تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 4 آذر 1403    احادیث و روایات:  ghhhhhh
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833471924




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

پرواز در خيابان هاي آسماني


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: پرواز در خيابان هاي آسماني


ميثم لطفي: اگرچه در چند سال اخير اختراعات و اكتشافات گوناگوني صورت گرفته و هر كدام به نوعي توانسته است در زندگي مردم تاثيراتي برجاي بگذارد اما بسياري از كارشناسان معتقدند به خاطر انقلاب اطلاعاتي ارزشمندي كه در بيشتر كشورهاي جهان به وقوع پيوسته عصر حاضر را بايد عصر اطلاعات نام نهاد، بنابراين هركس كه در اين عصر به اطلاعات مجهز نباشد از قافله زمان عقب خواهند ماند.

هر داده اي كه در ذهن شنونده مفهومي را ثبت كند نوعي اطلاعات محسوب مي شود، پس پايه و اساس دانش چيزي جز اطلاعات نيست.
فناوري اطلاعات شاخه اي از فناوري است كه درباره كاربرد كامپيوتر در شاخه هاي مختلف علوم بحث و تحقيق مي كند. اين شاخه از علوم با طراحي ، توسعه، نصب و راه اندازي سيستم هاي اطلاعاتي و نرم افزارهاي كامپيوتري مرتبط است. رشته هاي مختلف علمي با استفاده از دستاوردهاي فناوري اطلاعات روزبه روز پيشرفت كرده و حوزه خدمت رساني خود را گسترش داده اند از جمله اين رشته ها مي توان به هوانوردي و خدمات وابسته به آن اشاره كرد.
برخي كارشناسان بر اين باورند كه با ساخت خودروهاي پرنده مي توانند مشكل حمل و نقل عمومي را برطرف كنند اما بايد توجه داشت كه اين قبيل وسايل نقليه تنها مسافرت هاي شهري و مسافت هاي كوتاه را حل خواهد كرد كه امروزه اين فاصله ها به وسيله اتوبوس ها و قطارهاي درون شهري پيموده مي شود.
ناسا هم اكنون در حال آزمايش موتورهاي جديد مافوق صوتي است كه مي توانند با سرعت هفت هزار كيلومتر در ساعت حركت كنند. به عقيده ناسا، فناوري جديد مي تواند امكان دسترسي به دورترين نقاط جهان را فقط در دو ساعت فراهم كند.
چارلز مك كلينتون مدير فناوري اسبق برنامه «هايپر-اكس ناسا» و محقق فناوري مافوق صوت «مركز تحقيقات لنگلي ناسا» معتقد است، فناوري مافوق صوت انقلاب در مسافرت هوايي آينده را به دنبال خواهد داشت.
مك كلينتون مي گويد: «امروز مي توانيد صبحانه را در بوستون و ناهار را در لس آنجلس صرف كنيد. حالا صرف ناهار در بوستون و صبحانه در توكيو را تصور كنيد. شما امروز مي توانيد بسته اي كه ديروز از بيشتر نقاط جهان ارسال شده را دريافت كنيد. تصور كنيد كه بسته را در روز ارسال آن دريافت كنيد. امروز شما شاهد سفرهاي خطرناك فضانوردان به فضا هستيد. حال روزي را تصور كنيد كه مي توانيد به فضاپيمايي رفته و با همان ايمني فعلي مسافرت به ديگر سوي كشور، به فضا سفر كنيد. فناوري مافوق صوت مي تواند اين تصورات را به حقيقت نزديك كند.»
مك كلينتون بر اين باور است كه موتورهاي مافوق صوت تنها مي توانند در سرعت هاي بالاتر از 3500 كيلومتر كار كنند. در ادامه خاطرنشان مي سازد: «در چنين سرعت هايي بايد با ارتفاع بيشتري در جو پرواز كرد. در سرعت هفت هزار كيلومتر، ارتفاع پرواز حدوداً 30 كيلومتر خواهد بود و پرواز از نيويورك به توكيو در كمتر از دو ساعت انجام خواهد شد. سرعت هاي بيشتر با خروج از اتمسفر و ورود مجدد در نزديكي مقصد انجام خواهند شد.»
بايد توجه داشت يكي از مزيت هاي مسافرت سريع تر در آسمان ايجاد دالان هاي پروازي بزرگ تر براي پروازهاي بيشتر است. مزيت ديگر اين هواپيماهاي مافوق صوت كاهش صداي شكستن ديوار صوتي است كه پرواز بر فراز زمين را ممكن مي سازد.
فناوري هاي مافوق صوت استانداردهاي بعدي مسافرت هوايي خواهند بود. مك كلينتون معتقد است، پيش از اينكه اين فناوري اولين هواپيماهاي قابل استفاده كاملي مانند هواپيماهاي فضايي را به دست دهد، كاربردهاي اوليه نظامي خواهد داشت.
به عقيده مك كلينتون، اين فناوري مي تواند بين سال هاي 2018 تا 2020 به خدمت گرفته شود.
