واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: استاندار همدان در مصاحبه اختصاصي با ايرنا: ديگر نگران توسعه زيرساختهاي توسعه همدان نيستيم (بخش (۱
داخلي. اقتصادي. هفته. دولت.
از شهريار حيدريفر
تحليل محتواي اجمالي فضاي عمومي همدان در سه سال گذشته نشانگر فراواني كاربرد مفاهيمي مانند عمران، توسعه ، بازسازي زيرساخت ها، رشد، اشتغال و توليد، مصوبات استاني، تقويت فرهنگ ملي و مذهبي، ارتقا شاخصهاي رفاهي ، افزايش اشتغال و دهها مفهوم همسان ديگر است.
اين بسامد حكايت از تسلط الگو و پاردايم كار ، خدمت و توسعه بر فضاي مديريتي و اجرايي استان همدان دارد كه با توجه به اين فضا ، استاندار همدان معتقد است كه بعد از سه سال كار و ارائه و تصويب و اجرايي شدن طرحهاي متنوع ، ديگر نگران ايجاد زيرساختها نيستيم.
وي گفت: مجموعه مديريتي و كارشناسي استان همدان بعد از اين ، البته همراه تكميل طرحهاي مصوب ، بايد دنبال بهره وري نرم افزاري از مجموع سرمايهگذاري هاي كلان انجام شده باشد.
آنچه كه غلبه الگوي توسعه برفضاي عمومي تصميم سازان و كنشگران مديريتي و اجرايي استان همدان ناميده شده است از طرف خود استاندار همدان اعتماد و اعتقاد فرهنگ ملي ومذهبي به تبعيت از نظام وانقلاب اسلامي و رويكردهاي دولت نهم مينامد.
"بهروز مرادي " در سومين سال فعاليت كاري خود در قالب يكي از كارگزاران دولت نهم اين رويكرد را برخاسته از آرمانهاي انقلاب و نظام اسلامي و برنامه عدالت محور دولت نهم عنوان ميكند.
بسياري از طرحهاي اجرا شده يا در حال اجرا استان همدان آرماني و بلند پروازانه و البته منطبق بر عقلانيت و كارشناسي است.
از جمله اين طرحها ميتوان از انتقال تيم فوتبال پاس به همدان ، برگزاري دو دوره جشنواره بينالمللي فيلم كودكان و نوجوانان و راهاندازي بيش از ۲۰سالن سينما ، راه اندازي و برگزاري كنگره جهاني بوعلي سينا و همچنين دهها طرح و برنامه رونق بخش فضاي عمومي همدان نام برد.
گفت وگويي كه درادامه ميآيد به منظور تشريح اجمالي بخشي از فعاليتها و دستاوردهاي مديريت اجرايي استان همدان در سه سال گذشته انجام شده است.
-آقاي دكتر مرادي يكي از فرازهاي مكرر در ادبيات گفتاري شما الگوي بومي توسعه است به نظر ميرسد شروع اين گفت وگو با تشريح اين الگو و توضيح دستاوردهاي جنابعالي و همكاران تان به عنوان دستاوردهاي آن ، سرآغاز مناسبي باشد.
با تبريك هفته دولت و گراميداشت ياد و خاطره شهيدان رجايي و باهنر كه نمادي از دولت پاك بودند به طور روشن الگوي بومي توسعه منبعث از آرمان هاي انقلاب اسلامي و باورها به داشتههاي فرهنگي و مذهبي ايران اسلامي است كه در تمام اركان مورد توجه دولت نهم بوده است.
- آقاي دكتر براين مبنا جهتگيري سه ساله فعاليتهاي دولت در همدان را تشريح كنيد.
از ابتدا تلاش بسياري شد كه با استفاده از ظرفيتهاي كارشناسي حوزههاي مختلف اداري و غير اداري استان نيازها ، كاستيها ، مشكلات و در كنار آن داشتهها و مزيتهاي نسبي و رقابتي و ظرفيتهاي بالقوه استان همدان شناسايي و مبناي طرحها و تصميمسازي ها شود .
به طور خلاصه همدان و به عنوان استاني با صدها اثر تاريخي يكي از مهدهاي حيات در دورههاي مختلف تاريخي بوده كه خروجي آن تاريخي فخر انگيز، جغرافيايي استراتژيك، مردماني فرهيخته ، سختكوش ، خلاق، متعبد و فرهنگي پويا و اقتصادي است.
با مشخصههاي خاص خود كه از يكسو متناسب با ويژگيهاي جمعيتي چند دهه پيش بسيار زايا بوده اما با توجه به مهاجرت ، افزايش جمعيت ، رشد مناطق همجوار با كاستيهايي به ويژه در حوزه صنعت و توليد صنعتي و كشاورزن نوين مواجه بوده است.
دراين سه سال تلاش شده در قالب اعتبارات عمراني استاني ، ملي و از همه مهمتر و برجسته تر برنامههاي مصوب در دو سفر و نشست استاني هيات دولت در جهت رفع كاستيها و بالفعل كردن توانمنديها در حوزههاي زيرساختهاي رفاهي و عمراني مانند راه حمل و نقل هوايي وريلي ، مراكز درماني وبهداشتي ، آموزشي ، فرهنگ و گردشگري ، كشاورزي ، صنعتي ، دانشگاهي و پژوهشي تلاش شود.
- آقاي دكتر نتيجه و فرايند كارها و تلاشها در قالب برنامه ، طرح و اعتبار قابل بازنمايي است دراين مورد توضيح بيشتر لازم است.
طرحها ابزار تحقق اهداف تعيين شدهاي هستند كه قبل از بحث در خصوص طرح و اعتبار ذكر اين خط مشيها ضروري تر است كه از جمله ميتوان به يك "رقمي كردن نرخ بيكاري" ،"تبديل همدان به قطب صنايع مادر و سنگين مانند خودروسازي ،فولاد ، سيمان ، پتروشيمي" و "ايجاد تحول در اقتصاد زراعي و ميزان متوسط درآمد خانوارهاي بهره بردار بخش كشاورزي ازطريق مهار مجموع آبهاي سطحي تغيير الگوي آبياري "، "نوينسازي كشاورزي و توسعه صنايع فرآوري زراعي " افزايش صادرات غيرنفتي "تبديل همدان به پايگاه توليد فرهنگي وهنري ،" استفاده از دامنههاي الوند به عنوان باغ شهر"، " تبديل استان به قطب دانشگاهي كشور با اولويت فناوريهاي نوين" ،"معرفي و ارائه استان همدان و دو سوي الوند به عنوان قلمرو تفرجي و تفريحي تعطيلات آخر هفته پايتخت نشينان " از طريق ايجاد ارتباطات جادهاي و ريلي كه همدان را در كمتر از ۳ساعتي تهران -درقياس با فاصله چهار ساعتي پايتخت با شمال - قرار دهد اشاره كرد.
آقاي استاندار براي تحقق اين اهداف چه طرحهايي دنبال شده و چه نتايج عملي داشته است؟
براي توضيح و پاسخ اين سوال چارهاي جز مقايسه با گذشته نيست، گرچه خط مشي كلي مديريت استان احترام به تلاشهاي پيشين است بر اين اساس برخي سر فصلها و دستاوردهاي دولت نهم دراستان همدان را به عنوان نمونه و شاخص ذكر مي كنم :
يكي از مهمترين نيازها با توجه به بافت جمعيتي و اقتصادي استان ايجاد اشتغال در بخشهاي خصوصي و غير دولتي بودهاست كه دراين خصوص مجموع تسهيلات زود بازده در سال ۸۳در استان ۳۰۰ميليارد ريال بوده كه در سالهاي ۸۴تا ۸۶به ده هزار و ۸۴۰ميليارد رسيده، يعني حدود ۳۶برابر شدهاست به دبنال آن امسال به يازده هزار و ۵۰۰ميليارد ريال افزون شده است.
آقاي دكتر مرادي در خصوص تحقق اهداف بنگاههاي زود بازده منتقدان شبهه هايي در خصوص انحراف اين تسهيلات از اهداف اشتغالزايي خود عنوان ميكنند شما در اين خصوص چه تحليلي داريد ؟
دراين خصوص تحليل كه نه بلكه اطلاعي مستند به طرح تحقيقي و نمونه برداري كارشناسان بانك مركزي در استان همدان دارم كه برمبناي آن بيش از ۹۷درصد تسهيلات بنگاهها در استان همدان در همين حوزه هزينه شدهاند و سه درصد بقيه نيز تلاش ميشود كه در همين زمينه هزينه شود.
عملكرد اعتبارات عمراني استان در سال ۸۳حدود ۶۰۰ميليارد ريال بوده كه اين اعتبارات در سال ۸۶به يك هزار و ۵۹۰ميليارد ريال افزايش يافت و در سال جاري تاكنون يك هزار و ۴۱۰ميليارد ريال اعلام شده است.
خروجي اين تسهيلات در بخش توليد و صادرات نمودار ميشود كه در اين خصوص صادرات استان از ۱۲۲ميليون دلار سال ۸۳به ۴۵۷ميليون دلار در سال رسيده است و امسال ۷۵۰ميليون دلار هدفگذاري شده است.
از لحاظ تختهاي بيمارستاني تا سال ۸۳حدود يك هزار و ۴۶۶تخت داشتيم كه اين رقم اكنون به دو هزار و ۲۳۸تخت رسيده و پنج بيمارستان ديگر نيز در دست احداث و نوسازي داريم كه رديف بودجه ملي گرفتهاند.
- آقاي دكتر مرادي در خصوص محروميت زدايي و ارتقاي شاخصهاي رفاهي با توجه به نگرش عدالت محور دولت نهم چه اقداماتي در استان همدان صورت گرفته است؟
بردن خدمات رفاهي و ايجاد راه مناسب ، آب ، برق ، گاز آموزش ، به مناطق محروم به خصوص روستاها يكي از رويكردهاي دولت نهم است كه در زمينه راهسازي در حاليكه تا سال ۸۳اين استان يك هزار و ۱۸۱كيلومتر راه آسفالته روستايي داشت اين رقم اكنون به حدود دو هزار كيلومتر رسيده است.
در خصوص اجراي طرح هادي به منظور هويت بخشيدن به روستاها ، تا قبل از دولت نهم در ۴۵۸روستاي اين استان اين طرح اجرا شده بود كه اينك به حدود ۹۲۵روستا رسيده است.
روستاهاي گازرساني شده استان تا سال ۸۳تعداد ۱۱۷روستا بودهاند، اكنون اين تعداد به ۳۲۶روستا افزايش يافتهاست و شاخص برخورداري از آب شرب روستايي از ۴۳درصد در سال ۸۳اكنون به ۶۳درصد رسيده است.
ضريب نفوذ تلفن همراه تا سال ۸۳كمتر از پنج درصد بوده كه تا پايان سال ۸۶به ۲۳/۲۵درصد يعني حدود ۴/۸برابر رسيده است.
- توسعه صنعتي استان با توجه عقب ماندگي مزمن و ديرين يكي از رويكردهاي جدي دولت بود.
- تصور ميكنم ذكر سرفصلها در خصوص صنايع مادر و زيرساختهاي صنعتي ميتواند نمونه و ذهنيتي از ميزان اهتمام مديريت استان به بخش صنعت نشان دهد:
ظرفيت توليد سيمان دراستان از ۸۵۰هزار تن در سال ۸۳با ۷۶درصد رشد به ۱/۵ميليون تن در سال ۱۳۸۶رسيده كه با افزايش توليد سيمان هگمتانه به در سال جاري و در سال ۱۳۸۸با بهره برداري از سيمان نهاوند با ظرفيت يك ميليون تن ظرفيت سيمان استان به ۳/۵ميليون تن خواهد رسيد كه اميدواريم در سال ۱۳۹۰با بهره برداري از سيمان يك ميليون تني كبودرآهنگ ظرفيت توليد سيمان استان به ۴/۵ميليون تن برسد كه ۳برابر ظرفيت فعلي وبيش از ۵برابر ظرفيت سال ۸۳است.
در زمينه توليد فولاد به عنوان ديگر صنعت مادر و بالادستي با بهرهبرداري از طرحهاي فولاد ويان ،جعفري ملاير، فولاد اكباتان در رزن و اسدآباد ظرفيت توليد استان از ۹۵هزار به چهار ميليون و ۱۷۰هزار تن در سال ۱۳۹۰ مي رسد.
ظرفيت توليد محصولات پتروشيمي نيز كه در حال حاضر صفراست با بهره برداري از دو طرح پتروشيمي هگمتانه و ابن سينا به ۴۹۵هزار تن خواهد رسيد.
در زمينه پرداخت تسهيلات تنها در سالهاي ۸۴-۸۶مبلغ ۴۰۵ميليون دلار تسهيلات ارزي براي ۱۸واحد صنعتي و ۳۲۵ميليارد تومان تسهيلات ريالي براي ۲۷۶واحد صنعتي و معدني پرداخت شده است.
در حالي كه در كل برنامه سوم ( (۷۹-۸۳استان تنها از ۶۷ميليون دلار تسهيلات ارزي بهره مند بوده است و در جريان سفر دوم دكتر احمدي نژاد و هيات دولت به همدان كف برخورداري استان از تسهيلات ارزي توسعه صنعتي يك ميليارد دلار تعيين شد.
ادامه دارد...
پنجشنبه 7 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 179]