تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 2 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):بپرهيز از كارى كه موجب عذرخواهى می ‏شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

آراد برندینگ

سایبان ماشین

بهترین وکیل تهران

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

خرید یخچال خارجی

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

سلامتی راحت به دست نمی آید

حرف آخر

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

کپسول پرگابالین

خوب موزیک

کرکره برقی تبریز

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

سایت ایمالز

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1812132055




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

گفت وگو با رحيم مشايي همزمان با هفته دولت: طرح راه اندازي صندوق سفر به زودي نهايي مي شود


واضح آرشیو وب فارسی:مردم سالاری: گفت وگو با رحيم مشايي همزمان با هفته دولت: طرح راه اندازي صندوق سفر به زودي نهايي مي شود
اسفنديار رحيم مشايي - رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري - با ارايه گزارشي از عملكرد سه ساله خود و اشاره به موارد متعددي در حوزه هاي ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي مانند رونق صنعت گردشگري، ايجاد صندوق سفر، جهاني كردن حوزه هاي مختلف تاريخي و فرهنگي ايران، مشكلات گريبان گير صنايع دستي و سياست زدگي اين سازمان، به مناسبت هفته دولت در ساختمان سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري با ايسنا گفت وگو كرد و البته تعدادي از پرسش ها نيز به دليل كمبود وقت و برخي مسايل ديگر باقي ماندند.
رحيم مشايي تحولات گردشگري را آشكارا دانست و گفت: در سال هاي اخير، تحولات بزرگي در اين حوزه رخ داده و به تاييد سازمان جهاني جهانگردي نيز رسيده اند. وي تصويب 700 منطقه نمونه گردشگري را در مقايسه با تعداد اين مناطق در دولت قبلي كه هفت منطقه بود، دستاورد بزرگي براي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري دانست و بيان كرد: بيش از 550 منطقه مصوب در مرحله انجام مطالعه و كارشناسي هستند.
وي آشنايي مردم را با مفهوم واقعي گردشگري و فرهنگ سازي در اين حوزه از ديگر دستاوردهاي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري دانست و ادامه داد: امروزه مردم سفر را به عنوان يك حق براي خود در سبد خانواده ها طرح كرده اند و در انجام سفرها صرفا به جابه جايي و بازديد بسنده نمي كنند، بلكه به محتواي سفر و غني كردن آن از طريق بازديد از موزه، اماكن تاريخي و فرهنگي توجه نشان مي دهند. او هم چنين به تنوع مسيرهاي گردشگري اشاره كرد و گفت: در گذشته، سفرهاي مردم فقط به چند منطقه شمال يا شهرهاي اصفهان، شيراز و مشهد محدود مي شدند كه خوشبختانه با تلاش مديران گردشگري و تعيين هزار مسير گردشگري، سفرهاي داخلي به صورت فراگير و به مقاصد جديد سوق داده شده اند كه اين امر از آينده اي بسيار درخشان براي گردشگري ملي و بين المللي ايران خبر مي دهد.
معاون رييس جمهور با اشاره به استقبال مردم از سفر در روزهاي تعطيل و برنامه ريزي از پيش تعيين شده آن ها، بيان كرد: تمام اين امور نشان دهنده ارتقاي فرهنگ عمومي جامعه، اهميت سفر و شناخت آثار ارزشمند اقتصادي، امنيتي و فرهنگي آن در نزد مسوولان و مردم اند.
وي طرح سفرهاي ارزان قيمت، تنوع مسيرهاي گردشگري و اطلاع رساني و تبليغات را براي توسعه گردشگري داخلي از ديگر اقدامات سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري دانست و اظهار داشت: تا ابتداي امسال فقط حدود 300 مسير گردشگري در كشور تعريف شده بودند كه خوشبختانه طبق وعده اي كه داده بوديم، توانستيم اين مسيرها را به يك هزار مسير افزايش دهيم كه براساس آن ها، دفاتر خدمات مسافرتي نيز طراحي و اجراي بسته هاي مختلف سفر را در دستور كار خود قرار داده اند.
رحيم مشايي با بيان اين كه رونق گردشگري از نظر ملي آثار زيادي را در زندگي مردم و معيشت خانوادگي آن ها داشته است، ادامه داد: با وجود اين كه هنوز آمار اين تاثيرها را استخراج نكرده ايم، اما تاثيرها و نشانه هاي گردشگري در شهرها و جوامع روستايي قابل مشاهده اند و اين امر، قدرت تاثيرگذاري گردشگري را اثبات مي كند.
رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري به طرح شناسايي خانه هاي استيجاري در مناطق پرسفر كشور اشاره كرد و گفت: علاوه بر ملي كردن اين طرح، تلاش مي كنيم ساخت وسازها در مناطق مسافرخيز را براساس نظر سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري جهت دهيم تا مردم در كنار مشاغل خود، شغل ديگري نيز از طريق خدمت رساني به گردشگران بتوانند به دست آورند. به گفته او، صدور دو ميليون و سيصد هزار سفركارت ملي براي كارمندان دستگاه هاي دولتي از ديگر اقدامات موثر سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري بوده كه با وجود طراحي براي فصول كم مسافرت در فصل تابستان نيز بسيار مورد استقبال قرار گرفته است.
رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري به رشد 50 درصدي ورود گردشگران خارجي به كشور در سال 1386 اشاره كرد و به ايسنا توضيح داد: بنا بر آمار در سال 1385 نسبت به سال 1384 ورود گردشگران خارجي با 25 درصد رشد به يك ميليون و 460 هزار گردشگر رسيد; اما اين ميزان با 50 درصد رشد در سال 1386 به رقم دو ميليون و 168 هزار گردشگر رسيده است كه اين امر در شرايطي كه تبليغات منفي عليه ايران در جريان اند، دستاورد بزرگي محسوب مي شود كه نشان مي دهد، با چنين رشدي، فضاي تبليغات منفي عليه ايران به شدت كاهش پيدا مي كند و ما با رشد وسيع گردشگران ميليوني مواجه خواهيم بود. به همين دليل، من بارها بر آمادگي اقامتي و خدماتي در گردشگري تاكيد كرده ام.
وي هم چنين به حضور ايران به طور وسيعي در 50 نمايشگاه گردشگري بين المللي در دولت نهم اشاره كرد و افزود: با وجود اين كه از حضور در چنين نمايشگاه هايي هيچ سابقه اي نداشتيم، در برخي از آن ها به عناوين برتر هم دست پيدا كرديم. رحيم مشايي برگزاري هشتمين همايش معرفي فرصت هاي سرمايه گذاري را با ارايه 1164 بسته سرمايه گذاري به ارزش 30 ميليارد دلار از ديگر اقدامات منحصربه فرد سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري دانست و ادامه داد: آبان ماه امسال دومين همايش را با حجم وسيع تر برگزار مي كنيم.
معاون رييس جمهور افزوده شدن بيش از 96 هزار تخت اقامتي را به ظرفيت موجود كشور از اقدامات مهم و جبراني سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري دانست و گفت: من وعده داده بودم، در دولت نهم، كار 16 سال يعني چهار دولت گذشته را جبران كنم; اما امروز با آمار 150 درصدي افزايش تخت هاي اقامتي بايد بگويم كه چيزي شبيه معجزه رخ داده و با وجود نوپا بودن صنعت گردشگري، تعداد تخت هاي اقامتي كشور به اندازه همه سال هاي بعد از انقلاب در همين سه سال دولت نهم افزايش يافته است.
وي به احداث يك هزار سرويس بهداشتي و خدماتي در كشور و انجام مراحل مقدماتي آن اشاره و بيان كرد: علاوه بر توسعه امكانات بين راهي محورهاي گردشگري، به زودي با همكاري معاونت راهنمايي و رانندگي طرح ايجاد مراكز امداد خودرويي كشور در محورهاي گردشگري را طراحي و به دولت ارايه خواهيم كرد.
رحيم مشايي هم چنين جمعي كردن سفرها و جلب نظر دولت را براي تصويب طرح مرخصي تشويقي سفر به كارمندان از ديگر امور در دست بررسي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري دانست و تاكيد كرد: طرح راه اندازي صندوق سفر با هدف ايجاد امكان سفر همه اقشار مختلف كشور، به ويژه افراد كم درآمد به صورت قسطي درحال بررسي است كه به زودي نهايي مي شود. به گفته او، راه اندازي بانك خصوصي گردشگري با توجه به مشكلات موجود سيستم بانكي براي سرعت بخشيدن به اجراي پروژه ها و طرح هاي گردشگري ازسوي سرمايه گذاران از ديگر اقدامات بزرگ اين سازمان بوده است.
رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري ارتقاي سطح ميراث فرهنگي را درنظر مسوولان و مردم مهم ترين دستاورد سازمان در حوزه ميراث فرهنگي دانست و گفت: بيش از 24 هزار اثر در فهرست آثار ملي ثبت شده اند كه فقط 12 تا 13 هزار اثر از سال 1310 تا سال 1384 توسط دولت هاي گذشته به ثبت رسيده بودند و حدود 50 درصد آن ها در دولت نهم در فهرست آثار ملي ثبت شده اند كه از توجه و ارزش گذاري اين دولت به ميراث فرهنگي به عنوان سرمايه اي براي نسل هاي آينده حكايت مي كند.
وي تقويت و تجهيز يگان حفاظت از آثار تاريخي و كاهش جرايم را در اين حوزه از ديگر اقدامات رخ داده دانست و اظهار داشت: زماني كه سازمان را تحويل گرفتيم، در بسياري از استان ها حتا يك مراقب اثر هم نداشتيم; اما امروز نسبت به وضع گذشته در هر استان چندصد مراقب اثر وجود دارند و تجهيزات يگان ارتقا يافته اند. رحيم مشايي ادامه داد: با وجود محدوديت بودجه اي، نسبت به گذشته وضع مناسب تري در حوزه يگان حفاظت ايجاد شده است. اگرچه هنوز نيازهاي ما از نظر كمي، نيروي انساني و تجهيزات بسيار زياد هستند. وي بازگرداندن اشياي تاريخي به كشور و بستن معاهده هاي همكاري با برخي كشورها و واكنش تاثيرگذار نسبت به حراج اشياي تاريخي را از فعاليت هاي اصلي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري در حوزه ميراث فرهنگي دانست و افزود: پيروزي درباره اشياي تاريخي حراج شده در گالري بركت و ايجاد زمينه بازگشت آن ها به كشور در شرايطي كه بسياري از قاچاقچيان اشياي تاريخي منتظر محكوميت ما بودند، دستاوردي بزرگ به دست آورد كه ريسك قاچاق اشياي تاريخي را افزايش داد و بازار سوداگري آن ها را محدود كرد. به گفته او، علاوه بر بازگشت اشياي حراج شده در گالري بركت به ايران، قاچاق عتيقه در انگليس و ديگر كشورهاي خارجي محدود مي شود. معاون رييس جمهور ورود به بحث ثبت اثرهاي تاريخي، طبيعي، معنوي و مستند را فعاليت ديگر سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري دانست و گفت: تلاش براي آماده سازي پرونده ثبت جنگل هاي هيركاني با همكاري جمهوري آذربايجان و هم چنين تشكيل پرونده جنگل هاي حرا و 13 پرونده ديگر از مهم ترين اقدامات سازمان در ثبت آثار طبيعي اند. هم چنين ثبت قله دماوند به عنوان نخستين اثر طبيعي كشور، با تهيه پرونده ديگر قله هاي مرتفع كشور براي ثبت پي گيري مي شود.
رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري به ثبت شاهنامه بايسنقري و وقف نامه ربع رشيدي در فهرست آثار مستند اشاره كرد و ادامه داد: در حوزه ميراث معنوي بلافاصله پس از فرستادن فرمت هاي ثبت جهاني آن ازسوي يونسكو، اقدامات براي ثبت نوروز به عنوان يك داشته مشترك با 10 كشور ديگر از جمله افغانستان، ازبكستان، قزاقستان، پاكستان، هند و... را در دستور كار قرار داديم و مطمئن هستيم اين پرونده به ثبت جهاني خواهد رسيد.
وي هم چنين به ثبت نوروز در اسفندماه 1386 و ثبت آيين هاي نيمه شعبان اشاره كرد و افزود: در اين حوزه پرونده دوهزار موضوع مانند انقلاب اسلامي، دفاع مقدس و... در دستور كار قرار گرفته اند. او ادامه داد: روز قدس را نيز به اين دليل كه با پيشنهاد جمهوري اسلامي ايران در جمعه آخر ماه مبارك رمضان در راستاي محكوميت سياست هاي اشغال گرانه و توسعه طلبانه رژيم صهيونيستي نام گذاري شده و مورد استقبال بسياري از كشورهاي اسلامي و غيراسلامي قرار گرفته است، درنظر داريم ابتدا ثبت ملي كنيم و سپس آن را به ثبت جهاني برسانيم. به گفته رحيم مشايي، ثبت 12 مجموعه تاريخي ديني متعلق به ارامنه ايران علاوه بر بيستون نيز دستاوردي بزرگ براي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري بود، چراكه اين سازمان با ثبت يك پرونده در واقع 12 اثر خود را به ثبت جهاني رساند. معاون رييس جمهور افزايش اعتبارها را در حوزه ميراث فرهنگي نسبت به سال هاي گذشته، نشاني از توجه دولت نهم به اين حوزه دانست و اظهار داشت: اين اعتبارها در سال 1384 معادل 21 ميليارد و سيصد ميليون تومان، در سال 1385 حدود 23 ميليارد تومان و در سال 1386 حدود 28 ميليارد تومان بود و اين اعتبارها در سال 1387 به 45/8 ميليارد تومان افزايش يافت. علاوه بر اين اعتبارها، دولت براي نخستين بار پنج درصد اعتبارات عمراني استان ها را نيز به حوزه هاي ميراث فرهنگي و گردشگري اختصاص داده است. رحيم مشايي از تدوين مديريت جمعي و ملي بافت هاي تاريخي خبر داد و يادآور شد: بافت هاي تاريخي بيش از آثار تاريخي به دليل پراكندگي در شهرها و روستا در معرض خطر قرار دارند. اگر حفاظت از آثار تاريخي و فرهنگي امري خوب و پسنديده است، همه مديران از رييس جمهور تا وزرا، استانداران، مديران شهري و مردم بايد در اين حفاظت نقش داشته باشند.
وي بيان كرد: با نهايي شدن طرح مديريت جمعي و ملي بافت هاي تاريخي كه با همكاري مديريت شهري درحال تهيه است، زمينه توسعه و بهره برداري از بافت ها با حفظ قوانين و مقررات و جلوگيري از آسيب رسيدن به آن ها، ايجاد و مشكل بزرگ و تاريخي بافت ها حل مي شود. رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري مشكلاتي را مانند برج جهان نما در اصفهان، آب گيري سد سيوند، عبور مترو از چهارباغ اصفهان و عبور مسير راه آهن از نزديكي نقش رستم را ارثيه هاي دولت هاي گذشته براي دولت نهم ناميد و به خبرنگار ايسنا گفت: خوشبختانه با ورود جدي به هريك از اين موضوع ها به راهكاري درست و اجرايي توانستيم دست پيدا كنيم.
وي ادامه داد: رفع مشكل برج جهان نما براي ثبت ميدان امام(ره) و محور فرهنگي اصفهان در يونسكو از سوي سازمان به طور جدي درحال پي گيري است.
رحيم مشايي يادآور شد: با تشكيل كميته هاي مختلف كاوش گري در سد سيوند و دريافت نظر كارشناسان مبني بر آب گيري كردن سد، معضل اين سد نيز كه با بازتاب هاي منفي روبه رو بود، حل شد. وي درباره عبور قطار اصفهان - شيراز از نزديكي نقش رستم نيز توضيح داد: اين موضوع با رفع اختلاف نظر كارشناسان سازمان ميراث فرهنگي و وزارت راه و ترابري و تغيير فاصله ريل، مرتفع شد. فكر مي كنم، ريل اصلي از نقش رستم با فاصله حدود 500 متر كشيده مي شود كه مطمئنا آسيبي به نقش رستم نمي رساند و منظر آن براي مسافران قطار نيز تبليغي براي اين اثر خواهد بود. معاون رييس جمهور با بيان اين كه درباره مشكل عبور مترو از چهارباغ شخصا شجاعانه وارد كار شدم، بيان كرد: بسياري از افراد حضور من را در محل پروژه نفي كردند و اين اقدام را زشت و پليد دانستند; اما من چون اساسا اين تفكر را قبول ندارم و معتقدم سازمان اگر مي خواهد از ميراث فرهنگي حفاظت كند بايد با دستگاه هاي مختلف همكاري داشته باشد، شخصا وارد كار شدم.
