واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: ساخت سريال امام خميني(ره)، علامه طباطبايي و بهلول در راديو شهرام گيلآبادي در نشست خبري امروز:/٢/ در قياس با تئاترشهر ما مهمترين مركز نمايشي كشور هستيم
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: تلويزيون و راديو
«امروز يك هزار و 76 ساعت نمايش راديويي براي شبكههاي صدا توليد ميشود كه در سال آينده پيش بينيميكنيم آن را به يك هزار و 250 ساعت برسانيم.»
به گزارش خبرنگار سرويس راديوي ايسنا،رييس مركز هنرهاي نمايشي راديو در ادامهي اظهارات خود در كنفرانس خبري صبح امروز ـ 5 شهريور ماه ـ در جمع خبرنگاران گفت: مجموعهي نمايش صداي جمهوري اسلامي ايران از قديميترين واحدهاي خدمتگذار به مردم است و جالب است بدانيد از سال 1319 كه راديو راهاندازي شد ما تحقيقا فضاي نمايش را نيز داشتيم و آن هم به دليل ظرفيت بالاي نمايش براي بيان مفاهيم پيچيده است.
***
شهرام گيل آبادي ادامه داد: وقتي به كنه قضايا توجه ميكنيم ادبيات نمايشي تبديل به يك سلاح جدي و اساسي در جنگ فرهنگها هم شده است. به طوريكه در گذشته زبان يكي از ابزارهايي بود كه كشورها براي نفوذ در كشورهاي ديگر از آن استفاده ميكردند ولي اكنون با توجه به مخدوششدن مرزهاي جغرافيايي سعي ميكنند به وسيله هنر در كشورهاي ديگر رسوخ كنند كه در اين ميان هنرهاي نمايشي در رأس قرار ميگيرد.
مدير مركز هنرهاي نمايشي با توجه به اينكه بيتوجهي به اين فضا خسران جدي براي ما در پي خواهد داشت اظهار كرد: هوشمندانهترين نوع برخورد با اين فضا اين است كه از ظرفيت فضاي نمايشي در كشور در تمامي حوزهها استفاده كنيم. در اين صورت متوجه ميشويم كه شايد ظرفيت فضاي نمايش در صداي جمهوري اسلامي ايران را به شكل حداقلي مورد توجه قرار دادهايم.
وي با بيان اينكه معاون صدا فضايي را در راديو ايجاد كرده است كه يك تحول جدي در نمايش راديو رخ دهد گفت: نمايش راديو مابهازاي نمايشهايي است كه در سيما شاهد آن هستيم. نوع سرمايهگذاري سازمان هم به اين جهت ميرود كه مردم بيشتر از فضاي نمايشي بهره بگيرند كه البته اين استراتژي سازمان نياز به سامان دارد كه ساماندادن آن نيز با توجه به پتانسيل بالايي كه داريم كار سختي نيست.
***
گيلآبادي با اشاره به اينكه ما از حدود 130 تا 140 تن از بهترين بازيگران كشور بهره ميگيريم كه در اين محيط رشد و نمو داشتند و در همين فضا نيز به رشد خود ادامه خواهند داد تصريح كرد: پتانسيل ما پتانسيل بسياربالايي است ما با بيش از 170 تا 180 نويسنده كار ميكنيم كه همه بزرگاني هستند كه در حوزههاي حرفهيي نام و نشاني دارند. همچنين حدود 20 كارگردان جدي داريم كه بعضي تا 45 سال سابقهي ساخت كارهاي نمايشي دارند و البته برخي نيز از انديشمندان جديد و نيروهاي تازه راديو هستند.
مدير سابق راديو جوان با بيان اينكه ما از بهكارگرفتن نيروهاي جديد غافل نشدهايم و ورود اين نيروهاي علاقهمند و متخصص ميتواند براي ما بسيار سودمند باشد اعلام كرد: بعد از ماه رمضان جذب نيروي كيفي را در دستور كار خود قرار خواهيم داد.
***
وي ادامه داد: نشستهاي تخصصي را در حوزههايي مختلف برگزار كرديم تا مجموعه را آماده تحولات جديدي كه در راستاي استراتژي سازمان است كنيم.
گيلآبادي همچنين گفت: نقد فضاي نمايشي كشور را در دستور كارمان قرار داديم و راهبردهاي خودمان را از صحبتهاي بزرگان كشور استخراج ميكنيم به ويژه اينكه 114 گفتاري كه مقام معظم رهبري فقط در حوزه نمايش دارند را سرلوحه حركت خودمان قرار خواهيم داد.
***
وي با بيان اينكه براساس آمارهاي رسمي كشور برنامههاي نمايشي در راديوهاي مختلف در رده دوم و سوم برنامههاي هر شبكه از نظر مخاطب قرار دارد گفت: ما مهمترين مركز نمايشي كشور هستيم كه در قياس با مهمترين مركز نمايشي كشور (تئاترشهر) كه سالن اصلي آن حدود 540 نفر گنجايش دارد يك روز اجراهاي آن مخاطبان راديو نمايش را در كل شهر ندارد.
گيلآبادي ادامه داد: حوزه مأموريت ما در سه حيطه توليد نمايش براي 9 شبكه راديويي و تأمين برنامههاي راديو نمايش كه به زودي راهاندازي ميشود و همچنين يك حوزه عام جدي هنري است كه با توجه به قدرت رسانه ورود به اين حوزه براي جذب نيروي متخصص ضروري به نظر ميرسد.
مدير مركز هنرهاي نمايشي راديو از تدوين چشمانداز 5 ساله در اين مركز خبر داد و گفت: مأموريتها، اهداف و استراتژي ما در اين چشمانداز پنجساله مشخص شده است.
وي توجه به نيازهاي روزمره مردم در موقعيتهاي اجتماعي مختلف و توليد نمايش براساس ماهيت هر شبكه را از اهداف راديو نمايش برشمرد و اظهار كرد: حفظ مخاطبان قبلي و جذب مخاطبان جديد از ديگر استراتژيهاي مهم ماست كه اين يك استراتژي عمومي در حوزه راديو است.
گيلآبادي با بيان اينكه نكاتي را بايد در آسيبشناسي خودمان در نظر بگيريم گفت: ما به طور قطع بايد نيازمحور حركت كنيم و ديگر نميتوانيم نمايشمان را در زمان گذشته نگه داريم، بلكه بايد با نياز مخاطب حركت كنيم در غير اين صورت نتيجه لازم را نميتوانيم بگيريم.
وي ادامه داد: در راديو بسياري از محتواها و معناها را ميتوانيم انتقال دهيم كه در تلويزيون نميشود، يكي از جديترين نكات اين است كه ما ميتوانيم با زمان حركت كنيم و بخش ديگر موضوع نيز اين است كه بسياري از مفاهيم در تصوير جواب نميدهد. مثلا پخش تصاوير بزرگان و قديسين در تلويزيون هميشه با مشكل مواجه ميشوند.
مدير سابق راديو جوان همچنين گفت: ما در راديو به راحتي ميتوانيم بسياري از مفاهيم ديني را نشان دهيم و در همين راستا توليد سريال امام خميني (ره)، علامه طباطبايي و بهلول را در دست تهيه و توليد داريم.
گيلآبادي اظهار كرد: توليد نمايش براي مردم يكي از ضرورتهاي اصلي ماست، چراكه ما فراگيرترين مجموعه نمايشي كشور هستيم اگر بتوانيم از ظرفيتهاي خودمان به درستي استفاده كنيم.
***
مدير مركز هنرهاي نمايشي راديو همچنين از چاپ شش كتاب در حوزه نظري هنرهاي نمايشي خبر داد و گفت: در تعامل و گفتوگويي كه با انتشارات سروش داشتيم قرار است شش نمايش برتر جشنوارههايمان را انتخاب و چاپ كنيم تا در اختيار دانشگاهها و مجامع علمي كشور قرار بگيرد.
وي با اشاره به اينكه استادان دانشگاه براي تدريس نمايشهاي راديويي منبع جدي در اختيار ندارند و براساس تجربيات خودشان تدريس ميكنند اظهار كرد: تلاش ميكنيم با توجه به پتانسيل بالايي كه داريم كتابهايي را در اين زمينه توليد و در اختيار دانشجويان قرار دهيم.
گيلآبادي در ادامه اظهارات خود با اشاره به اينكه سال گذشته در جشنوارهي فجر بخش راديو و تلويزيون نيز اضافه شد كه بسيار مورد استقبال قرار گرفت اعلام كرد: امسال نيز اين بخش در جشنواره خواهد بود و راديوهاي كشور با قوت در آن شركت خواهند كرد.
وي همچنين از بهروزكردن تجهيزات اين مركز خبر داد و گفت: در پي توليد 20 نمايش كوتاه يكدقيقهاي هستيم كه از طريق بلوتوس در موبايلها پخش شود و با مسوولان مترو نيز در اينباره صحبت كردهايم.
مدير مركز هنرهاي نمايشي در پايان از تهيه و توليد نمايشهاي اقتباسي براي شبكههاي مختلف راديويي خبر داد و گفت: ما در رسانه ميتوانيم مخاطبمان را چندبرابر كنيم اگر نياز مردم، علاقهمنديها و مصالح آنها را به درستي شناسايي كنيم.
انتهاي پيام
سه شنبه 5 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 483]