محبوبترینها
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1854451716
تو بهتری یا گواردیولا ؟ : بازی و سرگرمی
واضح آرشیو وب فارسی:آشپز آنلاین: چهارده سال پیش وقتی دو دانشجوی سوئدی رشته نرمافزار در اتاق کار کوچکشان تا صبح سرگرم رتق و فتق امور پردردسر پروژه تحقیقاتیشان بودند، هرگز تصور نمیکردند روزگاری نهچندان دور دسترنج کارشان به یکی از محبوبترین سرگرمیهای دوستداران دوآتشه فوتبال تبدیل شود. آنها در ابتدا با کنار هم چیدن یک سری الگوریتم ساده، بیست و دو نقطه رنگی را شبیهسازی کردند که به شکلی مضحک در محدوده یک مستطیل سبز با هم بر سر به دست آوردن توپ کلنجار میرفتند. کمی بعد وضع به مراتب بهتر شد. در قدم اول به نقطهها دیکته شد بر اساس یک استراتژی از پیش تعیین شده بازی کنند، خودی را از غیرخودی تشخیص دهند و شکست را دوست نداشته باشند.
در مرحله بعد کل پروژه بر روی اینترنت قرار گرفت تا بقیه هم در تکمیل آن سهیم باشند. به مرور زمان پیشرفتهای زیادی حاصل شد، گرافیک و الگوریتمها دچار تحولاتی اساسی شد و مدت زیادی طول نکشید که به واسطه وسعت دنیای اینترنت، پای آدمهای مختلفی از دیگر کشورها به ماجرا باز شد. آنها همگی در قالب یک جامعه مجازی با هم به رقابت میپرداختند. در اولین گردهمایی نام «هتتریک» برای سایت انتخاب شد، اما انقلاب بزرگ وقتی صورت گرفت که مسئولان سایت به این فکر افتادند تا با گنجاندن جزئیترین مسائل و تاکتیکهای فوتبال سایت را از حالت یک سرگرمی خارج کنند. پس نقطهها به طور کامل حذف شد و قوانین موجود همگی بر اساس قوانین مصوب فیفا تغییر پیدا کرد. حالا «هتتریک» در ۱۴ سالگی به معنای واقعی کلمه تکامل یافته است.
این سایت با چیزی نزدیک به یک میلیون کاربر در سرتاسر جهان و حدود یک میلیون مسابقه که در طول هفته در آن برگزار میشود دیگر شباهت زیادی به روزهای نخست پیدایشش ندارد. از طرف دیگر حضور چهرههای مشهوری چون کریستین چیوو مدافع رومانیایی اینترمیلان یا جورجیو چیهلینی بازیکن یوونتوس در فهرست کاربران اعتبار زیادی به این سایت بخشیده است. زمزمههایی نیز در حد یک شایعه وجود دارد که میگویند مجید جلالی سرمربی فولاد خوزستان هم عضو «هتتریک» است و با اسم مستعار تیمش را هدایت میکند.
«هتتریک» در حال حاضر به صورت یک شرکت معتبر اداره میشود و ۵۰ زبان زنده دنیا را پوشش میدهد. کاربران در لحظه ثبت نام کشور و زبان مادریشان را انتخاب میکنند و از آن پس با هموطنانشان در لیگ و دسته کشور خودشان به رقابت میپردازند. منوها و دستورالعملها نیز به زبان مورد نظر خودشان نمایش داده میشود. تا مدتی پیش کاربران ایرانی «هتتریک» از این قاعده مستثنا بودند. مکاتبات با ادمینهای سایت در سوئد نیز بیفایده بود. آنها حاضر نبودند زبان فارسی را به سایت اضافه کنند. پس چارهای نبود، خود ایرانیها دست به کار شدند و با هزینه شخصی و صرف وقت بسیار منوها را به فارسی ترجمه کردند. این کار در حدود سه سال به طول انجامید. در آذرماه 1386 مسئولان سایت که سماجت ایرانیها را دیده بودند و حضور پرشمار کاربران فارسیزبان شگفتزدهشان کرده بود، تسلیم شدند. از آن به بعد در هنگام ثبتنام روی برگه پایین افتادنی زبانهای موجود، زبان فارسی هم خودنمایی میکرد. سیل کاربران فارسی زبان با سرعتی باورنکردنی به سوی سایت سرازیر شد و تعداد دستههای حاضر در لیگ ایران خیلی زود به عدد ۶ رسید.
