واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: گزارشی که در یازدهم دسامبر 1997 توسط مرکز پیشگیری از سرطان هاروارد منتشر شد، نتایج گزارش سال 1996 را که عنوان می کرد 50 درصد از سرطان ها با ایجاد اصلاحات مناسب در سبک زندگی، سیاست های جامعه و تمرینات بالینی قابل پیشگیری هستند را تایید می کرد. گزارش 1996 ذکر می کند که 50 درصد از خطرات سرطان را می توان با دنبال کردن یک رژیم غذایی سالم که کم چربی و پر فیبر باشد و مقدار کمی گوشت قرمز در آن استفاده شود، ورزش، کاهش مصرف الکل و ترک سیگار پیشگیری کرد. گزارش 1997 شواهد مشخصی از رابطه سرطان روده با کمبود فعالیت فیزیکی به دست آورد که در آن 15 درصد از کلیه سرطان های روده با اضافه کردن فقط 30 دقیقه ورزش به برنامه روزانه قابل پیشگیری هستند. سرطان روده دومین سرطان کشنده جهان بوده و هر سال 55000 نفر را به کام مرگ می کشد.
دکتر گراهام کولدیز از مرکز پیشگیری از سرطان هاروارد می گوید، "ورزش مستقیماً با کاهش خطر سرطان روده مرتبط است و فرد می تواند با فعالیت بیشتر خطر ابتلا به آن را در خود کاهش دهد."
براساس این گزارش بیش از 60 درصد از افراد بزرگسال و تقریباً 50 درصد از کودکان فعالیت جسمی کافی ندارند. این گزارش افزایش آموزش های ورزشی در مدارس و صرف هزینه بیشتر برای ساخت محیطهای ورزشی مثل محل عبور دوچرخه، زمین های بازی و راه های مخصوص پیاده روی برای کودکان و بزرگسالان را لازم می داند.
خانم ها می توانند احتمال ابتلا به سرطان گردنه رحم را با ویزیت منظم پزشک زنان خود کاهش دهند. در این ویزیت ها باید آزمایشات مخصوص شناسایی سرطان برای بیمار انجام گیرد. انجام ماموگرام نیز باید از سن 35 تا 40 سالگی آغاز شود.
تایید اخیر FDA از آزمایشات جدید بر استروژن پیروزی برای خانم ها در جنگ مقابل سرطان داخل رحم که یکی از متداولترین انواع سرطان در خانم هاست به حساب می آید. استروژن های کنونی خانم ها را در خطر بسیار زیادی از سرطان سینه و سرطان داخل رحم قرار می دهد.
همچنین سرطان های رحم و مقعد رابطه بسیار قوی با ویروسی که فقط از طریق رابطه جنسی منتقل می شود دارد. سرطان رحم یکی از متداولترین بیماری های کشنده در خانم های جوان است. تحقیقات اپیدمیک به وضوح نشان می دهد که خطر سرطان رحم با فعالیت جنسی زود هنگام خانمها، خانم هایی که شرکاء جنسی متعدد داشته اند و روابط جنسی حفاظت نشده، افزایش می یابد.
نکات مربوط به پیشگیری از سرطان
· مرتب ورزش کنید: حداقل 30 دقیقه در روز. ورزش منظم خطر ابتلا به سرطان را حداقل تا 30 درصد کاهش می دهد.
· رژیم غذایی متعادل و سالم داشته باشید: یک رژیم غذایی کم چربی و پر فیبر که در آن از گوشت قرمز کمتر استفاده شود و خوردن میوه ها و سبزیجات کافی.
· سیگارتان را ترک کنید یا اصلاً هیچوقت سیگاری نشوید: کشیدن سیگار خطر ابتلا به سرطان را تا 30 درصد افزایش می دهد. آیا واقعاً ارزشش را دارد؟
· مصرف نوشیدنی های الکلی را کاهش دهید: شاید یک نوشیدنی کوچک در روز برخی از خطرات مربوط به سلامتی مثل بیماری های قلبی را کاهش می دهد اما همین یک نوشیدنی در روز احتمال سرطان سینه را تا 30 درصد افزایش می دهد.
