واضح آرشیو وب فارسی:پی سی سیتی: سير يك گياه علفي دوساله و چند ساله است كه از خواص دارويي زيادي برخوردار است از جمله مهمترين آنها تاثير اين گياه در رفع گرفتگي عضلاني است.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، سير در كاهش فشار خون و افزايش گلبول سفيد خون موثر است. تحقيقات پزشكي نشان داده است كه سير ميتواند بسياري از انواع باكتريها، برخي از ويروسها، عفونتهاي قارچي و حتي انگلهاي رودهاي را از بين ببرد. سير همچنين بطور سنتي جهت درمان برونشيت مزمن، سرماخوردگي، سياهسرفه و آسم ناشي از برونشيت مصرف ميشود.
موارد منع مصرف سير :
سير را در دوران شيردهي و بارداري نبايد مصرف كرد.
مهمترين بخش اين گياه كه مصرف دارويي و طبي دارد، هسته آن است هر هسته سير از ۴تا ۲۰دانه تشكيل شده است و وزن هر دانه به حدود يك گرم ميرسد.
سير در قالب نواحي ايران بخصوص در نواحي شمالي كشور ميرويد و ارتفاع ساقه آن به ۳۰ تا ۱۰۰سانتي متر ميرسد.
گلهاي سير به رنگ صورتي كم رنگ يا سبز متمايل به سفيد است كه هر بوته آن هشت تا بيست حبه دارد.
يكي از راههاي مصرف سير استفاده از دانه خشك شده آن به ميزان دو تا چهار گرم بصورت سه بار در روز است.
در حال حاضر سير در تمام نقاط دنيا كشت ميشود، پيازهاي تازه خاصيت دارويي دارند كه آنها را با زرد شدن برگها در اواخر تير تا مهرماه برداشت ميكنند.
سير اولين بار در آسياي مركزي كشت شده است و قرنها است كه بعنوان ادويه، سبزي و گياه دارويي در مناطق مديترانهاي تا آسياي مركزي استفاده ميشود.
مصرف خارجي آن باعث تحريك و سوزش پوست بدن شده و ممكن است باعث ايجاد التهاب و تاول شود.
سير عمدتا در درمان نفخ شكم، ورم روده و بعنوان خاصيت كرمكشي بصورت داخلي مصرف ميشود.
سير به عنوان ادويه در غذاهاي گوشتي، سس و سوپ به كار ميرود و بطور گستردهاي در كشورهاي منطقه مديترانه و در شرق استفاده ميشود.
بوي سير كه براي برخي از افراد مشمئزكننده و زننده است جذب خون ميشود و در نتيجه از طريق تنفس و حتي پوست بدن فرد به مشام ميرسد.
كارشناسان گياهان دارويي در سرتاسر جهان اين گياه را به عنوان يكي از مهمترين داروهاي گياهي تلقي ميكنند.
اين گياه در ميان بسياري از فرهنگها در طول هزاران سال هم مصرف غذايي و هم مصرف دارويي داشته است.
گفته ميشود كارگران ساختماني كه اهرام مصر را ميساختند براي مراقبت از خود در قبال بيماريها سير مصرف ميكردند همچنين گوركنان فرانسوي در اوايل قرن نوزدهم عصاره سير مصرف ميكردند تا از ابتلاي آنها به طاعون كه جان بسياري از انسانها را در اروپا تلف كرد، پيشگيري كند.
خواص سیر
http://www.parsiteb.com/images/normall/sir.jpg
در این مقاله با سیر که بیش از 3000سال قبل تا کنون در طب کاربرد داشته است و خواص جالب آن آشنا خواهید شد
سير از مدتها پيش، براي كاربردهاي پزشكي مورد استفاده قرار گرفته است و بيشترين مورد استفاده آن در سالهاي اخير براي موارد قلبي - عروقي و خاصيت ضد ميكروبي آن بوده است.
تركيبات سولفور شامل آليسين، ظاهرات تركيبات فعالي در ريشه پياز گياه سير است. مطالعات نشان دهنده تاثيرات مهم اما علائم كاهش دهنده چربي و فعاليت ضد پلاكتي هستند. معمولا اثرات جانبي مصرف سيرخفيف و غير متداول است.
سير ظاهرا تاثيري بر متابوليسم داروها ندارد، اما بيماراني كه از داروهاي ضد انعقاد استفاده ميكنند، بايد در مصرف سير احتياط كنند. از اين رو افرادي كه جراحي ميكنند بايد ٧ تا ١٠ روز پيش از جراحي از خوردن سير خودداري كنند چرا كه سير زمان خونريزي را طولانيتر ميكند.
سير هزاران سال براي اهداف پزشكي مورد استفاده داشته است. اين گياه حداقل ٣٠٠٠ سال در طب چين كاربرد داشته است.
مصريان، بابليها، يونانيها و روميها از سير براي موارد شفابخش استفاده ميكردهاند. در جنگهاي جهاني اول و دوم نيز از سير بعنوان ماده ضد عفوني كننده براي پيشگيري از قانقاريا استفاده ميشود.
در طول تاريخ، سير در سرتاسر دنيا براي درمان ناراحتيهاي مختلف شامل فشار خون بالا، عفونتها و مارگزيدگيها استفاده شده و برخي فرهنگها از آن براي دفع ارواح شيطاني استفاده ميكردند.
در حال حاضر از سير براي كاهش ميزان كلسترول و كاهش خطر بروز بيماريهاي قلبي - عروقي و نيز براي بهره مندي از خواص ضد ميكروبي آن استفاده ميشود.
پياز ريشه گياه سير مصرف پزشكي دارد. از آن ميتوان به صورت تازه، خشك و يا روغن گرفته شده استفاده كرد. از آنجا كه برخي تركيبات مفيد در اين گياه در اثر حرارت ديده غير فعال ميشوند، لذا سير پخته قدرت طبي كمتري دارد.
سير تاكنون در سطح وسيعي در آزمايشهاي باليني بر روي حيوانات و انسان و در لوله آزمايش و در بررسيهاي اپيدميولوژيك براي خواص چندگانه پزشكي آن مورد مطالعه قرار گرفته است. كيفيت آزمايشها بر روي انسان متفاوت بوده است كه مقايسه را در آزمايشهاي مختلف دشوار كرده است.
در بسياري از آزمايشهاي كلينيكي متنوع و اتفاقي تاثيرات سير برروي سطح ليپيد (چربي) مطالعه شده است.
در آزمايشاتي در سالهاي ١٩٩٣ تا ١٩٩٤ صورت گرفت، مشخص شد كه مصرف سير در كاهش سطح كلسترول خون نقش اساسي دارد. بر اساس توصيههاي مهم كلينيكي، به بيماران گفته ميشود كه سير تاثير خفيف و كوتاه مدت در كاهش چربي خون دارد.
بيماراني كه سابقه ابتلا به بيماري ترومبوس (تشكيل لخته خوني در عروق يا قلب) را دارند بايد بدانند كه سير ميتواند تاثير اندك اما مهم به روي تجمع پلاكتها داشته باشد. به علاوه بايد به بيماران توصيه شود كه اين گياه خاصيت كاهش خطر ابتلا به سرطان بويژه سرطان معده و روده را دارد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پی سی سیتی]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 285]