واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: در واكنش به انتقاد بي سابقه تماشاگران ونيز از فيلم « شيرين » عباس كيارستمي ! آقاي كيارستمي لطفا با سينما خداحافظي كن
در خبرها آمده بود كه تماشاگران حاضر در جشنواره فيلم ونيز جديدترين فيلم « عباس كيارستمي » را اثري خسته كننده توصيف و اظهار كردند كه براي تماشاي آن پول خود را دور ريخته اند .
به گزارش خبرگزاري رويترز درحالي كه منتقدين و كارشناسان فيلم پس از نمايش فيلم « شيرين » در بخش خارج از مسابقه واكنش تقريبا مهربانانه اي به جديدترين ساخته « كيارستمي » داشتند اما تماشاگران حاضر در ونيز اين فيلم را به باد انتقاد گرفتند. خارج از محل برگزاري قديمي ترين رويداد سينمايي جهان يك تابلوي اعلانات تهيه شده است با عنوان « پول ما را برگردانيد » كه تماشاگران با نوشتن جملاتي كوتاه واكنش خود را به فيلم هاي نمايش داده شده نشان مي دهند كه اغلب با يادداشت هاي تند همراه است .
در اين تابلو فيلم « شيرين » بيش از ديگر فيلم هاي تاكنون نمايش داده شده در جشنواره ونيز مورد انتقاد قرار گرفته است . براساس آنچه از مفاهيم يادداشت هاي مربوط به فيلم « شيرين » در اين تابلو به چشم مي خورد تماشاگران « كيارستمي » را به جهت هدر دادن وقت تماشاگران و ساخت فيلمي واقعا خسته كننده مورد انتقاد قرار دادند . فيلم « شيرين » واكنش هاي مختلف 90 بازيگر زن به مجموعه اي از تصاوير را نشان مي دهد . اين فيلم به مدت 92 دقيقه با زيرنويس انگليسي و ايتاليايي به روي پرده رفت . در اين فيلم « ژوليت بينوش » در كنار تني چند از بازيگران سرشناس سينماي ايران ديده مي شود.
اين حوادث در حالي اتفاق افتاد كه علي رغم توليدات توهين آميز و تحقير كننده آثار كيارستمي نسبت به شخصيت و فرهنگ ايران و ايراني چه بسيار تلاش هايي در طول اين سالها انجام گرفت تا عباس كيارستمي را يك چهره بين المللي و به قولي نماينده سينماي ايران به جهان معرفي كنند. چه بسيار دلسوزاني كه فرياد زدند كه توهين به ملت شايد بتواند نام و آبرو براي برخي افراد با خود بياورد اما دوره ترك تازي خيلي زود به پايان رسيده و رو سياهي به زغال خواهد ماند. اين سومين سال است كه جشنواره هاي غربي نسبت به آثار كيارستمي اقبال نشان نمي دهند و ديگر حاضر به تماشاي افتراهاي او نسبت به ملت ايران نيستند. پرسشي كه در اينجا باقي است آنكه كيارستمي توان ساخت فيلمي را دارد كه خارج از مخالفت خود با سرافرازي ايران قدرت جذب و تشويق بيگانگان را داشته باشد اگر ندارد بهتر است كه با سينما خداحافظي كند.
انتقاد داود توحيدپرست به كم كاري معاونت سينمايي :
داود توحيد پرست گفت : از چهار سال قبل تاكنون فيلمنامه ي « نان ايمان و زندان » را ارايه كردم و درتلاش براي ساخت آن هستم اما علي رغم تلاش هاي بسيار زياد اما فقط به خاطره سطحي نگري دوستان بخش فرهنگي بنياد سينمايي فارابي تاكنون به نتيجه ي دلخواهي نرسيده ام .
اين كارگردان در گفت وگويي با ايسنا مطرح كرد : اين فيلم نامه از زمان مديريت عليرضا رضاداد به بخش فرهنگي بنياد فارابي ارسال شده است و تاكنون جواب قانع كننده اي به بنده ندادند. او در ادامه با اشاره به اينكه داستان اين فيلمنامه در زمان قبل از پيروزي انقلاب اسلامي اتفاق مي افتد خاطرنشان كرد : مدتي است كه از سوي مسوولان گفته مي شود فيلمنامه هايي كه مربوط به زمان پيش از پيروزي انقلاب اسلامي است را مورد تاييد و حمايت قرار مي دهند اما با اين حال اين فيلمنامه از 4 سال پيش تاكنون و علي رغم تمام تلاش ها و پيگيري هاي من بي نتيجه مانده است . توحيد پرست مدعي شد : پس از آنكه متوجه شدم جواب اين دوستان قانع كننده نيست به ناچار فيلمنامه ام را به مديرعامل فعلي فارابي دادم تا او قضاوت كند و اكنون با گذشت 6 ماه از اين جريان او نيز هنوز اين فيلمنامه را نخوانده است .
چهارشنبه 13 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 123]