واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: نانو بمبهاي هوشمند: راهبردي مؤثر در درمان متاستاز
تهران-خبرگزاري ايسكانيوز: دانشمندان در راهبرد جديد درماني با استفاده از "بمبهاي هوشمندِ" مولكولي و داروهاي ضد سرطاني، متاستاز را هدف قرار دادند.
به گزارش روز سه شنبه باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكانيوز" در اين نوع درمان نهتنها از دوزهاي كمتري از مواد سمي شيميدرماني استفاده ميشود، بلكه آسيب به بافتهاي اطراف هم بسيار كمتر خواهد بود.
اين گروه با طراحي يك سيستم دارورساني مبتني بر فناورينانو، شيميدرماني را هدفمند كرده، به اثري عميق روي متاستاز سرطان كليه و لوزلمعده در موش دست يافتند.
پرفسور چرش، عضو اين گروه، اظهار داشت كه نانوذرات مورد استفاده مواد شيميدرماني را حمل كرده، آنها را به پروتئين نشانداري به نام اينتگرين ανβ3ميرسانند.
اين پروتئين در سطح رگهاي خوني توموري خاصي يافت ميشود و با توسعة رگهاي خوني جديد و رشد تومورهاي بدخيم مرتبط است.
اين گروه دريافتند كه تركيب دارو/ نانوذره تأثير زيادي روي تومور اوليه ندارد؛ اما انجام متاستاز در سرطانهاي كليه و لوزلمعده را در بدن موش متوقف ميكند.
آنها نشان دادند كه دوزهاي بسيار كمتر شيميدرماني ميتواند نتيجه دلخواه را به دست دهد، زيرا دارو بهطور انتخابي به رگهاي خوني خاصي ميرسد كه تغذيهكننده سرطان هستند و بدون آسيب به بافتهاي اطراف ضايعه را نابود ميكند.
پرفسور چرش گفت: ما قادريم با دوزي معادل 15 برابر كمتر از دوزي كه در تجويز سيستميك دارو استفاده ميشود، اثرات ضد سرطاني مطلوبي را به دست آوريم.
نكته جالب اينكه تومور متاستازداده در اين سرطان حساستر از تومور اوليه است.
دوكسوروبيسين يك داروي ضد سرطان است.
اما دوزهاي درماني آن اثرات جانبي منفي دارد.
اين اولين باري است كه چنين اثري كه نشانههاي سميت در بيماران ايجاد نميكند، روي متاستاز مشاهده ميشود.
به گزارش ايسكانيوز به نقل از نانو، درمان متاستاز از قديم سختتر از درمان تومور اوليه بود و همان چيزي است كه باعث مرگ بيماران ميشود.
چون متاستاز بيشتر از تومورهاي ثابت متكي به رگزايي است.
پرفسور چرش به اين نتيجه رسيده كه رساندن داروهاي ضد سرطان به محل رشد رگهاي خوني، درمان خوبي براي متاستاز است./د/184/120
سه شنبه 12 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 281]