واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: تشكيل شوراياري ها، اصرار مردم، مخالفت وزارت كشور - امير گودرزي
حدود دو هفته ديگر انتخابات شوراياريهاي شهر تهران برگزار ميشود و با گذشت هر روز و نزديك شدن به انتخاباتي كه پيشبيني ميشود 20 هزار نفر براي شركت در آن ثبتنام كنند، نگراني جلوگيري دولت از برگزاري آن بيشتر احساس ميشود. اين اتفاق در حالي شكل خود را نمايان ميكند كه مسوولان به جاي توجه به نقش شوراياريها گرفتار الفاظ و كلمات شدهاند و كار تا جايي پيش رفته كه اعضاي شوراي شهر براي كنار آمدن با فرمانداري، كلمه انتخابات را به زبان نميآورند.
بحث مشاركتهاي مردمي سالها در ميان مديران شهري مطرح بود و بارها تلاشهاي بيثمري براي به ثمر نشستن اين موضوع انجام شد. هر بار نگاه خبرنگاران بر مشكلات و معضلات يك محله افتاده و آن را از طريق رسانه خود منعكس ميكنند، مديران شهري پاسخ ميدهند از اين موضوع خبر نداشتهاند. مسوولان شهرداري، پليس، ادارات آب و برق، مخابرات و همه دستگاههايي كه به زندگي شهرنشينان سنجاق شدهاند در مورد بيشتر انتقادهاي مطرحشده، حرف مشابهي دارند. آنها ميگويند نيروهايشان نميتوانند از جايجاي و وجب به وجب شهر به اين بزرگي خبردار باشند و پس از اين حرف، انتقاد شهروندان را به خودشان بازميگردانند كه چرا چنين مشكل و دردسري را گزارش ندادهاند. با وجود اينكه روحيه پيگيري مشكلات ميان تهرانيها ضعيف است بايد پذيرفت گزارشهاي اعلامشده در كانالهاي روابط عمومي دستگاههاي مختلف گير كرده و در بسياري از مواقع هرگز به مقصد نميرسد. در چنين شرايطي وجود نمايندگاني از محلههاي مختلف ضروريتر از گذشته به نظر ميرسد. نمايندگاني كه بتوانند مشكلات، كاستيها و خواستههاي هممحلهايهايشان را پيگيرانه به گوش مديران شهري رسانده و آن را تا جايي كه به انجام برسد دنبال كنند. در واقع تشكيل شوراياريها سابقه قديمي در ميان مردم ما دارد. شوراياران همان معتمدان محلي هستند كه در زماني كه هنوز حل و فصل مشكلات چنين در چم و خمهاي اداري گير نيفتاده بود، به صورت غيررسمي از طرف اهالي هر محله انتخاب ميشدند.
شوراياريها كه بستر شكلگيري آن در دولت اصلاحات فراهم شده بود، سرانجام شكل گرفت و اتفاق بيسابقهاي را در جذب مشاركتهاي مردمي رقم زد. شوراياران چنان موفق شدند در مدت كوتاهي هممحلهايهاي خود را به همكاري در انجام كارهاي محله خود تشويق كنند كه شهرداري در طرحهاي جهادي 137 با بسيجي از نيروهاي اجرايي محلي روبهرو شد. شهرداري تنها رنگ در اختيار آنها ميگذاشت تا ديوارهاي كهنه و كثيف محله را رنگ بزنند. نيروهاي معاونت عمران براي يافتن نقاطي كه به مرمت آسفالت نياز داشت ديگر وقت صرف نكردند و سرعت روند كارها كاملا به چشم آمد.
شوراياريها در دوره دوم رويكرد فرهنگي را هم مدنظر قرار دادند. آنها از جمعآوري هديه براي نيازمندان، گسترش فضاهاي ورزشي و فرهنگي و برگزاري مسابقات مختلف به جايي رسيدند كه با دعوت از مسوولان محلي، جلسات پرسش و پاسخ مطرح كردند. جلساتي كه با حضور صدها نفر از اهالي برپا ميشد.
دوره قانوني دومين دوره شوراياري چندين ماه است كه به پايان رسيده و شوراي شهر به دلايل مختلف كه يكي از آنها مخالفت فرمانداري است، تا چندي پيش موفق نشده بود شوراياريها را به سرانجام برساند. اين اتفاق بعد از تكاپوي كميسيون فرهنگي و احمد مسجدجامعي به عنوان دبير ستاد شوراياريهاي شهر تهران افتاد و دومين روز شهريورماه در يك نشست خبري نتيجه اين تكاپو به گوش تهرانيها رسيد:
مخالفت فرمانداري با برگزاري انتخابات شوراياريها چنان پررنگ است كه مسجدجامعي در صحبتهاي خود سعي كرد كلمه را به زبان نياورد. او به جاي اين كلمه از عباراتي مانند ، و استفاده كرد كه اين اتفاق نشان از نگراني شوراي شهر در مورد سرانجام سومين دوره شوراياريها ميدهد.
حسن بيادي، نايبرئيس شوراي شهر قاطعانه ميگويد و معتقد است نبايد درگير الفاظ و كلمات شد: بيادي هم مانند همكاران ديگر خود در شورا از برگزاري انتخاب شوراياريها نگران است و با گفتن اين جمله نگرانياش را آشكار كرد: البته مسجدجامعي قانون شوراها را براي از ميان رفتن اين ابهام يادآوري كرد:
مسجدجامعي زماني با اطمينان از اين قانون حرف ميزد كه هنوز داوطلبان شركت در انتخابات روانه ستادهاي محلي نشده بودند. در چند روز گذشته تعداد زيادي از تهرانيها كه علاقهمند به عضويت در شوراياري هستند به ستادهاي محله خود رفته و اسمشان را ثبت كردهاند. آنها از اقشار، طيفها و سنين مختلف هستند و انتظار ميرود تعداد ثبتنامكنندگان در محلههاي 22 گانه به 20 هزار نفر برسد. جوانان، نخبگان، روشنفكران، هنرمندان و... كه در دورههاي قبل نقشي در شوراياريها نداشتند، در اين دوره اعلام حضور كردهاند.
دشواريهاي تشكيل شوراياري
شوراي شهر تهران هماكنون كه حدود دو هفته به برگزاري انتخابات شوارياري باقي است، دشواريهاي زيادي را پشتسر گذاشته است كه بزرگترين آنها در تيرماه سال جاري بهوجود آمد. فرماندار تهران در اين تاريخ اعلام كرد: او آشكارا گفت برگزاري انتخابات شوراياريهاي محلات مجوز وزارت كشور را ندارد و به يادآوري قانون پرداخت:
حسين طلا گفت پس از اخذ مجوزهاي لازم توسط شوراي اسلامي شهر تهران در اين زمينه، فرمانداري تهران آمادگي دارد اقدامات لازم را در راستاي برگزاري انتخابات انجام دهد. در حالي كه شورا از فشارهاي دولت به تنگ آمده بود و ابهام مخالفت دولت با ادامه فعاليت شوراياريها مطرح شده بود، پروين احمدينژاد نظر برادرش را اعلام كرد و در هفتمين نشست هياترئيسه شوراياريهاي مناطق تهران گفت:
خواهر رئيسجمهور و عضو شوراي شهر تهران براي تاثيرگذاري بيشتر حرفهايش با اشاره به پاسخي كه شوراي شهر به اعتراض فرمانداري تهران داده است، گفت:
درباره اينكه چنين اتفاقي افتاده يا نه تا 22 شهريورماه نميتوان اظهارنظر كرد و در به انجام رسيدن سرنوشت سومين دوره شوراياريها مهدي چمران نقش پررنگي ميتواند بازي كند. او نهتنها رياست شوراي اسلامي شهر تهران بلكه رياست شوراي عالي استانها را هم برعهده دارد و در اين كسوت و با وجود اعتقادي كه به نقش شوراياريها دارد، ميتواند در اين زمينه تاثيرگذار باشد. چمران معتقد است شوراياريها ميتوانند بازوان توانمند شوراي شهر و مجموعه مديريت شهري براي حل معضلات محلي باشند.
چمران چندي پيش اعلام كرد شوراياريها ميتوانند در شهرهاي ديگر هم تشكيل شوند و اين اتفاق فعلا در 13 شهر افتاده است. چمران همانطور كه انتظار ميرفت سرانجام توانست به حل و فصل مشكلات با فرمانداري بپردازد و اين نتيجه را در نشست روابط عمومي شوراياريهاي مناطق 22گانه شهر تهران اعلام كرد:
هماكنون اگر شرايط براي انتخابات شوراياريها كاملا فراهم نباشد براي تشكيل اين نهاد مردمي شرايط مساعدي حاكم است. احمد مسجدجامعي چندين بار اعلام كرده است كه بايد اعضاي شوراي شهر تهران از ميان شوراياريها انتخاب شوند و اين موضوع دقت و حساسيت اهالي محلهها را در انتخاب نمايندگان خود بارها افزايش ميدهد.
انتهاي خبر // روزنا - وب سايت اطلاع رساني اعتماد ملي//www.roozna.com
------------
------------
پنجشنبه 7 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: هموطن سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 305]