تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 28 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):روزه امساك از خوردن وآشاميدن نيست بلكه روزه،خوددارى ازتمامى چيزهايى است كه خداوندسبحان ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1854261694




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

مصرف دارو در ماه رمضان‌ روزه ‌داران داروهاي خود را خودسرانه قطع نكنند


واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: مصرف دارو در ماه رمضان‌ روزه ‌داران داروهاي خود را خودسرانه قطع نكنند
جام جم آنلاين: ‌روزه‌داري و مصرف دارو هميشه يكي از سوالات اصلي روزه‌داران است. روزه‌داراني كه به دليل بيماري ناگزير به مصرف دارو هستند، همواره با اين ابهام مواجه هستند كه در خصوص داروهاي خود چكار بايد كنند؟ آيا مي‌توان آنها را قطع كرد يا به قبل از سحر و بعد از افطار موكول كرد؟


به گزارش خبرنگار ما،‌بهترين توصيه به اين افراد اين است كه از حذف خودسرانه وعده‌هاي دارويي خودداري كنند. تغيير زمان مصرف دارو، تعداد دفعات مصرف دارو، رعايت مدت زمان بين مصرف 2 نوبت دارو و مقدار كل روزانه دوز دارو مي‌تواند تاثير داروها را در بدن تغيير داده و مانع از اثربخشي آنها شود و براي بيمار عوارضي ايجاد كند.

برخي از بيماران به جاي آن‌كه در مدت زمان معين در طول روز داروي خود را مصرف كنند، آنها را همراه غذا به هنگام سحر يا بعد از غروب آفتاب مي‌خورند. اين امر به كاهش تاثير دارو يا افزايش بسيار بالاي دوز مصرف دارو مي‌انجامد. مصرف چندين داروي مختلف با هم اثربخشي آنها را كاهش يا از بين مي‌برد يا باعث بروز عوارض جانبي بالقوه مضري مي‌شود.

قطع ناگهاني برخي از داروها بسيار خطرناك است. در عين حال مصرف بسياري از داروها را مي‌توان پس از مشورت با پزشك به زمان سحري يا افطار موكول كرد، زيرا اثربخشي بسياري از داروها، ارتباط مستقيمي با مصرف به موقع آنها در زمان معين دارد.

مشكل ديگر اين است كه برخي داروها بايد با شكم خالي خورده شوند نه همراه غذا. نوشيدني‌هايي مثل آب پرتقال، چاي و قهوه ميزان اسيديته معده را افزايش مي‌دهند كه اين امر باعث مي‌شود جذب برخي داروها از طريق ديواره معده بسختي انجام شود كه در نتيجه بدن مقدار داروي مورد نياز را دريافت نمي‌كند.

برعكس اين امر هم صادق است برخي داروها حتما بايد همراه غذا خورده شود و مصرف آنها در حالي‌كه معده خالي است مي‌تواند مشكلاتي براي فرد ايجاد كند.

روزه‌داراني كه مبتلا به بيماري‌هاي مزمن مانند فشار خون، چربي خون، ديابت، بيماري قلبي و عروقي و بيماري كليوي هستند، حتما با پزشك معالج درباره رژيم غذايي و دارويي خود مشورت كنند.

در بيماري‌هاي فشار خون، اختلالات غدد درون‌ريز و مشكلات رواني و كساني كه داروهاي خوراكي ضدانعقاد كه به مدت طولاني تنها يك بار مصرف شبانه دارو براي آنها كافي است، با نظر پزشك مي‌توانند روزه بگيرند.

در بيماري صرع قدري وضعيت متفاوت است. در اين بيماري اگر به دليل ضرورت مصرف دارو هر 12- 8 ساعت يك بار باشد روزه گرفتن را توصيه نمي‌كنند. البته اين بيماران كلا در مورد روزه گرفتن يا نگرفتن بايد با پزشك خود مشورت كنند. معمولا داروهاي اين بيماران بسادگي قابل تغيير و جايگزيني نيست.

آنتي‌بيوتيك‌ها از جمله داروهايي هستند كه حتما بايد در زمان مشخص خود مصرف شوند و امكان تغيير ساعت آنها وجود ندارد.اما پزشك معالج شما مي‌تواند با در نظر گرفتن نوع بيماري شما آنتي‌بيوتيكي را انتخاب كند كه با برنامه روزه‌داري شما تداخل پيدا نكند.

بيماران ديابتي نيز براي تعيين ميزان داروي خود در ماه مبارك رمضان نياز به مراجعه مستمر به پزشك دارند تا با توجه به رژيم غذايي و ميزان قند خونشان بتوانند ميزان داروي صحيح را دريافت كنند تا دچار مشكل نشوند.

بهترين كار براي روزه‌داراني كه به علت بيماري مجبور به مصرف دارو هستند و نمي‌خواهند از فيض ماه مبارك نيز محروم شوند، اين است كه با پزشك معالج خود مشورت كنند.

اگر بيماران تنها چند دقيقه از وقت خود را براي مشورت با يك پزشك يا دكتر داروساز درباره قطع داروهاي خود و نحوه مصرف آنها در ماه مبارك رمضان بگذرانند، مي‌توانند مشكلات بالقوه را درك و راه‌حل‌هاي احتمالي را به بحث بگذارند.
 پنجشنبه 14 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 137]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن