واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: شمارش معكوس براي ديدار تاريخي كاوشگر «رزتا» با خرده سيارك STEINS
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: علمي
فضاپيماي آژانس فضايي اروپا (اسا) موسوم به «رزتا» در روز پنجم سپتامبر سال 2008 (15 شهريورماه) رويارويي تاريخي خود با خرده سيارك STEINS 2867 را انجام خواهد داد.
به گزارش سرويس «علمي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، درهاي مركز عمليات سازمان فضايي اروپا (اسا) در دارمستات آلمان، از ساعت 18 به وقت محلي در روز پنجم سپتامبر براي پيگيري اين ماموريت فضايي به روي رسانهها باز ميشود.
همچنين نخستين تصاوير و نتايج اين پرواز در طول يك كنفرانس مطبوعاتي كه روز بعد از پرواز در مركز عمليات فضايي اسا برگزار ميشود، ارائه خواهد شد.
خرده سيارك STEINS اولين هدف علمي رزتا است. اين فضاپيما در اولين هجوم خود به داخل كمربند سيارك با آن ملاقات خواهد كرد.
گفتني است، كه اين سيارك بين مدارهاي سيارههاي مريخ و مشتري و در مسير دنباله دار 67/P چوريومف ــ گراسيمنكو ( 67/P Churyumov-Gerasimenko ) قرار دارد.
به گفته اخترشناسان، از آنجا كه سياركها نمونهاي از مواد منظومه خورشيدي در مراحل مختلف تكامل هستند، مطالعه آنها بينهايت حائز اهميت است و چه بسا كليد درك منشاء سياره خودمان - زمين - و ساير سيارات همسايه را به دست منجمان دهد.
انيميشني از پرواز «رزتا» به سوي خرده سيارك
Philae جزيره اي در رودخانه نيل است كه ستون «ابليسكس» در آن يافت شد كه برروي آن نام هاي «كلوپاترا» و «بطلميوس» به زبان هيروگليف نوشته شده و همين ستون بود كه «چامپليون»، باستانشاس برجسته فرانسوي را قادر ساخت تا با مطالعه هيروگليفهاي نوشته شده بر لوح «رزتا» پرده از اسرار حروف هيروگليف و به تبع آن تمدن مصر باستان بردارد.
همانگونه كه فيلائه، ابليسكس و لوح رزتا اسرار مصر باستان را آشكار كردند، دانشمندان اميدوارند ماموريت طولاني رزتا نيز، پرده از اسرار منظومه شمسي بردارد.
آلمان، فرانسه، ايتاليا و مجارستان كشورهايي هستند كه با همكاري انگلستان، اتريش، فنلاند و ايرلند در اين طرح كار كرده اند.
بررسي دنباله دار هدف اين طرح - دنبالهدار Churyumov-Gerasimenko - محققان را ياري خواهد كرد تا نگاهي به چهار هزار و 600 ميليون سال پيش بياندازند؛ زماني كه هنوز سيارات شكل نگرفته بودند و تنها چند سيارك و دنباله دار به دور خورشيد مي چرخيدند.
رزتا در سال 2014 به هدف خود خواهد رسيد و كاوشگر «فيلائه» را به طور خودكار رها مي كند تا بر سطح هسته يخي دنباله دار فرود آيد. اين كار با كمك يك موتور كاوشگر انجام مي گيرد و فيلائه برروي سه پايه خود بر سطح اين دنباله دار خواهد نشست.
«فيلائه» به بررسي شيميايي و فيزيكي سطح هسته خواهد پرداخت و مدارگرد رزتا كه محل دقيق فرود را نيز مشخص خواهد كرد به بررسي اين دنباله دار از مدار آن خواهد پرداخت. نتايج اين ماموريت مي تواند به حل مسايل مربوط به چگونگي پيدايش منظومه شمسي و منشا حيات كمك كند.
انتهاي پيام
دوشنبه 11 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 115]