تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 18 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم(ص): طلب دانش بر هر مسلمانى واجب است. خداوند جويندگان دانش را دوست دارد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805561944




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

اختلال دفعی در کودکان (نگهداری مدفوع)


واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: مسائل دفعی كودكان یكی از مهمترین مسائل دوران كودكی و از عمده ترین نگرانیهای احتمالی خانواده ها به شمار می رود. اختلالات دفعی در كودكان انواع مختلف دارد كه ما در این مبحث به نگهداری مدفوع و خودداری از اجابت مزاج در كودكان می پردازیم. اختلال در دفع مدفوع می تواند دلایل متعددی داشته باشد. یبوست ، اهمال در آموزش توالت رفتن ، واكنش جویی های كودك و مشكلات عضوی گوناگون می تواند عوامل سبب ساز این اختلال باشد. این كودكان اغلب شكمهای باد كرده دارند و ممكن است از دردهای شكمی نیز رنج ببرند ، اكثر این كودكان دچار یبوست هستند و یا گاهی بدون هیچ دلیل عضوی از رفتن به توالت و دفع مدفوع امتناع می ورزند.در كودكانی كه دچار یبوست هستند ، به علت درد ناشی از عبور و تخلیه مدفوع به دلیل كوچك بودن مخرج انتهایی ، كودك از توالت رفتن وحشت دارد و با جلوگیری از انجام عمل دفع ، یبوست سخت تری را موجبمی شود. ، هنگامی كه كودك تجربه نا خوشایندی از رفتن به توالت داشته باشد، ترس و تنفر از آن مكان برایش به وجود می آید و در نهایت باعث می شود كه مدفوع خود را نگه دارد.و در كودكانی كه دچار یبوست نیستند و بدون هیچ دلیل عضوی ، از توالت رفتن امتناع می ورزند، بروز چنین رفتاری در این كودكان می تواند دلایل گوناگونی داشته باشد كه از مهمترین آنها مخالفت با والدین و مبارزه برای دستیابی و كسب قدرت و به دست آوردن توجه والدین كه از این شرایط ناراحت می شوند و یا گاهی این كودكان از كثیف كردن خود در توالت می ترسند ، زیرا در گذشته به این علت تنبیه شده اند و در نتیجه سعی می كنند مدفوعشان را در خود نگه دارند تا از این طریق نظم را رعایت كرده باشند.بعضی از والدین انتظارات خیلی زیاد از پاكیزگی و تطابق كودكان دارند و همچنین گاهی تعاملات غلط و منفی بین كودك و خانواده می تواند سبب بروز این مشكل شود.
● سبب شناسی
در بروز این اختلال نظریات مختلفی وجود دارد كه ما به دو نظریه بزرگ كه در این زمینه وجود دارد می پردازیم كه اولین آن فرضیه از دیدگاه روانكاوی است كه فروید بنیانگذار آن است . از نظر روانكاوان ، كودك خردسال می تواند از این راه پدر و مادرش را راضی نماید و توجه آ نها را جلب نماید و همچنین گاهی با حفظ مدفوع می خواهد لذت جسمانی ببرد و یا كودك از طریق دفع مدفوع احساس ترس از دست دادن چیزی را دارد كه در نهایت این گونه كودكان در بزرگسالی خویی صرفه جو و لجوج و منظم پیدا می كنند. و فرضیه دوم كه رویكرد رفتاری می باشد ، افراد این گروه معتقد هستند كه كودك آموزش استفاده از توالت را نیاموخته و یا غلط آموخته و یا این امر را وسیله ای برای بر انگیختن واكنش حتی منفی والدین می داند و همچنین ممكن است نتیجه رفتارهای اجتنابی مانند ترس از توالت رفتن مانند درد هنگام یبوست و غیره باشد.
● درمان
به طور كل در درمان این اختلال ، مطالعات پژوهشهای مختلف بیانگر آن هستند كه درمانهای رفتاری وسیله مطمئنی برای درمان این اختلال به شمار می آیند. در كودكانی كه دچار یبوست هستند باید با روشهای مختلف سعی در از بین بردن یبوست كرد ، می توان برای از بین بردن یبوست حبوبات ، غلات و انواع سوپ و سبزیجات و میوه های تازه را در برنامه غذایی كودك افزایش داد تا یك اجابت مزاج خوب به وجود آید ، تجارب مكرر بدون ناراحتی از دفع می تواند به كودكی كه تجارب دردناكی را در گذشته تجربه كرده ، كمك كند. و حال كودكی كه به علل اختلال عاطفی و بدون هیچ علت عضوی ، حالت قبض مدفوع دارد ، در درمان این كودكان ابتدا می بایستد شرح حال دقیقی از وضعیت آنها به دست آورد تا بتوان علت حبس مدفوع را مشخص كرد و در صورت وجود تنشهای خانوادگی و تعامل منفی والدین و كودك و یا وجود استرس و ترس آنها را از بین برد. پژوهشهایی كه عمدتا از بررسی مربوط به آموزش كنترل مدفوع تشكیل می شود قویا مبین آن است كه آموزش توام با سختگیری و تنبیه منجر به ایجاد خصومت در كودكان می شود كه در این مرحله باید علل لجاجت و خصومت كودك با والدین مشخص شود تا بتوان آنها را از بین برد.
همچنین عده ای از كودكان وجود دارند كه مدفوع را جزئی از وجود خود می دانند كه در این صورت باید والدین برای كودك بدنش را به شكل خیلی ابتدایی تشریح كنند و در مورد چگونگی به وجود آمدن و خروج مدفوع را برایش توضیح دهند تا كودك بداند كه مدفوع جزئی از بدن او نیست و نیاز به خروج دارد.و یا كودكانی هستند كه از محیط توالت می ترسند و به این علت از رفتن به آنجا امتناع می ورزند كه باید در این صورت ترس كودك را شناخت ، با او به توالت رفت محل قرار گرفتن ادرار و مدفوع را به او نشان داد یا اگر از صدای سیفون می ترسد باید به همراه او سیفون را كشید و برایش توضیح داد كه چه عملی را انجام می دهد و بی خطر می باشد ، كودك را برای صحبت كردن در مورد ترسهایش تشویق كنید، كودك را بطور آزمایشی بر روی توالت بنشانید تا متوجه شود كه به درون آن نمی افتد ، یك اسباب بازی مخصوص كه كه كودك دوست دارد در توالت بگذارید كه كودك تشویق شود و برایش محیط مطبوعی به وجود آید. یكی دیگر از عواملی كه باعث می شود كودك از رفتن به توالت خودداری كند ممكن است به این علت باشد كه برخی از والدین از مكان توالت برای تنبیه كودك استفاده می كنند كه اینكار موجب نا امن شدن محل توالت برای كودك شده و او در آنجا احساس ترس می كند ،در نهایت والدین باید سعی كنند به دقت كودك خود را بشناسند تا از این طریق بتوانند او را درك كنند و مسائل او را حل نمایند.





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[مشاهده در: www.freedownload.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 199]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن