تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 5 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هيچ دعايى زودتر از دعايى كه انسان در غياب كسى مى كند، مستجاب نمى شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844391888




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

تداخل مصرف گریپ فروت با بعضی داروها


واضح آرشیو وب فارسی:پی سی سیتی: تداخل مصرف گریپ فروت با بعضی داروها (1)




http://img.tebyan.net/big/1385/06/6319936241887616254168150101743912674247.jpg



گریپ‌فروت و آب آن طرفداران زیادی دارد. در حال ‌حاضر با توجه به غنی بودن گریپ‌فروت از کلسیم و خاصیت آن در کاهش تشکیل پلاک‌های عروقی (جلوگیری از تصلب شرایین) و پیشگیری از تکثیر سلول‌های سرطانی، مصرف آب گریپ‌فروت رو به افزایش است؛ ولی همانند سایر مرکبات، آب گریپ‌فروت نیز با برخی از داروها تداخل ایجاد می‌کند که لازم است به آن توجه شود.
مصرف هم زمان داروهای ضد کلسترول ، از خانواده‌ی استاتین‌ها (مثل لواستاتین و آتروواستاتین)، به میزان زیادی با آب گریپ‌فروت تداخل ایجاد می‌کند. مصرف هم زمان داروی معروف و پرمصرف لواستاتین با آب گریپ‌فروت (3 بار در روز و هر بار 2 لیوان )، تاثیر این دارو را تا 15 برابر افزایش می‌دهد. اخیراً گزارش شده است مصرف یک لیوان آب‌ گریپ‌فروت به‌همراه صبحانه، در حالی که شب قبل از آن یک واحد لواستاتین مصرف شده باشد، غلظت پلاسمایی لواستاتین را تا دو برابر افزایش می‌دهد. مصرف مقادیر زیاد آب گریپ‌فروت (6 لیوان در روز)،غلظت پلاسمایی سیمواستاتین را نیز تا 16برابر افزایش می‌دهد.
بیمارانی که سیزاپراید،داروهای ضد کلسترول استاتینی،سرترالین و بوسپیرون مصرف می‌کنند با توجه به تداخل این داروها با آب گریپ‌فروت، لازم است از مصرف آب گریپ‌فروت بپرهیزند.




پیشنهاد‌های درمانی:

با توجه به توضیحات فوق، منصرف کردن بیماران از مصرف هم زمان آب گریپ‌‌فروت، با داروهای ضد کلسترول استاتینی، شرط احتیاط است، به‌خصوص زمانی که این داروها برای اولین ‌بار یا در مقادیر زیاد مصرف شوند.
سیزاپراید یک داروی گوارشی است که برای بیماران دچار ریفلکس (REFLEX) یا برگشت محتویات معده به مری تجویز می شود. این دارو با توجه به عارضه‌‌ی جانبی ناشی از آن که بی‌نظمی‌ ضربان قلب (آریتمی) است و حداقل80 مورد مرگ در مورد آن گزارش شدهریال اکنون از بازار دارویی آمریکا جمع آوری گردیده و مصرف آن در ایران یا سایر نقاط دنیا فقط در شرایط خاصی توصیه می شود. مصرف یک لیوان آب گریپ‌فروت، 5/1 برابر و 6 لیوان آب گریپ‌فروت، 4/2 برابر غلظت پلاسمایی سیزاپراید را افزایش می‌دهد.
لذا بیمارانی که سیزاپراید مصرف می‌کنند، لازم است از مصرف آب گریپ فروت بپرهیزند.


http://img.tebyan.net/big/1385/06/2498143912261392971212138109948155204124.jpg



در مورد تداخل بنزودیازپین‌ها (گروهی از داروهای اعصاب که از شناخته شده‌ترین آن‌ها می‌توان به دیازپام اشاره کرد) با آب گریپ‌فروت، نظرات و گزارش‌های ضد و نقیضی وجود دارد. برخی مطالعات تاثیر یک لیوان آب گریپ‌فروت بر متابولیسم دیازپام را تا 3 برابر، میدازولام خوراکی را تا 50 درصد و تربازولام را با افزایش عوارض جانبی خواب‌آلودگی و سرگیجه گزارش کرده‌اند. در حالی که نتایج یک مطالعه‌ی دیگر بیانگر عدم تاثیرآب گریپ‌فروت بر متابولیسم میدازولام و تربازولام بود. 8 داوطلب سالم، 5میلی‌گرم دیازپام خوراکی را با 250میلی‌گرم آب گریپ‌فروت مصرف کردند. غلظت حداکثر دیازپام به واسطه‌ی آب گریپ‌فروت،5/1 برابر افزایش یافت. هم‌چنین آب گریپ‌فروت، زمان رسیدن به غلظت حداکثر دیازپام را از5/1 ساعت به 1/2 ساعت به تاخیر انداخت.
بیمارانی که هر یک از سه داروی دیازپام، تربازولام و میدازولام در رژیم دارویی آن‌هاست، از مصرف هم زمان آب گریپ‌فروت با این داروها،خودداری کنند.





