واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: مصرف دارو در ماه رمضان روزه داران داروهاي خود را خودسرانه قطع نكنند
جام جم آنلاين: روزهداري و مصرف دارو هميشه يكي از سوالات اصلي روزهداران است. روزهداراني كه به دليل بيماري ناگزير به مصرف دارو هستند، همواره با اين ابهام مواجه هستند كه در خصوص داروهاي خود چكار بايد كنند؟ آيا ميتوان آنها را قطع كرد يا به قبل از سحر و بعد از افطار موكول كرد؟
به گزارش خبرنگار ما،بهترين توصيه به اين افراد اين است كه از حذف خودسرانه وعدههاي دارويي خودداري كنند. تغيير زمان مصرف دارو، تعداد دفعات مصرف دارو، رعايت مدت زمان بين مصرف 2 نوبت دارو و مقدار كل روزانه دوز دارو ميتواند تاثير داروها را در بدن تغيير داده و مانع از اثربخشي آنها شود و براي بيمار عوارضي ايجاد كند.
برخي از بيماران به جاي آنكه در مدت زمان معين در طول روز داروي خود را مصرف كنند، آنها را همراه غذا به هنگام سحر يا بعد از غروب آفتاب ميخورند. اين امر به كاهش تاثير دارو يا افزايش بسيار بالاي دوز مصرف دارو ميانجامد. مصرف چندين داروي مختلف با هم اثربخشي آنها را كاهش يا از بين ميبرد يا باعث بروز عوارض جانبي بالقوه مضري ميشود.
قطع ناگهاني برخي از داروها بسيار خطرناك است. در عين حال مصرف بسياري از داروها را ميتوان پس از مشورت با پزشك به زمان سحري يا افطار موكول كرد، زيرا اثربخشي بسياري از داروها، ارتباط مستقيمي با مصرف به موقع آنها در زمان معين دارد.
مشكل ديگر اين است كه برخي داروها بايد با شكم خالي خورده شوند نه همراه غذا. نوشيدنيهايي مثل آب پرتقال، چاي و قهوه ميزان اسيديته معده را افزايش ميدهند كه اين امر باعث ميشود جذب برخي داروها از طريق ديواره معده بسختي انجام شود كه در نتيجه بدن مقدار داروي مورد نياز را دريافت نميكند.
برعكس اين امر هم صادق است برخي داروها حتما بايد همراه غذا خورده شود و مصرف آنها در حاليكه معده خالي است ميتواند مشكلاتي براي فرد ايجاد كند.
روزهداراني كه مبتلا به بيماريهاي مزمن مانند فشار خون، چربي خون، ديابت، بيماري قلبي و عروقي و بيماري كليوي هستند، حتما با پزشك معالج درباره رژيم غذايي و دارويي خود مشورت كنند.
در بيماريهاي فشار خون، اختلالات غدد درونريز و مشكلات رواني و كساني كه داروهاي خوراكي ضدانعقاد كه به مدت طولاني تنها يك بار مصرف شبانه دارو براي آنها كافي است، با نظر پزشك ميتوانند روزه بگيرند.
در بيماري صرع قدري وضعيت متفاوت است. در اين بيماري اگر به دليل ضرورت مصرف دارو هر 12- 8 ساعت يك بار باشد روزه گرفتن را توصيه نميكنند. البته اين بيماران كلا در مورد روزه گرفتن يا نگرفتن بايد با پزشك خود مشورت كنند. معمولا داروهاي اين بيماران بسادگي قابل تغيير و جايگزيني نيست.
آنتيبيوتيكها از جمله داروهايي هستند كه حتما بايد در زمان مشخص خود مصرف شوند و امكان تغيير ساعت آنها وجود ندارد.اما پزشك معالج شما ميتواند با در نظر گرفتن نوع بيماري شما آنتيبيوتيكي را انتخاب كند كه با برنامه روزهداري شما تداخل پيدا نكند.
بيماران ديابتي نيز براي تعيين ميزان داروي خود در ماه مبارك رمضان نياز به مراجعه مستمر به پزشك دارند تا با توجه به رژيم غذايي و ميزان قند خونشان بتوانند ميزان داروي صحيح را دريافت كنند تا دچار مشكل نشوند.
بهترين كار براي روزهداراني كه به علت بيماري مجبور به مصرف دارو هستند و نميخواهند از فيض ماه مبارك نيز محروم شوند، اين است كه با پزشك معالج خود مشورت كنند.
اگر بيماران تنها چند دقيقه از وقت خود را براي مشورت با يك پزشك يا دكتر داروساز درباره قطع داروهاي خود و نحوه مصرف آنها در ماه مبارك رمضان بگذرانند، ميتوانند مشكلات بالقوه را درك و راهحلهاي احتمالي را به بحث بگذارند.
پنجشنبه 14 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 137]