پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1851224956
گزيده سرمقالههاي روزنامههاي صبح امروز ايران
واضح آرشیو وب فارسی:فارس: گزيده سرمقالههاي روزنامههاي صبح امروز ايران
خبرگزاري فارس: روزنامههاي صبح امروز ايران در سرمقالههاي خود به مهمترين مسائل روز كشور و جهان پرداختهاند كه گزيده برخي از آنها در زير ميآي
كيهان
قدح آمد اما ...(يادداشت روز)
سر از پا نمي شناسي. در تب و تابي. دلشوره اي شيرين در جانت مي دود. نه، از جنس اضطراب نيست. نگراني كه اين «آن»، اين «آن» غني شده و مبارك و متراكم را گردش روزگار به چشم برهم زدني از تو بربايد و ببرد. ياري به اين رعنايي و دلربايي، پس از روزگاري انتظار از راه برسد و تو در تب و تاب و التهاب نيفتي؟! مي تواني؟! اختيار در كف توست؟! اينك بهترين همنشين و همدم- اكرم مصحوب من الاوقات- از راه رسيده و روز و روزگار تو را نوروز و بهاري ساخته. مي تواني مست نسيمش نباشي و در تاب و تب و طرب نيفتي؟! مي تواني دست افشان نباشي از بشارت دلدار و ديدار در بهار جان ها؟ اما نگراني و در نجوا با خود كه اي چشم انتظار، مهياي اين لقاي بزرگ هستي؟
دوش رفتم به در ميكده خواب آلوده
خرقه تر دامن و سجاده شراب آلوده
آمد افسوس كنان مغبچه باده فروش
گفت بيدار شو اي رهرو خواب آلوده
به هواي لب شيرين دهنان چند كني
جوهر روح به ياقوت مذاب آلوده
پاك و صافي شو و از چاه طبيعت به درآ
كه صفايي ندهد آب تراب آلوده
راست گفت رسول والا تبار (ص) كه «اگر بنده آنچه را در ماه رمضان است مي دانست، دوست داشت تمام سال، رمضان باشد» و به جان چشيده ايم گوشه اي از حلاوت و شيريني فرمايش امام صادق عليه السلام را كه «للصّائم فرحتان، فرحه عند افطاره و فرحه عند لقاء ربه. براي روزه دار دو شادماني است، يك شادي هنگام افطار و ديگري هنگام ملاقات پروردگارش». رنج نيست آن رنجي كه پايان آن شيريني وصال و لقا باشد. رنج نيست سودايي كه پايان آن سود است. «و ما اربحنا افضل ارباح العالمين. سود كرديم- در ماه مبارك رمضان- بهترين سودي كه جهانيان كنند.» (امام سجاد عليه السلام). رنج و سودا و سود؟ آري اينجا همه يكجا جمعند. عقل و دل اينجا به وحدت مي رسند و يكي مي شوند و يكي مي بينند. «خداوند را فرشتگاني است كه موكل روزه دارانند، براي آنها در هر روز ماه رمضان طلب مغفرت مي كنند و آنان را در هر شب هنگام افطار ندا مي دهند: بشارت باد بر شما اي بندگان خدا! گرسنگي را اندكي چشيديد و به زودي سير خواهيد شد. مبارك باشد بر شما و آنچه در جان شماست» (امام باقر عليه السلام).
