واضح آرشیو وب فارسی:فارس: معاون مطبوعاتي و اطلاعرساني ارشاد: حضور باشگاه «توانا» تغييرات شگرفي در آينده مطبوعات ايجاد خواهد كرد
خبرگزاري فارس: معاون مطبوعاتي و اطلاعرساني ارشاد با اشاره به اهميت رسانهها گفت:اميدواريم دانشآموختگان باشگاه آموزش خبرنگاري فارس در آينده بتوانند در عرصه رسانه فعال باشند و حضور آنها بتدريج در عرصه رسانه تغييرات شگرفي در محتواي مطبوعات و خبرگزاريها ايجاد كنند.
به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري فارس، عليرضا ملكيان امروز در مراسم اختتاميه نخستين دوره آموزش خبرنگاري باشگاه «توانا» ضمن تبريك به مديرعامل خبرگزاري فارس براي راهاندازي چنين باشگاهي، گفت: اقدام به تأسيس باشگاه خبري «توانا» و آموزش نيروهاي حرفهاي و متعهد در عرصه رسانه كار بسيار گرانبهايي است كه از سوي مسئولان اين خبرگزاري تدارك ديده شده است.
وي با اشاره به بحث اهميت رسانه گفت: امروز در دنيا هر حركت كلان در هر زمينهاي اعم از سياسي، اقتصادي، نظامي و فرهنگي كه بخواهد صورت بگيرد قطعاً پيوست رسانهاي براي آن تدارك ديده ميشود و در ابتدا كار رسانهاي به عنوان مقدمه براي آن انجام ميشود اگر اين زمينهسازي كه اصل كار است صورت نگيرد قطعاً هدف و نتيجه كلان مطلوب به دست نميآيد.
ملكيان اظهار داشت: كار اصلي رسانهها زمينهسازي براي پذيرش افكار عمومي است و نمونه بارز اين مسئله را كه رسانهها در اين باره چگونه عمل كردند ميتوان در مورد اشغال عراق توسط آمريكاييها مشاهده كرد كه رسانهها بيش از يك سال افكار عمومي را با گزارش، خبر و تحليل بمبباران خبري كردند كه در عراق تجهيزات اتمي وجود دارد.
وي ادامه داد: همچنين در اين رابطه با انعكاس اينكه بازرسان آژانس با سفر به عراق و حركات تبليغي كه حولوحوش اعزام بازرسان به عراق صورت ميگرفت رسانهها در افكار عمومي دنيا و آمريكا زمينه پذيرش حمله به عراق را فراهم كردند.
معاون مطبوعاتي و اطلاعرساني وزارت ارشاد افزود: اين زمينهسازي رسانهاي بهگونهاي ترسيم شد كه حتي خود مردم عراق و نظاميان اين كشور نيز پذيرفتند كه گويي بايد نظام صدام برود.
ملكيان گفت: اين زمينهسازي آنچنان ماهرانه صورت گرفت كه تمام دنيا سازمان ملل و مردم عراق و حتي ارتش اين كشور اين مسئله را پذيرفتند بهطوري كه وقتي آمريكا به عراق حمله كرد آنچنان مقاومتي نيز از سوي ارتش عراق صورت نگرفت گويي آمريكا به پيكنيك رفته بود و تصاويري نيز كه از تلويزيون نشان داده ميشود بيشتر جنبه تبليغاتي داشت و آمريكا از طريق رسانهها اين موضوع را تفهيم كرده بود كه عراق در مقابل اتحاد بينالمللي نميتواند مبارزه كند.
معاون مطبوعاتي و اطلاعرساني ارشاد ادامه داد:از طرف ديگر برخلاف شعارهاي كه آمريكا درباره آزادي بيان و دمكراسي رسانهها داشت در رابطه با حمله آمريكا به عراق مشاهده كرديم كه آمريكا تمامي رسانهها از جمله رسانههاي ميداندار در عرصه خبري كه به نوعي وابسته به صهيونسيم بينالملل هستند را مجاب كرده بود تا زماني كه ارتش آمريكا صلاح نديده است كوچكترين اخباري در مورد نحوه حمله آمريكا به عراق منتشر نشود و اخبار صرفاً از طريق ستاد خبري ارتش آمريكا انتشار مييافت.
وي گفت: در اينجاست كه مشاهده ميكنيم نسخههايي كه در رابطه با آزادي بيان و دمكراسي رسانهها از سوي آمريكاييها مطرح ميشود واقعيت ندارد و صرفاً شعارهايي است كه براي كشورهايي مانند كشور ما مطرح ميشود.
معاون مطبوعاتي و اطلاعرساني ارشاد ادامه داد: در اهميت رسانهها شك و ترديدي نيست و خوشبختانه شاهديم كه مسئولان، انديشمندان و نيروهاي متعهد در كشور به اهميت رسانه پي بردهاند و پس از انقلاب تعداد زيادي از نشريات و خبرگزاريها راهاندازي شده است بهطوري كه هماكنون از نظر تعداد نشريات جزو 10 كشور اول دنيا هستيم و از نظر تعداد خبرگزاريها نيز تعداد قابل قبولي را داريم.
ملكيان گفت: يكي از موارد مهم و عمده در رابطه با اهميت رسانهها نيروي انساني حرفهاي كارآمد و متعهد است كه در حال حاضر در كشور با كمبود آن مواجهايم.
وي اضافه كرد:ما نشريات و خبرگزاريهاي زيادي را داريم كه در معناي حرفهاي در دورههاي آكادميك آموزشهاي خبرنگاري را گذرانده باشند و تحصيلات مرتبط را دارا باشند اما همين رسانهها نيز كاربرد درستي را از نظر خبري ندارند و فقط يك بُعد را مدنظر دارند كه حتي به همان يك بُعد نيز تعهد ندارند و آن را ناديده ميگيرند.
معاون مطبوعاتي و اطلاعرساني ارشاد ادامه داد: اما همان كساني كه آموختهاند كه خبر بايد داراي چه ويژگيهايي باشد و ادعاي حرفهاي بودن دارند، ميبينيم كه اين ويژگيها را در اخبار خود لحاظ نميكنند و رسانه آنها به محلي براي عنوان شدن شايعات و خبرهاي نادرست تبديل شده است.
ملكيان گفت: خبرگزاريهايي كه به اين صورت به تهيه اخبار ميپردازند اعتبار ندارند زيرا شاخصه يك خبرگزاري حرفهاي رعايت كردن اصول خبري و مهمتر از آن آوردن منبع خبر است و كثرت اين نوع اخبار در رسانهها به اعتبار آنها لطمه ميزند و جايگاه آنها را پايين ميآورد و يكي از دلايلي كه مردم رغبت به نشريات ندارند عدم اعتماد آنها به رسانهها است.
وي افزود: متوليان نشريات بايد زمينه جلب اعتماد مردم را با پايبندي به اصول حرفهاي خبرنگاري و مهمتر از آن كه ضرورت رعايت اخلاق حرفهاي در رسانه است فراهم كنند.
معاون مطبوعاتي و اطلاعرساني وزارت ارشاد ادامه داد: رعايت اخلاق در رفتارهاي شخصي و فردي و گروهي خلاصه نميشود بلكه در همه زمينهها اعم از سياست، اقتصاد و فرهنگ بايد لحاظ شود.
مليكان با تاكيد بر رعايت اخلاق در رسانهها گفت: رعايت اخلاق در رسانه نيز جاي خود را دارد و اگر رعايت نشود معلوم نيست كه چه چيزي در رسانه عرضه خواهد شد.
وي ضمن ابراز خرسندي از اين حركت مديران و مسئولان خبرگزاري فارس گفت: اميدواريم دانشآموختگان باشگاه آموزش خبرنگاري فارس در آينده بتوانند در عرصه رسانه فعال باشند و حضور آنها بتدريج در عرصه رسانه تغييرات شگرفي در محتواي مطبوعات و خبرگزاريها ايجاد كنند.
ملكيان در پايان گفت: در راستاي كمك به خبرگزاري فارس در عرصه تربيت خبرنگاران از هيچ كمكي دريغ نخواهيم كرد و با همه توان و توشه از اين حركت ارزشمند استقبال ميكنيم و اميدواريم كه اين خبرگزاري دورههاي بعدي باشگاه «توانا» را برگزار كند و در عرصه رسانه دستمان از حيث نيروهاي حرفهاي پُر باشد.
انتهاي پيام/ز
دوشنبه 18 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 129]