به گفته او، مشكلات و آسيب هاي احتمالي عبور مترو از چهارباغ در بيش از 10 رشته، كارشناسي و بررسي شد و با ارايه نتايج اين كارشناسي ها مبني بر برتر نبودن گزينه چهارباغ براي عبور مترو، موضوع حل شد و ديگر هيچ دليلي براي پذيرش ريسك تاريخي عبور مترو باقي نمانده است. وي راه اندازي صندوق مرمت آثار تاريخي غرب آسيا متعلق به حوزه فرهنگي با اعطاي يك ميليون دلار ازسوي رييس جمهور، تهيه شناسنامه فرهنگي 300 شهر تاريخي كشور، تهيه اطلس باستان شناسي، همكاري در حوزه پژوهشي ايجاد و آب گيري سدها در مناطق مختلف كشور، تعامل با دستگاه هاي خارجي و توسعه همكاري كاوش هاي باستان شناسي را از ديگر فعاليت هاي صورت گرفته در حوزه ميراث فرهنگي دانست.
رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري اقدامات اين سازمان درباره خليج فارس را نيز دستاورد بزرگ ديگري براي سازمان ارزيابي كرد و گفت: انتشار اسناد و مدارك تاريخي ايراني بودن خليج فارس، برگزاري نشست بين المللي آكادميك با دانشگاه هاي آمريكايي و انگليسي، تاييد موسسه نشنال جئوگرافيك نسبت به نام خليج فارس و هم چنين تغيير نام مجعول بخشي از آثار تاريخي ايراني در موز ه لوور به نام خليج فارس از موفقيت هاي سازمان در اين عرصه بوده اند. رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري درباره فعاليت هاي اين سازمان در حوزه صنايع دستي نيز بيان كرد: اين حوزه از حلقه هاي مختلفي تشكيل شده است كه اگر بخواهد رونق يابد، بايد از حمايت همه جانبه دولت و حضور جدي بخش خصوصي برخوردار باشد.
وي حمايت دولت و عملكرد بخش خصوصي را در اين حوزه در گذشته ضعيف ارزيابي كرد و افزود: در دولت نهم، ايجاد بازارچه ها و شهرك هاي صنايع دستي و تصويب راه اندازي آن ها در هشت استان تاكنون، تلاش براي تضمين بازارهاي داخلي و خارجي و انتقال منابع ملي و استاني به اين حوزه از فعاليت هاي صورت گرفته هستند.
رحيم مشايي به برگزاري نمايشگاه هاي ثابت داخلي و خارجي صنايع دستي در آينده اشاره كرد و گفت: امكان اعطاي يارانه براي تهيه مواد اوليه براي صنعت گران صنايع دستي ازسوي دولت وجود دارد.
وي اظهار داشت: سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري درنظر دارد، با انبوه سازي توليدات، سفارش پذيري صنعت گران، ورود به عرصه بسته بندي محصولات و اجراي كامل طرح بيمه صنعت گران، همراه راه اندازي شركت هلدينگ براي حمايت از توليدات صنايع دستي و فروش آن ها، راه را براي تحول هاي بيشتر در اين زمينه باز كند.
رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري در پاسخ به پرسش مبني بر اعتقاد برخي افراد مبني بر سياست زدگي سازمان و ورود مسوولان آن به بحث هاي سياسي، تاكيد كرد: من ده ها بار گفته ام، يكي از اقدامات مهم اين دوره سازمان، اين است كه سياست زده نباشد، نه اين كه سياسي نباشد. وي با بيان اين كه ما برخورد حزبي در سازمان را از بين برده ايم، ادامه داد: پس از ورود به سازمان به برخي گفتيم، بروند و به برخي هم گفتيم، بمانند; براي اين كه نشان دهيم، حزبي نيستيم; چراكه اين نظر رييس جمهور است.
 چهارشنبه 6 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مردم سالاری]
[مشاهده در: www.mardomsalari.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 329]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن