واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: هشدار نسبت به خطر استامينوفن برای کبد دانشمندان پس از آنکه معلوم شد مسکن استامينوفن يکی از علل عمده از کار افتادگی کبد در آمريکا بوده است نسبت به عواقب مصرف زياد اين دارو هشدار داده اند.
به گفته محققان موارد سالانه از کار افتادگی کبد در اثر مصرف استامينوفن - که در آمريکا به نام تجاری تايلنول و در بريتانيا به نام پاراستامول شناخته می شود - از 28 درصد در سال 1998 به 51 درصد در سال 2003 افزايش يافت.
به گزارش نشريه "نيوساينتيست" تيم محققان آمريکايی دريافت که مصرف تنها 20 قرص 500 ميلی گرمی در يک روز -حداکثر ميزان توصيه شده 8 قرص 500 ميلی گرمی در روز است- می تواند باعث مرگ شود.
کارشناسان می گويند اعمال محدوديت بر فروش اين دارو در بريتانيا به کاهش موارد از کار افتادگی کبد در اين کشور کمک کرده است.
گروه مطالعه از کارافتادگی حاد کبد در آمريکا، که با شرکت پژوهشگران از دانشگاه های مختلف اين کشور تشکيل شد، داده های 662 بيمار که در فاصله سال های 1998 تا 2003 به خاطر ازکارافتادگی حاد کبد بستری و درمان شده بودند را تجزيه و تحليل کرد.
از ميان 275 موردی که به مصرف استامينوفن مربوط می شد، 48 درصد آنها غيرعمدی، 44 درصد ناشی از تلاش برای خودکشی و باقی نامعلوم بود.
معلوم شد افرادی که دچار مسموميت غيرعمدی شده بودند چندين داروی مختلف که حاوی استامينوفن بوده است را مصرف کرده اند.
محققان دريافتند که مصرف 10 گرم استامينوفن در روز - معادل 20 قرص 500 ميلی گرمی - می تواند باعث از کار افتادن کبد شود.
آموزش
دکتر ان لارسون، از نويسندگان مقاله نيوساينتيست، که ابتدا در نشريه "هپاتولوژی" چاپ شده بود گفت که بيماران، پزشکان و داروخانه ها بايد تحت آموزش های بيشتری در مورد خطرات اين مسکن قرار گيرند.
به علاوه وی خواستار اعمال محدوديت های وسيعتر بر فروش اين دارو در آمريکا شد.
جان اوگريدی، از موسسه مطالعات کبد در بيمارستان کالج کينگ لندن گفت وضع محدوديت ها بر فروش اين دارو در بريتانيا باعث شده است موارد بستری شدن بيماران در بيمارستان درپی از کار افتادن کبد در اثر مصرف استامينوفن 30 درصد کاهش يافته است
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 166]