واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: بزرگترين رسالت روحانيت رساندن پيام قرآن و معارف اهل بيت (ع) است
گروه خبرنگاران افتخاري / ميترا توسلي: معاون امور فرهنگي و تبليغ سازمان تبليغات اسلامي در جمع روحانيون استان كرمانشاه گفت: بزرگترين رسالت روحانيت رساندن پيام قرآن و معارف اهل بيت (ع) است.
به گزارش خبرنگار افتخاري ايكنا به نقل از روابط عمومي حوزه هنري كرمانشاه، معاون امور فرهنگي و تبليغ سازمان تبليغات اسلامي در آستانه ماه مبارك رمضان در گردهمايي روحانيون اعزامي، مستقر و طرح هجرت استان كرمانشاه گفت: بزرگترين رسالت روحانيون به عنوان عالمان دين و مبلغان اسلام ناب محمدي(ص)، رساندن پيام قرآن كريم به عنوان كلام خداوند و ترويج معارف اهل بيت (ع) است.
حجتالاسلام «حسين روحانينژاد» با بيان اين مطلب افزود: اين ظرفيت به سادگي به دست نيامده و در طول تاريخ اسلام و از زمان صدر اسلام كه پيامبر (ص) مبلغاني را به اقصي نقاط جهان اعزام كردند اين كار آغاز شده وبزرگان دين آن قدر تلاش، كوشش و زحمت كشيدند تا روحانيون به عنوان معتمد مردم بيان كننده مطالب ديني باشند.
وي تصريح كرد: با زحمات مبلغان اسلامي بر پايي مراسم و جمع شدن مردم در مسجد جهت برگزاري مراسم ديني و تكاليف اسلامي تبديل به يك فرهنگ شده و چه بسا مجتهدين و علمايي كه در اين راه عمر خود را تقديم اسلام كردند.
روحانينژاد خاطرنشان كرد: تفاوت تبليغ ما با پيغمبران الهي و پيامبر اعظم (ص) در اين است كه آنان خود به سراغ مردم رفته و زمينه و بستري را فراهم ميكردند تا كلام الهي به مخاطبان ابلاغ شود، اما امروزه دعوت از مبلغ ديني به صورت يك فرهنگ درآمده و اين مردم هستند كه به سراغ روحانيون آمده و آنها را براي ترويج دين به شهر و روستاي خود دعوت ميكنند.
وي تأكيد كرد: ما بايد حداكثر بهره را در توسعه مسائل فرهنگي و ابلاغ پيام الهي در ماه رمضان برده و نهايت سعي و تلاش خود را در اين راه به كار ببريم، چون گذشتگان با علم، تلاش، تواضع، فروتني، تقوا و تزكيه نفس كاري كردند كه مردم با اشتياق در ماه رمضان به سراغ روحاني ميآيند.
وي با اشاره به اينكه مسئله عفاف و حجاب هم بايد جزء اولويتهايي باشد كه مبلغين در ماه مبارك رمضان به آن ميپردازند، گفت: ايجاد زمينه بحث مسلكهاي نو ظهور، عرفانهاي تازه و ذكر دلايل منطقي و صحيح براي رد و ابطال آنها يكي ديگر از وظايف روحانيون در مناطق تبليغي است.
روحاني نژاد يادآور شد: سازمان تبليغات اسلامي كتابهاي آموزشي را تحت عنوان ره توشه با همكاري دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه قم منتشر كرده كه اين كتب توسط گروه مجربي از كارشناسان معارف ديني و براساس شيوههاي مدرن تبليغي طراحي شده و براي استفاده بيش از 27 هزار روحاني اعزامي در ماه مبارك رمضان توزيع ميشود.
وي تصريح كرد: اين كتب حاوي مطالب بسيار مفيدي ويژه ماه ضيافتالله بوده كه جهت ارائه به مخاطبان و گروههاي مختلف سني تدوين شده است.
وي همچنين اضافه كرد: اين سازمان نشريهاي را هم با عنوان «شبستان» منتشر ميكند كه حدود 12 هزار نفر از طلاب و روحانيون را تحت پوشش قرار داده و انتظار داريم مبلغان با نوشتن مطلب، پيشنهاد، انتقاد و مقالات خود آن را تقويت و پر بار كنند.
روحانينژاد خواستگاه روحانيون مستقر و طرح هجرت را حوزه علميه اعلام كرده كه هر دو جزء مكتب امام صادق و دين محمدي (ص) هستند، يادآور شد: اكنون حدود 1300 روحاني مستقر توسط سازمان تبليغات اسلامي و حدود 15000 روحاني طرح هجرت توسط دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه قم به مناطق روستايي و بخشهاي پرجمعيت و محروم كشور اعزام شده و به همراه خانواده به طور شبانهروزي به تبليغ دين مشغولند.
وي گفت: در نظر داريم كه امسال 1500 روحاني مستقر ديگر را جذب كرده و حدود 1200 نفر را هم از طرح هجرت درخواست كنيم كه علاوه بر افراد قبل به سراسر كشور اعزام كند تا انشاءالله تا پايان سال جاري تعداد افراد اين دو طرح به 5500 روحاني برسد.
معاون امور فرهنگي و تبليغ سازمان تبليغات اسلامي با اشاره به اينكه براساس توافق انجام شده در سراسر كشور تمام امور استقرار روحانيون اعزامي طرح هجرت توسط سازمان تبليغات اسلامي انجام ميشود، تأكيد كرد: ما اكنون با كمبود روحاني در كشور مواجه هستيم و از روحانيون مستقر و طرح هجرت انتظار داريم جوانهاي خوب، سالم، خوش ذوق و خوش فكر را شناسايي كرده و براي تحصيل در حوزههاي علميه انتخاب و جذب كنند تا در آينده به شبكه تبليغي كشور بپيوندند.
در ابتداي اين گردهمايي، حجتالاسلام «اسماعيل قبادي» مديركل تبليغات اسلامي استان كرمانشاه در سخناني با تجليل از تلاشهاي روحانيون مستقر و طرح هجرت در برگزاري برنامههاي طرح غنيسازي اوقات فراغت در تابستان سال جاري گفت: برنامهريزي جهت كلاسهاي اوقات فراغت و نهضت قرآنآموزي نبايد به تابستان محدود شود زيرا انتظار داريم روحانيون مستقر و طرح هجرت برنامههاي فرهنگي را در طول سال با هماهنگي ادارات تبليغات اسلامي اجراء كنند زيرا از جمله وظايف روحانيون مستقر و طرح هجرت ساماندهي امور جوانان در محل تبليغ است.
وي افزود: تبليغ براي احداث مسجد و ساماندهي اعزام مبلغ در مناسبتهاي ويژه به ساير روستاهاي همجوار با روستاي محل تبليغ از جمله وظايف روحانيون مستقر و طرح هجرت است كه انتظار داريم آن را انجام دهند.
قبادي تصريح كرد: اگر مسجدي در روستايي با مشاركت مردم ودر مكاني مناسب احداث شده حتماً نظارت يك روحاني و تبليغ او را به همراه داشته است زيرا تشويق و توجيه مردم به مشاركت و همياري در ساخت مسجد از يك روحاني آگاه برآمده و مكانيابي مسجد نيز تجربه مبلغين را ميطلبد.
وي خاطرنشان كرد: اكنون حدود 40 روحاني مستقر و به همين تعداد طرح هجرت در استان كرمانشاه مشغول فعاليتهاي تبليغي بوده كه نبود اعتبار لازم و نداشتن خانه عالم براي اسكان روحاني از جمله موانع گسترش تعداد اين روحانيون است كه با اين وجود در نظر داريم اگر اعتبارات ما افزايش يابد تا پايان سال 50 درصد به اين افراد اضافه شود.
مدير كل تبليغات اسلامي استان كرمانشاه تاكيد كرد: علاوه بر اين در نظر داريم در سال جاري 14 روحانينژاد مستقر پاره وقت و 14 روحاني خود استقرار را امسال جذب كنيم.
وي گفت: روحانيون پاره وقت در شهر مستقر بوده و به روستا تردد كرده و بايد حداقل يك وعده نماز را روزانه در روستا اقامه ميكنند، روحاني خود استقرارنيز به اين صورت است كه سازمان تبليغات اسلامي روحانيوني را كه ساكن روستا يا مناطق محروم بوده و در آن محل در خانه شخصي زندگي ميكنند شناسايي و آنها را تحت پوشش قرار ميدهد.
همچنين، در ادامه اين گردهمايي به مدت 2 ساعت روحانيون مستقر، طرح هجرت و اعزامي بومي در ماه رمضان به بيان ديدگاهها، نظرات، پيشنهادها، انتقادات و طرحهاي اجرايي خود پرداخته و وضعيت فرهنگي و اجتماعي محل تبليغ خود را تشريح كردند، سپس معاون امور فرهنگي و تبليغ سازمان تبليغات اسلامي، مديركل امور مبلغان و مساجد و ساير مسؤلان اين معاونت ضمن استماع سخنان آنها به تعدادي از سؤالات مدعوين پاسخ دادند.
جمعه 15 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 437]