به هر حال نبايد فراموش كرد كه رشد سريع فناوري تاثير عميقي بر سمت و سوي هدايت شده تجارت و مسير تكامل ساختارهاي صنعتي گذاشته است. امروزه صنعت هواپيمايي در مسير تكامل خود تحت تاثير شديد دو سيستم عمده كه از زيرشاخه هاي مهم فناوري اطلاعات محسوب مي شوند قرار دارد كه شامل سيستم خودكار رزرو بليت(CRS) و سيستم تجارت الكترونيكي مي شود.
انجمن سيستم هاي اطلاعاتي دنيا به تازگي بيانيه اي را درباره صنعت سفرهاي هوايي منتشر كرده است كه براي تشريح تركيب ساختارهاي صنعت هواپيمايي آمريكا و نيروهاي رقابتي آن مورد استفاده قرار مي گيرد.
اين انجمن ضمن تشريح فضاي حاكم بر اين صنعت معتقد است تغييرات ساختاري كه روز به روز در زمينه هواپيماسازي و خدمات وابسته اتفاق مي افتد محصول و نتيجه نوآوري ها در فناوري اطلاعات است. نگاهي به استحكام نسبي كه صنعت فناوري اطلاعات هم اكنون از آن بهره مي برد مي تواند دليل خوبي براي گرايش قوا به سمت IT در صنعت هوانوردي باشد.
اين انجمن همچنين اثر فناوري اطلاعات را در صنعت هواپيمايي در منطقه آسيا و اقيانوسيه مورد بررسي قرار داده است و آن را بسيار عميق مي داند و از آن به عنوان انقلابي در صنعت هواپيمايي ياد مي كند.
بر پايه مقايسه تجربه اي كه آمريكا به تازگي داشته است، اين انجمن پيش بيني مي كند كه در كوتاه مدت يا ميان مدت، عوامل گوناگون جغرافيايي، فرهنگي و روانشناختي بر حوزه فناوري اطلاعات براي تاثيرگذاري و برهم زدن تعادل قوا در اين صنعت تاثير خواهد گذاشت. اين انجمن پيش بيني مي كند كه در درازمدت به كارگيري فناوري اطلاعات در امور اين صنعت ساختاري يكپارچه و جهاني را براي هواپيماسازي جهاني به ارمغان خواهد آورد.
از مهم ترين تحولاتي كه طي چند سال اخير در صنعت هوانوردي رخ داده مي توان به اقدام شركت اينتل اشاره كرد. اينتل براي ارتقاي سرويس هاي اينترنتي بيسيم پرسرعت حين پرواز با شركت بوئينگ قراردادي را به امضا رسانده است تا كاربران بتوانند در سفرهاي هوايي با لپ تاپ هاي خود به اينترنت متصل شوند. آزمايش سازگاري با اين سرويس به وسيله لپ تاپ هاي مجهز به فناوري Centrino اينتل موفقيت آميز بوده است.
در حال حاضر سرويس Wi-Fi شركت بوئينگ تقريباً در 70 هواپيما و 100 مسير روزانه در سراسر دنيا و در خطوط هوايي لوفتانزا، اسكانديناوي، ژاپن، ANA، سنگاپور و چين در دسترس است. خطوط هواپيمايي استراليا، كره،EIAI ، Asiana و Etihad نيز به زودي اين سرويس را در هواپيماهاي خود ارائه مي دهند. اين اولين باري است كه دو شركت اينتل و بوئينگ در زمينه سرويس بيسيم حين پرواز با يكديگر همكاري مي كنند. بوئينگ تقريباً با 600 شركت و 17 فراهم كننده سرويس بيسيم توافقنامه رومينگ امضا كرده است. مسافران مي توانند با استفاده از يك حساب ثابت به سرويس بوئينگ متصل شوند يا از ايستگاه هاي رومينگ موجود استفاده كنند. آنها همچنين خواهند توانست در پروازهاي بين المللي با پرداخت 95/29 دلار براي دسترسي نامحدود يا 95/19 دلار براي دسترسي محدود شش ساعته اين سرويس متصل شوند.
در كنار اين اقدام، دو شركت هواپيمايي اروپايي نيز به تازگي اعلام كرده اند كه از اواخر سال آتي ميلادي اجازه استفاده از تلفن همراه را در پروازهاي داخلي اروپاي غربي صادر خواهند كرد. اين شركت هاي پرتغالي و انگليسي در اواخر سال 2008 به صورت آزمايشي اجازه استفاده از تلفن همراه را به مسافران خود مي دهند و از سال آينده اين طرح را به صورت رسمي اجرا مي كنند. شركت پرتغالي TAP و شركت هواپيمايي انگليسي BMI اولين شركت هاي هواپيمايي هستند كه اجازه استفاده از تلفن همراه را به مسافران خود خواهند داد.
طبق آمارهاي موجود شركت هاي مذكور با استفاده از يك سيستم جديد مخابراتي به نام ONAIR اين امكان را فراهم مي كنند. TAP اين سيستم را در مورد هواپيماي ايرباس 321 و شركت هواپيمايي BMI در مورد ايرباس 320 استفاده خواهند كرد.
 دوشنبه 18 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 199]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن