واضح آرشیو وب فارسی:حيات نو: نتايج تكاندهنده يك تحقيق هدفمند درباره هويت جنسى جوانان
مژگان عياري- سازمان ملى جوانان آمار وضعيت هويت جوانان را اعلام كرد. بر اساس گفته معاون مطالعات و تحقيقات سازمان ملى جوانان، در جمهورى اسلامى ايران بحران هويت و گسست نسلي، وجود ندارد ما در ايران مشكلى به عنوان بحران هويت ديني، سياسي، شغلى و جنسى نداريم و تنها نگرانىهاى اندكى نسبت به هويت شغلى وجود دارد كه با ارائه آمارهاى اين سازمان به مسئولان سازمانهاى ذىربط اين مشكل نيز حل مى شود. به گفته دكتر محمد اسحاقي، نتايج حاصل از فاز نخست پيمايش ارزشها و نگرشهاى جوانان در بعد هويت كه از نمونهاى 7 هزار نفرى در 30 استان كشور گرفته شده حاكى از اين است كه به ترتيب اهميت آمارى جوانان : هويت دينى در رتبه 23/3، هويت ملى 20/3، هويت فردى 89/2، هويت شغلى 89/2، هويت سياسى 78/2 و هويت جنسى در رتبه 19/3 قرار دارد. در رابطه با هويت دينى و مذهبى كه رتبه اول اهميت را در بين جوانان دارد، براساس اين پيمايش رسمي، 74 درصد جوانان مذهبى و 31 درصد نماز خوان هستند، 90درصد به زندگى پس از مرگ اعتقاد دارند، 90درصد به وجود خدا شك ندارند، 89درصد امر به معروف و نهى را واجب و 71 درصد در اعتقادات مذهبى دچار شك نمى شوند، 95 درصد به حساب و كتاب رفتارشان اعتقاد داند،95 درصد جوانان خواهان خواندن نماز در مساجد هستند، 94 درصد از اينكه مسلمان هستند، رضايت دارند. اين در حالى است كه 71 درصد جوانان نسبت به عقايد مذهبى دچار شك نمى شوند و 27درصد از جوانان معتقدند در اعتقادات مذهبى دچار شك مىشوند و 15 درصد پايبند به عقايد مذهبى نيستند. 80 درصد جوانان معتقد هستند كه انسان داراى اختيار است اما با اين حال خدا ناظر بر اعمال آنهاست، در مقابل نزديك به 20 درصد از جوانان معتقد هستند كه هدايت و گمراهى از قبل تعيين شده است به اين معنى كه انسان فاقد هرگونه تلاش و كوششى است.
در رابطه با اينكه «اگر كار داشته باشيم نماز را به تأخير مىاندازيم؟» 68 درصد از جوانان نسبت به اين امر مخالفت كردند اما در مقابل 31 درصد هم موافق بودند. اگر كسى نماز نخواند ديندار نيست ؟ 53 درصد جوانان موافق اين نظريه بودند و 5/45 درصد مخالف بودند. 35 درصد از جوانان معتقد هستند بدون پرداخت خمس و زكات هم مىتوانند ديندار باشند و 64 درصد در رابطه با اين مساله اظهار مخالفت كردند. در رابطه با سوال مبنى بر اينكه «ديندارى به قلب پاك است نه به انجام مناسك ديني؟» 68 درصد جوانان مخالف اين مسئله هستند و در مقابل مابقى جوانان در اين پيمايش داشتن قلب پاك را معيارى براى ديندارى قرار دادند و اين پرسش كه آيا ديندارى عقبماندگى است 85 درصد از جوانان اظهار مخالفت كردند و مابقى موافق اين امر بودند، همچنين 28 درصد از جوانان معتقد بودند كه مذهب محدوديت را ايجاد مىكند. 5/53 درصد به هيچ وجه حاضر به دوستى با كسانى كه تكاليف دينى را انجام نمىدهند نيستند اما 45 درصد از آنها گفته اند بين دوستانشان همه نوع تيپ افراد ديده مىشود. در بررسى هويت ملى اعلام شد:90 درصد از جوانان از موفقيتهاى ديگر جوانان خوشحال مىشوند و 40 درصد معتقدند كه مردم ساير كشورها به نسبت مردم كشورمان بهتر هستند، در رابطه با اين جمله: اى كاش در كشور ديگرى متولد شده بودم، 80 درصد از جوانان ابراز مخالفت كردند و همچنين 17 درصد اعلام كردند اگر بتوانند به خارج از كشور مىروند و ديگر برنمىگردند، 5/13 درصد هم اعلام كردهاند از ديدن آثار باستانى كشور خود احساس غرور