واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: احمدي مقدم: دورترين كشورها از مركز توليد مواد مخدر خود را از خطر مصون ندانند
اجتماعي. احمدي مقدم . مواد مخدر
فرمانده نيروي انتظامي جمهوري اسلامي در افتتاحيه اجلاس گروههاي كاري پروژه نوماك گفت: هيچ كشوري نبايد نسبت به مسئله مواد مخدر بيتفاوت باشد سرتيپ پاسدار اسماعيل احمدي مقدم مواد مخدر را موضوعي فراتر از دولتها و مرزها اعلام كرد و گفت: اپيدميهايي مانند طاعون، وبا و ايدز مرزي را براي خود متصور نيست بنابر اين هيچ كشوري نميتواند بيتفاوت باشد.
احمدي مقدم در افتتاحيه اين اجلاس كه نمايندگاني از ۲۵كشور حضور دارند، گفت: امروز شاهديم كه كشور افغانستان كه اتباع آن بزرگترين توليدكننده مواد مخدر در جهان به شمار ميروند خود مبتلا به اعتياد بوده و فقر اين كشور را فراگرفته است.
افغانستان به عنوان بزرگترين توليدكننده مواد مخدر در جهان در همسايگي ايران است و كشورهاي حاضر در اين اجلاس نيز به نوعي متاثر از توليد اين مواد هستند.
وي با اشاره به برآوردهاي يو ان ا دي سي كه حاكي از توليد ۱۰هزار تن ترياك در افغانستان است گفت: اين برآورد بسيار خطرناك است چون باعث كاهش قيمت مواد مخدر شده و دسترسي به اين مواد را آسان تر ميكند و از سوي ديگر اين ماده كه كميت فراواني پيدا كرده است تبديل به هرويين از نوع سفيد ميشود كه بسيار خطرناك تر از ساير مخدرهاست.
وي گفت: بنابر آمار سازمان يو ان ا دي سي حدود هفت هزار تن ترياك توليدي در افغانستان به ۵۰۰تن هرويين تبديل ميشود كه زنگ خطر بسيار بزرگي حتي براي كشورهاي دور دست مانند انگلستان در اروپا و ژاپن است.
امروز هيچ كشوري مانند انگستان و ژاپن كه در دورترين نقاط هدف اين مواد هستند نبايد فكر كنند كه از اين مشكل رهايي يافته اند.
وي به حضور بيگانگان در اين كشور به بهانه مبارزه با تروريسم اشاره كرد و گفت: كشورهاي جهان لازم است اين سوال را از اين كشورها داشته باشند كه چگونه از كنار توليد مواد مخدر عبور ميكنند تا آمار توليد از هشت هزار و ۲۰۰كيلو در سال ۲۰۰۰به يازده تن در پايان ۲۰۰۸رسيده است.
احمدي مقدم اين مطلب را يك هشدار مهم براي همه كشورها و سازمانهاي بين المللي دانست و گفت: لازم است با يك عزم جدي اين موضوع خطرناك بررسي شود.
وي گفت: در جمهوري اسلامي كه معتادان آن بصورت سنتي مبادرت به مصرف مواد مخدر ميكردند متاسفانه اكنون يك سوم آنها به هرويين سفيد روي آورده اند.
فرمانده ناجا به بينالمللي بودن قاچاق مواد مخدر اشاره كرد و گفت: قاچاق مواد مخدر را ميتوان مادر تمام جرايم بينالمللي دانست كه درآمد آن در ساير جرايم هزينه ميشود.
از سوي ديگر معتاد هم براي تهيه مواد دست به جنايتهاي بزرگي ميزند و جوانان را به اين بلا ترغيب ميكند.
احمدي مقدم همچنين به تقديم سه هزا ر و ۶۰۰شهيد و ۱۲هزار مجروح و جانباز نيروي انتظامي در اين رابطه اشاره كرد و كفت: اين امر حاكي از آن است كه ايران در اين رابطه عزم جدي در دستور كار خود داشته است.
وي همچنين با بيان اينكه سالانه بيش از ۶۰۰ميلبون دلار از سوي دولت جمهوري اسلامي ايران در بخش مبارزه با مواد هزينه ميشود، اظهارداشت: صرف نظر از اين هزينه ها، مردم نيز متحمل خسارات مالي فراواني ميشوند.
