واضح آرشیو وب فارسی:سياست روز: رشد رتبه ايران در جهان با سند راهبردي نظام فناوري اطلاعات
معاون فناوري اطلاعات وزارت ارتباطات گفت:سند راهبردي نظام جامع فناوري اطلاعات رتبه ايران در شاخصهاي جهاني را بالا برده و بدون آن، پيشبرد طرحهاي ملي در مقياس بزرگ امكان پذير نيست.
به گزارش فارس، عبدالمجيد رياضي معاون فناوري اطلاعات وزارت ارتباطات با اشاره تشريح سند راهبردي نظام جامع فناوري اطلاعات، اظهار داشت: جمهوري اسلامي در افق 1404 از نظر علم و فناوري بايد در منطقه اول شود كه براي اين جهش نياز به برنامه دارد.
وي از فناوري اطلاعات به عنوان يكي از فنآوريهاي كه ميتواند ما را به اهداف نظام جمهوري اسلامي ايران نزديك كند، ياد كرد و گفت: براي كسب رتبه نخست منطقه در اين حوزه به نظام جامع IT نياز است كه در همين راستا سند راهبردي تدوين شد.
رياضي با اشاره به نحوه تدوين سند گفت: 21 هزار ساعت كار كارشناسي در 9 تيم تخصصي و 1200 نفر ساعت كار تخصصي توسط كميتهراهبردي انجام و با مطالعه كليه اقدامات گذشته در اين خصوص و بررسي الگوهاي موجود در جهان هفت حوزه كاربردي را مشخص كردند. وي خاطر نشان كرد: افراد صاحبنظر، كارشناس و آشنا با مسائل روز در تدوين اين سند فعاليت كردند و از افتخارات ما تهيه صد در صدي سند توسط متخصصان و خبرگان داخلي است.
رياضي با تاكيد بر بحث تحقيق و توسعه اظهار كرد: اين پيشنويس كه شامل 7 حوزه راهبردي، 29 راهبرد و 133 راهكار است پس از ارايه و تصويب در جلسه اعضاي كميسيون راهبردي شوراي عالي فناوري اطلاعات كشور نهايتا در ارديبهشت ماه سالجاري به تصويب هيئت وزيران رسيد.
وي تاكيد كرد: طبق سياستهاي كلي نظام و سياستهاي اصل 44 قانون اساسي در سند راهبردي دولت نقش حاكميتي دارد كه با استفاده معاون وزير ارتباطات با اشاره به پايان فاز نخست، افزود: در فاز نخست نياز نبود نقطه نظرات دستگاهها به صورت حضوري در رابطه با اين سند گرفته شود اما در فاز دوم گرفتن اين نقطه نظرات ضروري است. وي اظهار اميدواري كرد: در فاز دوم تدوين نظام جامع فناوري اطلاعات كشور، اقدامات، راهكارها، متوليان مربوطه و شاخصهاي توسعه در قالب برنامه عملياتي كلان فناوري اطلاعات كشور تدوين و تصويب شود.
رياضي شروع فاز دوم را نيمه دوم سال گذشته اعلام و افزود: موازي با اين اقدامات، برنامه پنج ساله پنجم در حوزه فناوري اطلاعات در 13 ماده تدوين و براي دستگاهها ارسال شده و منتظر دريافت نقطه نظريات آنها هستيم.وي همچنين با اشاره به سند افتا گفت: مطابق شرايط روز روي اين سند اصلاحاتي شد و براي تصويب به هيئت دولت رفت.
رياضي در خصوص نظام مهندسي فناوري اطلاعات اظهار كرد: لايحه نظام مهندسي فناوري اطلاعات در راستاي ايجاد نظامي علمي، فني، مهندسي و اجرايي تهيه و در دست دولت است.
وي از ديگر كارهاي صورت گرفته به توسعه نرمافزارهاي آزاد متن باز اشاره كرد و گفت: شركت فناوري اطلاعات متولي ايجاد مركز ترويج و توسعه نرمافزارهاي آزاد متن باز شده است. معاون وزير ارتباطات افزود: تهيه سند راهبردي توسعه نرمافزارهاي آزاد متن باز به مركز تحقيقات واگذار شده كه براي ارسال به دولت آماده است.
دوشنبه 11 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سياست روز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 174]