واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: صفر و يك به جاي كتاب و دفتر
بزرگترين دغدغه مدارس، هكرها هستند كه مبادا به وبسايتشان نفوذ كرده و اطلاعاتشان را سرقت كنند.
نسترن صائبي- نوع جديد و پيشرفته ارتباطات كه با كاربردهاي وب2 ممكن شده، چه خوب، چه بد، در حال تغيير دادن دنياي كسبوكار است، هر چند شركتها خودشان تصميم ميگيرند كه كاربردهاي وب2، نظير ويكيها، وبلاگها، شبكههاي اجتماعي و وبسايتهاي به اشتراكگذاري تصاوير ويديويي را پس بزنند يا با آغوش باز آنها را بپذيرند.
اين رويكرد، دنياي آكادميك را نيز به همين شيوه، تحت تاثير قرار داده است.البته كاربردهاي وب2، نگرانيهايي در مورد امنيت در تمامي حوزههاي فناوري اطلاعات ايجاد كرده است كه موسسات آموزشي نيز از اين قاعده مستنثي نيستند.
استيويين (Steve yin)، نايب رييس بازاريابي و فروش جهاني شركت «سن برنارد» سازنده تجهيزات و ابزار امنيتي وب، ميگويد: بزرگترين دغدغه مدارس، هكرها هستند كه مبادا به وبسايتشان نفوذ كرده و اطلاعاتشان را سرقت كنند.بد نيست به تجربه كن پاپاس (Kan Pappas)، مدير بازاريابي و استراتژي امنيتي شبكههاي Top Layer هم دقت كنيم. وي كه اخيرا پسر خود را در يكي از دانشگاهها ثبتنام كرده، زماني كه به همراه پسرش وارد اتاق خوابگاه شد، يكي از هماتاقيهاي او را در حال كار با كامپيوتر ديد. پاپاس ميگويد: احساس كردم كه او از كار با كامپيوتر لذت ميبرد، از او پرسيدم چه كار ميكند و او جواب داد در حال نفوذ به كامپيوترهاي بخش مالي دانشگاه است.
وي ميافزايد: اين موضوع يك كابوس بزرگ است. كاربردهاي جديد وب2، امكانات بسياري را در اختيار دانشجويان قرار داده تا به هك كامپيوترها مبادرت ورزند.
پاپاس ميگويد: مساله اصلي اينجاست كه اين پسر، شبكه مدارس ديگر را تخريب ميكرد و از آنجا كه مدارس معمولا تمامي امورشان براساس فناوري است، تخريب شبكه با تعطيلي موقتي مدارس همراه خواهد بود.بد
" احساس كردم كه او از كار با كامپيوتر لذت ميبرد، از او پرسيدم چه كار ميكند و او جواب داد در حال نفوذ به كامپيوترهاي بخش مالي دانشگاه است.... "
نيست ببينيم اثر وب2 بر سيستمهاي آموزشي چيست؟
خوره پهناي باند
استفاده از كاربردهاي وب2، نظير سرويسهاي مشاهده كليپهاي ويديويي آنلاين، باعث ايجاد محدوديتهايي در پهناي باند ميشود.براساس پيشبيني شركت سن برنارد، 44 درصد از مدارس آمريكا تا سال ميلادي آينده، پهناي باند خود را افزايش ميدهند. علاوه بر آن انتظار ميرود 15 درصد از مدارس، پهناي باند خود را به پيش از 50 مگابيت در ثانيه برسانند.اين تحقيقات همچنين حاكي است كه 66 درصد از موسسات آموزشي نسبت به سال گذشته، بيشتر از تصاوير ويديويي آنلاين استقبال كردهاند و 47 درصد از اين موسسات اعلام كردهاند كه فعاليت آنها در تماشاي تصاوير اينترنتي دو برابر شده است.از آنجا كه استفاده از ابزار و رسانههاي جمعي به يكي از بخشهاي اصلي يادگيري در مدارس تبديل شد، مدارس نياز به راهحلهاي كارساز براي مطابقت با نيازهاي خود دارند. اين راهكارها شامل جلوگيري از نفود هكرها به شبكه و همچنين مديريت و نظارت بر محتوا و فعاليتهاي آنلاين دانشجويان ميشود.يين معتقد است كه قبل از ايجاد يك فضاي امنيتي كاملا جديد، بايد به دغدغهها و نگرههاي وب 2 متمركز شويم.وي ميگويد: ما بايد بدافزاها را شناسايي كنيم، كه اين كار نيازمند كنترل مناسب روي درگاه و مصرف پهناي باند است.وي ميافزايد: ما شاهد افزايش چشمگير در ورود كاربردهاي وب 2 در مدارس و موسسات آموزشي هستيم و اين پديده، مطمئنا تمامي سختافزارها را با مشكل مواجه خواهد كرد.يين ميگويد: با افزايش تقاضاي پهناي باند توسط مدارس، اين نگراني پيش ميآيد كه شبكههاي آنها نتوانند بار ترافيكي اينترنتي را تاب بياورند و مدارس مجبور شوند كه شبكههاي خود را دوباره بازسازي كنند.
فائق آمدن بر محدوديتها
با افزايش جمعيت كاربران و محبوبيت وب 2، مديران IT مدارس نيز با چالشهاي جديدي مواجه شدهاند. اين مشكلات تنها گريبانگير دانشآموزاني نيست كه از شبكههاي به اشتراكگذاري تصاوير ويديويي و شبكههاي اجتماعي استفاده ميكنند، بلكه تقاضاي معلمان هم براي دسترسي به امتيازات بيشتر، بالا ميرود.جيم كالبرت (Jim Culbert)، تحليلگر امنيت اطلاعات مدارس شهر Duval Country در جكسون ويل، درخواستهاي جديد از وبلاگنويسي معلمان و ارتباط با دانشآموزان خود، چه در مدرسه و چه در بيرون از مدرسه، دريافت كرده است.وي ميگويد: معلمان به تازگي به فكر استفاده از پادكست افتادهاند، اما دسترسي به همه اين ابزار به خاطر مشكلات پهناي باند و موارد امنيتي مسير نيست.استفاده از تلفنهاي همراه هوشمند نيز يكي ديگر از مشكلات
" استفاده از كاربردهاي وب2، نظير سرويسهاي مشاهده كليپهاي ويديويي آنلاين، باعث ايجاد محدوديتهايي در پهناي باند ميشود.... "
مربوط به مدارس است كه با استفاده از وب 2 بيشتر از قبل نمود پيدا كرده است.
دن ديرينگ (Dan Dearing)، مدير بازاريابي و توليد Trust Digital ميگويد: مساله اينجاست كه مديران IT چگونه بايد بر تلفنهاي همراه هوشمند و ابزارهاي مرتبط با دانشآموزان نظارت و كنترل داشته باشند؟
وي ميگويد: زماني كه اين ابزار به كار گرفته ميشود، ديگر كار از دست بخش IT خارج است و معلوم نيست كه چه اتفاقي ميافتد.ريسكهاي امنيتي مربوط به تلفنهمراه بسيار مشابه لپتاپها است.كاربران به راحتي ميتوانند به شبكههاي مدارس نفوذ كنند.در ضمن فناوريهاي ديگري نظير بلوتوث و فناوري Wi-Fi از ديگر مدخلهايي هستند كه مشكلات خاص خود را در بردارند. چه بايد كرد؟
مديران مدارس – اگر تا به حال به اين فكر نيفتاده باشند – به زودي بايد سياستهاي تخصيص منابع شبكه خود را بازنگري كنند.كالبرت ميگويد: ما بايد معلمان را به استفاده از وبسايتهاي آموزشي به جاي چرخ زدن بيهدف در فضاي وبلاگي تشويق كنيم. زيرا در اين وبسايتهاي عمومي تشخيص خوب از بد به سادگي ميسر نميشود.از سوي ديگر، وب 2، مديران IT مدارس را به تجديد نظر در مسايل امنيتي مجبور ميكند. شبكههاي اجتماعي كه يكي از بزرگترين كاربردهاي وب 2 در كلاسهاي درس است، نيز امكانات بيشتري به دانشآموزان ميدهد تا از قواعد پذيرفته شده عدول كنند.به گفته كالبرت، معلمان به خوبي نميدانند كه مديريت مدرسه مسوول اين تخطي از قواعد است. بنابراين بايد معلمان را نيز در اين مسووليت مشاركت داد.
امكانات جديد
ابزارهاي فيلترينگ وب به مديران IT امكان ميدهد كه سياستهاي دسترسي در زمانهاي مختلف شب و روز را تعيين كنند و نرمافزارهاي ضد ويروس هم در اين رابطه كاربرد زيادي دارند.نرمافزارهاي رمزنگاري و از اين دست را هم نبايد از ياد برد.پاپاس پيشنهاد ميكند كه مدارس و دانشگاهها بايد به فناوريهاي امنيتي روز مجهز شوند. وي توضيح ميدهد: يكي از اشتباهات مدايران IT موسسات آموزشي اين است كه موضوع امنيت را جدي نميگيرند.
پاپاس 4 گام را به مديران IT پيشنهاد ميكند از اين طريق ميتوان تهديدات وب2 را در موسسات آموزشي به حداقل رساند:
1 – هرگز به يك تكنولوژي بسنده نكنيد. رويكردهاي متنوعي را در ايجاد يك برنامه امنيتي چند لايه به كار بگيريد.
2 – يك سيستم جلوگيري از نفوذ (IPS) در عمق شبكه بهكار بگيرد.
3 – از كنترل NAC (Network Admission Control) استفاده كنيد تا بتوانيد سياستهاي كاربري را تنظيم كنيد.
4 – از فايروالهاي چندگانه استفاده كنيد.
يکشنبه 17 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: هموطن سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]