پیشنهادهای درمانی:

بیمارانی که هر یک از سه داروی دیازپام، تربازولام و میدازولام در رژیم دارویی آن‌هاست، از مصرف هم زمان آب گریپ‌فروت با این داروها، با توجه به‌احتمال افزایش اثرات و در نتیجه عوارض جانبی این داروها خودداری کنند. گرچه در خصوص سایر داروهای موجود در دسته‌ی بنزودیازپین‌ها مثل آلپرازولام، کلردیازپوکساید، کلونازپام، فلورازپام و لورازپام گزارشی مبنی بر تداخل آنها با آب گریپ‌فروت موجود نیست، ولیکن احتیاط در مصرف هم زمان آن‌ها توصیه شده است. نکته‌ی مهم آن که شرایط دیگری چون افزایش سن‌ و سیروز کبدی نیز ممکن است موجب افزایش فراهمی زیستی بنزودیازپین‌ها شوند. بیماران کهنسال و مبتلایان به سیروز کبدی به منظور احتمال افزایش خواب‌آلودگی باید تحت نظر باشند. داروسازان نیز باید در هنگام مشاوره با بیماران، آن‌ها را از مصرف مداوم دیازپام یا تربازولام به همراه آب گریپ‌فروت منع کنند. میدازولام خوراکی از آن جایی که منحصراً قبل از اعمال جراحی مصرف می‌شود، کمتر مورد توجه است.
بوسپیرون از جمله داروهای ضد اضطراب است که خواب آلودگی و عوارض عملکرد عصبی – حرکتی کمتری نسبت به بنزودیازپین‌ها دارد. آب گریپ‌فروت احتمال دارد غلظت این دارو را تا 4 برابر افزایش دهد. حتی مصرف یک لیوان آب گریپ‌فروت نیز می‌تواند با این دارو تداخل ایجاد کند.


پیشنهادهای درمانی:

از مصرف هم زمان بوسپیرون با آب گریپ‌فروت به‌خصوص در مقادیر زیاد آن (بیشتر از سه لیوان در روز) خود‌داری شود.
سرترالین، داروی نسبتاً جدیدی است که در درمان افسردگی ، وسواس و سایر ناراحتی‌های عصبی کاربرد دارد. نتایج یک مطالعه‌ نشان داده است که آب گریپ‌فروت از سوخت و ساز سرترالین ممانعت می‌کند و در نتیجه موجب افزایش غلظت این دارو در خون می‌‌شود. مصرف یک لیوان آب گریپ‌فروت در روز باعث افزایش غلظت سرترالین به میزان تقریبی5/1 برابر، در میان 4 بیمار از 5 بیمار مورد مطالعه شده است.


پیشنهادهای درمانی:

با توجه به احتمال تداخل آب گریپ‌فروت با سرترالین،مصرف همزمان آن‌ها با احتیاط صورت گیرد.

تداخل مصرف گریپ فروت با بعضی داروها(2)



http://img.tebyan.net/big/1385/06/1519793351014616799235124232801944131103.jpg



کاربامازپین یک داروی ضد تشنج معروف و پرمصرف است که در درمان صرع استفاده می‌شود و چنانچه همزمان با یک لیوان بزرگ (300 میلی لیتر) آب گریپ‌فروت تازه مصرف شود، تاثیر آن حدود 40 درصد افزایش می‌یابد.


پیشنهادهای درمانی:

کاربامازپین از جمله داروهایی است که مصرف مقادیر بیش از حد مورد نیاز آن (حتی در مقادیر کم) موجب بروز عوارض جانبی ناشی از مسمومیت باعث می‌شود. بنابراین مصرف هم زمان آن با آب گریپ فروت ممنوع است.

