واضح آرشیو وب فارسی:کيهان: لاريجاني در پاسخ به جوسازي هاي اخير: لايحه حمايت خانواده را از دستور خارج نكرده ايم
رئيس مجلس شوراي اسلامي در پاسخ به جوسازي روزنامه هاي زنجيره اي تاكيد كرد لايحه حمايت از خانواده از دستور كار مجلس خارج نشده است.
به گزارش خبرنگار امور مجلس ما، در ابتداي نشست علني ديروز مجلس دو تن از نمايندگان زن تهران به همراه نماينده طرقبه و چناران در تذكرات شفاهي جداگانه اي با اشاره به فضاسازي برخي مطبوعات و رسانه ها بر ضد لايحه حمايت از خانواده خواستار تعيين وضعيت اين لايحه در مجلس شدند.
فاطمه رهبر نخستين نماينده اي بود كه با اشاره به اظهارات روز يكشنبه لاريجاني در خصوص دقت نظر در بررسي لايحه حمايت از خانواده در كميسيون قضايي گفت: شما در آن جلسه از كميسيون قضايي به دليل حساسيت و اهميت اين لايحه خواستيد كه دقت نظر بيشتري شود تا لايحه از آراستگي بيشتري برخوردار گردد. اما متاسفانه بعد از پايان صحن علني سوء تفاهمي در بين برخي نمايندگان مجلس و نيز برخي مطبوعات بوجود آمد و تصور كردند كه صحبت هاي شما به معني از دستور كار خارج شدن اين لايحه است.
نماينده مردم تهران در مجلس از لاريجاني خواست تا با توجه به اهميت لايحه مذكور و نكات مثبتي كه در آن وجود دارد اين لايحه نيز مانند همه لوايح در صحن علني مطرح شود.
وي همچنين خطاب به رئيس مجلس تاكيد كرد بهتر است اين سوء تفاهم رفع شود.
لاريجاني در پاسخ به اين تذكر با تاكيد بر اينكه لايحه حمايت از خانواده در دستور كار مجلس قرار دارد و در نوبت خودش مورد رسيدگي قرار مي گيرد، اضافه كرد: تذكري كه من در روز يكشنبه دادم به دليل اهميت آرامش رواني خانواده ها و بانوان كشور بود بنابراين بايد كميسيون قضايي توجه خاصي به اين موضوع داشته باشد.
آليا: مجلس با لجن پراكني لائيكها دست از لايحه خانواده
برنمي دارد
در ادامه جلسه فاطمه آليا نماينده تهران در مجلس نيز در تذكر ديگري تاكيد كرد: برخي روزنامه ها به استناد مصاحبه برخي از همكاران عنوان سازي كردند كه لايحه حمايت از خانواده از دستور كار مجلس خارج شده در حالي كه در دستور قرار دارد.
وي يادآور شد: چون لايجه در شور اول است فقط به چارچوب لايحه مي پردازيم و ضرورت و عدم ضرورت آن را بررسي مي كنيم و نمي خواهيم وارد جزئيات لايحه شويم قطعا ممكن است از 53 ماده اين لايحه چند ماده نياز به حذف، اضافه يا اصلاح داشته باشد و نبايد بقيه آن تحت الشعاع قرار گيرد.
اين نماينده افزود: ما خدمت مقام معظم رهبري رسيديم و ايشان گفته اند كه تعارضات قانوني و مشكلات حل شود روح اين قانون در جهت رفع مشكلات قضايي دفاع از زنان و حقوق خانواده است.
آليا با بيان اينكه درباره اين موضوع اطلاع رساني مناسب نشده است، گفت: برخي زنان تصور مي كردند كه اين لايحه ماده واحده است و نمي دانستند 53 ماده دارد.
اين نماينده با تاكيد بر اينكه موضوع اين لايحه حقوقي و قضايي است و سياسي نيست، گفت: مردمي كه به ما راي داده اند، بدانند كه نمايندگان آنها همراه با رئيس مجلس طبق سوگندي كه خورده اند و تعهدي كه داده اند پاسدار حريم اسلام و نگهبان دستاوردهاي انقلاب اسلامي مردم و نيز مباني جمهوري اسلامي بوده و خواهند بود.
آليا تصريح كرد: نمايندگان هرگز در برابر فضاسازي و لجن پراكني مشتي لانيك گرد آمده حول جايزه بگيران اجنبي، دست از وظيفه قانوني خود كه همان وضع قوانين اسلامي و نظارت بر اجراي صحيح آنها و تبعيت از فرمايشات مقام معظم رهبري است برنخواهند داشت.
اين نماينده تصريح كرد: اين لايحه با زحمات كارشناسان اسلامي و همكاران سه قوه تهيه شده لذا از اين رويه مستثني نخواهند بود. آليا از رئيس مجلس خواست تا درباره بحثي كه روز يكشنبه درباره لايحه حمايت از خانواده پيش آمد، توجه بيشتري داشته باشد.
لاريجاني در پاسخ به اين تذكر هم تاكيد كرد روشن است كه اين لايحه در دستور مجلس قرار دارد، تذكري كه گفته شد به دليل آن بود كه برخي از علما و دانشمندان اسلامي در حوزه علميه قم تماس داشتند و نگاهشان اين بود كه برخي از مواد اين لايحه نگراني ها و اضطراب هايي را بوجود آورده و متزلزل كننده نهاد خانواده است.
وي در عين حال تاكيد كرد كه آنچه من گفتم به معناي از دستور خارج كردن لايحه مذكور نبوده است.
دهقان: مجلس عقب نشيني نكرده است
محمد دهقان نماينده مردم طرقبه و چناران نيز در تذكري در همين رابطه به مصاحبه يكي از اعضاي هيات رئيسه درباره خارج شدن لايحه خانواده از دستور كار مجلس اشاره كرد و گفت: برخي از اين مصاحبه سوء استفاده كرده و گفتند مجلس عقب نشيني كرده است بايد گفت مگر مجلس چه خطايي كرده بود كه عقب نشيني كند. وي از هيات رئيسه خواست تا جو كاذبي كه شكل گرفته شكسته شود تا نمايندگان در يك فضاي آرام بتوانند درباره اين لايحه تصميم بگيرند.
به گزارش مهر و ايسنا، پس از سخنان دهقان، لاريجاني با اشاره به اين كه درباره اين مساله توضيح داده شد و اين كه عده اي سوءاستفاده كنند، بحث ديگري است، اظهار داشت: اين لايحه در دستور كار مجلس بوده است.
رئيس مجلس خاطر نشان كرد: موضع مجلس اصلاح لايحه حمايت از خانواده است و كميسيون تخصصي اين لايحه نيز اين نظر را دارد و در سير طبيعي خود مطرح مي شود لكن با توجه به مباني درست اسلامي و تفكر دقيق اين بررسي انجام خواهد شد.
هفته آخر شهريور
زمان بررسي لايحه
يكي از نمايندگان مجلس در حاشيه جلسه علني به خبرنگار ما گفت كه احتمالا هفته آخر شهريورماه (هفته سوم كاري مجلس) لايحه حمايت از خانواده در صحن مجلس مورد بررسي قرار مي گيرد.
وي همچنين با ابراز تاسف از مصاحبه نسنجيده يكي از اعضاي هيات رئيسه تاكيد كرد كه نظر مجلس فقط در صحن علني و آنهم توسط نمايندگان مشخص مي شود.
مخالفت قاطع مجلس و دولت
با زمين خواري
نمايندگان مجلس ديروز پس از شنيدن توضيحات نماينده دولت با طرحي كه عملاً منجر به گسترش زمين خواري مي شد مخالفت كردند.
طراحان اين طرح مي خواستند براي دومين بار زمان اجراي ماده 34 قانون حفاظت و بهره برداري از جنگلها و مراتع را با هدف دادن مهلت به زمين داران براي تعيين تكليف زمين هاي در تصرف كه از اجدادشان به آنها به ارث رسيده و تاكنون موفق به دريافت سند نگرديده اند را تمديد كنند.
اما اكثريت نمايندگان معتقد بودند تمديد زمان اجراي اين ماده فقط موجب سوءاستفاده زمين خواران مي شود زيرا در صورت تمديد اين ماده آنها مي توانستند تا چند سال ديگر به راحتي به كار زمين خواري ادامه دهند.
در همين رابطه نماينده دولت نيز با بيان مخالفت قاطع دولت با طرح تمديد زمان اجراي ماده 34 به موارد درشتي از زمين خواري كه هم اكنون در نقاط مختلف كشور در حال وقوع است اشاره كرد و گفت: بسياري از همين زمين خواري ها با سوء استفاده از همين ماده قانوني صورت مي گيرد.
پس از توضيحات شفاف نماينده دولت، اكثريت نمايندگان با شعار «احسنت» همراهي خود را با دولت در جهت مقابله با زمين خواري اعلام كردند. سپس طرح مذكور به راي گذاشته شد كه فقط 46 نفر به آن راي مثبت دادند و 154نفر با آن مخالفت كردند و به اين ترتيب طرح فوق از دستور كار خارج شد.
اعلام وصول طرح استيضاح
وزير آموزش و پرورش
در ادامه جلسه علني، طرح استيضاح وزير آموزش و پرورش با 82 امضاء اعلام وصول شد.
دلايل پنج گانه استيضاح علي احمدي وزير آموزش و پرورش از جانب طراحان استيضاح به شرح ذيل است:
1-غيرآموزش و پرورشي بودن نامبرده و ناتواني در شناخت مشكل اين بخش و عدم درك حساسيت بخش ياد شده با ارائه طرح غيركارشناسي چارچوب ساماندهي و مديريت نيروي انساني و ايجاد بحران غيرقابل كنترل در اين بخش در سراسر كشور.