زمان، آن كاميابي است، فرصتي كه بر بسياري از پيشينيان داده نشد. ما را براي اين ضيافت برگزيدند و ممتاز كردند «الحمد لله الذي اكرمنا بك ايها الشهر المبارك» (رسول اكرم ص) و «آثرتنا به علي سائر الامم و اصطفيتنا بفضله دون اهل الملل. خداوندا ما را با ماه مبارك رمضان بر ساير امت ها ترجيح دادي و به فضيلت آن ما را از ديگر دين ها برگزيدي». (امام سجاد عليه السلام)
ماه رمضان همچنان كه «آن» عاشقي و فرصت پيوند جانان است، روزگار گسسته شدن و دامن چيدن از هوس ها به چشم برهان بين هم هست. و مگر نه اينكه فرمود «و لقد همّت به و همّ بها لولا ان رأي برهان ربه، كذلك لنصرف عنه السوء و الفحشاء. زليخا ميل يوسف كرد و يوسف هم به او ميل مي كرد، اگر برهان پروردگارش را نمي ديد، اين چنين شد تا ما او را از بدي و زشتي بازگردانيم»؟ (يوسف- آيه 42). در هم تنيدگي ايمان و برهان و عشق و عقل است كه از ماه رمضان، هم نشيني مي سازد بي همتا، عقل افروز و دلربا. و ساعتي از اين هم نشيني غني شده و غنا يافته، بر سالياني دراز، رجحان و فضيلت مي يابد. آرزوها دست يافتني مي شود و عمل ها بارور. دل هاي سنگي به رقت مي گرايد و پرده ميان جان و جانان برمي افتد. تازه مي فهمي «يحول بين المرء و قلبه. خدا ميان انسان و دل او حائل است» يعني چه. دل، ميزبان مي شود. خدا با همه بزرگي فرود مي آيد چندان كه آيات بلند بالاي او نازل مي شوند. دل، پيراسته اگر شده باشد، در اين «آن» طور تجلي مي شود و اين چنين، رمضان هيبت و سطوت مي يابد نزد مؤمنان «اهيبك في صدور المومنين». اين چنين است كه تشنگي و گرسنگي نه قابل تحمل، كه فراموش مي شود و رنگ مي بازد. كه قلب، دوباره سلطان شده به جاي بطن و فرج. «صوم القلب خير من صيام اللسان و صوم اللسان خير من صيام البطن. روزه دل بهتر از روزه زبان و روزه زبان، بهتر از روزه شكم است». (علي عليه السلام). در چنين مقامي گرسنگي و تشنگي، بشارت با خود دارد؛ «خوشا به حال كساني كه به خاطر روزه گرسنه يا تشنه شوند. آن ها روز قيامت سير خواهند شد.» (رسول اكرم ص)
اينجا مقام عروج است، كنده شدن و پريدن و بار
يافتن. به تعبير مولوي:
ماه رمضان آمد، اي يار قمر سيما
بربند سر سفره، بگشاي ره بالا
اي ياوه هر جايي، وقت است كه بازآيي
بنگر سوي حلوايي، تا كي طلبي حلوا
مرغت ز خور و هيضه، مانده است در اين بيضه
بيرون شو از اين بيضه تا باز شود پرها
با ياد لب دلبر، خشك است لب مهتر
خوش با شكم خالي نالد چون سرنا
خالي شو و خالي به، لب بر لب نايي نه
چون ني زدمش پرشو، و آنگاه شكر مي خا
و نيز:
ماه رمضان آمد، آن بند دهان آمد
زد بر دهن بسته تا لذت لب بيند
آمد قدح روزه، بشكست قدح ها را
تا منكر اين عشرت بي باده طرب بيند
عيش ما اما تمام نيست كه آن يار غايب از نظر(عج) در ميان ما نيست «اللهم انا نرغب اليك في دوله كريمه تعز بهاالاسلام و اهله و تذل بها النفاق واهله... خداوندا ما دولت با كرامت امام عصر(عج) را از تو اميد داريم... اللهم انا نشكو اليك فقد نبينا صلواتك عليه و آله و غيبه وليّنا... خداوندا به تو شكايت مي كنيم از فقدان پيامبرمان(ص) و غيبت مولاي خود». عيش ما آن روز تمام و مدام مي شود كه نوروز ايمان با بهار جانان، رستخيزي تازه را شاهد باشد. «السلام علي ربيع الانام و نضره الايام. سلام بر بهار جان ها و طراوت روزگاران».
اين حال ماست در آستانه ماه مبارك رمضان. لب به خنده و چشم به گريه، در تب و تاب و التهاب و طرب، تا كي انتظار به سر آيد. در اين ميان استعانت مي جوييم از هم نشيني مبارك ماه رمضان و فرموده امام باقر عليه السلام را با دل و جان زمزمه مي كنيم كه «لاصيام لمن عصي الامام. كسي كه نافرماني امام كند، روزه ندارد».
... ساعتي ديگر وقت افطار است و در جان دويدن شادي. اللهم لك صمنا و علي رزقك افطرنا فتقبل منا انك انت السميع العليم. يعني پذيرفته اند روزه ما را به بركت ارادت و اطاعت امام عصر(عج)؟!... اعوذ بجلال وجهك الكريم أن ينقضي عني شهر رمضان. خدايا به جلال وجه كريم تو پناه مي بريم كه ماه مبارك رمضان بي آمرزش و قبولي بگذرد.
محمد ايماني
---------------------
قدس
نشست بروكسل ، موفقيت مسكو
* غلامرضا قلندريان
رهبران اتحاديه اروپا در نشست روز دوشنبه خود، نسبت به تعويق مذاكرات در خصوص مشاركت جديد بين روسيه و اين اتحاديه تا زمان بازگشت نظاميان روس به مواضعي كه پيش از درگيري اخير در گرجستان در اختيار داشتند، به توافق رسيدند.
پس از وقوع بحران گرجستان، مواضع اوليه كشورهاي اروپايي و به طور كلي بلوك غرب در مورد اقدام روسيه، بيانگر اتخاذ مشي سختگيرانه اي بود كه در آينده اي نزديك، با تدوين ساز و كارهايي برخوردهاي تنبيهي براي روسيه در نظر مي گرفت.
نشست روز دوشنبه رهبران اين اتحاديه و خروجي مذاكرات، نشان دهنده موفقيتهاي روسيه است، اگر چه در خصوص محكوميت روسيه، يك بند در بيانيه بروكسل به چشم مي خورد.
عدم اتخاذ اقدامهاي تنبيهي از سوي كشورهاي اروپايي را مي توان در علل ذيل ارزيابي كرد:
روسيه، بازمانده ابرقدرت شوروي سابق، بقاياي مؤلفه هاي قدرت را با ابزارهاي آن همچنان يدك مي كشد و كشورهاي ديگر نيز نمي توانند نسبت به آن بي تفاوت باشند و همان اقدامي را كه با ديگر كشورهاي جهان اعمال مي كنند با روسيه نيز معمول دارند. اين كشور تاكنون بارها در قبال جهت گيريهاي كشورهاي اروپايي و آمريكا، واكنشي تند و بعضاً شديد اللحن اتخاذ نموده و آنها را به عقب نشيني وادار كرده است.
بنابراين، يك عامل را مي توان در حوزه ويژگيهاي سياسي و امنيتي اين كشور جستجو كرد كه بازيگران اروپايي را با وجود اميد بستن به نقش فعال يك جمهوري مورد حمايت در قفقاز، به اتخاذ موضعي ملايم وادار نموده است.
موقعيت اقتصادي روسيه در حوزه نفت و گاز، امتياز ديگري است كه اين كشور را داراي وزن سياسي و جايگاهي قابل اعتنا در سطح روابط بين المللي مطرح مي سازد. علاوه بر اين، دارنده بالاترين منابع گازي جهان و تأمين كننده نفت كشورهاي اروپايي نيز هست. زورآزمايي روسيه در سالهاي قبل با اهرم انرژي، به موضوعي مهم در روابط اين كشور با كشورهاي اروپايي مبدل گرديد و روسيه را در جايگاهي قرار داد كه مي تواند از اين منظر مصرف كنندگان را به كرنش وادار نمايد.
اين نشست نشان داد برخي كشورها با فريب و وعده هاي ديگر قدرتها نمي توانند با تكيه بر حمايتهاي آنها قلمرو خود را عرصه تاخت و تاز كشورهاي فرامنطقه اي قرار دهند به اين اميد كه آنها را در شرايط بحراني در مقابل رقبا پشتيباني كنند، به نحوي كه برونداد نشست اتحاديه اروپا، پژمردگي انقلابهاي گل رز را اعلام نمود.
گرجي ها از سال 2003 به اين سو، عملاً در اردوگاه رقيب مسكو واقع شده اند و با بالاترين حد از همدلي و موافقت، سعي دارند حداكثر اعتماد غربيها را جلب كنند. به قدرت رسيدن چهره هاي مخالف مسكو در كشورهاي موسوم به انقلابهاي مخملي بويژه گرجستان، اين افق را براي برخي از رهبران آنها ترسيم نمود كه حياط خلوت روسيه به اشغال بدون هزينه غرب درآمده و اين كشورها با همكاري و همراهي غربيها مي توانند از حمايتهاي آنان برخوردار شوند، به گونه اي كه «ساكاشويلي» با صراحت خاص خود بارها بر اين موضوع اصرار نموده و هدف برخي مواضع و اقدامهاي ظاهراً شگفت دولت خويش را كسب اعتماد بيش از پيش غرب دانسته است.
تيم حاكميت برخاسته از انقلاب گل سرخ، با رويكردي غرب گرايانه يا حداقل روس گريزانه، تحكيم مناسبات گرجستان با پيمانها، معاهدات و مواضع اتحاديه اروپا و ايالات متحده آمريكا را سرلوحه كار خود قرار داد و طي دوران تقريباً چهار ساله حكومت خود، مرزهاي نويني را در شكستن تابوهاي پدرخوانده هميشگي منطقه -روسيه- تعريف كرد.
بحران گرجستان بار ديگر جنگ سرد را در اذهان تداعي كرد؛ بدين نحو كه غرب به رهبري واشنگتن در صدد است با اعمال تصميمات يكجانبه، همچنان جهان را در سيطره خويش نگه داشته و رخدادهاي بين المللي را با رويكرد يك جانبه گرايانه با محوريت آمريكا مديريت نمايد.
اين در حالي است كه روسيه با ديدگاهي متفاوت كشورها را از پذيرش جهان تك قطبي بازداشته و باور جهان چند قطبي را مناسب ترين گزينه براي اداره جهان ارزيابي مي كند. به نحوي كه «ديميتري مدودف» رئيس جمهور روسيه قبل از نشست فوق العاده اتحاديه اروپا درباره بحران گرجستان گفت: «روسيه نمي تواند دنيايي را بپذيرد كه در آن آمريكا تنها تصميم گيرنده باشد، زيرا چنين دنيايي بي ثبات است و هر لحظه امكان تهديد آن وجود دارد.»
بنابراين، به نظر مي رسد كشورهاي اروپايي با احتياط، از هرگونه اقدام تنبيهي عليه مسكو اجتناب نمودند و در شرايط كنوني با تعويق مذاكرات ارتقاي روابط ميان روسيه و اتحاديه اروپا در تلاش هستند مسكو را متقاعد سازند به مطالبات آنها پاسخ دهد، اما روسيه با قانوني معرفي كردن تلاشهاي خويش، مذاكره را بهترين گزينه براي پايان مناقشه مذكور مي داند.
موضع مخملي كشورهاي اروپايي نسبت به روسيه، در واقع اجتناب از هر گونه اقدام سختگيرانه و قهرآميز است كه مسير ديپلماسي و گفتگو را هموار مي كند. به بيان ديگر، نشست بروكسل قبل از آن كه گردهمايي براي برخورد با مسكو تلقي شود، موفقيتي براي روسيه ارزيابي مي گردد.
---------------
صداي عدالت
سه اشتباه دولت در گام اول اجراي طرح تحول اقتصادي
دكتر فرهاد خرمي* - دولت در گام اول براي اجراي طرح تحول اقتصادي يعني جمعآوري اطلاعات اقتصادي سه اشتباه اساسي داشته است. ميتوانست براي هدفمند كردن يارانهها پس از بررسيهاي علمي لازم و دقيق جدولي را تهيه كند تا براساس آن يارانه نقدي به مردم تعلق گيرد به اين معنا كه هر خانوار با توجه به وضعيت درآمد و جمعيت، شرايط خود را با آن جدول مطابقت ميداد و در صورتي كه مشمول يارانه ميشد اقدام به تهيه و ارائه فرم اطلاعات اقتصادي ميكرد. در اين صورت نياز نبود كه هر 17 ميليون خانوار فرم اطلاعات اقتصادي را پر كنند.
در اين شرايط تجزيه و تحليل آمارهاي استخراج شده بسيار پرحجم و دشوار است در حالي كه بسياري از خانوارها در ايران اساساً نبايد يارانهاي از دولت دريافت كنند. اين امكان وجود داشت كه براي اجراي اين طرح آماري همچون جداول مالياتي عمل شود و از اين راه دولت تكليف خود را با مردم پيش از ارائه اين فرم مشخص كند و مردم نيز بر اساس مقررات و جدول يارانهاي اقدام به ارائه اطلاعات اقتصادي خود كنند. اين كار علاوه بر ايجاد شفافيت، موجب تسهيل عمليات جمعآوري اطلاعات اقتصادي و تجزيه و تحليل آن ميشد. در اين طرح افراد به سادگي ميتوانند اطلاعات صحيح وضعيت اقتصادي و درآمدي خود را اظهار نكنند. به طور مثال فردي كه علاوه بر كار اول خود فعاليت ديگري نيز دارد كه در هيچ كجا نيز به ثبت نرسيده، ميتواند تنها به شغل اول خود اشاره كند. در واقع شفاف نبودن وضعيت درآمد افراد خانوار موجب مخدوش شدن نتايج اين طرح خواهد شد و اطلاعات به دست آمده از آن را غيرقابل اتكا و مخدوش خواهد ساخت. مشكل سوم اين طرح عدم پيشبيني موضوع تغيير وضعيت اقتصادي خانوار است. ممكن است افراد فرم خود را با دقت و با اطلاعات درست تكميل كنند اما بعد از مدتي تغييري در وضعيت اقتصادي خود داشته باشند در اين صورت مبنا قرار گرفتن فرم آنان صحيح نخواهد بود. در واقع در اين طرح بايد يك بند مشخص براي تغيير وضعيت اقتصادي خانوار پيشبيني و امكان اين تغيير با گذشت زمان ايجاد ميشد. اگر دولت از اجراي اين طرح و نقدي كردن يارانهها به دنبال هدفمند شدن يارانهها باشد بايد پيش از هر اقدامي نياز قانوني آن را برطرف و وضعيت يارانههاي نقدي براي هر خانوار را اعلام ميكرد. با توجه به مشكلات مطرح شده، ابهامات، نيازها و گستردگي موضوع امكان اجراي اين طرح در مدت كوتاه وجود ندارد. قرار گرفتن اجراي اين طرح و شتابزدگي براي آن با نزديك شدن به فصل انتخابات رياست جمهوري هدف سياسي و تبليغاتي دولت را به ذهن هر شخصي ميرساند.
حتي لازم نيست كه در اين مدت يارانهاي به طور نقدي به مردم پرداخت شود. تنها ايجاد اين احساس در مردم كه روند پرداخت يارانه و پول نقد به آنان در جريان است ميتواند كاركرد تبليغات سياسي براي دولت در انتخابات رياستجمهوري داشته باشد. عملكرد بخشهايي از دولت در اين مدت نشان داده است كه اين بخشها اساساً اعتقادي به انجام امور بر اساسي علم اقتصاد ندارند و به انجام امور به صورت "ديمي" و غير علمي توجه بيشتري دارند.
*استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبايي
------------------
مردم سالاري
پرونده اصلا ح قانون انتخابات را مختومه نكنيد
نويسنده : سروش ارشاد
گويا دولت علا قه اي به اصلا ح قانون انتخابات رياست جمهوري، كه مورد نقد بسياري از كارشناسان حقوقي است، ندارد. «برگزاري انتخابات دوره دهم رياست جمهوري با قانون فعلي، بهترين گزينه است»، اين آخرين جمله اي است كه به صورت رسمي از سوي دولت نهم آن هم از زبان رئيس شوراي اطلا ع رساني وزارت كشور اعلا م شد تا در كنار جمله اي از زبان وزير كشور مبني بر اين كه در اين مقطع نياز جدي به تغيير قانون انتخابات نداريم، مشخص شود، دولت با غير شفاف بودن و نواقصي كه در قانون انتخابات وجود دارد، چندان مشكلي ندارد.
رئيس شوراي اطلا ع رساني وزارت كشور، در توضيحات خود درباره علت اين كه برگزاري انتخابات با قانون فعلي بهترين گزينه است، سه دليل آورده كه هيچ كدام مبناي دقيق ندارد و تنها مي توان اظهارات سطحي تلقي كرد.
معاون وزير كشور در مصاحبه اخير خود گفته است: در حال حاضر هرگونه تغيير در قانون انتخابات اولا; با توجه به اقتضاي زمان و فضا و نزديكي به انتخابات رياست جمهوري جزيي است و ثانيا; اين تغييرات با تفاسير و تعابير و نگاه هاي مختلف همراه خواهد بود. ثانيا نياز به تغيير در قانون انتخابات رياست جمهوري هم به طور جدي احساس نمي شود.
در اين خصوص بايد گفت: بركسي پوشيده نيست كه فقدان قانون مناسب براي انتخابات رياست جمهوري سبب شده تا كساني كه حتي صلا حيت هاي لا زم براي تصدي يك پست اداري ساده را نيز ندارند، خود را كانديداي انتخابات رياست جمهوري بدانند و اتفاقا از آنها ثبت نام به عمل بيايد و در ليست ثبت نام شدگان قرار بگيرد.
اين موضوع آن ميزان، به طنز تبديل شده كه حتي در انتخابات دوره نهم رياست جمهوري، فيلم مستندي از برخي كانديداهاي نوجوان يا بسيار كهنسال تهيه شده بود كه مردم براي سرگرمي آن را تماشا مي كردند.
لذا، با نظر به جايگاه رياست جمهوري در هر كشوري، بايد تدابيري اتخاذ شود كه ثبت نام براي انتخابات رياست جمهوري به يك طنز اجتماعي تبديل نشود. قطعا نمي توان حضور هر فردي در وزارت كشور براي ثبت نام در انتخابات رياست جمهوري را آزادي تلقي كرد و به آن باليد.
لذا بهتر است رئيس شوراي اطلاع رساني وزارت كشور تنها به ليست ثبت نام شدگان انتخابات رياست جمهوري نهم نظري بيندازد و سپس اعلام كند كه برگزاري انتخابات دوره دهم رياست جمهوري با همان قانون فعلي، بهترين گزينه است! اين موضوع تنها گوشه اي از نقص هاي قانون انتخابات رياست جمهوري است.
چرا كه هنوز معيار سنجش شرايط رياست جمهوري نيز غيرشفاف است و اين ناشفاف بودن قطعا مشكلاتي را پديد خواهد آورد.
ضمن اينكه اگر وزارت كشور دولت نهم معتقد است كه زمان اقتضاي اين اصلاحات را نمي كند، چرا زودتر به فكر نيفتند تا وارد عمل شوند و موضوع را فقط در حد حرف باقي نگذارند. لذا بهتر است مسوولان ذي ربط، به راحتي پرونده اصلاح قانون انتخابات رياست جمهوري را بسته ندانند. زيرا بيانگر آن است كه هيچوقت قرار نيست اتفاق تازه اي رخ دهد و مجلس هشتم هم همانند مجلس هفتم آمده است كه در آينده جاي خود را به مجلس نهم بدهد و همه قوانين هم لا يتغير باقي بمانند.
انتهاي پيام/
چهارشنبه 13 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
-