تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 30 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):مسلمان آينه برادر خويش است، هرگاه خطايى از برادر خود ديديد همگى او را مورد حمله قرار ند...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831379803




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

در فضاي متشنج پاكستان آصف علي زرداري رئيس جمهور شد ميراث بي نظير بوتو به همسرش رسيد


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: در فضاي متشنج پاكستان آصف علي زرداري رئيس جمهور شد ميراث بي نظير بوتو به همسرش رسيد
گروه بين الملل؛ آصف علي زرداري رهبر حزب مردم و همسر بي نظير بوتو به رياست جمهوري پاكستان انتخاب شد. زرداري كه پس از ترور همسرش در اواخر سال گذشته ميلادي به عنوان عالي ترين مقام اجرايي حزب مردم برگزيده شد در انتخاباتي كه از صبح شنبه به طور همزمان در چهار شوراي استاني و دو مجلس پارلمان پاكستان برگزار شد با كسب 458 راي از مجموع 702 راي معتبر كه در اين جلسات اخذ شده بود به عنوان جانشين پرويز مشرف انتخاب شد. خبرگزاري آسوشيتدپرس در گزارشي از صحن پارلمان نوشت انتشار آمار اوليه شمارش آرا حاكي از پيروزي مطلق زرداري بود. شماري از نمايندگان حامي زرداري با شعار «زنده باد بوتو» شادي و رضايت خود را ابراز كردند. دو دختر زرداري نيز كه در پارلمان حضور داشتند با اعلام نتايج از شادي گريه كرده و يكديگر را در آغوش گرفتند. يكي از دختران زرداري عكسي از بوتو را همراه خود به پارلمان آورده و طي راي گيري طوري آن را در دست گرفته بود كه نمايندگان ببينند.اما همزمان با اين انتخابات و شادي حزب مردم تهديدهاي تروريستي خارج از پارلمان جان دست كم 13 پاكستاني را گرفت. به رغم افزايش تمهيدات امنيتي و پيش بيني تشديد حملات گروه هاي بنيادگرا در روز انتخاب رئيس جمهور پاكستان بعدازظهر شنبه يك عامل انتحاري در شهر پيشاور مركز استان سرحد شمال غرب با خودرويي بمبگذاري شده وارد يك پاسگاه پليس شد و علاوه بر كشتن شماري از افراد نزديك به محل واقعه بيش از 40 نفر را مجروح كرد. دست كم پنج نفر از كشته شده ها از نيروهاي پليس بوده اند. چنين حمله يي به ويژه از اين جنبه حائز اهميت است كه گمان مي رود با تعيين رئيس جمهور پاكستان جو متشنج اين كشور بار ديگر ثبات نسبي خود را باز خواهد يافت.در شرايطي كه آشفتگي سياسي و تهديدهاي امنيتي در 18 ماه گذشته موجب نزول بي سابقه شاخص بازار سهام و ارزش مبادله روپيه پاكستان در برابر ساير ارزهاي خارجي شده است، پاكستان و رئيس جمهور جديد اين كشور بيش از هر زمان ديگري نيازمند چنين ثباتي هستند تا با ايجاد اطمينان بين سرمايه گذاران داخلي و خارجي به ترميم اقتصاد رو به افول پاكستان بپردازند. در اين شرايط حمله نيروهاي بنيادگرا همزمان با انتخابات رياست جمهوري به گونه يي نمادين پيام اخطار و هشداري است با اين مضمون كه حتي انتخاب رئيس جمهور جديد نيز به بهبود شرايط كمكي نخواهد كرد. گروه هاي شبه نظامي بنيادگرا و در راس آنها گروه طالبان كه از مدت ها پيش مناطق مرزي شمال و شمال غرب پاكستان را به پناهگاه امن خود تبديل كرده اند پس از استعفاي مشرف از مقام رياست جمهوري دور جديدي از حملات تروريستي خود را در شهرهاي پاكستان آغاز كرده و اعلام كرده اند تنها زماني اين حملات را متوقف خواهند كرد كه دولت براي عدم پيگيري حملات خود به مواضع اين شبه نظامي ها در شمال پاكستان تضميني قابل اطمينان صادر كند.

زرداري كه پيروزي اش در انتخابات شنبه با توجه به تركيب پارلمان و شوراهاي استاني از قبل قابل پيش بيني بود، جمعه در مقاله يي كه در روزنامه «الاتحاد» امارات منتشر كرد ضمن اشاره به اينكه همسر و مادر فرزندانش قرباني تروريسم شده، نوشت؛ «ما از تمام تهديدهايي كه در انتظارمان است آگاهي داريم و مهم ترين آنها تروريسم بين المللي است كه از اين هفته با قدرت و توان بيشتر دوباره آغاز شده است و مثال آن حمله تروريستي به نخست وزير يوسف رضا گيلاني بوده است.» زرداري در همين مقاله پاكستان را در مرحله حساسي در گذار از ديكتاتوري به دموكراسي توصيف كرده است.

فرزانه راجا سخنگوي حزب مردم پاكستان پس از پيروزي زرداري در انتخابات رياست جمهوري در سخناني كه بي شباهت به مقاله زرداري نبود اين پيروزي را «پيروزي دموكراسي» در پاكستان توصيف كرد و گفت؛ «اين پيروزي تنها يك پيروزي براي زرداري نيست، بلكه پيروزي بزرگي است براي حزب مردم... و تحقق روياي بي نظير بوتو است براي دست يافتن به يك نظام سياسي دموكراتيك.»

اما همه پاكستاني ها در اين نظر خوشبينانه راجا با او سهيم نيستند. به رغم شادي اعضاي حزب مردم و خانواده زرداري طبقاتي كه به طور سنتي در تعيين و تقسيم قدرت در پاكستان نقش بسزايي دارند يعني ارتش، بوروكرات ها و تجار و سرمايه داران بزرگ از به قدرت رسيدن زرداري بيمناك هستند و دست كم براي گروه آخر سوءشهرت زرداري به عنوان «آقاي 10 درصد» عامل اصلي نگراني به شمار مي رود.

گفته مي شود زرداري در دوران نخست وزيري همسرش در مقام وزير امور محيط زيست و به بهانه هاي مختلف از تمام قراردادهاي كلان 10 درصد پورسانت مي گرفته و به همين خاطر به «آقاي 10 درصد» مشهور شده است. زرداري همچنين چند پرونده مربوط به اخاذي از تجار ثروتمند داشت كه براساس قانون 5 اكتبر پس از انتخابات عمومي فوريه گذشته از كليه اين اتهامات تبرئه شد. مشرف در اكتبر سال گذشته ميلادي پيش از انتخاب دوباره اش به رياست جمهوري با اميد به اينكه بتواند با حزب مردم و بوتو تشكيل ائتلاف دهد قانوني را امضا كرد كه به موجب آن كليه اتهامات فساد مالي عليه مخالفان وي بخشوده شد. زرداري به موجب اين قانون و در دادگاهي تبرئه شد كه پس از «كودتاي دوم» مشرف برپا شد. او به همين خاطر از بازگشت قضات معزول ديوان عالي هراس دارد چرا كه علاوه بر احتمال بازگشايي پرونده هايي كه در ديوان عالي كنوني احكامي براي آنها صادر شده است اين احتمال نيز وجود دارد كه قضات سابق در صورت بازگشت به قدرت قانون 5 اكتبر را خلاف قانون اساسي دانسته و آن را فاقد اعتبار بدانند. اين قضات در ماه نوامبر زماني كه مشرف وضعيت فوق العاده اعلام كرد از كار بركنار شده اند. البته تمام هراس هاي زرداري شنبه با انتخابش به رياست جمهوري تقريباً به پايان رسيده است چرا كه او از اين پس با استفاده از مصونيت رياست جمهوري دست كم تا پنج سال ديگر مورد پيگرد قضايي قرار نخواهد گرفت. البته نبايد فراموش كرد كه در فضاي سياسي كنوني طول دوره رياست جمهوري ممكن است به مراتب كوتاه تر از دوره پنج ساله مرسوم باشد. مشرف رئيس جمهور پيشين پاكستان نيز به رغم حكومت 9 ساله خود تنها چند ماه پيش از اينكه با فشار ائتلاف حاكم ناچار به استعفا شود براي دومين دوره رياست جمهوري از پارلمان پيشين و شوراهاي استاني راي گرفته بود.

محبوبيت سياسي زرداري نيز بلافاصله پس از اعلام كانديداتوري اش براي رياست جمهوري رو به افول نهاده و به رغم پيروزي وي در انتخابات رياست جمهوري با قرار گرفتن حزب مسلم ليگ نواز به رهبري محمدنواز شريف نخست وزير اسبق پاكستان در جبهه مخالفان دولت او در مقام رئيس جمهور جديد با اپوزيسيون قدرتمندي مواجه خواهد شد. نواز شريف نيز كه مانند بوتو سال گذشته ميلادي توانست از تبعيدي هشت ساله در عربستان سعودي و بريتانيا به پاكستان بازگردد و پس از انتخابات عمومي فوريه كه پيروزي حزب مردم و مسلم ليگ نواز را در پي داشت با حزب مردم ائتلافي تشكيل داد كه پس از تجربه فراز و فرودهاي مكرر در نهايت چند هفته مانده به انتخابات رياست جمهوري با خروج مسلم ليگ نواز شكلي ديگر به خود گرفت. نوازشريف در تمام اين مدت به ابقاي قضات و كاهش اختيارات رياست جمهوري اصرار مي كرد كه تا اين لحظه از تحقق هر دوي اين خواسته ها ناتوان مانده است. شريف پس از آنكه زرداري با درخواست رسمي حزب مردم پذيرفت به عنوان نامزد اين حزب در انتخابات رياست جمهوري شركت كند او را به نقض توافقات اوليه دو حزب متهم كرد. به گفته شريف دو طرف در آغاز ائتلاف پذيرفته بودند در صورتي كه اختيارات رياست جمهوري كاهش پيدا نكند يك چهره سياسي محلي و بي طرف را به عنوان كانديداي مشترك ائتلاف معرفي كنند. مسلم ليگ نواز با اعلام پايبندي به اين توافق، به رغم خروج از ائتلاف حاكم يك قاضي بازنشسته و رئيس سابق ديوان عالي به نام سعيد الزمان صديقي را به عنوان نامزد حزب متبوع اش در اين انتخابات معرفي كرد. البته شريف نيز پيشاپيش به خوبي از اين مساله آگاه بود كه نماينده حزب او شانس چنداني براي پيروزي ندارد.

اختيارات رياست جمهوري پاكستان طي 9 سال رياست جمهوري مشرف به شدت افزايش پيدا كرده و امروزه شامل قدرت انحلال دولت و حتي انحلال پارلمان پاكستان نيز مي شود. مشرف كه با كودتاي 1999 قدرت را در اين كشور به دست گرفته بود رئيس جمهور را كه براساس قانون اساسي 1973 پاكستان مقامي تشريفاتي به شمار مي رود تا حد عالي ترين قدرت سياسي و اجرايي پاكستان ارتقا داد. اكنون سوابق گذشته زرداري و امكاناتي كه مقام رياست جمهوري به طور بالقوه در اختيار او مي گذارد نه فقط رقبايي مانند شريف بلكه برخي كارشناسان و تحليلگران خارجي را درباره شرايط آينده پاكستان نگران كرده است.شاهين صحابي دبير خبر يكي از روزنامه هاي پاكستاني در اين باره مي گويد؛ «زرداري شايد هنوز براي عهده دار شدن مقام رياست جمهوري در نقش فردي غيرسياسي به اندازه كافي آماده نباشد. او بيش از اندازه جهت گيري و تمايلات سياسي به سود يك حزب خاص دارد. و شايد هم مردم هنوز براي پذيرش او در مقام رئيس جمهور آماده نيستند. او حتي براي همسر خودش نيز تبعاتي منفي به دنبال داشت.»

مشرف زيدي يك تحليلگر سياسي پاكستاني نيز با اشاره به نظرات مخالفي كه عليه زرداري در جو پاكستان وجود دارد، مي گويد؛ «طبقه متوسط و نخبه جامعه به اين مرد غزرداريف چندان تمايلي ندارند هرچند او تاكنون هرگز در هيچ دادگاهي محكوم نشده است. در واقع حكم او در دادگاه آرا و عقايد عمومي مردم صادر شده است و هيچ ترديدي وجود ندارد كه اگر رئيس جمهور با راي مستقيم مردم انتخاب مي شد زرداري آخرين نفر در فهرست كانديداها بود.» زرداري البته خود معتقد است كه خارج از قشر مطبوعاتي محبوبيت قابل قبولي بين مردم دارد. اما با اين حال نمي توان انكار كرد موج احساساتي كه ترور بوتو برانگيخت او را تا كرسي رياست جمهوري رسانده است. همكاري زرداري با امريكا و تغيير سياست او پس از تجربه چند ماهه اول دولت حزب مردم براي مذاكرات صلح با طالبان نيز احتمالاً موجب افول بيشتر محبوبيت زرداري خواهد شد. او در آخرين موضع گيري هاي خود اعلام كرده است كه به اتحاد پاكستان با ايالات متحده در جنگ با تروريسم ادامه مي دهد. اين سياستي بود كه مشرف بعد از حوادث 11 سپتامبر در پيش گرفته بود و در نهايت به ضرر وي تمام شد.

زرداري كيست

روزنامه گاردين در توصيف شخصيت زرداري نوشت براي بعضي ها «آصف علي زرداري يك قمارباز سياسي فاسد و پشت هم انداز است كه تمام موفقيت سياسي خود را مديون بي نظير بوتو همسرش است. براي بعضي ديگر او سياستمداري 53 ساله است كه به خوبي از ذكاوت خاص ميانسالي اش سود مي برد.» او 26 ژوئيه 1955 در نواب شاه پاكستان متولد شده و بلوچ است. در سال 1987 با ازدواج اش با بوتو وارد عرصه سياست شده، در سال هاي 1993- 1990 و 1996-1993 نماينده مجلس بوده و در فاصله سال هاي 1995 تا 1996 در مقام وزير سرمايه گذاري و بعد از آن وزير محيط زيست لقب آقاي 10 درصد را كسب كرده است. او در سال هاي 1997 تا 1999 سناتور بود و يكي از معماران اصلي خط لوله گاز ايران به پاكستان به شمار مي رود. چيزي كه شايد او را بيشتر از ساير روساي جمهور پاكستان متمايز مي كند اين است كه زرداري كتاب نمي خواند. شايعاتي درباره عدم تعادل رواني او وجود دارد.
 يکشنبه 17 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 152]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن