واضح آرشیو وب فارسی:مردم سالاری: جاي خالي خسرو شكيبايي در چهلمين روز درگذشتش سلام خسرو خوبان ... بدرود خسرو خسته
گروه فرهنگ - مرجان حاجي حسني: مثل يك چشم به هم زدن گذشت، انگار همين ديروز بود كه خسرو سر بر شانه خاك گذاشت تا شانه هاي عريضش كوله بار زندگي را پايين بگذارد و براي هميشه آرام بگيرد.
او كه شانه به شانه سينما حركت كرده بود و شانه هايش براي دردهاي هنرمندان مرهم بود، آن روز در گرمترين روز تابستان با تن سرد و بي حركت روي شانه هاي عاشقانش به آغوش خاك رفت.
هنوز رفتنش را باور نكرده بوديم كه نوشته اي بر ما نهيب زد كه «چهل روز گذشت».
مردم، هنرمندان تئاتر و سينماي ايران، شامگاه گذشته به خانه هنرمندان ايران رفتند تا چهل روز پس از سفر ابدي خسرو شكيبايي، ياد او را گرامي بدارند.
به گزارش ايسنا، در اين برنامه كه با پيام سيد محمد خاتمي آغاز شد، در ادامه پيام محمد باقر قاليباف شهردار تهران قرائت شد و سپس برنامه با سخنراني معاون سينمايي وزارت ارشاد و هنرمنداني چون ايرج راد، قطب الدين صادقي، دكتر اكبر عالمي، آتيلا پسياني، جلال الدين معيريان و.... ادامه پيدا كرد.
سيد محمد خاتمي:
در حسرت جاي خالي او
رنج مي بريم
ابتدا پيام تسليت سيد محمد خاتمي، رييس جمهوري سابق كشورمان توسط رضا رشيدپور مجري برنامه قرائت شد: «درگذشت هنرمند عزيز و پرآوازه خسرو شكيبايي، خسارت بزرگي براي عرصه فرهنگ و هنر كشور بود كه دوستداران فضيلت و هنر را نيز دل آزرده كرد. مطمئنا ياد آن عزيز همواره زنده است و نقش او در عرصه هنر چند دهه اخير نقش ممتازي بود و امروز در حسرت جاي خالي او رنج مي بريم. من اين مصيبت را به همه اصحاب فرهنگ و هنر و بخصوص خانواده شريف او از صميم دل تسليت مي گويم و از خداوند مي خواهم كه به حرمت اين روزان و شبان مبارك و در آستانه ماه مبارك رمضان روان پاكش را غريق درياي رحمت خود فرمايد و به بازماندگان معززش صبر و اجر عنايت كند.»
جعفري جلوه:
سينماي ما نيازمند هنرمنداني
چون شكيبايي است
سپس محمدرضا جعفري جلوه معاون امور سينمايي، خسرو شكيبايي را بازيگري مولف توصيف كرد كه وامدار هيچ كارگرداني نبوده است.
جعفري جلوه گفت: بسياري از كارگردان هاي توانا از او وام گرفتند. او همواره با نگاه، روح و روان خود با هنر برجسته اي كه عرضه مي كرد، پاي بسياري از آثار هنري را امضا كرد و يكي از ويژگي هاي او كه بايد جزو مرام ما هم باشد، خصلت سلوك و مروت او بود.
او تاكيد كرد بر اينكه، شكيبايي با طيف وسيعي از كارگردان هاي عرصه هاي گوناگون متواضعانه كار كرد.
به گفته معاون امور سينمايي، سينماي ما هم اكنون نيازمند خيل بيشتري از هنرمنداني همچون خسرو شكيبايي است، تا قابليت ها و سرمايه هاي انساني خود را به بهترين شكلي جلوه بدهد.
او با اشاره به تاريخ شكوهمند تمدن ايراني و لزوم هرچه بالنده تر شدن هنرهاي متعدد به ويژه سينما در داخل و خارج از كشور تاكيد كرد و گفت: اين امر، مگر با حضور قدرتمندانه هنرمنداني هم چون خسرو شكيبايي ميسر نمي شود.
به گزارش ايسنا، در بخش ديگري از اين مراسم كه با حضور چهره هايي همچون حسين الهي قمشه اي، سيروس الوند، ملكه رنجبر، داريوش اسد زاده، جمشيد لايق، قطب الدين صادقي، ايرج راد، همايون ارشادي، ژاله علو، محمد زرين دست و ... برگزار شد، لوح پيام تسليت محمدباقر قاليباف شهردار تهران توسط مجيد سرسنگي، قائم مقام شهرداري به پوريا شكيبايي به عنوان نماينده خانواده شكيبايي اهدا شد.
سرسنگي با تسليت گويي مجدد به خاطر فقدان خسرو شكيبايي گفت: اين گونه برنامه ها تلنگري است براي ما، تا قدر هنرمندان را بيش از پيش بدانيم و در زمان حياتشان به آنان رسيدگي كنيم و مراسم هاي تجليل و بزرگداشت را زماني برگزار كنيم كه مي توانيم شاهد لبخند شيرين اين هنرمندان باشيم.
پوريا شكيبايي نيز هنگام دريافت اين لوح گفت: به خاطر اين كه بسياري از اساتيد روي زمين نشسته اند، شرمنده ام، آن قدر درد ما زياد است و آنقدر احساس بدبختي مي كنيم كه نمي دانم چه بگويم و تنها به همه شما تسليت مي گويم.
ايرج راد:
او با سخت ترين شرايط
كار كرد
براساس اين گزارش درادامه اين مراسم ايرج راد، مديرعامل خانه تئاتر و به عنوان نماينده اي از هنرمندان اين رشته با بيان خاطراتي از حضور خسرو شكيبايي در صحنه هاي تئاتر گفت: شكيبايي در سالن هاي تمرين سرد، گرم و دور از شان هنرمندان با سخت ترين شرايط كار كرد. او با عشق، بي پولي، كمبود و صداقت تلاش كرد، با صبر و شكيبايي تن در داد و پس از آن به سينما و تلويزيون آمد.
همسر خسرو شكيبايي درگذشت او را بسيار سخت توصيف كرد و گفت: نمي توانم تصور كنم كه اين اتفاقات افتاده . مرگ براي همه هست اما براي خسرو خيلي زود بود.
بيژن بيرنگ نيز تنها به بيان اين نكته بسنده كرد كه; «جات خاليه، يادت هميشه سبز.»
با پخش ترانه پاياني سريال «خانه سبز» اين كليپ كه توسط امير مهرتاش مهدوي ساخته شده بود، به پايان رسيد.
درادامه اين مراسم قطعه اي از آخرين مصاحبه تلويزيوني شكيبايي با جام جم پخش شد كه او در اين مصاحبه براي آخرين بار شعر «نشاني» سهراب سپهري را خوانده بود كه پخش اين قطعه تاثر بسياري از حاضران را برانگيخت.
و سلام
حال همه ما خوب است ...
اين كليپ كه توسط فرشاد نوابي ساخته شده بود با صداي شكيبايي اين گونه مراسم را پايان داد: «سلام. حال همه ما خوب است. ملالي نيست جز گم شدن گاه به گاه خيالي دور كه مردم به آن شادماني بي سبب مي گويند ...
حاشيه مراسم
ازدحام جمعيت در خانه هنرمندان كه از ساعاتي پيش از شروع مراسم آغاز شده بود تا پايان مراسم ادامه داشت.
وجود دوربيني كه درست در وسط تالار بتهوون قرار گرفته بود، رفت وآمد بسياري از حاضران را با مشكل روبه رو كرده بود.
كليپ يه ياد اسماعيل داورفر، گرشا رئوفي، اكبر رادي هم در اين برنامه پخش شد.
اين برنامه كه در تالار بتهوون اجرا مي شد، در تالار ناصري و در بخش هاي ديگر خانه هنرمندان از طريق مونيتورهاي نصب شده براي خيل گسترده مردم پخش مي شد.
قطع برق باعث شده بود برنامه با مدتي تاخير برگزار شود.
يکشنبه 10 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مردم سالاری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 201]