تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 15 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):از به زبان آوردن سخنان زشت بر حذر باش. زیرا فرومایگان را گرد تو جمع می کند و گرانم...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1850073581




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

۲۰۰ ميليون كودك كار در سراسر جهان


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: ۲۰۰ ميليون كودك كار در سراسر جهان
[مترجم: حسن سبزمكان]
امروزه بيش از ۲۰۰ ميليون كودك در سرتاسر جهان كار مى كنند و به آنان فعاليت هايى تعليم داده مى شود كه به رشد جسمى، روحى و فكرى آنان لطمه وارد مى كند. اين كودكان ناگزيرند كار كنند چون بقاى خود و خانواده شان به اين مسئله بستگى دارد، هرچند در طولانى مدت در بسيارى از كشورها براى حذف كار كودكان تلاش شده اما بايد هرچه سريع تر برخى از انواع كار كودكان از ميان برداشته شود.
حدود سه چهارم كودكانى كه كار مى كنند در تصرف بدترين نوع كارها همچون قاچاق، درگيرى هاى مسلحانه، بردگى و بهره كشى جنسى هستند. حذف كار كودكان يكى از مؤثرترين و ضرورى ترين تلاش ها در عصر حاضر است.
براساس گزارش سازمان بين المللى كار در گروه سنى ۵ تا ۱۷ سال از هر شش هزار نفر يك كودك، معادل ۲۰۰ ميليون كودك در سرتاسر جهان ملزم به انجام كار اجبارى است. از اين ميان حدود ۱۱۱ ميليون كودك زير ۱۵ سال مجبور به انجام كارهاى بسيار خطرناكى هستند كه بايد هرچه سريع تر از اين وضعيت نجات يابند.
۸‎/۴ ميليون نفر نيز در اعمالى از قبيل، داد و ستد، بردگى، كار در برابر بدهى و اعمال نامشروع مورد سوءاستفاده قرار مى گيرند. در گروه سنى ۱۵ تا ۱۷ سال نيز ۵۹ ميليون نفر با چنين مشكلاتى روبه رو هستند.
كار كودكان فاجعه اى جهانى است كه تمام كشورها و مناطق با آن روبه رو هستند و بى شك بحران هاى اقتصادى، فجايع طبيعى، درگيرى ها و كشمكش هاى مسلحانه از عوامل تشديد اين فاجعه به حساب مى آيند. در جديدترين روش هايى كه به بررسى كار كودكان بويژه از نظر سن و منطقه پرداخته شده تعداد اين كودكان ۳۵۲ ميليون نفر اعلام شده كه بيشتر اين كودكان در كشورهاى در حال توسعه زندگى مى كنند و از اين ميان ۱۰۶ ميليون نفر به انجام كارهاى ساده ترى همچون خانه دارى مى پردازند و مابقى در بدترين شرايط ممكن كار مى كنند. سازمان بين المللى كار بزرگ ترين موانع حذف كار كودكان را سودجويى برخى از شركت ها و كارفرمايانى مى داند كه از كنترل مؤسسات رسمى و مستقل كشورها مى گريزند.
انواع كار كودكان
- كودكانى كه در كارگاه هاى توليدى كار مى كنند.
- كودكانى كه در مقابل بدهى والدين كار مى كنند (بيشتر د ر آسيا)‎/
- كودكانى كه براى اعمال نامشروع نگهدارى مى شوند يا در خانه كار مى كنند (بيشتر در آفريقا)
- كودكانى كه در خانواده خود بويژه در بخش كشاورزى مشغول به كارند (بيشتر در كشورهاى در حال توسعه)‎/
يونيسف و ديگر سازمان ها ، بين كارهايى كه دربرگيرنده مسائل آموزشى اند و كارهاى سخت و غيرقابل قبول كه مانع رشد فكرى و جسمى كودكان هستند تفاوت بسيارى قائلند.
در سرتاسر جهان مى توان كودكانى را يافت كه در معادن، كارگاه ها، مزارع و آشپزخانه ها مشغول به كارند و هنوز كشاورزى بزرگترين بخشى است كه از كودكان در آن استفاده مى شود. در چنين بخش هايى اغلب، كودكان همانند بزرگسالان سخت و طولانى كار مى كنند كه اين امر خود به ميزان مرگ و مير و سوءتغذيه كودكان مى افزايد. هر چند در شركت هاى بزرگ، نظارت كافى بر كاركنان و كارفرمايان صورت مى گيرد، اما به همان اندازه شركت هاى كوچك و متخلف همچنان از كودكان به عنوان نيروى كارى خود سود مى برند. بيشتر اين كودكان در محيط هايى تاريك و با هواى آلوده كار مى كنند، دختران فقير كمتر از ۱۳ سال براى خانه دارى به خانواده هاى ثروتمند فروخته مى شوند كه بسيارى از آنان دستخوش سودجويى هاى غيراخلاقى مى شوند.
كودكان خيابانى
بسيارى از كودكان بى سرپرست به اجبار در خيابان ها زندگى مى كنند و با اعمالى مانند آوازخوانى در پياده روها، شست وشوى اتومبيل ها، واكس زدن و فروش سيگار و آدامس به زندگى خود ادامه مى دهند كه اغلب به سمت بزهكارى روى مى آورند.
علل كار كودكان
- فقر
- آوارگى
- بى سوادى
- مرگ يا غيبت دائمى پدر و مادر
- تفاوت دستمزد كودكان و بزرگسالان
- عقب افتادگى برخى روستاها و خانواده هاى پرتعداد
تأثير كار اجبارى بر سلامت و آينده كودكان
بى شك كارى كه كودكان انجام مى دهند به سلامت آنان لطمه وارد مى كند. براى مثال فعاليت در بخش هاى صنعتى مانند كارخانه هاى نساجى به دليل محيط هاى تاريك و پرگرد و غبار به چشم و ريه كودكان آسيب مى رساند، كودكانى كه در خيابان ها مشغول به جمع آورى زباله هستند در معرض خطر بريدگى يا آلودگى به بيمارى هايى مانند بيمارى هاى پوستى و كزاز هستند. كار در ساختمان ها نيز به دليل جابه جايى و حمل اشياى سنگين موجب ايجاد بيمارى هاى جسمى و ازكارافتادگى مى شود، شكى نيست دخترانى كه روسپيگرى مى كنند نيز پيوسته از بيمارى هاى جنسى رنج مى برند. به علاوه اين كودكان به علت دورى از خانواده و محروميت از اين نعمت، با بى سوادى، كمبودهاى عاطفى و مشكلات روحى روبه رو هستند.
۱۰ سال پس از بيانيه حقوق بشر سازمان ملل متحد در سال ۱۹۵۹ بيانيه اى درباره حقوق كودكان ارائه كرد كه مانعى بود براى كار كودكان قبل از رسيدن به سن قانونى اما اكنون پس از گذشت سال ها با وجود اين كه اين بيانيه به تصويب تمام كشورها رسيده است همچون نامه اى سربسته باقى مانده و فقط تعداد اندكى از كشورها از اين قوانين ساده پيروى مى كنند. مخارج حذف كار كودكان سالانه ۱۰۰ ميليارد فرانك برآورد شده بود كه اين مبلغ معادل مخارج ۱۰ روز نيروهاى نظامى كشورهاى جهان است.
تحريم كار كودكان و توليدات آن
هرچند تحريم كار كودكان و توليدات آنها يكى از روش هاى انكارناپذير براى فشار آوردن به كارفرمايان متخلف به حساب مى آيد اما هميشه نيز نمى تواند مؤثر واقع شود.
به عنوان مثال با تشديد تحريم ها عليه اين مشكل برخى از كارخانه هاى بنگلادشى به دليل ترس از كاهش سفارشات دست به اخراج حدود ۵۰ هزار كودك به ويژه دختران زدند، بنابراين كودكان اخراج شده براى برطرف كردن نياز خود و خانواده هايشان به سمت كارهاى پست تر و زننده ترى روى آوردند.
در تمام اين سال ها راه حل هاى بسيارى براى حل اين بحران وجود داشته اما پيوسته كمبود يك اراده سياسى محسوس بوده است.
منبع: www.droitsenfant.com
 شنبه 9 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 82]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن