واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: حل معضل ترافيك كلانشهر تبريز، به يك جراحي اساسي نياز دارد
سرويس شهرستانها: شهرداري تبريز در اقدامي طرحهاي مختلف ترافيكي را با هدف گشايش در گرههاي ترافيكي اين كلانشهر را به مورد اجرا گذاشت اما به اعتقاد كارشناسان حل معضل ترافيك تبريز به يك جراحي اساسي نياز دارد.
به گزارش فارس، خيابانهاي هسته مركزي تبريز در هفته گذشته دست خوش تغييراتي متعدد و متنوع شد.
تغيير ساختار هندسي خيابانهاي منتهي به ميدان ساعت و برخي خيابانهاي هسته مركزي شهر، راهاندازي خطوط ويژه اتوبوسهاي تندرو، به كارگيري انبوه علائم ترافيكي در سطح شهر، راهاندازي بزرگترين مركز كنترل ترافيك كشور و افتتاح راديو شهر از جمله طرحهايي بود كه مديريت كلانشهر تبريز براي حل بحران ترافيك اجرا كرد. با وجود اينكه ضرورت اجراي چنين طرحهاي متنوعي براي نخستينبار در كلانشهر تبريز بر كسي پوشيده نيست ولي اجراي نابههنگام برخي از تغييرات ترافيكي بدون اطلاعرساني مناسب ترافيك سنگيني را در روزهاي نخست رقم زد.
استاندار آذربايجان شرقي معتقد است اجراي چنين طرحهايي تنها مسكني براي حل بحران كلانشهرها به حساب ميآيد. محمدكاظم معمارزاده ميگويد: توسعه ناوگان حمل و نقل عمومي بايد مبتني بر استفاده از حمل و نقل ريلي ازجمله مترو باشد.
وي گفت: راهاندازي خطوط اتوبوسهاي تندرو تنها ميتواند مسكني براي درد ترافيكي تبريز باشد.
استاندار آذربايجان شرقي افزود: راهكارهايي چون گسترش و بهبود شبكه معابر، اجراي طرحهاي محدوديتزا براي حل ترافيك كلان شهرها مفيد و ضروري است، اما مانند داروهاي مسكن موقتي عمل ميكنند كه زمان وقوع بحران در برخي معابر را اندكي به تاخير مياندازند.
وي با بيان اينكه در حقيقت ترافيك كلانشهرها فقط با يك جراحي اساسي قابل حل است، افزود: مهمترين ركن آن تقويت و گسترش حمل و نقل عمومي است.
معمارزاده گفت: استفاده از اين مسكنهاي موقت به حتم لازم است، اما به شرط آنكه منجر به فراموشي راهكار اصلي، كه همان تقويت حمل و نقل عمومي است، نشود.
افتتاح خط اتوبوسهاي تندرو
آغاز اجراي طرح هاي مختلف ترافيكي در شهر 2 ميليون نفري تبريز در آستانه بازگشايي مدارس اقدامي است كه به دنبال بررسي و كنكاش كارشناسان ترافيكي سازمان ترافيك تبريز به اجرا در آمده است ولي شتابزدگي در اجراي اين طرحها براي شهروندان قابل وضوح است.
افتتاح خط اتوبوسهاي تندرو بدون تكميل اين مسير، اصلاح جدولهاي معابر همزمان با تغييرات اعمالي ونبود اطلاعرساني مناسب متاسفانه در روزهاي نخست موجب سردرگمي رانندگان در سطح خيابانهاي هسته مركزي اين شهر شد.
كنترل ترافيك كلان شهرها در سالهاي اخير به عنوان يكي از مهمترين مشكلات مديران و برنامهريزان مسائل شهري مطرح بوده است به گونهاي كه ارائه راهحلهاي متداول مانند توسعه معابر به لحاظ هزينههاي كلان با وجود ضرورتهاي اساسي و زيربنايي در ساماندهي ترافيك شهري، متاسفانه به دليل افزايش بيرويه وسايل نقليه موتوري و در نهايت نبود مكانيزمهاي موثر در اعمال محدوديت استفاده از وسائل نقليه شخصي، نتوانسته است به عنوان راه حل قطعي و مناسب براي حل معضل ترافيك كلان شهرها تلقي شود.
بنابراين ديدگاه حاكم بر فعاليت مديران ترافيك كلان شهرها، استفاده بهينه از وضع موجود و به نتيجه رساندن سرمايهگذاريهاي كلان در توسعه معابر و اتخاذ مكانيزمهايي براي بالا بردن راندمان شبكه حمل و نقل شهري بوده است. در اين راستا و با رشد چشمگير فناوري و تكنولوژي كامپيوتر و ارتباطات در دهههاي اخير، استفاده از سيستمهاي حمل و نقل هوشمند(ITS) در مديريت ترافيك كلانشهرها جايگاه ويژه و خاصي يافته و به عنوان يكي از شاخصترين روشهاي مقابله با معضل ترافيك شهرهاي بزرگ تلقي ميشود.
كنترل ترافيك اولويت شهرداري شهردار تبريز گفت: 25 ميليارد ريال براي راهاندازي پروژههاي مركز كنترل ترافيك، استوديو صداي شهر و سامانه 137 خدمات شهري هزينه شده است. عليرضا نوين افزود: با راهاندازي بزرگترين مركز كنترل ترافيك كشور در تبريز امكان مديريت و هدايت يا برنامه و هدفمندي ترافيك شهري و نيز ساماندهي حمل و نقل درونشهري امكانپذير ميشود.
شهردار تبريز با بيان اينكه طرح جامع حمل و نقل و ترافيك شهر تبريز مراحل پاياني مطالعاتي خود را سپري ميكند، گفت: از اين پس تمام برنامهريزيهاي كلان در بخش حمل و نقل و ترافيك مبني بر اين طرح جامع عملياتي خواهد شد.
وي ادامه داد: اجراي 30 پروژه مسيرگشايي، احداث هشت زيرگذر و روگذر و برنامهريزي براي احداث پنج زيرگذر جديد، احداث سه پاركينگ طبقاتي در محدوده مركزي شهر، ساخت هشت پل عابرگذر مكانيزه، نوسازي و جوانسازي ناوگان حمل و نقل عمومي، افزايش تعداد تاكسيهاي شهري به 12 هزار دستگاه، آغاز مراحل احداث و توسعه ترمينال بزرگ تبريز با 50 ميليارد ريال اعتبار و دو پايانه جديد در شمال غرب و جنوب شرق تبريز و ايجاد و راهاندازي خط اتوبوسراني سريعالسير BRT از مهمترين پروژههاي اجرا شده در بخش حمل و نقل و ترافيك به شمار ميرود.
نوين گفت: احداث 25 جايگاه سوختCNG ، نصب تابلوهاي نمايشگر ميزان آلودگي هوا، احداث سه پارك آموزش ترافيك، انجام 70 مورد اصلاح هندسي در نقاط مختلف شهر، تعريض وروديهاي شهر، ايجاد باند دوچرخه، اجراي طرح پاركبان، جمعآوري خودروهاي فرسوده، راهاندازي طرح كارت بليط الكترونيكي از ديگر طرحهاي اجرا شده شهرداري در حوزه حمل و نقل و ترافيك است.
شهردار تبريز همچنين با اشاره به ويژگي مركز كنترل ترافيك شهرداري تبريز افزود: اين مركز با تجهيز 54 تقاطع مهم و حساس شهري از طريق نصب دوربينهاي حساس با شعاع كنترلي يك كيلومتر مربع در آينده علاوه بر كار كنترل ترافيك شهري به عنوان مركز مديريت بحران شهري در مواقع بحران عمل خواهد كرد كه براي سال آينده نيز تعداد تقاطعهاي زيرپوشش اين مركز به 87 مورد خواهد رسيد.
مخالف اجراي طرح ترافيكي در تبريز هستم
معاون سياسي و اجتماعي فرماندار تبريز نيز ميگويد: با اجراي طرح ترافيكي در كلانشهر تبريز مخالف هستيم زيرا اين طرح ناقص ارزيابي شده است. عبدالاحد بهارلونژادگفت: نصب دوربينهاي مداربسته و محدود كردن برخي از معابر با نرده را راهكار رفع مشكل ترافيكي كلان شهر تبريز نميدانيم. معاون سياسي و اجتماعي فرماندار تبريز اصليترين عامل بحران در كلانشهرها را توجه نداشتن به اقتصاد شهرهاعنوان كرد و افزود: مديران شهري سرمايههاي فردا را براي اداره امروز جامعه مي فروشند البته با اين ساختارها چارهاي جز اين ندارند.
يکشنبه 17 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 410]