واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: درسومين نشست «سوره تماشا » مطرح شد:شاهكارهاي ادبي كشورهاي اسلامي بر بنياد قرآني استوار است
گروه ادب: تمام شاهكارهاي ادبي در جهان داراي هسته و بنيان مبتني بر كتابهاي آسماني هستند، ادبيات غرب متأثر از انجيل و تورات و ادبيات كشورهاي اسلامي مبتني بر قرآن است.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا)، «قربان وليئي» شاعر، در سومين نشست «سوره تماشا» كه به موضوع «مناجات در ادبيات عرفاني فارسي» اختصاص داشت و شب گذشته 19 شهريور در بخش جلوههاي قرآن در ادبيات فارسي شانزدهمين نمايشگاه بينالمللي قرآن كريم برگزار شد، با بيان اين مطلب گفت: گوهر و هستي دين، چيزي جز پرستش يا عبادت نيست و گوهر پرستش نيز نيايش است، بدين معني كه اصولا عبادت بدون گفتوگو با خالق شكل نميگيرد.
او با اشاره به دوطرفه بودن ذات نيايش گفت: گفتهاي از امام علي(ع) است كه خداوند در هر عصري بندگاني دارد كه از ژرفاي عقولشان با ايشان سخن ميگويد.
اين شاعر ادامه داد: ادبيات فارسي در محدوده ادبيات نيايشي خدمت بسيار بزرگي به فارسي زبانان كرده است، چرا كه نيايش يك اتفاق كاملا شخصي است كه انسان مايل است با بهره بردن از زبان مادري خود به آن بپردازد و نمونههاي قابل قبول در ادبيات فارسي اين راه را بر فارسي زبانان گشودهاند.
او افزود: شاعران پارسيزبان، در اين حوزه نيايشهايي را آفريدهاند كه ميتوان به وضوح ردپاي آموزههاي قرآني و كلام معصوم را در آنها ديد.
وليئي همچنين گفت: نظامي دقيقترين و رقيقترين نيايشهاي ادب فارسي را آفريدهاست كه انسان امروز نيز ميتواند از آنها در خلوت خود استفاده كند و نيايشهاي او در محتوا و صورت برگرفته از قرآن و سخنان معصومان است، او در كنار عطار و مولوي قويترين شاعران در ژانر نيايش بودهاند.
او در پايان سخنان خود گفت: خاصيت عمده نيايش آن است كه آدمي خدا را ميشناسد و ميخواهد به او نزديك شود.
همچنين در اين نشست «سهيل محمودي» با اشاره به اين نكته كه قرآن خود نيايش را به ما آموخته است، گفت: در حال حاضر دو نگاه به طور جدي معارف قرآني را تهديد ميكنند، يكي نگاه سطحينگر و زينتي به قرآن است و ديگر همان موضوع خواندن نامناسبت قرآن، به همراه موسيقي است.
در پايان اين نشست «سيدحسين متوليان» به خواندن يك ترانه قرآني و يك غزل عاشورايي پرداخت.
چهارشنبه 20 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 233]