تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 23 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):كسى كه روزه او را از غذاهاى مورد علاقه‏اش باز دارد برخداست كه به او از غذاهاى بهشتى ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828772108




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

آداب و سنن آن حضرت در نماز3


واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: امام صادق عليه السّلام ضمن حديثى فرمود: چون وقت نماز داخل مى‏شد، رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله به بلال مى‏فرمود: بالاى ديوار برو و با صداى بلند اذان بگو.
امام باقر عليه السّلام فرمود: رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله روزى براى نماز از خانه بيرون‏آمد در حالى که حسين عليه السّلام را به دوش خود گرفته و به مسجد آورد و در کنار خودايستاند و مردم نيز پشت سر آن حضرت براى نماز جماعت صف کشيدند ـ وحسين عليه السّلام دير به سخن آمده بود به طورى که مى‏ترسيدند زبان باز نکند ـ چون‏رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله تکبير نماز گفت حسين عليه السّلام با آن حضرت تکبير گفت. رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله‏وقتى تکبير فرزندش را شنيد دوباره تکبير گفت. حسين عليه السّلام نيز تکبير گفت، تا آنکه‏رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله هفت بار تکبير گفت و حسين عليه السّلام نيز تکبير گفت. به اين سبب هفت بارتکبير گفتن در آغاز نماز سنّت گرديد (5).290 على عليه السّلام فرمود: رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله موقع گفتن تکبيرة الاحرام و همچنين‏هنگام گفتن تکبير براى رکوع و نيز هنگامى که سر از رکوع برمى‏داشت، دست‏ها را تابرابر گوشها بلند مى‏کرد.
امام باقر عليه السّلام فرمود: رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله در نماز«بسم اللّه الرّحمن الرّحيم»را آشکار مى‏کرد و صدايش را به آن بلند مى‏نمود.
امام صادق عليه السّلام فرمود: رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله وقتى با مردم نماز مى‏خواند«بسم اللّه الرّحمن الرّحيم»را آشکار مى‏کرد.
على عليه السّلام فرمود: هرگاه به رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله در نماز حالت«خميازه»دست مى‏داد، دست راستش را جلو دهان مى‏گرفت.
على عليه السّلام فرمود: رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله گاهى در حال نماز دست خود را به‏محاسن شريف مى‏کشيد؛به آن حضرت عرض کرديم: يا رسول اللّه، شما را مى‏بينيم‏که گاهى در نماز به محاسن خود دست مى‏کشيد؟!فرمود: اين وقتى است که غمم‏زياد مى‏شود و دلم مى‏گيرد.
ابو سعيد خدرى گويد: رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله در نماز قبل از اشتغال به قرائت«أعوذ باللّه من الشيطان الرجيم»مى‏گفت.
شيخ صدوق رحمه اللّه گويد: نماز رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله از همه مردم کامل‏تر ومختصرتر بود، وقتى داخل نماز مى‏شد پس از گفتن«اللّه اکبر»بلافاصله مى‏گفت: «بسم اللّه الرّحمن الرّحيم» (6).
امام باقر عليه السّلام فرمود: دو نفر از اصحاب رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله در کيفيت‏قرائت نماز آن حضرت اختلاف کردند، براى روشن شدن آن به ابىّ بن کعب نامه‏نوشتند که رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله چند بار در نماز مکث مى‏کرد؟او پاسخ داد: رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله در حال قرائت دو جا مکث مى‏کرد: يکى پس از فراغت ازفاتحة الکتاب، و ديگرى پس از پايان يافتن سوره.
مؤلف: صدوق اين حديث را به طور مفصل روايت کرده و در آن آمده که‏مکث اول پس از تکبيرة الاحرام، و مکث دوم پس از فراغ از قرائت و قبل از رفتن به‏رکوع بوده است.
سمره و ابىّ بن کعب روايت کرده‏اند که مکث اول رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله پس‏از تکبيرة الاحرام و دومى بعد از پايان يافتن سوره حمد بوده است.
امام صادق عليه السّلام فرمود: رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله در نماز«صبح»سوره‏هايى مانند«عمّ يتسائلون»و«هل اتيک حديث الغاشية»[و«هل اتى على الانسان»]و«لا اقسم‏بيوم القيامة»و مانند آن را مى‏خواند. و در نماز«ظهر»مانند سوره‏هاى«سبّح اسم‏ربّک»و«و الشمس و ضحيها»و«هل اتيک حديث الغاشية»و مانند آن را قرائت‏مى‏کرد. و در نماز«مغرب»سوره‏هاى کوتاهترى چون«قل هو اللّه احد»و«اذا جاءنصر اللّه و الفتح»و«اذا زلزلت»را مى‏خواند. و در نماز«عشاء»آنچه در نماز«ظهر»و در نماز«عصر»آنچه در نماز«مغرب»مى‏خواند، قرائت مى‏فرمود.
امام صادق عليه السّلام فرمود: رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله در رکعت آخر نماز شب سوره«هل أتى على الانسان»را قرائت مى‏کرد.
روايت شده که رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله در سه رکعت آخر نماز شب (شفع ووتر) نه سوره را مى‏خواند: در رکعت اول سوره«الهيکم التکاثر»و«انا انزلناه»و«اذازلزلت»، و در رکعت دوم: «الحمد (7)»و«و العصر»و«اذا جاء نصر اللّه»، و در يک‏رکعت وتر«قل يا ايها الکافرون»و«تبّت»و«قل هو اللّه احد».
امام صادق عليه السّلام فرمود: قنوت در تمام نمازها، در رکعت دوم پيش ازرفتن به رکوع و پس از قرائت، سنّت لازمى است.
براء بن عازب گويد: رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله هيچ نماز واجبى را بدون«قنوت»انجام نمى‏داد.
هفتاد و چند تن از شيعيان از امام حسن عسکرى عليه السّلام ـ در يک حديث‏طولانى ـ روايت کرده‏اند که آن حضرت فرمود: خداى عزّ و جلّ به جدّم‏رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله وحى کرد که تو و على و حجتهاى ديگرم از نسل على را تا روزقيامت به ده خصلت مخصوص کردم، که از جمله آنهاست: قنوت خواندن دررکعت دوم از هر نماز.
رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله براى رکوع به قدرى خم مى‏شد که اگر مقدارى آب برپشت او ريخته مى‏شد ثابت مى‏ماند و از هيچ طرف فرو نمى‏ريخت.
هشام بن حکم گويد: به امام کاظم عليه السّلام عرض کردم: به چه علت دررکوع«سبحان ربّى العظيم و بحمده»و در سجده«سبحان ربّى الاعلى و بحمده»گفته‏مى‏شود؟فرمود: اى هشام، هنگامى که رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله را به معراج بردند و در آنجانماز گزارد و متذکر عظمت و بزرگى حق تعالى ـ که در آن شب ديده بود ـ شد، بدنش‏ به لرزه افتاد و بى‏اختيار به حالت رکوع در آمد و در آن حال گفت: «سبحان ربّى‏العظيم و بحمده». و چون از رکوع برخاست، به سوى حق تعالى در مقام و جايگاهى‏بالاتر از حالت قبلى متوجه شد[از ترس و عظمت حق‏]به سجده افتاد و گفت: «سبحان ربّى الاعلى و بحمده» . چون اين ذکر را هفت بار تکرار کرد حالت خوف وترس از او زايل شد. به اين جهت«سنّت»بر آن قرار گرفت.
عبايه گويد: امير المؤمنين عليه السّلام به محمّد بن أبى بکر نوشت: مراقب رکوع‏و سجودت باش، زيرا رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله که نمازش را کامل‏تر از همه انجام مى‏داد وبهتر از ديگران مراعات مى‏کرد، چون به رکوع مى‏رفت سه بار مى‏گفت: «سبحان ربّى‏العظيم و بحمده». و چون به سجده مى‏رفت، مى‏گفت: «سبحان ربّى الاعلى وبحمده».
على عليه السّلام فرمود: رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله چون به سجده مى‏رفت، دو زانوى‏خود را قبل از دست‏ها به طرف زمين پيش مى‏برد.
مؤلف: در اخبار زيادى از اهل بيت عليهم السّلام ذکر شده که مستحب است هنگام‏سجده رفتن دست‏ها را پيش از زانوها بر زمين بگذارند. و شايد مراد از«استقبال»زانوها به طرف زمين، در اين حديث، پيش بردن آن در موقع خم شدن باشد نه آن که‏آنها را قبل از دستها بر زمين گذارد (به اين صورت که رسول خدا چون مى‏خواست‏به سجده برود، اول با زانو به طرف زمين خم مى‏شد ولى دست‏هاى خود را پيش اززانوان بر زمين مى‏نهاد) .





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[مشاهده در: www.freedownload.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 496]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن