واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: پيش به سوي موفقيت
انسان براي رشد و تعالي و صعود به قلههاي رفيع موفقيت نيازمند علم و آگاهي است.
موفقيت به چه معنايي است؟ ما انسانها موفقيت را وصول به هدف معنا ميكنيم، اما در فرهنگ اسلامي، موفقيت تامين سعادت ابدي، ارتقاي معنوي و تقرب انسان به خالق آفرينش معنا شده است و يا به عبارت ديگر، رشد و كمال در همه ابعاد مادي و معنوي.
***
اگر كسي در ذهن خود شكست را وارد كند، مكانيزم جستجوگر شكست، عوامل را پيدا كرده و مهيا ميكند، اما وقتي واژه موفقيت به ذهن تلقين شود، مكانيزم جستجوگر موفقيت فعال ميشود و همه امكانات و موقعيتها را براي تحقق هدف جذب ميكند. به عبارتي «تو همان ميشوي كه پيوسته به آن ميانديشي»، يا «خواستن توانستن است» بايد پيشبيني و باور مثبت داشت.
عوامل موثر بر موفقيت
عوامل مختلفي در موفقيت انسان تاثير ميگذارد كه به برخي از آنها در زير اشاره ميكنيم:
ايمان: همان گونه كه جسم و سايه از هم جدا نميشوند، دينداري و توفيق نيز از يكديگر جدا نميشوند.
دكتر بريل از پيشگامان روان پزشكي مي گويد: «كسي كه حقيقتاً ايمان دارد، هيچ وقت دچار بيماريهاي عصبي نميشود».
ويليام جيمز استاد دانشگاه هاروارد ميگويد: «بديهي است كه درمان قطعي نگراني، ايمان مذهبي است.»
رسد آدمي به جايي كه به جز خدا نبيند
بنگر تا چه حد است مقام آدميت
خودباوري و اعتماد به نفس: فاصله خواستن تا توانستن تنها يك گام است و آن كسب «خودباوري و اعتماد به نفس» در انجام تمامي امور زندگي است. بعد ازايمان ،
خودباوري و اعتماد به نفس زيربناي كاميابي انسان است.
عزت نفس يعني احساس ارزشمند بودن كه از طريق مجموعه افكار، عواطف، احساسات و تجربهها بدست ميآيد. به نحوي كه فرد خود را توانمند، با كفايت و موفق ميداند.
دگرگوني درباورهاي منفي: زندگي انسان تجلي گاه افكار و انديشه اوست. افكار و انديشه مثبت زيبا و موفقيتآميز در امور به يقين موفقيت را به ارمغان ميآورد بايد مراقب ورودي ذهن بود تا افكار منفي وارد آن نشود. اولين گام در مسير كاميابي و پيروزي اراده، ايجاد دگرگوني و تحول در باورهاي منفي است و مهمترين تكنيكهاي مقابله با افكار منفي بي توجهي به آنها، توكل به خدا، جايگزيني افكار مثبت و اجتناب از بيكاري است.
هدف شناسي و برنامهريزي: اين امر موفقيت انسان را نزديك كرده آرامش روحي، انگيزه و اشتياق را براي رسيدن به هدف ايجاد ميكند. با هدف شناسي و هدف گذاري و برنامهريزي، پتانسيلهاي نهفته در خود انسان آزاد ميشود و انسان را غرق در شادماني و نشاط ميكند. بيهدفي از مهمترين عوامل عقبماندگي است.
تمركز بر اهداف: تمركز بر اهداف و برنامه ريزي، مكانيزم خلاقيت ذهن را فعال ميكند. هرچه از سيستم خلاقيت بيشتر استفاده شود، موجبات تقويت آن بيشتر فراهم ميشود.
همكاري و همياري: لازمه همكاري و همياري، ايجاد صميميت و الفت بين مردم است. بنجامين فرانگليس ميگويد: «وقتي به ديگران نيكي ميكنيد، بهترين كار را براي خود كردهايد» البته اسلام براي رشد و تكامل انسان و جامعه بالاتر از همكاري، ايثار را تشويق ميكند.
روحيه مثبت و با نشاط: پژوهشهاي علمي ثابت كرده است كه بين رفتار و روحيه انسان، ارتباط مستقيمي وجود دارد. كسي كه روحيه منفي دارد، مرتب با خود نجوا ميكند كه چرا موفق نشدم، چرا امكانات ندارم، من نميتوانم، نمي شود. بدشانس هستم. آنتوني رابينز ميگويد: «سرچشمه رفتار انسان، حالت و روحيه اوست».
موتور حركت خود شكوفايي احساس مسئوليت و مسئوليت پذيري است. انسانهاي موفق نه تنها به مسئوليتهاي خود در مقابل خود، خدا، خانواده و جامعه توجه دارند، بلكه در حد امكان مسئوليتهاي ديگران را نيز انجام دهند. در حاليكه افراد مسئوليت گريز اغلب ديگران را مسئول كاستيهاي زندگي معرفي مي كنند.
هنري فورد ميگويد: «هرگز شكوه و گلايه نكن، هيچگاه لغزشها و كاستيهاي خود را توجيه نكن.» از مشخصههاي مهم افراد موفق، بهرهمندي از صبر و بردباري است.
زهرا مراديان
چهارشنبه 13 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 255]