واضح آرشیو وب فارسی:پی سی سیتی: آخرین رتبه بندی دانشگاههای دنیا / کمبریج اول شد؛ ایران نماینده ندارد!
آخرین رتبه بندی دانشگاههای دنیا / کمبریج اول شد؛ ایران نماینده ندارد! دانشگاههای جهان بار دیگر از دید پایگاه رتبه بندی جهانی QS مورد سنجش قرار گرفتند و اسامی برترینهای دانشگاههای جهان در سال 2010 توسط این پایگاه اعلام شد که بر اساس آن هیچ یک از دانشگاههای ایران در میان 200 دانشگاه برتر دنیا جایگاهی ندارند. به گزارش خبرگزاری مهر، این پایگاه که از سال 2004 رتبه بندی دانشگاههای جهان را آغاز کرده رتبه بندی جهانی خود را بر اساس شاخص هایی شامل گنجایش دانشگاهها، شاخص اعتبار آکادمیک، شاخص اعتبار اعضای دانشگاهها، شاخصهای اطلاعاتی، استانداردسازی، طبقه بندی QS و شاخص اطمینان QS ارائه کرده و این بار بر خلاف سالهای گذشته رتبه اول به یک دانشگاه انگلیسی اختصاص یافته است.
بر اساس شاخصهای اعلام شده دانشگاه کمبریج که سال گذشته در رتبه دوم این لیست قرار داشت به عنوان برترین دانشگاه جهان معرفی شده است و دانشگاه هاروارد با امتیاز 99.18 در رتبه دوم، دانشگاه ییل با امتیاز 98.68 در رتبه سوم، دانشگاه کالج لندن با امتیاز 98.54 در رتبه چهارم و موسسه MIT با چهار رتبه صعود و امتیاز 98.19 در رتبه پنجم قرار گرفته است.
موضوعات هنر، پزشکی و علوم زیستی، علوم طبیعی، علوم اجتماعی و مهندسی و تکنولوژی موضوعاتی هستند که توسط این پایگاه در دانشگاههای مختلف جهان مورد بررسی قرار گرفته اند.
دانشگاه آکسفورد، امپریال کالج لندن، شیکاگو، موسسه تکنولوژی کالیفرنیا و دانشگاه پرینستون رتبه های ششم تا دهم را در رتبه بندی امسال QS به خود اختصاص داده اند.
http://www.mehrnews.com/mehr_media/image/2010/09/570480_orig.jpg
همچنین دانشگاههای کلمبیا، پنسیلوانیا، استنفورد، داک، میشیگان، کورنل، جان هاپکینز،ETH زوریخ، مک گیل، و دانشگاه ملی استرالیا در رتبه های یازدهم تا بیستم قرار گرفته اند.
QS در رتبه بندی جدید خود لیست 200 دانشگاه برتر جهان را اعلام کرده که نبودن نام دانشگاههای ایرانی در میان این 200 عنوان موضوع تازه ای نیست.
53 دانشگاه در این لیست به آمریکا تعلق دارد، 30 دانشگاه به انگلستان، هفت دانشگاه به سوئیس، 10 دانشگاه به کانادا، هشت دانشگاه به استرالیا، پنج دانشگاه به فرانسه، سه دانشگاه به دانمارک، 12 دانشگاه به آلمان، سه دانشگاه به ایرلند، 12 دانشگاه به هلند، پنج دانشگاه به سوئد، سه دانشگاه به نیوزیلند، یک دانشگاه به فنلاند، چهار دانشگاه به بلژیک، دو دانشگاه به نروژ، دو دانشگاه به اسپانیا، یک دانشگاه به آفریقای جنوبی و دو دانشگاه به ایتالیا تعلق دارند.
همچنین از میان دانشگاههای آسیایی می توان به پنج دانشگاه از هنگ کنگ، دو دانشگاه از سنگاپور، 10 دانشگاه از ژاپن، 6 دانشگاه از چین، پنج دانشگاه از کره جنوبی، دو دانشگاه از تایوان، یک دانشگاه از تایلند و یک دانشگاه از هندوستان اشاره کرد.
رتبه های اول بخش موضوعی در زمینه هنر به دانشگاه آکسفورد، در بخش زیست و پزشکی و همچنین علوم اجتماعی به دانشگاه هاروارد اختصاص یافته است.
امانت داري و اخلاق مداري
استفاده از اين خبر فقط با ذکر منبع " خبرگزاري مهر " مجاز است.
خوب به این رتبه بندی نمیشه زیاد وقعی گذاشت چون که نام روسیه ؟؟
روسیه بهترین دانشگاه های علوم پایه و مهندسی رو در جهان داره
((شاخص اعتبار اعضای دانشگاهها، شاخصهای اطلاعاتی، استانداردسازی، طبقه بندی QS و شاخص اطمینان QS ارائه کرده))
شاخصهایی که در اون طرف هم می آزماید و هم آزمایش میکند !!
به نظر من حالا یا غلط یا درست ! اگر امروز معیار سنجش علم به معنای علم واقعی (منظورم علم مادر برای مثال تکنولوژی مادر تولید موتورهای هسته ای ) , نه صرفاً صنعتی و مقاله در مورد آچار و پیچ گوشتی ! محور مورد سنجش قرار بگیر اونوقت مشخص میشه که جایگاه دانشگاه ها در کجاها هست
آیا جایگاه دانشگاه ها بیانگر جایگاه علم در اون کشور هست ؟؟
وقتی میگیم جامعه ی باسواد یعنی چی (ejucated population )
شاید ایران تو 200 دانشگاه اول جهان جایگهی نداشته باشه اما !:::
http://news.nationalgeographic.com/news/2008/02/080205-science-video-ap.html
البته این رو هم اضافه کنم که یکی از اساتید دانشگاهی در لندن(اسم دانشگاه یادم نیست) گفته : " دانشگاه صنعتی شریف از بهترین دانشگاه های دنیاست".
زیاد این رنکینگ ها معتبر نیست.
اساتید ما بسیار باسوادن
اما من به نتیجه این رتبه بندی ها حتی اگر غرض ورزی سیاسی هم توش دخیل باشه (فکر نمیکنم)
احترام میگذارم
شاخص ها و فاکتور ها در این رتبه بندی ها مشخص و شفافه
اون فاکتور ها و معیار ها اصلا در میان قشر دانشگاهی ما از دانشجو و استاد سیستم اموزشی به چشم نمیخوره
میاد سر اینکه یکی میگه اون معیار ها اینقدر مهم نیستند سواد مهمه یکی مثل من میگه نه اون معیار ها خیلی مهمه و فقط سواد مهم نیست .
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پی سی سیتی]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 147]