درست معرفي شود حتماً جاي خودش را باز ميكند و حمايتها را به سمت خود جذب خواهد كرد.
وي علت ركود در نرمافزارهاي قرآني و موازيكاري در اين عرصه را نبود حمايتهاي لازم و كمبودها و كاستيها دانست و افزود: تا زماني كه اين مشكلات مرتفع نشود اين مسئله حل نخواهد شد.
مدير بخش نشر الكترونيك نمايشگاه قرآن يادآور شد: حمايتهاي دولت بايد هدفمند باشد و حمايت كور هم نميتواند براي ما برنامهساز باشد و ممكن است فضا را به شكل ديگري ترسيم كند كه مورد نظر ما نيست.
وي بحث حمايتهاي دولتي را در كنار موارد ديگري مانند برنامهريزي مسئولان اين حوزه از مشكلات اين عرصه عنوان كرد و گفت: جهت ارائه توليدات بهتر و متناسب با نيازهاي روز جامعه و بررسي مشكلات نرمافزارهاي قبلي و تأكيد بر رفع آنها در نرمافزارهاي بعدي است و ارائه برنامهها و پيشنهادات لازم مبتني بر درخواستهاي مردم در نمايشگاههايي مثل نمايشگاه قرآن و جمعآوري بازخوردهاي مردم و تهيه الگو براي شركتها كه بر اساس آن گام بردارند و فقدان تمام اين موارد باعث ميشود كه ما خروجي مناسب و فاخر نداشته باشيم و تنها عامل، حمايت نكردن نيست، ولي عامل اصلي كه ميتوان از طريق آن عوامل ديگر را مديريت كرد، زماني است كه در اين حوزه حمايت كافي باشد.
ادامه دارد...
چهارشنبه 20 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 90]