واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: شماري از روحانيون خراسان شمالي: صرفهجويي از صفات اخلاقي اهلبيت است
داخلي. اجتماعي. فرهنگي. صرفهجويي.
شماري از علما و روحانيان خراسان شمالي از فرهنگ صرفه جويي به عنوان صفت بارز و تاكيد اخلاقي اهل بيت و ائمه معصومان (ع) ياد كردند.
حجتالاسلام علياكبر اسحاقزاده امام جمعه موقت بجنورد در گفتوگو با ايرنا بر فرهنگ صرفهجويي و پرهيز از اسراف تاكيد كرد و گفت: اين موضوع به حدي در دين مبين اسلام اهميت دارد كه در قرآن به اسرافكنندگان صفت شيطان داده شده است.
وي افزود: قرآن به طور كلي افرادي را كه اسراف ميكنند و بهفكر صرفهجويي نيستند شيطان ميداند.
اين مسوول به يك روايت پرداخت و گفت: حتي نقل شده كه در موردي امام صادق (ع) وقتي در منزل مشاهده كردند سيبي خورده شده اما به طور كامل استفاده نشده آن را به اهل منزل نشان داده و اين عمل را اسراف خواندند.
وي گفت: در روايت ها، احاديث و كتابهاي ديني اسلامي در خصوص صرفه جويي تاكيدات فراواني شده كه ما بايد با سرمشق گرفتن از آن در تمام كارها صرفه جويي را پيش روي خود داشته باشيم.
اين مسوول خطاب به مديران و مسوولان دستگاهها و نهادها نيز گفت: مسوولان بايد نيروهاي خود را در خصوص صرفهجويي و لزوم پرهيز از اسراف توجيه كنند.
مدير كل تبليغات اسلامي خراسان شمالي نيز گفت: اگر از هر آنچه كه در اختيار ما است بد استفاده كنيم اسراف كردهايم.
حجتالاسلام نورالله ولينژاد اظهار داشت: اسراف تنها در آب و غذا خلاصه نميشود بلكه هر آنچه كه در اختيار ما است از جمله امكانات، سرمايه و وقت اگر از همه اينها بد استفاده كنيم اسراف است.
او افزود: زماني صرفهجويي فرهنگ ميشود كه مردم به ضررهاي اسراف از لحاظ سياسي، اجتماعي، اقتصادي، ديني و اعتقادي آشنا شوند.
وي گفت: در يك جامعه مذهبي با مردم ديندار مسوولان بايد از نظر اعتقادي و ديني در خصوص پديده صرفهجويي و پرهيز از اسراف به مردم آگاهي دهند.
وي اظهار داشت: اسراف در اديان الهي يك عمل زشت و ناپسند است كه حتي يك گناه نابخشودني نيز به حساب ميآيد و پايههاي دين را سست ميكند.
او گفت: يقينا جامعه از اسراف بايد به سمت خوب مصرف كردن هدايت شود و روحانيون نقش كليدي در فرهنگسازي در اين خصوص دارند.
او اظهار داشت: اكنون وضعيت جامعه به گونهاي است كه بخشي از مردم از فراواني برخوردار نيستند و براي حداقل زندگي در رنج و تلاش هستند و اين در حالي است كه در بخش ديگري جامعه به شدت اسراف ميكنند.
وي با بيان اينكه اكنون مردم جامعه در امور ساخت و ساز به شدت اسراف مي كنند، افزود: در حالي كه نياز خانواده به مساحت زيادي نيست اما با ساخت زيربناي زياد علاوه بر هزينه زياد در ساخت و ساز در امكانات گرمايشي، سرمايشي، برق، آب، گاز، تجهيزات، امكانات و ساير موارد نيز اسراف ميشود.
او گفت: طبق آمار روزانه ۱۵۰تن زباله توسط نيروهاي شهرداري جمع آوري ميشود و اگر نبود اسراف بخش زيادي از اين ميزان زباله توليد نميشد.
وي افزود: بيشتر اين زبالهها كه دور ريخته ميشوند قابل استفاده و تبديل هستند و بخشي نيز در استفاده بيرويه توليد شده است.
اين مسوول در خصوص مصرف بيرويه آب نيز گفت: با وضعيت خشكسالي مصرف زياد آب كه با هزينه بالا نيز توليد ميشود بسيار خطرناك است.
وي اظهار داشت: تمامي مردم بايد صرفهجويي داشته باشند تا بحران خشكسالي پشت سر گذاشته شود و حتي اگر پديده خشكسالي نيز نباشد دين اسراف را منع كرده است.
معاون امور فرهنگي سازمان تبليغات اسلامي خراسان شمالي گفت: صرفه جويي در همه بخشها بايد مورد توجه قرار گيرد.
حجتالاسلام بابامحمد ايزانلو افزود: برخي خانوادهها ريخت و پاشهاي زيادي دارند متاسفانه به اين كار عادت كردهاند و به صورت روزمره انجام ميدهند.
او افزود: صرفهجويي از مهمترين تاكيدات و تعاليم دين مبين اسلام است كه بر تمامي اقشار رعايت اين مهم ضروري است.
وي اظهار داشت: صرفه جويي به معناي كم مصرف كردن نيست بلكه به معناي درست مصرف كردن است.
او گفت: بزرگان دين، علما و فقهاي جامعه اسلامي به ويژه امام خميني (ره) در خصوص صرفهجويي تاكيدات فراواني دارند كه ما بايد راه و روش اين بزرگان را الگوي خود قرار دهيم.
وي افزود: امام خميني (ره) بعد از نوشيدن آب باقي مانده آب ليوان را دور نميريختند بلكه با قرار دادن كاغذي بر روي ليوان باقي مانده آب را مينوشيدند. ك/۴
دوشنبه 11 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 82]