فرمانده ناجا تلاش كشورهاي منطقه را در قالب پيمانهاي منطقهاي بسيار موثر دانست و گفت: متاسفانه به دليل عدم كنترل و كشت و توليد مواد مخدر در افغانستان با توفيق چنداني همراه نبودهايم و اكنون جوانان ما مورد هدف اين اهمال كاري بيگانگان شده اند.
وي گفت: ايران با اتخاذ راهبرد جامع در مبارزه با مواد در رويكرد عرضه مواد مخدر تلاش خود را آغاز كرده و در همه ابعاد تلاش بيوقفهاي از خود داشته است كه شامل مبارزه با ورود انتقال و عرضه مواد ميشود.
احمدي مقدم بعد ديگري كه ناجا در آن فعاليت ميكند را پيشگيري از افزايش رقم مبتلايان به اعتياد و افزايش آگاهيهاي اجتماعي اعلام كرد و گفت: به رغم افزايش توليد، موفقيت در بخشهاي مورد اشاره چشمگير بود.
* ۹۵درصد كشفيات مواد مخدر دنيا در ايران انجام ميشود.
فرمانده ناجا اظهارداشت: سال گذشته ۶۰۰تن انواع مواد مخدر در ايران كشف شد كه بيش از ۹۵درصد از كشفيات تمامي مواد مخدر دنيا را شامل ميشود.
وي گفت: تقويت هنگهاي مرزي در قالب هفت هنگ و تقويت قرارگاه رسول اكرم با بيش از ۲۰گردان رزمي به همراه تجهيزات پيشرفته و الكترونيكي از جمله اقدامات ناجا در مرزها بوده است.
احمدي مقدم همچنين به همكاريهاي ايران با كشورهايي حوزه خليج فارس و تركيه و انجام عمليات مشترك با اين كشورها اشاره كرد و افزود: اين عمليات در درياي عمان، خليج فارس و مرزهاي غربي به نتايج مطلوبي رسيده است.
* بيشتر از نيمي از جمعيت معتاد ايران تحت درمان قرار گرفته اند احمدي مقدم گفت: امروز ارزيابيهاي علمي ما از وجود يك ميليون و ۲۰۰ هزار معتاد در ايران است كه با برنامه ربزي در درمان توانستهايم بيش از نيمي از معتادان را تحت درمان و كاهش آسيب قرار دهيم.
فرمانده ناجا تحت درمان بودن ۱۳۰هزار نفر را يك جهش بزرگ اعلام كرد و گفت : اقداماتي نيز در بازتواني و اشتغال بكار معتادان رهايي يافته داشته ايم وي به بين دو تا ۱۰درصدي اقدامات پيشگيرانه بوسيله رسانهها و مراكز آموزشي اشاره كرد و گفت: اين اقدامات ۲۰درصد رقم معتادان در كشور را كاهش داده است كه اين ادعاها مورد تاييد سازمانهاي بينالمللي قرار گرفته است.
احمدي مقدم به حضور همزمان خود در ستاد مبارزه با مواد مخدر ايران اشاره كرد و گفت: اين حضور باعث همراه شدن نيروي انتظامي با ستاد و تغيير راهبرد جامع در مبارزه با مواد مخدر شده كه باعث موفقيت در امر مبارزه شده است.
وي بحث مبارزه با مواد را محصور به مرزهاي داخلي ايران ندانست و گفت: لازم است همكاريهاي اطلاعاتي بين كشورها افزايش يابد و مقاومت تنها يك كشور رسيدن به هدف را مشكل ميكند.
احمدي مقدم اضافه كرد: گرچه عمل دو پليس در يك كشورممكن نيست اما طرح مشترك بين پليسهاي جهان و در مرزهاي جغرافيايي كشورها و همچنين تبادل تجربيات موجب غنا و پيشرفت مبارزه خواهد شد.
وي مجموع كمكهاي كشورهاي ميني دوپلين را ۶ميليون دلار اعلام كرد و گفت:
اين كمكها كه محقق نميشود در حالي كه ايران به تنهايي ۶۰۰ميليون دلار در اين راه هزينه ميكند در صورتي كه اگر بخواهيم تبعات اقتصادي ناشي از قاچاق را ارزيابي كنيم رقمهاي بسيار زيادتري را شامل ميشود.
سه شنبه 5 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 105]