واضح آرشیو وب فارسی:پی سی سیتی: زمین لرزه 5.9 ریشتری سمنان را لرزاند و بدنبال آن تهران نیز زلزله را احساس کرد.
زمین لرزه متوسطی اوایل بامداد شنبه سمنان و تهران را لرزاند. شدت این زلزله 5.6 ریشتر در مرکز ژئو فیزیک تهران به ثبت رسیده است. مرکز این زمین لرزه 175 مایلی شرق تهران اعلام شده است.
خسارات احتمالی در دست بررسی است. شدت زمین لرزه را تهرانی های ساکن شرق و جنوب بیشتر احساس کرده اند.
مرکز زلزله شناسی امریکا شدت زمین لرزه ای که در 175 مایلی شرق تهران به مختصات جغرافیایی 35.457°n, 54.550°e به وقوع پیوست، 5.7 ریشتر به ثبت رساند. زلزله مذکور در عمق 10 کیلومتری زمین رخ داده است.
105 کیلومتری شرق سمنان، 155 کیلومتری جنوب گرگان،285 کیلومتری شرق تهران مختصات نقطه مرکزی زلزله مذکور است که به ثبت رسیده است.
منبع خبر آنلاین
كانون دقيق زلزله دامغان منطقه "طرود " اعلام شد
خبرگزاري فارس: فرماندار شهرستان دامغان كانون دقيق زمين لرزه شديد شب گذشته در دامغان را حوالي منطقه طرود اعلام كرد.
http://media.farsnews.com/Media/8204/Images/jpg/A0015/A0015094.jpg
به گزارش خبرگزاري فارس از دامغان، طُرود يكي از روستاهاي شهرستان شاهرود در استان سمنان است و اين روستاي بياباني مركز دهستان طرود (بخش مركزي شهرستان شاهرود) محسوب مي شود و در دشت كوير جاي دارد.
بر اساس سرشماري سال ۱۳۸۵، جمعيت اين روستا يك هزار و 901 نفر (۴۱۰ خانوار) بوده است.
مرتضي علي آبادي، فرماندار دامغان لحظاتي پيش در گفت وگوي اختصاصي با خبرنگار فارس در دامغان اظهار داشت: زلزله اي به قدرت 5 و 9دهم در مقياس امواج دروني زمين ( ريشتر) ساعت 23 و 53 دقيقه و 50 ثانيه دشت كوير در جنوب دامغان واقع در استان سمنان را لرزاند.
وي اظهار داشت: شبكه هاي لرزه نگاري وابسته به مركز ژئوفيزيك دانشگاه تهران، مشخصات اين زمين لرزه را 35درجه و 49دقيقه عرض شمالي و 54 درجه و 47 دقيقه طول شرقي اعلام كردند.
فرماندار شهرستان دامغان ادامه داد: مركز اين زلزله در 278 كيلومتري شرق تهران و 98 كيلومتري شرق سمنان در محلي موسوم به بارانداز ميانه از توابع استان سمنان بوده است.
19 ايستگاه لرزه نگاري اين زمين لرزه را ثبت كرده است.
تاكنون خبري از خسارت هاي احتمالي دريافت نشده است
در پی وقوع زمین لرزه 5.9 ریشتری در دامغان، دو کودک در روستای کوه زر از توابع این شهرستان جان باختند و وضعیت 10مجروح نیز وخیم گزارش شده است.
رئیس جمعیت هلال احمر شهرستان دامغان لحظاتی قبل در این باره به خبرگزاری فارس گفت: اوضاع عمومی 10 نفر از مصدومان زمین لرزه نسبتا شدید شب گذشته در روستای کوه زر از توابع شهرستان دامغان وخیم است.
حمیدرضا داوودیان ادامه داد: دو کودک چهار ساله و زیر دو سال در این حادثه در روستای کوه زر جان باختهاند.
وی تصریح کرد: 10 مصدومی که اوضاع آنها وخیم است، به سرعت با همکاری ماموران امدادی و با دو دستگاه آمبولانس به بیمارستان برادران رضایی دامغان منتقل شدهاند.
رئیس جمعیت هلال احمر شهرستان دامغان گفت: بقیه مصدومانی که از اوضاع عمومی بهتری برخوردار هستند، توسط تیم پزشکی هلال احمر به صورت سرپایی در حال مداوا در منطقه زلزلهزده هستند.
داوودیان افزود: نیروهای جمعیت هلال احمر به همراه فرماندار شهرستان دامغان هم اکنون در این منطقه ساکن هستند.
زلزلهای به بزرگی 5.9 ریشتر در ساعت 23:53 جمعه شب دامغان در استان سمنان را لرزاند. این زمین لرزه در عمق 7 کیلومتری زمین و در فاصله 54.47 درجه شرقی و 35.49 درجه شمالی رخ داد. بر اساس این گزارش، مرکز این زلزله 76 کیلومتری دامغان، 98 کیلومتری شهر سمنان و 278 کیلومتری تهران، اعلام شد.
منبع: خبر آنلاین
استاد پيشكسوت زلزله شناسي ايران با اشاره به لرزهخيزي عرصه وسيعي از كشور خصوصا مناطق ايران مركزي و البرز مركزي از جمله تهران بر احتمال بالاي رخداد زلزلههايي حتي به بزرگي بالاي هفت و ضرورت آمادگي مواجهه با چنين زمينلرزههايي در مناطق مختلف كشور تاكيد كرد.
دكتر بهرام عكاشه در گفتوگو با خبرنگار «علمي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در خصوص زلزله اخير استان سمنان گفت: زلزله خيزي ايران را ميتوان به البرز مركزي و ايران مركزي تقسيم كرد كه صفحه البرز مركزي داراي سه بخش مركزي، شرقي و غربي است. البته زلزله خيزي ايران مركزي كاملا متفاوت از رشته كوههاي البرز است، به طوري كه زلزلههاي يزد، قم و اصفهان متعلق به صفحه ايران مركزي هستند.
http://64.130.220.65/Multimedia/pics/1389/6/Science/8.jpg
وي افزود: اين زلزله در حدفاصل صفحه ايران مركزي و شرق البرز مركزي رخ داده است كه در تاريخ هم زلزله هاي زيادي در مرز صفحه ايران مركزي و البرزمركزي به وقوع پيوسته است. البته با وجود اين كه قسمت تهران گسلهاي صفحه البرزي مركزي داراي راسته شرقي و غربي است، اما روند گسل هاي شرق البرز مركزي، شمال شرق - جنوب غرب است كه ميتوان گسل فيروز كوه را نام برد.
رييس دانشكده علوم پايه دانشگاه آزاد اسلامي واحد تهران شمال خاطرنشان كرد: احتمالا در اين زلزله يكي از گسلهاي بين تهران و دامغان فعال شده است كه اين گسلها داراي راستاي شمال شرق و جنوب غرب هستند.
به گفته وي بزرگي زلزله اخير كمتر از شش درجه ريشتر است، در حالي كه اين منطقه استعداد زلزلههايي با بزرگي 6.5 ريشتر را هم دارد.
عكاشه با تاكيد بر اين كه وقوع اين زلزله چيز غريبي نيست، اظهار كرد: تهران و جنوب تهران هم چنين وضعيتي داشته و كاملا زلزله خيز هستند.
استاد بازنشسته دانشگاه تهران يكي از دلايل احساس اين زمين لرزه در تهران را وقوع آن در ساعتهاي پاياني شب عنوان كرد و گفت: اين زلزله در ساعت 23:53 رخ داده كه بيشتر مردم در خواب بودند، البته چنانچه اين زلزله در روز اتفاق مي افتاد مردم تهران آن را احساس نمي كردند.
وي با بيان اين كه چنين زلزلهاي ممكن است تا 10 روز هم پس لرزه داشته باشد، تاكيد كرد: نكته مهم اين است كه نمي دانيم كه اين پس لرزهها، لرزههاي نهايي زلزله است و يا يك اخطار براي زلزله بزرگ است كه در حال حاضر علم توانايي پاسخگويي به آن را ندارد.
به گفته عكاشه تا ظهر روز شنبه حدود 15 پس لرزه با بزرگاي بيش از دو درجه در مقياس امواج دروني زمين در منطقه دامغان رخ داده است.
استاد پيشكسوت زلزله شناسي ايران تصريح كرد: وقوع اين زلزله كاملا عادي است و با توجه به لرزه خيزي منطقه چنانچه به وقوع نپيوندد، جاي تعجب دارد، البته كشور بايد آمادگي مواجهه با زلزلههاي بيشتر به خصوص زلزلههايي با بزرگاي بالا كه در چند سال گذشته رخ نداده است را داشته باشد و حتي منتظر زلزلههايي با بزرگي هفت و 7.5 ريشتر در آينده نزديك باشيم چرا كه به طور متوسط بايد هر دو سال يكبار، زلزله شش ريشتري در كشور و هر 10 سال يك زلزله هفت ريشتري را انتظار داشت.
منبع ایسنا
مدير کل ستاد مديريت بحران استان تهران از کشته و زخمي شدن 22 نفر از شهروندان سمناني در زلزله 9/5 ريشتري شب گذشته خبر داد و افزود: اين زلزله هيچ فشاري به گسلهاي تهران وارد نکرده است.
محمد رضا محمودي در گفتگو با خبرنگار مهر از کشته شدن سه شهروند سمناني در زلزله 9/5 ريشتري شب گذشته اين استان خبر داد و افزود: در اين حادثه 19 نفر از شهروندان مجروح شدند. همچنين بر اساس گزارش مرکز ژئوفيزيک دانشگاه تهران تا کنون 30 پس لرزه در سمنان به وقوع پيوسته که بيشترين آن 9/4 ريشتر بوده است.
وي افزود: پس از اعلام وقوع زلزله در استان سمنان ساعت سه بامداد روز "شنبه" اتاق مديريت بحران استان تهران با حضور استاندار تهران تشکيل جلسه داد.
محمودي اظهار داشت: پس از اعلام تشکيل اتاق مديريت بحران تمامي مسئولان و مديران دستگاههاي دولتي استان تهران در محل جلسه حاضر شده و تمامي شريانهاي حياتي استان اعم از آب، برق، گاز، مخابرات و راهها را ارزيابي کردند.
وي گفت: با وجود اينکه تيمهاي امدادي در تهران آماده ارائه خدمات امداد و نجات به زلزله زدگان سمنان بودند ولي مسئولان استان اعلام کردند وضعيت عادي و قابل کنترل است و نياز به کمک نداريم.
مدير کل مديريت بحران استان تهران اعلام کرد: بر اساس گزارش مرکز ژئوفيزيک دانشگاه تهران اين زلزله به گسلهاي تهران هيچگونه فشاري وارد نکرده است.
وي افزود: مسئولان استان سمنان اعلام کرده اند بيشترين خسارات به روستاهاي پراکنده اين استان وارد شده است.
منبع (http://www.iren.ir)
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پی سی سیتی]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14021]