چطور میتوان در «هتتریک» عضو شد؟
کاربران برای عضویت در این سایت باید به آدرس Hattrick.org بروند. در صورت انتخاب زبان فارسی از برگه پایین افتادنی زبانها ادامه کار خیلی ساده است. بعد از پر کردن فرم درخواست عضویت، کاربران به طور اتوماتیک به لیگ ایران وارد میشوند. سایت بر اساس اولویت یک تیم را در اختیار کاربران جدید خواهد گذاشت. این کار حداکثر ۲۴ ساعت زمان میبرد. در این مدت ناظران سایت درخواستها را بررسی میکنند تا در همان ابتدا جلوی تقلبهای احتمالی گرفته شود. این کار بیشتر به این خاطر انجام میشود تا هر کاربر تنها یک تیم در اختیار داشته باشد. در مرحله بعدی کاربران باید یک آزمون را پشت سر بگذارند. این آزمون 24 آیتم دارد و موارد سادهای چون چک کردن لیست بازیکنان، افزایش ظرفیت ورزشگاه، خرید و فروش بازیکنان و... را شامل میشود. کاربران برای گذراندن این مراحل میتوانند با کمک گرفتن از دوستان، سریعتر آزمونها را بگذرانند. ریختن طرح رفاقت با یکی از اعضای با تجربه سایت که خودش قبلا این مراحل را پشت سر گذاشته، قطعا كار آیندهنگرانهای خواهد بود.
تیمی که به اعضای جدید واگذار میشود قبلاً در اختیار کاربر دیگری بوده است. کاربران به دلایلی نظیر تقلب یا ورشکستگی اقتصادی از «هتتریک» اخراج میشوند. همچنین در صورتی که یک کاربر هفت هفته متوالی به سایت وارد نشود، این امر از جانب مسئولان سایت به نشانه انصراف قلمداد خواهد شد و امتیاز تیم به کاربران جدید منتقل میشود. قابلیتهای بازیكنان هر تیم پس از هر انتقال به وضعیت ابتدایی باز میگردد و بدهیها صفر میشوند. بعد از این کاربران به عنوان یک عضو جدید «هتتریک» شناخته میشوند و میتوانند تیمشان را در طول هفته تمرین دهند، در فصل نقل و انتقالات شرکت کرده و یا با انتخاب نفراتی چون مربی بدنساز، آنالیزور و... یک مدیریت حرفهای را تجربه کنند.
«هتتریک» درست بر اساس یک فوتبال واقعی شبیهسازی شده است. زمان هر بازی 90 دقیقه است و در این مدت کاربر میتواند جلوی مانیتور کامپیوترش گزارش مسابقه را مستقیما به صورت آنلاین پیگیری کند و تغییرات مورد نیاز احتمالی را در ترکیب یا تاکتیک تیمش انجام دهد. مسابقات در روزهای یکشنبه هر هفته برگزار میشود. لیگ هر کشور از چند دسته تشکیل شده است و تیمها با کسب پیروزی در دیدارهایشان و رسیدن به عنوان قهرمانی به دسته بالاتر صعود میکنند. حساب لیگ سراسری از جام حذفی، رقابتهای قهرمانی باشگاهها و جام جهانی جداست. بازیهای جوانان را هم فراموش نکنید. این تیمها را میتوان همزمان با تیم اصلی برنامهریزی و مدیریت کرد.
هر فصل از مسابقات 16 هفته یعنی چیزی در حدود 4 ماه طول میکشد. کاربران میتوانند برای تیمشان بازیهای دوستانه ترتیب بدهند و در پایان فصل خودشان را برای مربیگری هر یک از تیمهای ملی جوانان و بزرگسالان کاندیدا کنند. سرمربی تیمهای ملی با رأی کاربران همان كشور و پس از برگزاری یک انتخابات کاملاً رسمی و دموکراتیک مشخص میشود. آنها حتی میتوانند یك مربی خارجی را بالای سر تیمشان بگذارند. با وجود اینکه هر بازی 90 دقیقه زمان میبرد اما لازم نیست کاربر تمام این مدت را کنار تیمش حضور داشته باشد. کاربران میتوانند قبل از شروع بازی تیمشان را ارنج کنند و در صورت بروز مشکلاتی كه منجر به عدم حضور کاربر شود، سایت به طور اتوماتیک مدیریت تیم را بر عهده میگیرد و مصدومیتهای احتمالی را جایگزین میکند. هر چند نباید خیلی به كمك این سیستم اتوماتیك دل بست.
نکته بعدی که مطمئنا برای کاربران ایرانی «هتتریک» از اهمیت بالایی برخوردار است، به نوع خط ارتباطی آنها با شبکه اینترنت مربوط میشود. در «هتتریک» چیزی به اسم نمایش گرافیکی بازی وجود ندارد. مسابقه برای کاربران به صورت پیامهای متنی به نمایش درمیآید یعنی درست شبیه چیزی که در سایت یوفا داتکام میبینیم. پس تفاوت چندانی بین یک اتصال Dail-up یا ADSL وجود ندارد. کاربران ایرانی به همین دلیل میتوانند بدون نگرانی بابت نوع اتصال اینترنتیشان از «هتتریک» استفاده کنند.
کاربران «هتتریک» چه کسانی هستند؟
مربیان و بازیکنان فوتبال، هواداران دوآتشه، دانشجویان رشته نرمافزار و همه کسانی که فکر میکنند علی پروین هرگز مربی خوبی نبوده است، آرش برهانی گلزن نیست یا داریوش مصطفوی برای مدیریت یک باشگاه بیش از اندازه کهنسال به نظر میرسد. علاوه بر این تعداد زیادی از کاربران این سایت را دختران تشکیل میدهند. انجمن «هتتریک» که هر چند وقت یکبار تشکیل میشود، در آخرین گزارش خود پس از نشست بوداپست مجارستان اعلام کرد آشنایی کاربران سایت در چند مورد به ازدواج انجامیده و نخستین کودک متولد شده از ازدواجهای هتتریکی در حال حاضر ۸ سال دارد. در بخش دیگری از این گزارش به داستان جالب توجهتری برخورد میکنیم: یک پدر و پسر بعد از سالها دوری و بیخبری تابستان سال گذشته در سایت «هتتریک» موفق به پیدا کردن هم شدند.
«هتتریک» چه تفاوتی با فیفا منیجر دارد؟
سالهای زیادی است که شرکت Electronic Arts با ارائه بازی معروف Fifa Manager بسیاری از علاقهمندان حرفهای فوتبال را تطمیع کرده است. این بازی هر سال بعد از اعمال اصلاحات لازم برای کامپیوتر و چند کنسول بازی عرضه میشود. شاید خیلیها ترجیح دهند به جای اشغال کردن خط تلفن و هزینه اتصال به اینترنت از همان نسخه شرکت EA استفاده کنند. اما حقیقت ماجرا اینجاست که تفاوتهای بسیاری بین Fifa Manager و «هتتریک» وجود دارد. تنها یک عشق فوتبال واقعی متوجه این تفاوتها خواهد شد.
در F.M کاربران تنها به رقابت با هوش مصنوعی میپردازند. این هوش مصنوعی همیشه در یک سطح باقی میماند و پیشرفت نمیکند، پس طبیعی است که کاربران چندان فرصت بروز خلاقیتهایشان را نداشته باشند. در عوض کاربران «هتتریک» همیشه یک انسان واقعی را به عنوان رقیب پیش رو دارند. ممکن است تاکتیکها و برنامههایشان بازیخوانی و بیاثر شود. حتی امکان تقلب و تبانی نیز در «هتتریک» وجود دارد. علاوه بر این موفقیت و پیشرفت در «هتتریک» به مراتب سختتر از F.M است. در «هتتریک» جزئیاتی چون کمکمربی، فیزیوتراپ، پزشک، اقتصاددان و حتی روانپزشک پیش روی کاربران قرار دارد که استفاده از هر کدام تاثیرات شگفتانگیزی بر نتایج تیمها دارد.
به راهنمایی بیشتری نیاز دارید؟
اگر هنوز سؤالات دیگری در ذهنتان وجود دارد که مایل هستید جوابشان را بدانید، میتوانید به Hattrick.org مراجعه کرده و ثبتنام کنید. خورههای فارسیزبان «هتتریک» آنجا منتظر نشستهاند یکی مثل شما پیدا شود تا با روی خوش به سؤالاتش جواب بدهند و او را مثل خودشان به جادوی «هتتریک» گرفتار کنند!
▪ این «هتتریک» اصلاً چی هست؟
ـ سؤال خوبی بود. در جواب باید بگویم «یک جامعهی مجازی». درست چیزی شبیه اورکات یا همین کلوب خودمان. منتها اینجا یک تفاوت اساسی وجود دارد. هتتریک به طور اختصاصی به فوتبال محدود شده. در این سایت شما میتوانید با در اختیار گرفتن یک تیم فوتبال به عنوان مدیر، در نقل و انتقالات شرکت کرده و یا کادر فنی استخدام کنید. به عنوان مربی هم میتوانید بازیکنهایتان را تمرین دهید، ترکیب تیم را قبل از بازی ارنج کنید، تاکتیکهای مختلف را تجربه کرده و تمام جذابیتهای یک فوتبال حقیقی را از نزدیک لمس کنید.
هتتریک بعد از گذشت حدود ۱۴ سال از ارائهی نسخهی ابتدایی، با تغییرات جدیدی همراه شد. سایت از نظر گرافیک و الگوریتمها پیشرفت کرده و تا حد زیادی به فوتبال واقعی شبیه شده است.
▪ «هتتریک» چه فرقی با فیفا منیجر دارد؟
ـ شاید ترجیح میدهید به جای اشغال کردن خط تلفن و هزینهی اتصال به اینترنت، به همان نسخهی شرکت EA بسنده کنید. اما نباید این نکته را فراموش کرد که «هتتریک» نسبت به فیفا منیجر، به فوتبال واقعی نزدیکتر است. رقبای شما آدمهای واقعی دیگری هستند که با هوش مصنوعی ساده و ابتدایی برنامهی کامپیوتر قابل مقایسه نیستند. در هتتریک همچنین جزئیات زیادی مثل روحیهی بازیکنان و آمادگی جسمانی آنها، وضعیت آب و هوا، تعداد تماشاچیها و استفاده از کادر متخصص شامل کمک مربی، فیزیوتراپ، پزشک، اقتصاددان و حتی روانشناس در نظر گرفته شده تا شما به عنوان کاربر، احساس یک فوتبال واقعی را تجربه کنید. ضمن این که پیشرفت کردن و رسیدن به موفقیت در هتتریک به مراتب مشکلتر است.
▪ چطوری میتوانم در «هتتریک» عضو شوم؟
ـ برای این کار به صفحهی اصلی سایت به آدرس www.hattrick.org رفته و فرم درخواست را پر کنید. هتتریک همان لحظه یک تیم را در اختیارتان میگذارد. البته ناظران سایت به بررسی درخواست شما میپردازند تا جلوی تقلبهای احتمالی، مثل در اختیار گرفتن دو تیم توسط یک نفر را بگیرند.
▪ درخواست من پذیرفته شد. حالا باید چی کار کنم؟
ـ حالا شما عضوی از جامعهی بزرگ هتتریک هستید. در قدم اول باید آزمون بدهید. گفتم که هتتریک فقط یک بازی نیست. آزمون از ۲۴ مرحله تشکیل شده و شما باید مراحلی چون چک کردن لیست بازیکنان، افزایش ظرفیت ورزشگاه و... را بگذرانید. البته لازم نیست خیلی نگران باشید، چون بدون کسب لیسانس مربیگری «هتتریک» هم میتوانید تیمتان را در بازیها هدایت کنید. ضمن این که میتوانید از دوستان خود نیز کمک بگیرید. فقط کافی است دوستی پیدا کنید که پیش از این عضو هتتریک بوده و این آزمونها را یک بار پشتسر گذاشته است.
بهتر است بدانید تیمی که به شما واگذار شده، احتمالاً پیش از این در اختیار کاربری بوده که حالا از سایت اخراج شده. تقلب، ورشکستی اقتصادی و سرنزدن به سایت به مدت هفت هفتهی متوالی دلایلی هستند که میتوانند باعث اخراج از هتتریک شوند. قابلیتهای تیمی که هدایت آن به عهدهی شما گذاشته میشود، ریست میشود، بازیکنان قبلی جای خودشان را به بازیکنان پیشفرض میدهند و بدهیهای باشگاه صفر میشود. پس لازم نیست بابت این مسائل نگران باشید.
