واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: به گزارش فارس، همزمان با ميلاد مبارك حضرت اميرالمؤمنين علي(ع) جديدترين ماهواره ساخت جمهوري اسلامي ايران با نام "رصد " با حضور سردار وحيدي وزير دفاع پرتاب و با موفقيت در مدار زمين قرار گرفت.
بر همين اساس رسانههاي خارجي به بازتاب خبر قرار گرفتن موفقيت آميز ماهواره رصد در مدار زمين پرداختند.
خبرگزاري فرانسه در خبري اعلام كرد ايران با موفقيت ماهواره خود را به فضا پرتاب كرد.
اين خبرگزاري غربي به نقل از رسانههاي ايران همچنين اعلام كرد كه ماهواره رصد توسط موشك ماهوارهبر سفير به فضا پرتاب شده است.
روزنامه آمريكايي نيويوركتايمز نيز در گزارشي با اشاره به در مدار زمين قرار گرفتن ماهواره رصد نوشت: اين دومين بلند است كه ايران ماهواره خود را با موشك به فضا پرتاب كرده است.
بوستون گلوب ديگر روزنامه آمريكايي بود كه به بازتاب خبر ماهواره رصد پرداخت.
اين نشريه آمريكايي همچنين به نقل از "چارلز پي ويك " كارشناس موشكهاي ايران در گروهي پژوهشي در الكساندريا ويرجينيا نوشت: اين گام قابل توجهي براي ايرانيان است.
خبرگزاري انگليسي رويترز نيز در گزارشي اعلام كرد ايران دومين ماهواره ساخت داخل را با موفقيت در مدار زمين قرار داده است.
پايگاه شبكه خبري بي بي سي ديگر رسانه خارجي بود كه در مدار زمين قرار گرفتن ماهواره رصد را گزارش كرد و نوشت ايران يك ماهواره تصويربرداري ساخت داخل را به فضا پرتاب كرده و در مدار زمين قرار داده است.
بي بي سي ادامه داد: براساس اين گزارش ها، ماهواره رصد هم مانند ماهواره ملي اميد، به طور كامل در داخل كشور طراحي و ساخته شده است. ماهواره اميد در سال 2009 به فضا پرتاب شد.
سي ان ان عربي نيز در گزارشي اعلام كرد كه ايران دومين ماهواره خود را با موفقيت در مدار زمين قرار داد.
روزنامه مصري الشروق ديگر رسانه عرب زبان بود كه به بازتاب قرار گرفتن موفقيت آميز ماهواره رصد ايران در مدار زمين پرداخت.
پايگاه خبري شبكه روسيا اليوم نيز نوشت ايران ماهوارهاي را به فضا فرستاد كه كل مراحل طراحي، ساخت و آزمايش آن در داخل اين كشور صورت گرفته است.
النشره ديگر رسانه عرب زبان بود كه به بازتاب خبر ماهواره ايراني پرداخت و تاكيد كرد ايران ماهواره ديگري به نام "رصد را در مدار زمين قرار داد.
"رصد " نخستين ماهواره تصويربرداري ايران است كه تمامي مراحل طراحي، ساخت، تجميع، تست و آمادهسازي آن در داخل كشور و توسط متخصصان داخلي صورت گرفته است.
برقراري ارتباط با ايستگاههاي زميني، تصويربرداري از زمين و ارسال تصاوير به همراه اطلاعات تلهمتري به ايستگاههاي زميني از مهمترين مأموريتهاي اين ماهواره است.
توپولوژي و ساخت ايستگاههاي زميني ماهواره "رصد " به گونهاي طراحي شده كه بيشترين دسترسي به ماهواره را جهت دريافت اطلاعات و ارسال فرامين كنترل فراهم كرده باشد.
بنابراين گزارش، اغلب زيرسيستمهاي اصلي يك ماهواره بزرگ در "رصد " وجود دارد كه از جمله ميتوان به سيستمهاي مديريت توان، پانلهاي خورشيدي، كنترل وضعيت، محموله اكتيكي، GPS، مديريت داده و فرامين روي بورد، گيرنده و فرستنده روي بورد، فرستنده رنجينگ و كنترل دما اشاره كرد.
"رصد " 15.3 كيلوگرم وزن داشته كه براي تزريق در مداري با ارتفاع 260 كيلومتر طراحي شده است و ميتواند در هر شبانه روز 15 بار به دور زمين بچرخد.
اين دومين ماهوارهبر ساخت جمهوري اسلامي ايران است كه ميتواند ميكروماهواره 16 كيلوگرمي را تا ارتفاع 260 كيلومتر از سطح زمين قرار دهد. طول اين ماهوارهبر 22 متر، قطر آن 1.25 و وزن آن 26 تن است.
عمليات موتور اول و جدايش آن، عمليات موتور دوم، خارج شدن ماهوارهبر از جو غليظ، رسيدن به سرعت مورد نظر و جدايش ماهواره از ماهوارهبر مراحلي بودند كه در اين پرتاب با موفقيت انجام شد.
چهار ايستگاه رهگيري، ايستگاه تلهمتري و فرمان، ايستگاه مركزي و ايستگاه متحرك، عمليات رهگيري، هدايت و كنترل و دريافت اطلاعات از ماهوارهبر سفير "رصد " را برعهده دارند كه آنها نيز با موفقيت عمليات خود را انجام داده و به كار خود ادامه ميدهند.
زمان نیوز
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 179]