2-بي توجهي به مشكلات مالي ادارات و فرهنگيان سراسر كشور از جمله الف- عدم پرداخت سرانه دانش آموزي كليه مدارس كشور از مهرماه 86 تاكنون و بدهي مدارس به بازار و طرفين قرارداد، با وجود نارضايتي شديد كه نمونه آن كتك كاري و درگيري چندي پيش رانندگان ميني بوس با روساي مناطق. ب- عدم پرداخت پاداش بازنشستگي اين پيشكسوتان عرصه علم و تربيت كه زحمات آنان براي همه مشخص است، گرچه بعد از مدتها نصف پاداش پرداخت شده است. پ- عدم پرداخت هزينه هاي ماموريت ها، اضافه تدريس، هزينه فوت و ازدواج و هزينه هاي سفر و هزينه دوره هاي آموزش ضمن خدمت، مرخصي مناطق محروم، لغو پاداش روستايي و ايجاد زمينه نارضايتي غيرقابل كنترل.
3- بي توجهي و كم توجهي به اجراي قوانين موجود از جمله قانون برنامه چهارم توسعه و بالاخص عدم توجه به اجراي يازده بند از 14بند ماده 72 قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادي، فرهنگي و اجتماعي جمهوري اسلامي ايران و بالاخص بند دوم.
4- بي تدبيري محض در مورد استخدام معلمان حق التدريسي و آموزشياران نهضت سوادآموزي سراسر كشور بطوريكه در مهرماه سال جاري ناامني مطلق در بخش آموزش و پرورش دور از انتظار نيست.
5- ناتواني در اداره امور آموزش و پرورش بطوريكه حداقل 90درصد از قشر فرهنگيان از نامبرده ناراضي هستند.
خاطرنشان مي شود در صورتي كه استيضاح كنندگان بر اجراي استيضاح اصرار داشته باشند چهارشنبه آينده جلسه بررسي استيضاح علي احمدي برگزار مي شود.
سؤال از وزير راه و ترابري
در پايان جلسه علني سؤال فلاحت پيشه نماينده اسلام آباد از وزير راه و ترابري در خصوص راه آهن غرب به كرمانشاه مطرح شد كه بهبهاني توضيحاتي ارائه كرد اما نماينده سؤال كننده قانع نشد.
مطهري:
مواضع شفاف احمدي نژاد
باعث جذب مردم به او شد
نماينده مردم شبستر در مجلس گفت: مواضع شفاف و دلسوزانه رئيس جمهور در زمان انتخابات باعث جذب مردم به وي شد.
اين نماينده در نطق پيش از دستورش با اشاره به ويژگي هاي دولت نهم افزود: مسئله عزت ملي ترك انفعال در مقابل سلطه و تجاوز و زياده خواهي سياست هاي ديگران است كه مقام معظم رهبري در هفته دولت امسال بر آن تأكيد داشتند و حمايت بي نظير خود را از دولت نهم به سبب مواضع قاطع دولت ابراز داشتند كه جا دارد به رئيس جمهور تبريك گفت.
تشكر نماينده زاهدان از دولت
نماينده مردم زاهدان از اقدام دولت در اجراي طرح هدفمند كردن يارانه ها تشكر كرد. پيمان فروزش در ادامه نطق پيش از دستورش گفت: دولت مقدمتاً بايستي به هدفمند كردن برداشت از حساب ذخيره ارزي بيشتر توجه كند؛ رسيدن به جايگاه اول اقتصادي علمي و فناوري در سطح منطقه در سال 1404 مستلزم يك نگاه واقع گرايانه و فكر مبتني بر دانايي محوري است.
مرعشي: دستيابي به فن آوري هسته اي اوج بالندگي است
نماينده رودبار در مجلس گفت: دستيابي فرزندان ايران اسلامي به فن آوري صلح آميز هسته اي و سلول هاي بنيادين و هزاران نوآوري ديگر بي شك نشانگر عزم جزم دانشمندان ايراني در رسيدن به اوج خودباوري و بالندگي است.
صمد مرعشي در نطق اش افزود: ضرورت قدرداني از زحمات انديشمندان و دوري از غفلتي كه موجب عقب ماندگي كاروان علم و تحقيق شود مي بايست مورد توجه و تعامل مجلس و دولت خدمتگزار قرار گيرد.
تقوي: ورود دولت به طرح تحول اقتصادي قابل تقدير است
نماينده ورامين در مجلس از شجاعت دولت نهم در دفاع از حق مردم ايران در زمينه انرژي هسته اي و روحيه استكبار ستيزي تجليل كرد. حسين تقوي در نطق اش افزود: ورود دولت به طرح تحول اقتصادي و هدفمند كردن يارانه ها، كنترل و ساماندهي مصرف سوخت، جديت در اجراي اصل 44 قانون اساسي، كوچك كردن دولت و ساماندهي ساختار برخي از سازمان هاي ناهمگون قابل تقدير و تشكر است.
پنجشنبه 14 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: کيهان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 67]