واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: انتقاد انجمن نويسندگان كودك و نوجوان از عدم توجه به حقوق كودكان در لايحه حمايت از خانواده
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: اجتماعي - خانواده
انجمن نويسندگان كودك و نوجوان در بيانيهاي نسبت به آنچه عدم توجه به حقوق كودكان در لايحه حمايت از خانواده خواند، انتقاد كردند.
به گزارش سرويس «خانواده» خبرگزاري دانشجويان ايران، در بخشي از اين بيانيه كه نسخهاي از آن براي ايسنا نمابر شده است، با فراموش خواندن حقوق كودكان در لايحه حمايت از خانواده، آمده است: كودكان گرچه كوچكند اما، نقششان عظيم است و چگونگي تقابل و رفتار پدر و مادر و جامعه با كودكان در سرنوشت آتي جامعه نقشي تعيين كننده دارد.
در ادامه بيانيه با اشاره به ماده 23 لايحه حمايت از خانواده كه بر اساس آن به مرد اجازه داده شده در صورت تمكن مالي همسر دوم اختيار كند، نسبت به عدم توجه به سرنوشت فرزندان پس از ازدواج دوم انتقاد و تاكيد شده است: گرچه مرد به اجراي عدالت بين همسران متعهد شده كه اين تعهد هم ضمانت اجرايي ندارد، اما حتي همين مقدار توجه هم درمورد فرزندان رعايت نشده است.
براساس اين بيانيه، پس از طلاق بيشترين آسيب متوجه كودكان ميشود. كودكان هستند كه تكيهگاه خود را از دست ميدهند و همچون آونگ ميان پدر و مادر سرگردان مي شوند و به سرنوشتي ناخوشايند گرفتار ميآيند، سرنوشتي كه خود در ايجاد آن سهمي نداشتهاند. باتوجه به بحرانها و انحرافات اجتماعي چنين وضعيتي كودكان را به شدت آسيبپذير ميكند، ترتيبات قانوني قابل اجرا براي حضانت و نگهداري اطفال و ايجاد مناسبات و روابط لازم براي آنها ميتواند از شدت آسيب جلوگيري كند. ماده 32 لايحه مزبور تكليف حضانت و نگهداري اطفال را مشخص كرده و ترتيب زمان و مكان ملاقات با پدر و مادر و ساير بستگان را تعيين كرده است اما اين امر ضمانت اجرا ندارد. طبق ماده 40 اين لايحه ولي طفل، ميتواند كودك را فقط با پرداخت 50 هزار تومان به صندوق دولت از ملاقات با پدر ومادر محروم و به مكان ديگري منتقل كند.
انجمن نويسندگان كودك و نوجوان در ادامه با بيان اينكه يكي از آسيبهاي بزرگ اجتماعي جوامع توسعه نيافته ازدواجهاي زودرس است كه دختران نابالغ را متحمل آسيبهاي جسماني و رواني فراوان ميكند، عنوان شده است: ماده 47 لايحه حمايت از خانواده براي كساني كه مبادرت به ازدواج با دختر نابالغ ميكنند، مجازات حبس تعيين كرده است، حتي ولي دختر را مستحق مجازات شناخته است. اين قانون گرچه ميتواند جنبه بازدارنده داشته باشد اما، به هيچ وجه از پيامدهاي ناخوشايند و ناگوار آن نميكاهد كه بايد آن چارهاي انديشيد.
انتهاي پيام
دوشنبه 11 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 163]