واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: مهندسان MIT از ويروسهاي زنده باتري ميكروسكوپي ميسازند / كشف عظيمترين مجموعه كهكشاني كه تاكنون در كائنات رصد شده است/ تصوير جديد «اسپيترز» اطلاعات تازهاي از ستارهها نشان ميدهد/ چرا بعضي مورچهها، كارگر و برخي ديگر، ملكه ميشوند/گاوها هنگام چرا يا استراحت در مسير خطوط مغناطيسي زمين قرار مي گيرند
دانشمندان موفق به ساخت باتريهاي ميكروسكوپي از ويروسهاي زنده شدهاند.
به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از خبرگزاري رويترز، دانشمندان موفق به ساخت باتريهاي ميكروسكوپي از ويروسهاي زنده شدهاند اين باتريهاي ظريف كه در آينده توليد خواهند شد، به اندازه نصف يك سلول انساني هستند و از ويروسها ساخته شدهاند مهندسان دانشگاه MIT دو بخش از سه قطعه اين ميكرو باتري را طراحي كردهاند.
از جمله كاربردهاي اين ميكرو باتريها تامين انرژي حسگرهاي پزشكي كاشتني يا آزمايشگاههايي به اندازه يك تراشه رايانه و ساير قطعات و تجهيزات بسيار ظريف است.
پژوهشگران ميگويند اين باتري را همچنين ميتوان به شيوه هايي كه هنوز جزئيات آنها مشخص نشده است، به ساير موجودات زنده پيوند زد. به علاوه با كمك اين ميكروباتريها ميتوان بستههاي كوچك انرژي را مستقيما روي سطح يك وسيله چاپ كرد.
دانشمندان ميگويند كه اين تكنيك به تنهايي به هيچ تجهيزات گران قيمتي نياز ندارد و در دماي عادي اتاق قابل انجام است.
هر باتري معمولي شامل آند، كاتد و الكتروليت است كه تاكنون آند و الكتروليت اين باتري ميكروسكوپي ساخته شده است.
****كشف عظيمترين مجموعه كهكشاني كه تاكنون در كائنات رصد شده است
همچنين آژانس فضايي اروپا (اسا) اعلام كرد كه رصدخانه پرتو ايكس XMM-NEWTON اين آژانس عظيمترين مجموعه كهكشاني را كه تاكنون در كائنات دور دست مشاهده شده، كشف كرده است.
اسا تاكيد كرد كه اين كشف همچنين وجود انرژي تاريك را تاييد ميكند.
محاسبات نشان ميدهد كه اين مجموعه تازه كشف شده تقريبا حاوي هزار كهكشان بزرگ و انبوه است كه بيشتر آنها در قالب گاز داغ 100 ميليون درجهيي هستند.
جورج لامر از موسسه اختر فيزيك پرتزدام در آلمان كه سرپرستي تيم تحقيقاتي كاشف اين مجموعه را عهده دارد بوده، ميگويد: مجموعه كهكشاني كشف شده تقريبا 7/7 ميليارد سال نوري از زمين فاصله دارد.
لامر افزود: تصور ميشود كه چنين مجموعههاي كهكشاني عظيمي، اجرام آسماني بسيار نادر در كائنات دور دست باشند كه از آنها ميتوان براي آزمايش تئوريهاي كيهان شناسي استفاده كرد.
وي تاكيد كرد: به علاوه وجود اين مجموعه تنها با انرژي تاريك قابل توجيه است.
به گفته اخترشناسان مجموعه كشف شده هزار بار عظيمتر از كهكشان راه شيري است.
جزئيات مربوط به اين كشف در مجله «نجوم و اختر فيزيك» منشتر شده است.
****تلسكوپ فضايي «اسپيترز» پنج ساله شد
تصوير جديد «اسپيترز» اطلاعات تازهاي از ستارهها نشان ميدهد
هم زمان تلسكوپ فضايي «اسپيترز» پنج ساله شد.
اسپيترز در تاريخ 23 اوت سال 2003 از سوي ناسا از پايگاه نيروي هوايي كيپ كاناورال در فلوريدا به فضا رفت.
ناسا به عنوان بخشي از مراسم پنجمين سالگرد شروع به كار اين تلسكوپ، تصوير جديدي را كه توسط آن گرفته شده بود، منتشر كرد.
اين عكس جديد مادون قرمز يك ابر رنگي كيهاني را نشان ميدهد كه "W5" نام دارد و مملو از نسلهاي چندگانه ستارگان است.
ناسا در رابطه با اين تصوير جديد اعلام كرد: اين عكس هم چنين يك مدرك علمي جديد و مهمي است كه نشان ميدهد ستارههاي عظيم - از طريق بادهاي و تشعشعات شديد خود - ميتوانند تولد نوزادان ستارهيي را مورد هدف قرار دهند.
خاوير كوئينگ، پژوهشگر مركز اخترفيزيك هاروارد اسميت سونيان در كمبريج در اين رابطه خاطر نشان كرد: هنوز هم اثبات شكل گيري يك ستاره مورد نظر كار دشواري است، اما تحليلهاي اوليه ما نشان مي دهد كه اين پديده ميتواند نسلهاي چندگانه ستارهها را كه در منطقه "W5" مشاهده ميشوند، تشريح كند
****كشف نقش فاكتورهاي ژنتيكي و محيطي در تعيين شغل مورچهها
چرا بعضي مورچهها، كارگر و برخي ديگر، ملكه ميشوند؟
در همين حال دانشمندان در آمريكا دريافتند كه تاثير متقابل پيچيده فاكتورهاي ژنتيكي و محيط زيستي مشخص ميكند كه چرا برخي از مورچهها براي كارگر شدن و برخي ديگر براي ملكه شدن رشد پيدا ميكنند.
در اين مطالعات محققان دانشگاههاي ايلينويز و آريزونا، دانشگاه ايالتي آريزونا و كالج لينفيلد در اورگون بر روي مورچههاي دروگر فلوريدا در جنوب شرقي آمريكا تحقيق و بررسي انجام دادند.
پژوهشگران به اين دليل به اين گونههاي مورچه براي مطالعه نزديك شدند كه ساختار اجتماعي آنها از سه بخش يا طبقه تشكيل ميشود كه شامل ملكهها، كارگران ارشد و كارگران جزء هستند.
وزن مورچههاي كارگر ارشد تقريبا چهار برابر بيشتر از مورچههاي كارگر جزء است، اما تعداد كارگرهاي جزء 20 برابر كارگران ارشد است.
همچنين وزن مورچههاي ملكه هشت برابر كارگران جزء است.
براي كشف نقش محيط زيست در رشد مورچهها، پژوهشگران از يك تحليلگر ايزوتوپي استفاده كردند تا دريابند كه مورچهها چه مقدار نيتروژن يا كربن مصرف ميكنند.
اين دانشمندان دريافتند كه تفاوتها در تغذيه هر مورچه در هنگام رشد لارو يك عامل پيشبيني كننده قوي از طبقه آن مورچه است.
همچنين فاكتورهاي ژنتيكي و محيط زيستي نيز در تعيين طبقه اجتماعي مورچهها نقش دارند.
****گاوها هنگام چرا يا استراحت در مسير خطوط مغناطيسي زمين قرار مي گيرند
هم زمان دانشمندان اروپايي امروز اعلام كردند نتايج تازه ترين تحقيقات نشان مي دهد حيواناتي همچون گاوها و اهوهاي وحشي هنگام چرا در مراتع يا استراحت ، در مسير خطوط ميدان مغناطيسي كره زمين قرار مي گيرند .
دانشمندان اعلام كردند بررسي تازه ترين تصاوير ماهواره اي از گاوها و اهوهاي وحشي در سراسر جهان ثابت كرده است اين حيوانات هنگام چرا يا استراحت ، وضعيت بدني خود را با مسير خطوط مغناطيسي زمين تطبيق مي دهند .
به گفته پژوهشگران پيشتر از اين ثابت شده بود پرندگان لاك پشتها و ماهيهاي قزل الا ، براي مهاجرت از نقطه اي به نقطه ديگر از خطوط مغناطيسي زمين استفاده مي كنند ولي استفاده از اينگونه گيرنده هاي داخلي در حيواناتي نظير گاوها ثابت نشده بود .
دانشمندان مي گويند كشاورزان قبلا دريافته بودند دامها براي گرم نگه داشتن بدن خود در روزهاي سرد ، بطور عمودي در برابر خورشيد مي ايستند يا در روزهاي سرد زمستاني هنگام وزش بادهاي شديد و طوفان موازي با مسير وزش باد قرار مي گيرند ولي تازه ترين تحقيقات پژوهشگران در دانشگاه دويسبورگ المان نشان داده است قطع نظر از وزش باد يا مسير تابش خورشيد ،قرار گرفتن در مسير خطوط مغناطيسي بهترين شاخص براي توضيح رفتار حيوانات بشمار مي رود .
دانشمندان مي گويند از نرم افزار گوگل ارث google earth، براي بررسي رفتار بيش از هشت هزار و پانصد راس گاو در سيصد
و هشت مرتع در سراسر جهان و نيز بيش از دو هزار و نهصد راس اهوي وحشي در دويست و چهل و يك منطقه در جمهوري چك استفاده كرده اند
****كاهش استرس در فضانوردان به كمك نرم افزاري جديد
همچنين بر اساس گزارش NewScientist، دانشمندان دانشگاه هاروارد نرم افزاري را جهت كاهش استرس و افزايش كارايي فضانوردان ابداع كرده اند تا در ماموريتهاي سخت آنها را همراهي كند.
محققان موفق به ارائه نرم افزاري شده اند تا بتواند مانند يك مشاور روانپزشك به سلامتي روحي فضانوردان در طي سفر هاي طولاني و سخت كمك كنند.
نرم افزار "ايستگاه فضايي مجازي"(Virtual Space Station) در دو شاخه و با تكيه بر حل مشكلات روحي فضانوردان به آنها كمك مي كند كه در شرايط سخت بتوانند از پس مشكلات به خوبي بر آيند.
شاخه اول جهت بالا بردن توانايي فضانورد در حل مسائل بغرنج و پيچيده طراحي شده است. به اين معني كه طي يك نمايش ويديويي، نرم افزار فضانورد را دچار يك اشتباه حياتي مانند قطع اتفاقي يكي از رايانه هاي مهم مي كند. سپس از وي مي خواهد كه اين اشتباه را در حداقل زمان جبران كند و به فضانورد روشهاي مختلف و متفاوتي را براي حل اين مشكل پيشنهاد خواهد داد.
همچنين قسمت دوم اين نرم افزار براي مبارزه با افسردگي طراحي شده و شامل تمريني است كه در آن ليستي از مواردي كه باعث آزار و آشفتگي ذهني فضانوردان مي شود و همچنين شيوه هاي حل آن به كاربران ارائه مي شود.
فضانوردان در طي ماموريتهاي طولاني مدت و گاهي اوقات يكنواخت خود براي رفع استرس و افسردگي ناچارند با روانپزشك خود در زمين تماس گرفته و صحبت كنند كه رد و بدل شدن هر پيام در اين سيستم 20 دقيقه به طول خواهد انجاميد. به همين دليل محققان نياز همراه بودن مشاور با فضانورد را امري حياتي مي دانند.
اين نرم افزار در ايجاد خود آگاهي رفتاري در فضانوردان موثر بوده و در حال حاضر متخصصان در حال آموزش آن به گروهي از فضانوردان هستند و بر اين باورند كه مي توان از كارايي هاي آن در مشاغل پر استرس ديگر مانند آتش نشاني و اورژانس نيز سود جست.
****تأثير توربينهاي بادي بر مرگ خفاشها
در همين حال بر اساس گزارش NewScientist، محققان اعلام كردند: توربينهاي بادي باعث نابودي ريه در خفاشها و در نهايت مرگ آنها مي شوند.
شيوه هاي توليد انرژي بادي و استفاده از توربينهاي بادي از گذشته به خاطر وارد آوردن صدمات فراوان به پرندگان مورد انتقاد بوده است. در اين ميان تحقيقات جديد نيز نشان دهنده مرگ گروه وسيعي از خفاش ها به دليل عملكرد اين توربينها است.
عامل مرگ خفاشها توسط توربين ها تا به امروز به صورت راز باقي مانده بود زيرا خفاشها توانايي بالايي در شناسايي موانع در حال حركت را دارند و پژوهشگران تاكنون گمان مي بردند كه صداي بالاي پره ها و چرخ دنده هاي توربين، سيستم راهياب خفاش ها را از كار مي اندازد اما محققان به تازگي اعلام كردند كه ايجاد فشار هواي پايين در بدن خفاشها دليل اصلي مرگ آنهاست.
در بررسيهاي به عمل آمده بر روي 188 خفاش مرده، محققان پي بردند كه 90 درصد آنها دچار خونريزي داخلي شده و تنها 8 درصد از آنها در اثر برخورد فيزيكي با توربينها جان خود را از دست داده اند.
اين به آن معني است كه حركت پره هاي توربين هاي بادي، گردبادي از فشار پايين هوا در اطراف خفاش ها ايجاد كرده و باعث از بين رفتن ريه آنها مي شود. طبق آمار تنها خفاش ها دچار اين پديده مهلك شده و پرندگان به دليل داشتن ريه هايي مقاوم تر تحت تاثير اين پديده قرار نمي گيرند.
به گفته پژوهشگران اين جانداران از حشرات كه اكثريت آنها را آفات مزارع تشكيل مي دهد، تغذيه كرده و افزايش ميزان مرگ و مير در ميان اين آنها تاثير مستقيمي بر اكو سيستم خواهد گذاشت.
****از ترس ربوده شدن؛
مكزيكيها در زير پوست خود ريز تراشه مي كارند
همچنين بر اساس گزارش نيوساينتيست، اين بسياري از مردم مكزيك از ترس ربوده شدن هزاران دلار صرف كاشت ريز تراشه هايي در زير پوست خود مي كنند تا در صورت بروز هرگونه حادثه با استفاده از جستجوهاي ماهواره اي اثري از آنها پيدا شود.
آمارهاي رسمي نشان مي دهند در حد فاصل سالهاي 2004 تا 2007 آدم ربايي در مكزيك حدود 40 درصد افزايش يافته است و اكنون اين كشور در كنار عراق و كلمبيا در رتبه نخست آدم ربايي در جهان قرار دارد. از اين رو و به تازگي بسياري از مكزيكيهاي قشر متوسط به كاشت ريز تراشه هايي در زير پوست خود روي آورده اند تا در صورت ربوده شدن و انتقال به نقاط ناشناس، جستجوهاي ماهواره اي در يافتن اثري از آنها مؤثر واقع شود.
اين اقدام قابل توجه از سوي Xega كه شركتي امنيتي در مكزيك محسوب مي شود صورت مي گيرد.
استقبال مكزيكيها از اين ريزتراشه ها موجب شده است تا فروش اين شركت در سال جاري ميلادي 13 درصد افزايش داشته باشد.
اين شركت مدعي است در مدت زمان كوتاهي بالغ بر دو هزار مكزيكي با كاشت اين ريزتراشه ها در زير پوست خود مشتري آن شده اند.
اين ريزتراشه كه به اندازه يك دانه برنج است با استفاده از سرنگي ويژه در زير پوست مشتريان تزريق مي شود.. فرستنده اي كه در اين ريزتراشه قرار دارد با دستگاه بزرگتري در ارتباط است كه به GPS مجهز بوده و به وسيله فرد حمل مي شود. سيستم تنها به واسطه فشرده شدن دكمه وحشت مكان و موقعيت دقيق كاربر را گزارش مي دهد.
چهارشنبه 6 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 413]