نمىكنند، 77 درصد از جوانان در رابطه با اينكه «تمدن ايرانى حرف زيادى براى گفتن ندارد»، اظهار مخالفت كردند و در مقابل 21 درصد موافقت خود را اعلام كردند. در رابطه با نمادهويت ملى پرچم، 90 درصد از جوانان با ديدن پرچم كشورمان احساساتشان برانگيخته مىشود ضمن اينكه در رابطه با برگزارى جشن نوروز 5/13 درصد از جوانان نسبت به برگزارى جشن نوروز اظهار بىتفاوتى كردند. در رابطه با هويت فردى 35 درصد از جوانان آرزو كردند كه فرد ديگرى باشند، 64 درصد مخالف، 19 درصد از جوانان توانايى و استعدادهاى خود را نمىشناسند و 79 درصد از جوانان در رابطه با اينكه چه شغلى براى آنها لازم و مناسب است و آيا بررسى و انتخاب بايد در اين زمينه صورت پذيرد اظهار موافقت كردند و تقريباً 20 درصد از جوانان نيز برنامهريزى نمىكنند، همچنين بيش از 49 درصد از جوانان اعلام كردند: امكانات و حقوق آنقدر مناسب و رضايتبخش نيست كه لازم باشد با دلسوزى شغلى را ادامه دهيم. علاوه بر آن در بحث قضا و قدر و سرنوشت نيز 30 درصد از جوانان هنوز بحث قضا و قدر برايشان حل نشده است و معتقد هستند كه تلاش آنها تاثيرى ندارد.
در رابطه با اينكه «اعتقادات سياسى جوان با توجه به اعتقادات سياسى خانواده شكل مىگيرد»، 62 درصد از جوانان ابراز مخالفت كردند و بيش از 37 درصد نسبت به اين امر موافقت خود را اعلام كردهاند،براى 34 درصد از جوانان سياست اهميتى ندارد و 72 درصد عقايد سياسىشان براى آنها مشخص و معلوم است . در بحث هويت جنسي، اعلام شد: 5/79 درصد جوانان در رابطه با هويت جنسى مشكل نداشته و تنها 5/19 درصد از جوانان سنين بين 15 تا 19 سال هستند كه از جنسيت خود ناراضىاند. به گفته اسحاقى اين هشدارى است به خانوادهها كه بايد بچهها را كنترل كنند تا دچار اين گونه مشكلات اخلاقى نشوند.
آمار رسمىاز افراد داراى اختلال جنسى نداريم
مدير كل دفتر آسيبهاى بهزيستى از ارائه تدوين نام پيشنويس قانون حمايت از افراد اختلالات هويت جنسى به مجلس خبر داد؛ پيشنويسى كه قرار است مورد بررسى مجلس قرار گيرد. سيدحسن موسوى چلك از ارائه آمار تعداد افراد داراى اختلال هويت جنسى در ايران خوددارى كرد و گفت: آمار دقيق و جامعى از اين افراد در دست نيست و آمار موجود مربوط به سال 86، 247 نفر را نشان مىدهد. اين در حالى است كه افراد داراى اختلال در هويت جنسى محدود به سن خاصى نيستند. به گفته وي، افرادى كه تحت تغيير جنسى قرار مىگيرند از نظر حمايتهاى درماني، صدور مجوز برا ى درمان و اخذ شناسنامه پس از انجام جراحى تغيير جنسيت با مشكلات قانونى زيادى مواجه هستند. مدير كل دفتر آسيبهاى اجتماعى بهزيستى درمان بيماران مبتلا به اختلال هويت جنسى را در حوزه فعاليتهاى وزارت بهداشت دانسته و گفت: وزارت بهداشت عهدهدار مراحل درمان بيماران اختلال هويت جنسى است كه البته اين وزارتخانه وظيفه درمان اين افراد را به طور كامل بر عهده نمىگيرد. اين در حالى است كه موسوى چلك در رابطه با هزينه درمان جراحى بيماران اختلال هويت جنسى به ايلنا گفت: هزينه درمان اين بيماران چهار تا 15 ميليون تومان است كه اگر وزارت بهداشت براى درمان اين بيماران همكارى كند قطعا روند هزينه درمان آنها مطلوبتر مىشود. به گفته وى در يك سال اخير نگرش نيروى انتظامىنسبت به افراد داراى اختلال هويت جنسى تغيير كرده و هيچ برخورد قهرى با اين افراد گزارش نشده است.
يکشنبه 10 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: حيات نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 459]