واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: دادستان كل كشور:امام موسي صدر نماد اقتدار و يكپارچگي لبنان بود
گروه سياسي: لبنان 50 سال قبل هيچ حركت منسجم در آن ديده نميشد. اما امروز شرايط لبنان و امل افتخارآميز است همه معترفند امام موسي صدر نماد اقتدار و يكپارچگي لبنان بود و به عزت لبنان عشق ميورزيد.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا) همايش تجليل از شخصيت امام موسي صدر به مناسبت سيامين سالروز ربوده شدن وي و دو همراهش، عصر سهشنبه پنجم شهريور توسط جنبش امل در تهران در تالار ابن سيناي دانشگاه تهران با حضور شخصيتهاي ايراني و لبناني برگزار شد.
در اين مراسم حجتالاسلام والمسلمين قربانعلي دري نجفآبادي، دادستان كل كشور به تجليل از ويژگيهاي برجسته اين رهبر لبنان پرداخت.
وي با اشاره به آيه «فِي بُيُوتٍ أَذِنَ اللَّهُ أَن تُرْفَعَ وَيُذْكَرَ فِيهَا اسْمُهُ يُسَبِّحُ لَهُ فِيهَا بِالْغُدُوِّ وَالْآصَالِ»
گفت: خاندان پيامبر مصاديق اعلاي اين آيه هستند و خاندان امام موسي صدر نيز ميتوانند از مصاديق آيه باشند.
دري نجفآبادي افزود: بيت امام موسي صدر مثل بيتهاي ساير بزرگان از بيتهاي مفاخر بوده است همانطور كه سيدصدرالدين صدر پدر بزگوار امام موسي صدر از مراجع بزرگ كه مورد توجه مرحوم آيتالله بروجردي بوده است.
عضو مجلس خبرگان رهبري به زندگي امام موسي صدر پرداخت و افزود: وي سال 1307 هــ.ش متولد و از شهريور 1320كه زمينه حركتهاي اسلامي ايجاد شد در اين سالها با تحولاتي كه در حوزه علميه قم اتفاق افتاد و شخصيتهاي بزرگي نظير آيتالله بروجردي، امام (ره)، آيتالله صدر و مرحوم طباطبايي مطرح ميشوند.
دري نجف آبادي با اشاره به دانشگاهي بودن شهيد بهشتي و امام موسي صدر عنوان كرد: اين دو بزرگوار با ورود به دانشگاه با تركيب حوزه و دانشگاه استعدادهاي خود را به نمايش ميگذارند كه در عملكرد آنها اين تركيب نمايان است.
وي به ورود امام موسي به نجف و پرورش يافتن در فضاي حوزه نجف اشاره كرد و گفت: اين شخصيت بزرگ در نجف با همدرسي با سيدباقر صدر و استفاده از درس بزرگاني چون آيتالله حكيم و آيتالله خويي به علوم اسلامي مسلط ميشود.
دادستان كل كشور ورود امام موسي صدر به لبنان را يك هديه بزرگ به لبنان دانست و افزود: سال 1338امام موسي صدر به لبنان ميروند و آيتالله شرفالدين مرجع بزرگ لبنان از وي تقاضا ميكند براي كمك به مردم، در لبنان بماند و امام موسي در اولين گام شهر صور را جهت اهداف خود انتخاب ميكند. در اين فرصت شناخت آگاهانهاي از تمام زواياي لبنان به دست ميآورند.
وي يكي از ويژگيهاي امام موسي صدر را تشكيلاتي عمل كردن او خواند و خاطرنشان كرد: شاخصههاي كار تشكيلاتي مديريت درست، همفكري و هدفگذاري است كه افراد كمي همچون امام موسيصدر اين نياز را براي امت اسلام شناختند و كار فردي را كنار گذاشته و تشكيلاتي عمل كردند.
درينجفآبادي در ادامه گفت: تصويب مجلس اعلاي لبنان، ايجاد حركت امل، بر عهده گرفتن مسئوليت مجلس اعلا و كادرسازي نيرو از برنامههاي اوليه ايشان در لبنان بود.
وي با مقايسه وضعيت كنوني و قبلي لبنان افزود: در لبنان 50 سال قبل هيچ حركت منسجم ديده نميشد. اما امروز شرايط لبنان و امل افتخارآميز است همه معترفند امام موسي صدر نماد اقتدار و يكپارچگي لبنان بود و به عزت لبنان عشق ميورزيد.
عضو مجلس خبرگان رهبري به ناپديد شدن امام موسي اشاره كرد و گفت: سوم شهريور 57 ايشان در سفر به ليبي براي پيگيري مسائل لبنان ربوده شدند و عليرغم سخنان مسئولان ليبي مبني بر خروج او و همراهانش از ليبي هرگز از اين كشور خارج نشدند.
وي به وظايف ملتها و كشورهاي اسلامي در خصوص وضعيت امام موسي اشاره كرد و عنوان كرد: پيگري مسئله ايشان فقط يك مسئله ايراني يا لبناني نيست و هر آزاديخواهي بايد نسبت به آن حساس و پيگير باشد و در نبودن امام موسي صدر مسئوليت ما مضاعف ميشود.
درينجف آبادي ادامه داد: دولتهاي اسلامي و سازمانهاي بينالمللي بايد با جديت پيگير اين قضيه باشند.
وي در پايان به نسل جوان توصيه كرد: اين شخصيتهاي باصلابت را بشناسيد و از آنها الهام بگيريد زيرا آنها اسوههاي كمال و حسنات روزگارند.
چهارشنبه 6 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 124]