واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: حضور پژوهشگاه فرهنگ وانديشه اسلامي با82عنوان كتاب درنمايشگاه قرآن
مسئول غرفه پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي وابسته به دفتر تبليغات اسلام قم گفت: اين پژوهشگاه با 82 عنوان كتاب در شانزدهمين نمايشگاه بين المللي قرآن كريم شركت كرده است.
"فيروز گراوند" در گفت و گوي اختصاصي با خبرنگار فرهنگي ايرنا افزود: 23عنوان از اين كتاب ها چاپ اول هستند كه براي نخستين بار در نمايشگاه قرآن عرضه شده است.
وي، با اشاره به اينكه موضوع اين كتاب ها شامل فقه و حقوق، فلسفه و كلام، تاريخ و علوم و انديشه سياسي است، اظهار داشت: اصول فقه حكومتي، زندقه در سده هاي نخستين اسلامي، روش شناسي دانش سياسي در تمدن اسلامي، صورت بندي مطالعات زنان در جهان اسلام، جهت داري علوم از منظر معرفت شناختي، سكولاريسم اسلامي نقدي بر ديدگاه روشنفكران مسلمان، نقد و بررسي گزارش هاي زندگاني پيش از بعثت پيامبر و تاريخ تشيع مازندران تا پايان سده هشتم هجري از جمله اين كتاب ها است.
وي تصريح كرد: معرفي و نقد منابع تاريخ عاشورا، قاعده عدالت در فقه اماميه، اخلاق مسيحي، اسلام و حقوق بشر دوستانه، مناسبات اخلاق و سياست در انديشه اسلامي، امكان فلسفه سياسي اسلام، هرمنوتيك و نوانديشي ديني و مشورت و مشاوران در سنت و سيره پيشوايان از ديگر كتاب هاي جديد به نمايش درآمده توسط پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي در نمايشگاه قرآن است.
وي يادآورشد: اين پژوهشگاه همچنين چهار مجله تخصصي خود با عنوان هاي "آيينه پژوهش"، "نقد و نظر"، "فقه" و "حوزه" را در اين نمايشگاه به نمايش گذاشته است.
مدير اجرايي مجله آيينه پژوهش" ادامه داد: پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي يك بخش پژوهشي است كه با حدود 350محقق و 75عضو هيات علمي فعاليت مي كند و تاكنون 35اثر از اين محققان را به چاپ رسانده است.
گراوند افزود: علاوه براين، 80 اثر پژوهشي نيز توسط محققان اين پژوهشگاه در دست تحقيق است كه تا پايان امسال 40 اثر آن منتشر خواهد شد.
وي، به موسسات وابسته به اين پژوهشگاه اشاره كرد و موسسه پژوهشي انتظار نور، مركز فرهنگ و معارف قرآن، مركز احيا آثار اسلامي، مركز ملي پاسخ به سوالات ديني و مركز اطلاعات و مدارك اسلامي را از جمله اين موسسات برشمرد.
وي، با بيان اين مطلب كه از دوسال پيش تاكنون دفتر جنبش نرم افزاري و توسعه علوم اسلامي وابسته به پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي راه اندازي شده، خاطرنشان كرد: اين دفتر تاكنون 50نشست تخصصي برگزار و خلاصه اي از موضوع هاي اين نشست ها را در قالب چهار كتاب منتشر كرده است.
وي افزود: "جهت داري علوم از منظر معرفت شناسي"، "نهضت نرم افزاري از نگاه مقام معظم رهبري"، "نهضت علمي و فرهنگي از نگاه امام خميني (ره) از جمله كتاب هاي چاپ شده توسط دفتر جنبش نرم افزاري و توسعه علوم اسلامي است.
وي، در خصوص تاثير نمايشگاه قرآن بر عموم مردم و توجه بيشتر به مفاهيم قرآني اظهار داشت: تنها نمايش و فروش كتاب هاي قرآني كافي نيست بلكه بايد نمايشگاه به گونه اي طراحي و برنامه ريزي شود كه براي مردم آموزنده باشد.
مسئول غرفه پژوهشگاه وعلوم و فرهنگ اسلامي خاطرنشان كرد: مردم همواره به دنبال مسايل و موضوع هاي نو و واقعيت هاي قرآني هستند، به همين دليل ماه مبارك رمضان و برپايي نمايشگاه قرآن مي تواند مناسب ترين وسيله براي تحقق اين خواست ها باشد و آنقدر تاثير عميق بر مخاطبان بگذارد كه مردم در تمام طول سال همواره به دنبال درك مفاهيم و آموزه هاي قرآني باشند.
شانزدهمين نمايشگاه بين المللي قرآن كريم كه از 27شعبان در مصلي تهران آغاز به كار كرده است تا 26ماه مبارك رمضان داير است.
شنبه 16 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 562]