واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: ميزباني اجلاس جهاني فلسفه به ايران رسيد
تهران / واحد مركزي خبر / فرهنگي 1387/06/18
ميزباني اجلاس جهاني فلسفه به ايران رسيد.
به گزارش خبرنگار واحد مركزي خبر محمدرضا سعيد آبادي دبيركل كميسيون ملي يونسكو با اعلام اين مطلب در جمع خبرنگاران گفت اين اجلاس با همكاري يونسكو و موسسه حكمت و فلسفه ايران در سال 2010 در ايران برگزار مي شود .
وي افزود يونسكو اعتقاد دارد مباحث فلسفي نبايد در حوزه دانشگاه ونظريه محدود شود ، بلكه نياز امروزي بشر، پيوند ميان اين دو حوزه است .
گفتني است اجلاس جهاني فلسفه امسال در كشور ايتاليا برگزار مي شود.
سعيد آبادي همچنين گفت : كرسي "مديريت برنامه ريزي و تضمين كيفيت در آموزش عالي " با همكاري يونسكو ايجاد ميشود ،تشكيل اين كرسي در امضا تفاهم نامه اي با رئيس يونسكو آقاي ماتسورا نهايي و در موسسه پژوهش و برنامه ريزي آموزش عالي تشكيل مي شود.
تاكنون دو كرسي يونسكو با اسامي " آموزش سلامت" در دانشگاه علوم پزشكي تهران و كرسي " صلح حقوق بشر و دمكراسي" در دانشگاه شهيد بهشتي تشكيل شده است.
دبيركل كميسيون ملي يونسكو همچنين از تشكيل مركز منطقه اي يونسكو در حوزه علوم و فناوري آسياو اقيانوسيه خبر داد و گفت : علاوه بر مركز منطقه اي مديريت آب شهري و مركز بين المللي قنات و سازه هاي آبي در يزد كه در ايران با همكاري يونسكو فعاليت مي كنند، پرونده تشكيل مركز منطقه اي يونسكو در حوزه علوم و فناوري نيز در دستور كار قرار گرفته است.
وي افزود تنگ صياد در استان چهارمحال و بختياري ، دنا در استان كهگيلويه و بوير احمد و تندوره در شمال استان خراسان رضوي به عنوان سه ذخيره گاه زيست گونه ايران در يونسكو مواردي هستند كه يونسكو با همكاري سازمان محيط زيست با توجه به ديدگاههاي زمين شناختي در شرف ثبت ملي آنها است.
تاكنون 9 ذخيره گاه زيست گونه ايران به ثبت يونسكو رسيده است.اين ذخيره گاهها از جنبه زمين شناختي و اطلاعاتي كره خاكي براي ساكنان زمين داراي ارزش هستند و بايد از آنها نگهداري شود.يونسكو براي حفاظت و نگهداري ، اطلاعات لازم و تبادل تجربيات بين كشورها و كمك هاي مالي و تكنولوژي هاي لازم را در اختيار اعضا قرار ميدهد.
سعيد آبادي همچنين با اشاره به تجربه جهاني از سه نسل دانشگاهها ي آموزش محور ، پژوهش محور و نسل سوم نياز محور كه در آن رشته ها و خروجي دانشگاهها بر اساس نياز جامعه تعيين خواهد شد ،گفت با همكاري دانشكده كارآفريني دانشگاه تهران و سازمان پژوهش و برنامه ريزي وزارت علوم تحقيقات و فناوري ،سي بهمن ماه كنفرانسي با موضوع كارآفريني با عنوان "كنفرانس تحولات دانشگاههاي ايران و چشم اندازي به سوي كارآفريني" تشكيل مي شود.
دبيركل كميسيون ملي يونسكو افزود امسال به مناسبت سي امين سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي ، همزمان با دهه فجر وزارت علوم تحقيقات و فناوري با همكاري يونسكو نمايشگاه علمي دستاوردهاي پژوهشي ايران در اين سه دهه را در مقر يونسكو به نمايش ميگذارد.
در بخش ميراث فرهنگي و طبيعي و ميراث معنوي سعيدآبادي با اشاره به همكاريهاي سازمان ميراث فرهنگي گردشگري و صنايع دستي گفت در حال حاضر 9 اثر در فهرست جهاني ميراث فرهنگي وطبيعي به ثبت رسيده است، در بخش آثار معنوي ، پرونده چندمليتي نوروز با همكاري يونسكو در فرمت مكتوب و ديداري و شنيداري آماده شده است كه در ماه نوامبر درشهر استانبول، كميته تصميم گيري بين المللي يونسكو در باره ثبت جهاني آن تصميمم نهايي را اتخاذ مي كند.
وي درباره فعاليت هاي يونسكو در بخش هنر گفت اجلاس آموزش هنر را اسفند ماه در دانشگاه هنر اصفهان برگزار مي كنيم و در بخش مهر اصالت يونسكو نيز در اصفهان اجلاسي براي داوري بين المللي مهر اصالت در بخش صنايع دستي تشكيل مي شود.
سعيد آبادي همچنين با اشاره به نامگذاري سال جاري با نام سيد جمال الدين اسد آبادي ، سنايي غزنوي، رودكي و امام محمد غزالي گفت اجلاس سيد جمال الدين اسد آبادي را با همكاري دانشگاه بين المللي امام خميني در قزوين در روز 21 آبان ماه برگزار مي كنيم و در تاريخ 23 آبان ماه نيز در اسد آباد همدان مراسم اختتاميه اين اجلاس برگزار ميشود.
وي افزود سال 2009 همزمان با سال جهاني نجوم و به مناسبت چهارصدمين سالگرد وفات شيخ بهايي در يونسكو به نام سال شيخ بهايي نامگذاري شده است .
دبير كل كميسيون ملي يونسكو همچنين از ثبت دو اثر دركميته ملي حافظه جهاني خبر داد و گفت در آينده نزديك مسالك الممالك از موزه ملي ايران و اسناد خطي اداره استان قدس رضوي متعلق به دوره صفوي در كميته ملي ثبت ميشود . وي افزود تا كنون دو اثر شاهنامه بايسنقري و وقف نامه ربع رشيدي در حافظه جهاني ثبت شده اند .
كتاب ، مستندات و مكتوباتي كه داراي ارزش جهاني است و به نوعي به عنوان ميراث جهاني بشر محسوب و در حوزه حافظه جهاني ثبت مي شود.
سعيدآبادي همچنين از مقدمات ايجاد شبكه هاي دانشگاهي خبر داد و گفت درنظر داريم شبكه بين رشته اي در رشته كارآفريني را به ثبت برسانيم و از هم افزايي دانشي دانشگاهي استفاده كنيم تا خروجي دانشگاهها با كارآفريني ارتباط مستحكم تري پيدا كند.
صدا و تصوير دارد
دوشنبه 18 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 370]