واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: نگاه قهرمانى عجيب كره جنوبىدر بيسبال المپيك
[وصال روحانى/ منبع: Korea Times ]
پيروزى كره جنوبى در رشته بيسبال المپيك پكن از عجايب اين بازيها بود و براى نخستين بار بود كه كره اى ها به چنين افتخارى مى رسيدند. اين تيم در يك فينال فشرده و پاياپاى بر كوبا فائق آمد و در كل بازى هاى پكن بى شكست ماند و سپس جشن بزرگى را برپا داشت. اين جشن ها در شهرهاى بزرگ كره جنوبى و در سطح خيابانها و اماكن عمومى اين شهرها برقرار شد و شايد هم كره اى ها حق داشتند چنين كنند، زيرا اين را مى شد مهمترين مسابقه تمامى دوران بيسبال كره و به تبع آن، بزرگترين پيروزى ممكن خواند. در پى پيروزى ۲-3 كره جنوبى بر كوبا، مردم عادى در سئول نيز نتوانستند بابت كار ارزشمند ورزشكاران خود ابراز شادى و اعجاب نكنند. چو چونگ يون كارمند يك شركت موبايل سازى در سئول كه مانند بسيارى از هموطنانش ديدار فينال المپيك را بر روى اسكرين هاى بزرگ نصب شده در سطح شهر ديده و در نقطه اى جنوبى پس از شهر سئول دست به اين كار زده بود، مى گويد: «همه ما واقعاً خوشحاليم. ما از هرجهت درخشيديم.»
درخشش مورد بحث، پيروزى كره اى ها بر ژاپن «قدرت» اول سنتى بيسبال را نيز موجب شد و كلاً آنها در المپيك بيست و نهم در ۹ نوبت و ۹ بازى به ميدان آمدند و همه را فتح كردند. به واقع كره تيمى را باقى نگذاشت كه نبرده باشد. چا دئوك هوان يك طراح كامپيوترى ۳۷ ساله مى گويد: «پيروزى بر كوبا در فينال واقعاً ثابت كرد كه ما به يكى از بزرگان اين ورزش بدل شده ايم و براى توصيف قهرمان بيسبال المپيك چه توصيف ديگرى را مى توان يافت »
البته كره جنوبى در تمامى سال ها و دهه اخير به آرامى پيشرفت كرده و دائماً در اين ورزش بهتر و قوى تر شده بود و آنچه در پكن روى داد و قهرمانى در رشته بيسبال اين بازيها را اصلاً نمى توان يك واقعه خلق الساعه و بى مقدمه دانست. اين كشور حتى ۸ سال پيش در بازى هاى المپيك سيدنى مدال برنز بيسبال را برده بود و در نخستين دوره تورنمنت موسوم به «بيسبال وورد كلاسيك» در سال ۲۰۰۶ نيز قوى ظاهر شده و فقط در نيمه نهايى به ژاپن باخته بود.
چادئوك هوان كه پيشتر نيز نام و وصف اش آمد، مى گويد: پيروزى و قهرمانى در المپيك پكن يادآور يك كار تاريخى ديگر در ورزش كره جنوبى است و آن كار، رسيدن به رتبه چهارم جام جهانى فوتبال ۲۰۰۲ است كه مسابقات آن به ميزبانى خود كره اى ها و ژاپن صورت پذيرفت و تيم ملى كره جنوبى با هدايت گاس هيدينك هلندى بى مهار ظاهر شد و فقط در نيمه نهايى و ديدار رده بندى مغلوب آلمان و تركيه شد. «چا» مى گويد: «قهرمانى ما در رشته بيسبال المپيك پكن همه ما را به ياد روزهاى طلايى فوتبال در سال ۲۰۰۲ انداخت و همانقدر هم به ما احساس غرور و شادى بخشيد.»
باز اگر بخواهيم به احساس مردم عادى كره جنوبى در توصيف قهرمانى تيم شان اشاره كنيم، بايد متذكر شويم كه يك راننده تاكسى در سئول به نام وى هيونگ سئوپ مى گويد: «دقايق پايانى مسابقه با فشار روحى مفرطى كه به همگان وارد كرد، غيرقابل تحمل بود، خود من داشتم رانندگى مى كردم و مسافرى را به مقصد مى رساندم و هر دو گزارش بازى را از راديو مى شنيديم اما بازى چنان حساس شد كه ديدم حواسم روى رانندگى نيست. در نتيجه در كنار خيابان توقف كرديم و من و مسافرم با تمام گوش و حواس مان به شنيدن گزارش فينال مشغول شديم و وقتى سوت پايان در پكن كشيده شد، ما نيز هورا گفتيم و فرياد شادى سرداديم.»
يك تاجر كره اى به نام لى كوان هيونگ نيز همپا با ۳۰ هزار نفر بازى فينال را بر اسكرين يك ورزشگاه بيسبال در سئول تماشا كرد و در كنار تماشاگران به نفع تيم كشورش ابراز احساسات نمود. او در پايان كار گفت: «ما در اين رشته فصلى تازه را گشوديم. يادتان باشد بعد از كوبا در المپيك ۱۹۹۶ هيچ كشور ديگرى نتوانسته بود بدون حتى يك باخت و با بردن تمام بازى هايش فاتح بيسبال المپيك ها شود و حالا كره با كار كوبايى ها مساوى كرده است.»
يکشنبه 10 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 145]