واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: آيينهاي رمضان در برخي كشورها به روايت مسلمانان مقيم اصفهان
داخلي . اجتماعي . رمضان.
مسلمانان جهان در ماه رمضان با آداب و رسوم مختلفي اين ماه پر فضيلت را گرامي ميدارند.
علاوه بر آيينهاي عبادي ، مسلمان در اين ايام در نقاط مختلف سنتهاي متنوعي در مورد ديدو بازديد ، دستگيري از فقرا و نيز سفره افطار دارند.
برخي از ميهمانان خارجي شهر اصفهان كه بيشتر دانشجويان مسلمان خارجي هستند، برگزاري اين آيينها را در جهت ايجاد نشاط در جامعه اسلامي در ماه ميهماني خدا براي عبادت بهتر و تقويت ارتباط مسلمانان توصيف كردند.
"زينب حسن" از كشور مالزي درباره آداب و رسوم مردم اين كشور در ماه مبارك رمضان به خبرنگار ايرنا گفت : اكثر زنان به همراه خانواده در ماه رمضان اوقات خود را با تلاوت قرآن، نماز، كمك به ديگر مسلماناندر جمع آوري و يا خواركي براي فقرا و آماده كردن مسجد براي افطاري دادن و نماز صرف ميكنند.
وي كه همسرش در رشته فيزيولوژي در اصفهان مشغول به تحصيل است، افزود:
رسانهها در اين ايام صفحات و ساعتي را به سوالات شرعي پيرامون اين ماه اختصاص ميدهند و مساجد ما از جوانان بيش از هر زمان ديگر پر ميشود.
وي، با اشاره به اينكه برخي از فرهنگهاي قديمي مثل نواختن طبل و شيپور هنگام سحر و افطار از بين رفته است، افزود: اما نوع غذاهاي اين ماه از آبگوشت، پلو گوشت، چلو مرغ و فرني پا برجاست و از معروفترين غذاهايي است كه در زمان افطار تناول ميشود.
زينب حسن، از حليم بادمجان به عنوان خوشمزهترين غذاي اين ماه در اصفهان نام برد و گفت : طرز پخت آن را به خانوادهاش ياد داده است.
"عباس شريف" اهل كشور لبنان نيز گفت: سنت افطاري دادن در بين ما بسيار رواج دارد و روزه داراني كه از توانايي مالي خوبي برخوردار نيستند،ميهمان دولت هستند.
وي با اشاره به اينكه ماه رمضان از جمله عيدهاي ملي و مذهبي است افزود:
در اين ماه ديد و بازديد هنگام افطار و جشنهاي بسياري بخصوص زمان تولد امام حسن (ع ) برپا است و هنگام سحر به خواندن قرآن توجه دارند.
وي به خبرنگار ايرناگفت: پيروان ديگر اديان اين ماه را به خاطر اين كه ميهمان دوستان مسلمان خود هستند، بسيار دوست دارند و حتي در تدارك افطاري كمك ميكنند ، چون در اين ماه غذاهاي سنتي بيش از هر زمان ديگر پخته و مصرف ميشود.
وي شيريني معروف اين ماه در لبنان را زولبيا و باميه عنوان كرد و گفت :
همين شيريني در كشور ايران اما در اندازههاي كوچك تهيه ميشود.
"بايرام گزل " از اهالي شهر استانبول كشور تركيه درباره آداب و رسوم كشورش در اين ماه گفت: در اين ماه مردم بيش از هر زمان ديگر به همديگر احترام ميگذارند.
وي كه در رشته مديريت بازرگاني در اصفهان مشغول به تحصيل است، افزود:
بازار بزرگ استانبول و مسجد اياصوفيه در هنگام افطار حال و هواي ديدني دارد.
به گفته وي ، روزه داران باخوردن كباب تركي و چاي روزه خود را ميگشايند و براي اقامه نماز به باشكوهترين مسجد تركيه ميروند.
وي گفت: اين ماه بهترين فرصت براي جواناني است كه ميخواهند خود را به عنوان مفسر ، قاري قرآن و موذن نشان دهند و كه كودكان به خواندن اذان بيش از هر چيز ديگر علاقه نشان ميدهند.
وي با اشاره به اين كه رمضان يكي از جشنهاي ملي مسلمانان تركيه است، گفت: رمضان ، شبهاي استانبول را رونق بخشيده، كاسبي و خريد و فروش تا حوالي سحر ادامه دارد و شبكههاي تلويزيوني تركيه بر حجم برنامههاي تفريحي خود در افطار و سحر ميافزايند.
"داوود ريمن" دانشجوي رشته ادبيات فارسي و ازاهالي شهرنانت كشور فرانسه نيز به خبرنگار ايرنا گفت :مسلمانان اين كشور در برگزاري ماه رمضان بسيار كوشا هستند، در اين ماه شيريني، غذا و سوپ در رستورانهاي عربي فروش ويژه اي پيدا ميكند.
به گفته وي ماه مبارك رمضان فرصتي است كه انسان يكبار به طور عميق به عملكردش رجوع كند و خود را براي بندگي خالص اماده نمايد.
"يوسف براند"از كشور انگلستان نيز در اينباره گفت: در كشور ما مسلمانان زيادي زندگي ميكنند و هنگام افطار گوشت بره، برنج و نان مصرف ميشود.
وي افزود: آنان با برپايي مراسم معنوي دعا و قرآن، جشن گرفتن، به ديدار يكديگر رفتن و هديه دادن به كودكان ماه رمضان را گرامي ميدارند.
وي گفت: اقامه نماز در مساجد و تلاوت قرآن در ماه ميهماني خداوند بسيار رواج دارد و دانشجويان مسلمان دردانشگاه مراسم افطار و اقامه نماز را بر پا ميكنند.
چهارشنبه 20 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 482]