کلومی پرامین یک داروی ضد افسردگی است که در درمان اختلال وسواس نیز کاربرد دارد. تجربه‌ی دو نفر از محققان نشان داده که مصرف هم زمان آب گریپ‌فروت با داروی کلومی پرامین موجب افزایش اثرات این دارو می‌شود.
کاربامازپین از جمله داروهایی است که مصرف مقادیر بیش از حد مورد نیاز آن موجب بروز عوارض جانبی ناشی از مسمومیت باعث می‌شود. بنابراین مصرف هم زمان آن با آب گریپ فروت ممنوع است.




پیشنهادهای درمانی:

به‌منظور افزایش اثر‌بخش کلومی‌پرامین،مصرف همزمان این دارو با آب گریپ‌فروت فقط تحت کنترل مداوم پزشک توصیه می‌شود. در غیر این صورت مصرف هم زمان آن ها توصیه نمی‌شود.

در میان 14 داوطلب سالم، در یک مطالعه که سیکلوسپورین (داروی تضعیف کننده‌ی سیستم ایمنی که در بیماران پیوندی و ... کاربرد دارد) و آب گریپ‌‌فروت مصرف می‌کردند، 45 درصد آنها افزایش غلظت پلاسمایی سیکلوسپورین را تجربه کرده‌اند. گزارش‌های پراکنده‌ای مبنی بر مصرف گریپ‌فروت به‌منظور افزایش سطوح خونی سیکلوسپورین در بیماران پیوندی وجود دارد که این شرایط رضایت بخش در مصرف توام دارو با آب یا سایر مایعات حاصل نمی‌‌شود. اخیرا دو مورد مصرف آب گریپ‌فروت جهت افزایش سطح سیکلوسپورین در درمان پسوزیازیس گزارش گردیده است.


پیشنهادهای درمانی:

اگر چه به پیشنهاد محققان، مصرف آب گریپ‌فروت عاملی بالقوه در افزایش سطح سیکلوسپورین است و با کاهش مقدار سیکلوسپورین مصرفی، در کاهش مخارج درمان بیماران پیوندی موثر است، ولیکن با توجه به متغیر بودن نتایج مصرف هم زمان این دو ( به دلیل متغیرهای مختلف همانند سن؛ ابتلا به بیماری؛ استاندارد نبودن میزان ترکیبات موثر آب گریپ‌فروت؛ و ...)، در حال حاضر مصرف توأم آن‌ها توصیه نمی‌شود.

یک مطالعه‌‌ی بیانگر وجود تداخل میان آب گریپ‌فروت و تاکرولیموس (داروی تضعیف کننده‌ی سیستم ایمنی با عملکرد و مسیر مشابه سیکلوسپورین) است. غلظت دارو در هشت بیماری که تاکرولیموس مصرف می‌کردند، پس از یک هفته مصرف هم زمان با آب گریپ‌فروت، به مقادیری بالاتر از محدوده درمانی افزایش یافت. بنابراین توصیه‌های مربوط به سیکلوسپورین در عدم مصرف هم زمان با آب گریپ‌فروت در مورد تاکرولیموس نیز صحت دارد.
با در نظر گرفتن مجموع مطالعات و گزارش‌های بالینی موجود در خصوص آب گریپ‌فروت و تداخلات احتمالی آن با داروها، رعایت احتیاط لازم در مصرف این میوه با داروها ضروری به‌نظر می‌رسد.

در پایان قابل ذکر است که امروزه تلاش کارخانجات دارویی و مطالعات محققان به‌منظور جداسازی ترکیبات فعال گریپ‌فروت، استاندارد کردن و افزودن آن به قرص‌ها به‌منظور افزایش فراهمی زیستی آن‌ها رو به افزایش است؛ لیکن با در نظر گرفتن مجموع مطالعات و گزارش‌های بالینی موجود در خصوص آب گریپ‌فروت و تداخلات احتمالی آن با داروها، رعایت احتیاط لازم در مصرف این میوه با داروها ضروری به‌نظر می‌رسد. البته بدیهی است با توجه به شرایط خاص و منحصر به‌فرد هر یک از بیماران، مشاوره با پزشک یا دکتر داروساز منطقی‌ترین و مناسب‌ترین راه برای مصرف یا عدم مصرف همزمان این میوه با داروهای شیمیایی است.






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پی سی سیتی]
[مشاهده در: www.p30city.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 2371]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن