واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: اتوبوسهاي سرخرنگ دوكابين با روبانهاي آبي به پايتخت رسيد قاليباف:تكنولوژي2008اروپا را وارد تهران كرديم ايكاش دولتومجلس گزارش عملكرد تبصره 13را تهيه كنند
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: اجتماعي - شهري
70 دستگاه اتوبوس دوكابين خارجي كه از نيمه سال گذشته با همكاري شركت شهاب خودرو و شهرداري تهران خريداري شده بود، بالاخره پس از طي مراحل اداري، امروز صبح وارد شبكه اتوبوسهاي تندرو شد.
به گزارش خبرنگار «شهري» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر محمدباقر قاليباف در مراسم بهرهبرداري از اين اتوبوسها كه با حضور سفير چين، نمايندگاني از شركتهاي آلماني سازنده اين اتوبوسها، حسن بيادي ـ نايب رييس شوراي شهر تهران ـ و تعداد زيادي از مديران شركت واحد اتوبوسراني تهران و حومه و معاونت حمل و نقل ترافيك شهرداري تهران و سردار هاشمي ـ رييس پليس راهنمايي و رانندگي تهران بزرگ ـ برگزار شد، ورود اين اتوبوسها را به شبكه اتوبوسراني شهر تهران نقطه عطفي در تغيير نگاه و تكنولوژي و توجه به كرامت انساني در جريان ارائه خدمات حمل و نقل عمومي عنوان كرد.
شهردار تهران با بيان اين كه عليرغم وجود تعداد زياد اتوبوس در خطوط تندرو، باز هم مسافر اين خط در اثر انبوه جمعيت احساس راحتي و رضايت نميكنند، گفت: اين نبود تعادل نشان ميدهد كه مشكل را بايد از جاي ديگري پيگيري كنيم.
اگر عدالت منجر به كرامت نشود، ديگر عدالت نيست
با آمدن اين اتوبوسها از دست اتوبوسهايي كه از زمان تولد من هيچ تغييري نداشتهاند، راحت ميشويم
وي با اشاره به اصل سوم قانون اساسي در مورد حفظ كرامت انساني، خاطر نشان كرد: اگر عدالت را به عنوان مهمترين دغدغه در شهر پيگيري ميكنيم، به دنبال ايجاد كرامت انساني هستيم، اما اگر عدالت منجر به كرامت نشود، ديگر عدالت نيست و قطعا در جاي خودش قرار نگرفته و چيز ديگري خواهد بود.
تكنولوژي 2008 ساخت اتوبوس در اروپا را وارد پايتخت كرديم
دو ماه تاخير با توجه به كاري كه كرديم، قابل قبول است
وي تصريح كرد: شهرداري تهران، تكنولوژي 2008 ساخت اتوبوس در اروپا را وارد پايتخت كرد و اين اقدام موثر مديريت شهري در حوزه صنعت با همكاري بخش خصوصي صورت گرفته است.
شهردار تهران خطاب به اصحاب رسانه توضيح داد: قول داده بوديم كه اين اتوبوسها با همه تاخير پيشبيني شده در نهايت در خرداد ماه وارد خطوط اتوبوسراني شود، اما به دليل برخي مشكلات، اين قول عقب افتاد و به شهريور ماه موكول شد، البته اين دو ماه تاخير با توجه به كاري كه انجام شده، قابل قبول است.
اي كاش دولت و مجلس گزارش عملكرد تبصره 13 را تهيه كنند
وقتي پول و قانون براي تبصره 13 خوب بوده، اگر اجرا خوب نباشد، ظلم كردهايم
وي روي سخن خود را به مجلس و دولت قرار داد و افزود: زمان تبصره 13 تمام شده و دولت و مجلس كه تصميم خوبي در اين زمينه گرفته بودند، اي كاش گزارشي را از عملكرد تبصره 13 داشته باشند، تا ببينيم يك تصميم خوب چه اثر مثبت و منفي داشته و از ظرفيتها استفاده شده يا نه؟
قاليباف ادامه داد: تبصره 13 ميتواند، در پروژههاي اتوبوسهاي تندرو همكاري بيشتري داشته باشد، تا بتوانيم، تعداد بيشتري اتوبوس را با سرعت وارد شبكه كنيم، اما به دليل برخي نگاهها در مورد تغيير تكنولوژي، اين پروژه از سوي تبصره 13 يك ريال هم دريافت نكرد و حتي در برخي موارد، همراهي بوروكراسي و اداري نيز با ما نداشتند.
وي بيان كرد: شهرداري تهران مكلف است، به وظايف خود عمل كند، چرا كه معتقديم مردم تهران لايق بيشتر از اينها هستند و بايد روز به روز كيفيت زندگي را براي آنها بالا ببرد.
وي همچنين در جمع خبرنگاران در همين زمينه مورد سوال قرار گرفت و توضيح داد: شهرداري نميتواند، درخواست بررسي عملكرد تبصره 13 را داشته باشد، اما مجلس و دولت تبصرهاي را تصويب كردهاند كه انصافا از كارهاي مفيد و موثر آنها بوده است، اما در حوزه اجرا دچار مشكلاتي شده و لازم است، بازنگري در مورد آن صورت گيرد.
قاليباف تاكيد كرد: مجلس و دولت مسووليت دارند كه از عملكرد تبصره 13 گزارشي تهيه كنند، چرا كه پول و تصميم مناسب بوده و لايحه با توجه مجلس شوراي اسلامي تكميل و تصويب شده است، اما در حوزه حمل و نقل عمومي اين تبصره، عملكرد مناسبي مشاهده نميشود، به عبارتي وقتي پول و قانون خوب است، اگر اجرا خوب نباشد، ظلم كردهايم.
به گزارش ايسنا، قاليباف در ادامه صحبتها خود گفت: در حال حاضر بيش از 30 درصد اعتبارات شهرداري تهران براي حمل و نقل عمومي متمركز شده است و اولويت سطح خيابان را به اتوبوسها دادهايم و اگر شهرداري تهران محدوديتي را براي خودروهاي شخصي ايجاد ميكند، نبايد رسانهها، ما را به باد انتقاد بگيرند و بالعكس اگر اين كار را نكرديم، بايد به ما خرده گرفته شود.
وي خطوط ويژه اتوبوسراني را ستون فقرات شهر خواند و گفت: اگر ميخواهيم، سهم حمل و نقل عمومي را به استاندارد 75 درصد برسانيم، بايد حداقل خطوط اتوبوسهاي تندرو را به 350 كيلومتر افزايش دهيم.
ميزان نقدينگي و حمايتي شهرداري تهران فعلي از مترو حتي در دوره دولت سازندگي هم نبود
قاليباف در بخش ديگري از صحبتهاي خود، خاطر نشان كرد: ميزان نقدينگي و حمايتي كه شهرداري تهران فعلي از مترو داشته است، حتي نسبت به دوره دولت سازندگي كه خود را بيش از همه مكلف به مترو ميدانست، بيسابقه بوده است و شهرداري تهران به اندازه همه دولتها، از اعتبارات شهر براي مترو و تحويل 15 كيلومتر خطوطي كه قول داده بوديم، اعتبار اختصاص داده است.
وي گفت: تعداد واگنها تا پايان سال قطعا افزايش مييابد و ما از سفير چين قول گرفتهايم كه بدون هيچ مانعي و طبق زمانبندي شركتهاي چيني، به تعهدات خود براي تحويل واگنها عمل كنند.
به گزارش ايسنا، شهردار تهران همچنين در پايان اين مراسم ضمن بازديد از داخل اتوبوسهاي دوكابين جديد سرخ رنگ در جمع خبرنگاران حاضر شد.
خوشحال ميشويم كه از همين امروز اعتبارات تبصره 13 به كمك شهرداري تهران بيايد
پس از رسيدن تعداد اتوبوسها به بيش از250 دستگاه، خط توليد آنها در داخل كشور فعال ميشود
وي در پاسخ به سوالي در مورد علت همكاري نكردن تبصره 13 براي خريد اتوبوسهاي تندرو، توضيح داد: تبصره 13 نتوانسته اتوبوسي را براي انتقال تكنولوژي عملياتي كند، اما شهرداري تهران با اعتبار و بودجه خود اين كار را انجام داده، بدون آن كه اعتباري از تبصره 13 دريافت كرده باشد.
قاليباف گفت: البته ما خوشحال ميشويم كه از همين امروز اين اعتبارات به كمك شهرداري تهران بيايد.
وي با بيان اين كه اتوبوسهاي جديد مشكل زيادي را از شهر تهران حل نميكند، گفت: اين اتوبوسها نمونهاي از اقدامات براي حل مشكلات تهران است.
شهردار تهران به ساعتهاي پرترافيك ايام ماه مبارك رمضان و شروع سال تحصيلي اشاره كرد و يادآورشد: همه امكانات شهر براي مهر ماه آماده شده است.
وي با اشاره به قراردادهايي كه با شركتهاي چيني و آلماني براي ساخت تعداد بيشتري از اتوبوسهاي دوكابين داشتهاند، اشاره كرد و گفت: در مرحله اول، 800 دستگاه اتوبوس دوكابين وارد كشور ميشود كه قسمت اول آن انجام شده است و هر ماه بخشي از اتوبوسها به اين تعداد اضافه ميشود. همچنين پس از رسيدن تعداد اتوبوسها به بيش از 250 دستگاه، خط توليد اين اتوبوسها در داخل كشور فعال ميشود و ميتواند براي ساير شهرهاي كشور توليد اتوبوس انجام دهد.
هر اتوبوس 230 ميليون خرج روي دست شهرداري گذاشته است
قاليباف در پاسخ به سوال ديگري در مورد قيمت تمام شده هر اتوبوس، تصريح كرد: هر دستگاه از اين اتوبوسها 230 ميليون تومان هزينه داشته است كه با توجه به نوع خريد و انتقال تكنولوژي هزينه مناسبي است.
وي در پاسخ به سوالي در مورد افزايش قيمت بليت اتوبوسها، گفت: با اعضاي شوراي شهر تهران صحبتهايي داشتهايم و اعلام كردهايم كه بايد براي نحوه قيمتگذاري بليت اتوبوسها تجديد نظر و اصلاحاتي صورت گيرد، چرا كه با فعال شدن كارتهاي اعتباري نياز به اين تغييرات وجود دارد.
شهردار تهران با تاكيد بر اين كه شهرداري تهران، مصرانه به دنبال ايجاد 350 كيلومتر شبكه تندرو است، گفت: خط دو اتوبوس تندرو در منطقه جنوب تهران فعال است و خط سه نيز در آيندهاي نزديك راهاندازي ميشود و از سوي ديگر شهرداري تهران به دنبال آن است كه شركت واحد اتوبوسراني تهران و حومه، فقط مديريت بخش اتوبوسهاي تندرو را داشته باشد و مابقي خطوط به بخش خصوصي واگذار شود.
وي در پاسخ به سوال ديگري در مورد همراهي شوراي شهر تهران با شهرداري در پروژه ورود اتوبوسهاي دوكابين، گفت: شوراي شهر تهران از مجموعه سامانه اتوبوسهاي تندرو حمايت و رضايت كامل دارد، به طوري كه 100 درصد اين اتوبوسها توسط شهرداري خريداري شده و نحوه واردات آن با اطلاع و نظر شوراي شهر تهران بوده است، در عين حال شهرداري و شوراي شهر تهران در همه زمينههاي كارشناسي رفت و برگشتهايي دارند، اما در تصميمگيري نهايي كاملا هماهنگ هستند.
شهردار تهران در پاسخ به سوال ديگري در مورد تكميل پل روشندلان در نزديكي پيچ شميران، گفت: نوع پل به گونهاي است كه پس از تكميل پايهها، نصب پل نياز به زمان كوتاهي دارد و قطعا تا پايان شهريور ماه آماده خواهد شد.
ونها ايستگاهدار ميشوند
وي همچنين از پيگيري شهردراي تهران براي ايجاد ايستگاههاي مخصوص ون خبرداد كه در آينده نزديك اجرايي ميشود.
شهردار تهران در مورد نظارت بر عملكرد تاكسيها بخش خصوصيهم توضيح داد: براي بخش خصوصي نميتوانيم، تعيين تكليف كنيم و بايد منطق عرضه و تقاضا در آن حاكم شود.
انتهاي پيام
شنبه 9 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 133]