واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: ممنوعيت پخت و عرضه زولبيا و باميه در آذربايجان شرقى
تبريز- خبرنگار «ايران»: به منظور تأمين سلامت شهروندان آذربايجان شرقى، در طول ماه مبارك رمضان پخت و عرضه زولبيا و باميه در اين استان ممنوع شد.
دكتر بهلول حبيبى اصل، معاون غذا و داروى دانشگاه علوم پزشكى تبريز با بيان اين كه اين طرح براى نخستين بار در كشور در آذربايجان شرقى به اجرا در مى آيد، گفت: ترك عادات و رسوم غلط در جامعه بايد از جايى شروع شود، كه دانشگاه علوم پزشكى تبريز اين كار را با هماهنگى ارگان هاى مربوطه از آذربايجان شرقى شروع كرد.
وى درباره دليل ممنوعيت پخت و عرضه زولبيا و باميه گفت: فرآيند پخت اين محصول به گونه اى است كه روغن داغ از صبح تا شب همواره در حال جوش بوده و تبديل به مواد سرطان زا مى شود.
وى در ادامه با تأكيد بر لزوم تأمين كالرى موردنياز بدن در ماه مبارك رمضان افزود: تنها منبع تأمين كالرى بدن زولبيا و باميه نيست بلكه مواد ديگرى همچون برنج، نان، عسل، بويژه خرما بهترين مواد غذايى تأمين كننده كالرى بدن هستند.
حبيبى در ادامه با اشاره به هماهنگى و موافقت اتحاديه صنف قنادان و شيرينى فروشان تبريز در اين باره گفت: به منظور جبران كسرى درآمد حاصل از فروش زولبيا و باميه براى قنادى هاى استان فروش خرما و انوع فرآورده هاى خرما يا حداقل عسل و مربا توصيه مى شود.
وى پخت و عرضه قاچاق زولبيا و باميه در ماه مبارك رمضان را بعيد ندانست اما هشدار داد، با متخلفان از اين بخشنامه برخورد قانونى خواهد شد.
وى تأكيد كرد: مصرف زولبيا و باميه بشدت زيانبار و سرطان زاست و استفاده از آن به هيچ عنوان به صلاح افراد نيست.در همين حال، سيدمرتضى سيداكرامى، رئيس اتحاديه صنف قنادان و شيرينى فروشى هاى تبريز نيز با تأييد هماهنگى دانشگاه علوم پزشكى و اين اتحاديه گفت: با توجه به مقررات نحوه پخت زولبيا و باميه نمى توان منافع بهداشت و سلامت جامعه را به خاطر منافع صنفى به خطر انداخت.
وى با بيان اين كه زولبيا و باميه در روغنى پخت مى شود كه در طول روز همواره در حالى جوش است گفت: استفاده از روغن سرخ كردنى پروكسايد آن را افزايش داده و بشدت سرطان زاست.وى افزود: در منزل نيز هنگام سرخ كردن محصولات غذايى روغن آن بلافاصله عوض مى شود.
اكرامى در ادامه گفت: اگر روغن زولبيا و باميه پس از هر پخت عوض شود هزينه پخت و تهيه اين محصول به شدت بالا رفته و قابل عرضه در بازار نخواهد بود.
وى تأكيد كرد: زولبيا و باميه مطلوب و مورد نظر دانشگاه علوم پزشكى كه از نظر سلامت داراى بالاترين درجه اطمينان باشد با هيچ كدام از قيمت هاى كنونى امكان پذير نيست.رئيس اتحاديه صنف قنادان با تأكيد بر اين كه تمام شيرين فروشى هاى تبريز به بخشنامه يادشده احترام مى گذارند تصريح كرد: با اين نوع طرز پخت و تهيه زولبيا و باميه عرضه آن به هيچ وجه به صلاح جامعه نيست.
وى در عين حال اظهار داشت: صدور اين بخشنامه ضربتى است و كاش هماهنگى ها زودتر از اين انجام مى گرفت تا فرهنگ سازى و اطلاع رسانى مناسب در جامعه صورت گيرد.
سه شنبه 12 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 207]