· کشیدن سیگار در کنار مصرف الکل به طرز قابل توجهی خطر ابتلا به سرطان های دهان، مری و سایر سرطان ها را افزایش می دهد.
· برای انجام آزمایشات مربوط به زنان به طور مرتب به پزشک زنان خود مراجعه کنید.
· آزمایشات ماهانه سینه را هر ماه انجام دهید.
· از کرم ضدآفتاب استفاده کنید: در طول روز از کرم های ضدآفتاب با SPF 15 یا بالاتر استفاده نمایید.
· رابطه جنسی ایمن داشته باشید: همیشه از کاندوم استفاده کنید مگر اینکه در یک رابطه طولانی مدت مطمئن باشید.
از آنجا که سرطان های مختلفی وجود دارد، علائم هشدار دهنده بسیاری نیز وجود دارد که در زیر به برخی از علائم آن اشاره می کنیم. البته این لیست به هیچ عنوان کامل نیست. در صورت مواجهه با هر نوع علامت مشکوک به پزشک مراجعه کنید.
· مثانه و کلیه: مشاهده خون در ادرار، احساس درد یا سوزش، افزایش ادرار.
· سینه: توده، خارش، قرمز شدن نوک سینه که به دلیل بارداری، شیردهی یا قاعدگی نباشد.
· رحم: خونریزی در فواصل دوره ماهانه، هر نوع ترشح غیرعادی، قاعدگی دردناک، قاعدگی شدید که نیاز به مراجعه به پزشک داشته باشد.
· روده بزرگ: خونریزی روده، مشاهده خون در مدفوع یا تغییر عادات مزاجی مثل اسهال مداوم یا یبوست علائم هشدار دهنده ای هستند که حتماً نیاز به مراجعه به پزشک دارند.
· حنجره: سرفه منظم، گرفته شدن صدا.
· لوکمی: رنگ پریدگی، خستگی، کاهش وزن، عفونت های مکرر، خونریزی بینی، درد مفصل یا استخوان، کبود شدن سریع بدن
· ریه: سرفه های مکرر، بزاق خلط سینه خونی، سنگین شدن سینه و درد سینه.
· لنفاوی: بزرگ شدن غدد لنفاوی، خارش پوست، عرق کردن در شب، تب بی دلیل و کاهش وزن.
· دهان و گلو: هر نوع زخم مزمن در دهاف زبان، یا گلو که درمان نشود.
· تخمدان: متاسفانه این نوع سرطان تا مراحل آخر پیشرفت آن، معمولاً هیچ نوع علائمی ندارد.
· لوزالمعده: این نوع سرطان نیز تا مراحل آخر پیشرفت آن، معمولاً هیچ نوع علائمی ندارد.
· پوست: تغییر رنگ، سایز و ظاهر خال ها، ایجاد زخم که شبیه به خال هستند، ایجاد تومر یا توده در زیر پوست که شبیه به زگیل است و درمان نمی شود.
· معده: استفراغ خونی، هضم مکرر غذا، درد پس از غذاخوردن، کاهش وزن.
مرگ های ناشی از سرطان از ابتدای دهه نود برای اولین بار رو به کاهش بوده است و میزان آن تا 153000 نفر در سال 1996 درمقایسه با 158000 نفر در اوایل این دهه کاهش یافته است. قسمت عمده این کاهش را می توان به بروز کمتر سرطان ریه در آقایان مربوط دانشت اما سرطان ریه در خانم ها رو به افزایش است و این می تواند علامت هشدار خوبی برای خانم ها برای ترک سیگار باشد. آمار سرطان پوست نیز رو به افزایش است پس حتماً از کرم ضدآفتاب استفاده کنید. این کاهش همچنین تا قسمتی مربوط به کاهش سرطان سینه است که به دلیل تشخیص های زود هنگام و آزمایشات ماموگرام مقدور شده است.
پیشگیری از سرطان تعهدی است که تا آخر عمر گریبان شمااست و هیچوقت برای شروع دیر نیست.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 485]