▪ زبان انگلیسی من خوب نیست. چی کار کنم؟
ـ گفتم که، نگران نباشید. عدهای از کاربران ایرانی سایت به فکر شما بودهاند. آنها تقریباً از سه سال پیش به طور غیررسمی شروع به ترجمه سایت و منوهای «هتتریک» کردهاند. در ابتدا مسئولان سایت حاضر نبودند تا زبان فارسی را به زبانهای موجود اضافه کنند، اما بالاخره در آذرماه سال ۸۶ هتتریک مجبور به پذیرفتن پیشنهاد گروه ایرانی شد. در حال حاضر تمام سایت هتتریک به زبان فارسی ترجمه شده است. از همان ابتدا میتوانید با انتخاب ایران به عنوان کشور خودتان وارد صفحهی مخصوص لیگ این کشور شوید و با بقیهی ایرانیها در شش دسته رقابت کنید. اسامی بازیکنان تیم شما هم ایرانی است. بهانهی دیگری برای نگرانی هست؟
▪ مسابقات «هتتریک» به چه شکل برگزار میشود؟
ـ «هتتریک» درست نمونهی یک فوتبال واقعی است. هر بازی ۹۰ دقیقهی کامل زمان میبرد. در تمام این مدت شما میتوانید جلوی مانیتور کامپیوترتان گزارش مستقیم بازی را به صورت آنلاین تماشا کنید. مسابقات لیگ، روز یکشنبهی هر هفته برگزار میشود و بازیهای ایران شامل شش دسته است. تیمهایی به کاربران جدید اختصاص داده میشوند که در دستههای پایین قرار دارند. هر فصل فوتبال حدود ۱۶ هفته یا چهار ماه طول میکشد. شما میتوانید در جام حذفی حاضر باشید و یا بازیهای دوستانه برای تیمتان ترتیب بدهید و امیدوار باشید که بازیکنانتان مورد توجه سرمربی تیم ملی قرار بگیرند.
▪ به اینترنت پرسرعت دسترسی ندارم، چی کار کنم؟
ـ در «هتتریک» چیزی به معنی بازی گرافیکی وجود ندارد. شما جریان بازی را تنها به صورت یک گزارش متنی دریافت میکنید، پس نگران در دسترس نبودن اینترنت ADSL نباشید. خیالتان راحت.
▪ ۹۰ دقیقه؟ مگه من بی کارم؟
ـ صبر کن؟ کجا؟ گفتم یک مسابقه درست به اندازه نمونهی واقعیاش طول میکشد. اما این حرف به معنی این نیست که تمام ۹۰ دقیقه را باید حتماً کنار تیمتان بمانید. شما میتوانید بازیکنانتان را قبل از بازی، ارنج و فقط نتیجهی مسابقه را دنبال کنید. سیستم، مصدومیتهای احتمالی پیش از مسابقه را به طور هوشمند جایگزین میکند.
▪ آیا آدمهای معروف هم عضو «هتتریک» هستند؟
ـ تا همین لحظه بعضی شایعهها حاکی از این است که مجید جلالی مربی شناخته شدهی فوتبال ایران، دوستانش را به عضویت در هتتریک دعوت کرده. خدا را چه دیدید؟ شاید یکی از تیمهایی که با آن مسابقه میدهید توسط خود آقا مجید و با نام مستعار هدایت میشود. از کریستین چیوو مدافع رومانیایی اینترمیلان و جورجیو چیهلینی مدافع ایتالیایی یوونتوس که بگذریم، من با تیم «چلچراغ» معروفترین آدمی هستم که در «هتتریک» انتظار شما را میکشیم.
▪ «هتتریک» فقط به درد پسرها میخورد؟
ـ نه! انجمن «هتتریک» که هر چند وقت یک بار در سوئد تشکیل میشود، اعلام کرده آشنایی کاربران سایت در چند مورد به ازدواج ختم شده و جالب این که نخستین کودک متولد شده از ازدواجهای هتتریکی در حال حاضر هفت ساله است. این انجمن در بخش دیگری از گزارش سالانهاش از یک ماجرای جالب توجه دیگر خبر داده: پدر و پسری بعد از سالها بی خبری، تابستان گذشته در سایت «هتتریک» موفق به پیدا کردن هم شدند.
▪ من به راهنمایی بیشتری احتیاج دارم!
ـ مشکلی نیست. میتوانید به انجمنهای هتتریک بروید؛ خورههای فارسی زبان هتتریک آنجا انتظار شما را میکشند. راهنمایی از این بهتر؟
البته اضافه کنم تو ایران هم الان یه فرزند هت تریکی داریم که فقط دو سالشه و پدر و مادرش تو هت تریک با هم آشنا شدن
من عاشق این بازیم و دوست داشتم شما هم باهاش آشنا بشید
از بچه های اینجا هیشکی هت تریک بازی نمی کنه؟
مرسی زیبا بود
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آشپز آنلاین]
[مشاهده در: www.ashpazonline.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 273]
-
گوناگون
پربازدیدترینها