تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 10 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام جواد (ع):مؤمن نيازمند سه چيز است: توفيقى از پروردگار، پند دهنده اى از درون خويش و پذيرش از نصيح...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1836074503




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

چرا بعضی‌ها «بدحجاب»‌می‌شوند؟!


واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: گرم شدن هوا، بروز احساس خودنمایی، نگاه ماتریالیستی و سکسو الیته یا تتفکرات فمنیستی؛کدام علت بدحجابی است؟

امسال نیز همچون سال های گذشته با آغاز فصل تابستان، بدحجابی‌های فصلی، این بار به همراه حوادثی که برای آمرین به معروف رخ داده، تنور بحث عفاف و حجاب را داغ کرده است.
به گزارش فرهنگ نیوز به نقل از«جوان»‌ رویکردهای کلی در جامعه ما همواره رنگ و رویی مذهبی داشته و با نگاهی به تاریخ سرزمین‌مان در می‌یابیم هر جا که دین و عفت در معرض هجمه قرار گرفته است، مردم ما تمام قد ایستادگی کرده‌اند. یکی از بهترین نمودهای این ایستادگی را در مقاومت زنان کشورمان در برابر ظلم و زور رضاخان برای اجبار به کشف حجاب می‌توان ملاحظه کرد. این روال در جامعه امروز هم مشاهده می‌شود اما نمی‌توان انکار کرد که بخشی از زنان و دختران کشورمان این روزها دیگر چندان به مقوله عفاف و حجاب پایبند نیستند؛ پدیده‌ای که جا دارد آن را از وجوه مختلف ارزیابی کنیم.

بدحجابی چرا و چگونه؟
به راستی چرا برخی از زنان و دختران جامعه ما بدحجابی را برای خود برگزیده‌اند. گرم شدن هوا، بروز احساس خودنمایی، نگاه ماتریالیستی و سکسو الیته، تفکرات فمنیستی و تسلط این طرز تلقی که مرد با زن حتی در بحث حجاب فرقی ندارد، نقش شبکه‌های ماهواره‌ای و اینترنت،واکنش به وضع سیاسی و به نوعی دهن‌کجی در برابر وضع موجود و یا در نهایت تلاش مافیایی طراحان مد و لباس برای حفظ و ایجاد بازار مصرف، کدام یک از علل، چادر را از سر زن ایرانی برداشته و روسری‌اش را عقب کشیده است؟

بدحجابی پدیده‌ای چند وجهی
دکتر احمد بخارایی، جامعه شناس و عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور در پاسخ به این سؤال، تمامی موارد ذکر شده را از عوامل دخیل در ظهور پدیده بدحجابی می‌داند. به اعتقاد وی، ما در دنیایی زندگی می‌کنیم که هر پدیده‌ای چند علیتی است و یک سویه نگاه کردن به رخدادهای اجتماعی و به دنبال یک دلیل واحد بودن ما را از ارزیابی منطقی آن رخداد دور می‌کند، اما محسن نصری، کارشناس جامعه‌‌شناسی با پذیرش کلی تمام دلایل ذکر شده بیشترین عامل بدحجابی در جامعه را ضعف مسائل فرهنگی و تربیتی عنوان می‌کند. از نگاه وی تعداد افرادی که با اهداف سیاسی اقدام به استفاده از پوشش و حجاب نامناسب می‌کنند، بسیار اندک است اما در مقابل مسائل فرهنگی و تربیتی و هجمه‌های فرهنگی غرب در قالب جنگ نرم بازیگر اصلی صحنه بدحجابی در کشور ماست.
نصری پذیرش سبک‌های جدید ارائه شده از سوی غرب و رسوخ تفکرات ماتریالیستی و سکسوالیته در بین برخی جوانان را محصول کم توجهی به مسائل تربیتی و اخلاقی در خانواده‌ها می‌داند.

آموزش رقص و آرایش از مهدکودک
این از تأکیدات تربیتی است که برای نهادینه شدن ارزش‌ها باید از دوران کودکی آغاز کرد و در احادیث ائمه اطهار (ع) همواره از دل و جان کودکان به زمینی آماده کشت تعبیر شده است؛ زمینی که هر چه در آن بکاری همان را درو خواهی کرد و شاید بدحجابی امروز جوانان و نوجوانان حاصل غفلت از دوران کودکی آنهاست.
این در حالی است که در جامعه امروز شاهد تولد روزانه مهد کودک‌هایی هستیم که نه فقط کودکان از خانواده دور می‌شوند، بلکه در این مهدها اولین تجربه آرایش در قالب نقاشی چهره کودک و تجربه‌‌هایی همچون آموزش رقص را فرا می‌گیرند و بالطبع این تجربه‌ها در دوران نوجوانی و جوانی به شکل پوشش نامناسب و برخی هنجارشکنی‌های دیگر خود را نشان خواهد داد. نکته‌ای که محسن نصری بر آن تأکید دارد، آموزش مسائل تربیتی و نهادینه کردن ارزش‌ها از همان دوران کودکی است زیرا، به باور وی اصلاح و تغییر زاویه دید یک جوان به این راحتی امکان پذیر نیست.

تهاجم فرهنگی از کانال امواج
دنیای امروز دنیای حاکمیت رسانه‌هاست. دنیای ارتباطات است و هر جامعه‌ای افکار خود را تولید و عرضه می‌کند. در این میان شانس برد و استیلای تفکرات با گروهی است که توانایی بیشتر در برخورداری از ابزار رسانه دارد؛ چیزی که امروز ما در مواجهه با تهاجم فرهنگی غرب چه از طریق اینترنت و چه ماهواره با آن روبه‌رو هستیم و در این میانه انفعال رسانه‌های خودی از ارائه برنامه‌های جایگزین و خوراک فکری مناسب به نسل جوان مزید بر علت شده است. از سوی دیگر چشم و هم چشمی به وجود آمده در سایه این همه رنگ و لعاب عرضه شده روسری ما را عقب‌تر کشیده و مانتوها را تنگ‌تر و کوتاه‌تر کند.

تذکر و راهکار فرهنگی تربیتی سپس برخورد قضایی – امنیتی
در یک ارزیابی کلی در می‌یابیم که گروهی از بدحجابان عاملانه بدحجابی می‌کنند و این بدحجابی‌ها شبکه‌ای و سازمان‌دهی شده است، اما گروه دیگر نه از روی عمد بلکه تنها به هدف جا نماندن از غافله بدحجاب می‌شوند و از آنجایی که ریشه این رفتار یکسان متضاد است، طبعاً برخورد متفاوتی را می‌طلبد.محسن جعفری دو راهکار پیشنهاد می‌دهد. راهکاری امنیتی – قضایی انتظامی و راهکاری فرهنگی - تربیتی که راهکار دوم بر راهکار اول غالب است.
به باور وی اگر با ارتقای شناخت و آگاهی‌‌های افراد و اصلاح تفکراتشان مسئله حل نشد آنگاه برای افرادی که از چراغ قرمزها عبور می‌کنند باید به برخورد امنیتی – قضایی و انتظامی متوسل شد. همان گونه که طبق قانون مجازات اسلامی، زنی که بدون حجاب شرعی در معابر و انظار عمومی ظاهر شود به حبس از 10 روز 2 ماه و یا از 50 هزار تا 500 هزار ریال جزای نقدی محکوم می‌شود. دکتر بخارایی نیز بر استفاده از شیوه تذکر برای کنترل بدحجابی تأکید دارد. از نگاه وی، مقوله بدحجابی به طرز تفکر و باورها مربوط می‌شود و از آنجایی که فکر و اندیشه یک شبه ایجاد نمی‌شود بنابراین نمی‌توان یک باره آن را تحت کنترل در آورد. وی بر این باور است که مسئله‌ای مثل بدحجابی علل و عوامل مختلفی دارد که هر علتی دارای پیامی است و این پیام‌ها نیازمند تحلیل و تدبیری مناسب است.

قانون مصداق بدحجابی را روشن نکرده است
اگر چه حد و حدود شرعی حجاب مشخص شده است، اما در قانون ما مصداق‌های بدحجابی به طور واضح بیان نشده است تا بتوان با افراد خاطی برخوردی مناسب داشت. کنترل بدحجابی فراتر از شعار زدگی معمول در رفتارهای مسئولین امر نیازمند ریشه‌یابی منطقی و بازگشایی گره‌هاست و گرنه همچنان این قصه ادامه می‌یابد.

منبع :جوان انلاین
زهرا چیذری





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[مشاهده در: www.freedownload.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 112]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن