واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: محرابيان عملكرد وزارت صنايع و معادن را تشريح كرد: افزايش 30 درصدي صادرات در بخش صنايع و معادن //واگذاري هفت هزار و 500 ميليارد تومان در وزارت صنايع و معادن
تهران- خبرگزاري ايسكانيوز: وزير صنايع و معادن گفت: عليرغم فراز و نشيب هاي فراوان در طول يكسال گذشته از ابتداي شهريور 86 تا ابتداي شهريور ماه 87، بخش توليد در 86 درصد محصولات مختلف با رشد چهار تا 5/22 درصدي ميانگين 25/13 درصد همراه بوده است.
به گزارش روز سه شنبه خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكانيوز"، علي اكبر محرابيان طي نشست مطبوعاتي در جمع خبرنگاران به مناسبت هفته دولت با مثبت خواندن فعاليت هاي اين وزارتخانه در طول مدت ذكر شده گفت: طي هفته دولت 750 پروژه صنعتي و معدني در 30 استان كشور به بهره برداري مي رسد.
محرابيان گفت: در بخش سرمايه گذاري و بهره برداري در بخش پروانه ها بيش از هشت هزار و 200 واحد صنعتي با رشد 5/10 درصد نسبت به مدت مشابه به بهره برداري رسيد.
وي سرمايه گذاري اين بخش را 14 هزار و يكصد ميليارد تومان اعلام كرد و گفت: اين ميزان با 48 درصد رشد همراه بوده و ميزان اشتغالزايي در اين بخش 5/4 درصد افزايش داشته است.
**طرح هاي در حال اجرا
محرابيان گفت: در حال حاضر حدود 20 هزار واحد صنعتي در مراحل مختلف اجرا قرار دارند كه نسبت به ابتداي شهريور 86 كه 22 هزار واحد بوده، كاهش داشته است.
**معادن
وي رشد ظرفيت استخراج در پروانه ها را 14 درصد اعلام كرد و گفت: حدود 31 مليون تن ظرفيت استخراج براي پروانه هاي جديد صادر شد.
وي افزود: اجازه برداشت از معادن با 18 درصد رشد به 13 ميليون تن در طول يكسال گذشته رسيد.
وزير صنايع و معادن همچنين مجموع سرمايه گذاري در اين بخش را دو هزار و 300 ميليارد ريال با رشد 31 درصدي نسبت به مدت مشابه و رشد 13 درصدي اشتغال در معادن اعلام كرد.
**صادرات
محرابيان رشد صادرات غير نفتي را در طول يكسال با 1/23 درصد رشد دانست و گفت: رشد صادرات صنعتي و معدني در طول اين سال 30 درصد بوده كه نشان از پيشي گرفتن اين بخش در صادرات غيرنفتي كشور دارد.
وي سهم صادرات اين بخش را 6/77 درصد اعلام كرد كه در طول اين يكسال به 8/8 درصد افزايش يافت.
محرابيان همچنين مقام اول صادرات اين بخش را در موارد معدني و سهم دوم را مواد پتروشيمي دانست و كشورهاي هدف در اين زمينه را امارات، چين، عراق، ژاپن و هند و كره جنوبي اعلام كرد.
**خصوصي سازي
به گفته وزير صنايع و معادن، در طول يكسال گزارش مجموعا هفت هزار و 500 ميليارد تومان واگذاري شده كه نسبت به سال گذشته 316 درصد رشد داشته و ميزان كل واگذاري ها در وزارت صنايع و معادن در ابتداي كار تا ابتداي شهريور معادل يك دوم واگذاري ها در طول اين يكسال است.
**شهرك هاي صنعتي
مهمترين شاخص در اين مجموعه تعداد واحدهايي است كه به بهره برداري مي رسد كه در طول اين سال دو هزار و 618 واحد صنعتي به بهره برداري رسيد كه نسبت به مدت مشابه 33 درصد رشد داشته است.
وي همچنين با تاكيد بر حذف بورس بازي در شهرك هاي صنعتي گفت: ارايه زمين در اين شهرك ها به متقاضيان تنها با شروع فعاليت و اجرايي شدن طرح امكان پذير است و در غير اين صورت زمين باز پس گرفته مي شود.
محرابيان در رابطه با صنايع نوين هم گفت: مجموعا 32 ميليارد تومان در اين مدت با بخش خصوصي قرارداد به امضا رسيد كه 57 درصد رشد داشته و تاثير زيادي در صنعت كشور خواهد داشت.
**استاندارد
وي از صدور دو هزار و 750 فقره استاندارد ملي در طول اين مدت خبرداد و گفت: اين ميزان نسبت به سال گذشته 259 درصد رشد داشته است.
محرابيان همچنين صدور پروانه كاربرد علامت استاندارد را دو هزار و 270 فقره با 22 درصد رشد اعلام كرد.
**عدالت محوري و توازن در صنعت كشور
وي با اشاره به تاكيد مقام معظم رهبري در عدالت محوري و توازن در گسترش صنعت در كشور گفت: دو برنامه شامل واگذاري به صورت مردمي سازي و عمومي سازي كه موجب افزايش تعداد سهام داران در طول يكسال شده و دوم طرح آمايش صنعت و معدن كه در آن تلاش شده فاصله بين مناطق كشور در اين بخش را بكاهد در نظر گرفته شده تا اين عدالت محوري در بخش صنعت و معدن كشور به وجود بيايد.
**طرح آمايش صنعت و معدن
وزير صنايع و معادن ويژگي هاي مهم اين طرح را استفاده از مزيت هاي نسبي منطقه و استان و تكميل زنجيره توليد و ايجاد ارزش افزوده در اين بخش خواند.
وي افزود: در طول اين دو ماه استقبال خوبي از سوي سرمايه داران از اين طرح شده و يك هزار و 100 نفر براي اين 800 طرح ثبت نام كرده اند.
محرابيان جذابيت سرمايه گذاري در مناطق محروم را قابل توجه اعلام كرد و گفت: 480 ثبت نام اين طرح ها مربوط به مناطق توسعه يافته، 310 طرح در مناطق نيمه توسعه يافته و 260 ثبت نام در مناطق كمتر توسعه يافته بوده است.
محرابيان گفت: اين طرح از هفته گذشته آغاز و تسهيلات مورد نظر توسط بانك هاي مشخص شده در يك سيكل كوتاه مدت به متقاضيان ارايه مي شود./05
اخبار مرتبط
• احداث هشت نيروگاه 500 مگاواتي برق طي 36 ماه//كمبود برق در تابستان توليد را كاهش نداد
سه شنبه 5 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 132]