واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: رئیس جمهوری آمریكا اعلام كرد كه كشته شدن اسامه بن لادن و به دست آوردن اطلاعات از محل اختفای وی این فرصت را به آمریكا داد تا ضربه مرگبار به القاعده وارد كند.
به گزارش ایسنا، باراك اوباما، رئیس جمهوری آمریكا در گفتوگو با برنامه "60 دقیقه" شبكهی سی.بی.اس در مورد مرگ اسامه بن لادن رهبر القاعده تصریح كرد: كشته شدن بن لادن به معنای این نیست كه ما تروریسم را شكست دادیم. بلكه این فرصت را به ما داده است تا ضربه مرگبار به القاعده وارد كنیم. اگر ما در ماههای آینده در این مسیر حركت كنیم میتوانیم این ضربه را وارد كنیم.
اوباما در ادامه تصریح كرد: هماكنون در حال قرار دادن اطلاعات كنار یكدیگر و تجزیه و تحلیل و ارزیابی تمامی این اطلاعات هستیم. میتوانیم پیش بینی كنیم كه این اطلاعات منجر به این خواهد شد كه بتوانیم تروریستها و اهداف ارزشمند دیگر را پیدا كنیم.
وی گفت: مقامات آمریكایی میتوانند در مورد طرحهای در جریان القاعده و اینكه این گروه چگونه فعال است و از چه روشهایی برای ارتباط استفاده میكند موضوعاتی را به دست آورند.
رئیس جمهموری آمریكا در ادامه این مصاحبه افزود: اكنون از این فرصت برخورداریم كه اقدامات جدی علیه القاعده انجام دهیم.
اوباما همچنین در این مصاحبه اعتراف كرد كه وی پیش از حمله مخفیانه نیروهای آمریكایی به محل اختفای بن لادن نگران بود. حتی برخی از مشاورانش نیز در مورد این حمله ابراز شك و تردید كرده بودند.
اوباما گفت كه پیش از این حمله وی خاطرات حمله سال 1993 نیروهای آمریكایی در موگادیشو را در ذهن زنده كرده بود. در این حادثه دو هلیكوپتر آمریكایی توسط شبه نظامیان سرنگون شده بود.
این هلیكوپترها تلاش میكردند اجساد سربازان آمریكایی را كه در خیابانهای موگادیشو بود جمع آوری كنند. در آوریل 1980 نیز آمریكا یك عملیات ناكام در ایران داشت. جیمی كارتر، رئیس جمهوری اسبق آمریكا در سال 1980 دستور انجام ماموریت مخفیانه برای نجات گروگانهای آمریكایی در ایران را صادر كرد اما این عملیات آمریكا شكست خورد.
اوباما در این مصاحبه اظهار داشت: پیش از این عملیات مخفیانه آمریكا در پاكستان، به یاد دو عملیات آمریكا در موگادیشو و ایران افتادم.
اوباما افزود: شرایط 55 به 45 بود. منظور من این است كه نمیتوانستیم قاطعانه بگوییم كه بن لادن در آن خانه است. اگر بن لادن در آن خانه نبود پیامدهایی پس از این حمله ظهور میكرد. انجام عملیات نظامی در یك كشور مستقل خطرات سنگینی به همراه دارد.
اوباما در این مصاحبه گفت كه برخی از مشاورانش با انجام این حمله به سبك كماندویی مخالف بودند. اما اوباما تاكید كرده بود كه باید در نهایت بن لادن را دستگیر كرد و یا كشت.
وی گفت: به خودم گفتم كه اگر این یك شانس خوب است مواجهه با خطرات سیاسیاش ارزشش را دارد.
رئیس جمهوری آمریكا گفت: سری بودن این عملیات بسیار مهم و سرنوشت ساز بود. من حتی به خانوادهام نیز در مورد این عملیات حرفی نزدم. تعداد اندكی در كاخ سفید نیز در جریان این عملیات بودند. حتی اكثریت مشاوران ارشدم نیز از این عملیات بیخبر بودند.
رئیس جمهوری آمریكا در این مصاحبه به این موضوع اشاره كرد كه بن لادن احتمالا از یك شبكه حمایتی درون پاكستان برخوردار بود. وی گفت كه با انجام تحقیقات توسط امریكا و پاكستان ماهیت این حمایتها كشف خواهد شد.
اوباما افزود: فكر میكنیم كه یك شبكه حمایت از بن لادن درون پاكستان وجود داشته است، اما نمیدانیم كه این شبكه حمایتی را چه كسی و چگونه هدایت میكند. نمیدانیم كه آیا ممكن است برخی افراد درون دولت پاكستان وجود داشته باشند كه از القاعده حمایت میكردند. در این راستا باید تحقیقات گسترده و دقیق انجام شود.
گفته میشود كه یوسف رضا گیلانی، نخست وزیر پاكستان قرار است امروز (دوشنبه) در پارلمان سخنرانی كند و احتمالا در مورد كشته شدن بن لادن نیز صحبتهایی را ارائه خواهد كرد.
حسین حقانی، سفیر پاكستان در آمریكا در گفتوگو با شبكه ای.بی.سی گفت كه دولتش در مورد نتایج تحقیقات درباره مرگ بن لادن و همچنین احتمال حمایتها از وی درون پاكستان، تصمیم گیری خواهد كرد.
وی افزود: زمانی كه تحقیقات كامل شد در این راستا عمل خواهیم كرد.
رئیس جمهوری آمریكا در این مصاحبه به پاكستان فشار آورد تا در مورد این موضوع تحقیقات انجام دهد كه چگونه بن لادن سالها در یك منطقه نظامی زندگی كرده است و گفت كه احتمالا بن لادن توسط افراد محلی حمایت شده است.
تام دانیلون، مشاور امنیت ملی كاخ سفید نیز در اظهار نظری گفت كه اطلاعات ارزشمندی از جمله ویدئو، نوارهای صوتی، تجهیزات كامپیوتری، اسناد نوشته شده طی حمله به محل اختفای بن لادن كشف شده است.
وی افزود كه آمریكا تمركز خود را بر دستگیری یا كشتن ایمن الظواهری، معاون بن لادن قرارداده است.
وی به شبكه ان.بی.سی گفت: ظواهری تروریست بعدی است كه ما به دنبال او هستیم.
كاندولیزا رایس، وزیر امور خارجه سابق آمریكا نیز در گفتوگو با شبكه ای.بی.سی تصریح كرد: این موضوع كه بن لادن در منطقهای دراسلام آباد بود تا حدودی چشمگیر است. به نظر میرسد كه پاكستان سوالات بسیار سختی برای پاسخ خواهد داشت.
اوباما در این مصاحبه از تصمیم برای عدم انتشار تصویر جسد بن لادن دفاع كرد و گفت: شكی وجود ندارد كه بن لادن مرده است. هیچ شكی در میان اعضای القاعده وجود ندارد كه بن لادن كشته شدن است. بنابراین فكر نمیكنیم كه یك عكس از او شرایط را تغییر دهد. شنیدم برخی كشتن شدن بن لادن را رد كردهاند اما حقیقت این است كه بن لادن دیگر بر روی زمین نیست.
اوباما در پاسخ به سوالی درمورد اینكه آیا تصمیم انجام این حمله یكی از سختترین تصمیمات دوران فعالیتش به عنوان فرمانده كل قوا در آمریكا بوده یا خیر، گفت: بله مطمئنا یكی از سخت ترین تصمیماتم بود. هر زمان كه شما زنان و مردانی را به یك عملیات جنگی اعزام میكنید، یك تصمیم سخت اتخاذ كردهاید. زمانی كه شما نامهای را به خانوادهای كه عزیزی را در جنگ از دست داده میفرستید این یك اقدام دردناك است.
وی گفت: بله این تصمیم بسیار سخت بود چون با اطمینان كامل نمیدانستیم كه بن لادن در این خانه است. بلكه براساس اسناد و مدارك به این نتیجه رسیده بودیم كه ممكن است در این خانه پنهان شده باشد. این حمله همچنین خطراتی را برای نیروهای آمریكایی به همراه داشت اما من در نهایت به نیروهایم اعتماد داشتم.
اوباما افزود: مقامات سازمان سیا اطلاعات این ساختمان را به من نشان دادند اما عكسی از بن لادن كه در داخل این ساختمان باشد به من نشان ندادند. بنابراین نتوانستیم مدرك مطمئنی را در مورد حضور او در این ساختمان بدست آوریم. سازمان سیا چند ماه این ساختمان را تحت نظر داشت. اولین جلسه ما در مورد این ساختمان اوت سال گذشته بود و مقامات سازمان سیا به من اعلام كردند كه در این راستا اقدامات بیشتری را انجام خواهند داد و اطلاعات بیشتری را بدست میآورند.
رئیس جمهوری آمریكا در پاسخ به سوالی در مورد اینكه آیا شما تعجب نكردید كه مقامات سازمان سیا به شما گفتند كه بن لادن در این ساختمان در یك شهر نظامی مخفی شده است، اظهار داشت: پیش از این نیز در مورد فعالیت مخفیانه برخی از عوامل القاعده در پاكستان مطالبی را شنیده بودم. فكر میكنم زمانی كه شنیدم بن لادن 5 یا 6 سال است در این خانه زندگی میكند تعجب كردم.
وی گفت: ما به این نتیجه رسیدیم كه رهبر القاعده احتمالا 5 یا 6 سال در این خانه مخفی شده بود و ما نمیدانستیم كه آیا او به صورت مرتب به بیرون نیز میرود یا خیر. موضوع مهم این بود كه شما افرادی را به یك منطقه خطرناك اعزام میكنید و خطرات زیادی در پی خواهد داشت.
اوباما در پاسخ به سوالی در مورد اینكه آیا شما با مقاومت برخی از مشاوران كه مخالف این حمله بودند روبرو بودید گفت: آنچه مهم بود گیر انداختن بن لادن بود. البته باید بگویم برخی از مشاوران هم درمورد این عملیات و نگرش آن ابراز شك و تردید كردند.
اوباما خاطرنشان كرد: در نهایت به این نتیجه رسیدم كه این عملیات ارزشش را دارد چون به این موضوع فكر كردم كه ما سالهاست خونهای زیادی در مقابله با القاعده دادهایم واین فرصت خوبی برای وارد كردن ضربهای مهلك به القاعده است.
اوباما در پاسخ به این سوال كه چه زمانی پس از این عملیات احساس آرامش كردید، گفت: زمانی كه نیروها در آمریكا فرود آمدند و بدون تردید فهمیدم كه بن لادن كشته شده است. بررسیهای اولیه هم نشان داد كه او بن لادن است اما در آن زمان هنوز آزمایش DNA انجام نداده بودیم اما 95 درصد مطمئن بودیم كه این فرد كشته شده خود بن لادن است.
اوباما افزود: برخی در پاكستان گفتهاند كه كشته شدن بن لادن یك دروغ از سوی آمریكا و یك حقه دیگر از سوی واشنگتن است. اما باید گفت كه بدون شك بن لادن كشته شده است.
رئیس جمهوری آمریكا در پاسخ به سوالی در مورد اینكه آیا انداختن جنازه بن لادن در دریا تصمیم او بوده است، اظهار داشت: این یك تصمیم مشترك بوده است.
اوباما در مورد اینكه آیا اكنون زمان مناسبی برای خروج نیروهای آمریكایی از افغانستان است گفت: این را باید به خاطر داشته باشید كه زمانی كه در كاخ سفید فعالیتم را آغاز كردم اعلام كردم كه میخواهم جنگ عراق را به پایان ببرم تا تمركز بیشترمان را به افغانستان و پاكستان بگذاریم. اكنون 100 هزار نیرو از عراق خارج كردهایم و سطح نیروهای آمریكایی در افغانستان افزایش یافت. ما توانستیم پیش از كشته شدن بن لادن اختلال جدی در فعالیت القاعده وارد كنیم.
رئیس جمهور آمریكا گفت: در این مقطع زمانی اعلام میكنم كه همچنان به روند انتقال مسئولیتهای امنیتی به افغانها متعهد هستم اما نباید این را فراموش كرد كه ماموریت هنوز به طور كامل در افغانستان انجام نشده است.
منبع: عصر ایران
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 143]